Motoriks comp.film.10 mg N10x3 (domperidonum) KVZ

Cod produs: 57232
Divizarea: 30
Doza concentratia: 10
Forma: comp.
Producator: Uzina de vitamine din Kiev SAD
Tara: Ucraina
Stoc: suficient
eliberat doar cu rețetă!
55 62 lei
(-10%)
49 90 lei
Beneficii:
4 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

MOTORIKS 10 mg comprimate filmate

Domperidonă

1. Ce este MOTORIKS şi pentru ce se utilizează

Motoriks comprimate conţine domperidonă, o substanţă din clasa antagoniştilor dopaminergici, care acţionează asupra motilităţii intestinale (mişcări ale intestinului).

Motoriks actionează ajutând deplasarea mai rapidă a produselor alimentare prin intermediul tubului digestiv (esofag), stomac şi intestin. Acest lucru se realizează astfel încât alimentele să nu rămână în același loc prea mult timp.

De asemenea, ajută la oprirea alimentelor care trec înapoi din stomac până la esofag (parte din tubul digestive).

Acest medicament este utilizat în cazul adulților, adolescenţilor și copiilor pentru a trata greața (senzația de rău) și vărsăturile (starea de rău).

2. Ce trebuie să ştiţi ȋnainte să utilizaţi MOTORIKS

Nu utilizaţi MOTORIKS

- dacă sunteţi alergic la domperidonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui

medicament (enumerate la punctul 6); Semnele unei reacţii alergice includ: o erupţie cutanată tranzitorie, umflarea buzelor, feţei, gâtului sau a limbii, probleme de respiraţie.

- dacă aveţi tumoră hipofizară (prolactinom);

- dacă aveți afecțiuni ale ficatului moderate sau severe;

- dacă electrocardiograma (ECG) dumneavoastră indică o problemă cardiacă numită „interval QT corectat prelungit”;

- dacă aveți sau ați avut o problemă din cauza căreia inima dumneavoastră nu poate pompa sângele în tot corpul așa cum ar trebui (afecțiune numită insuficiență cardiacă);

- dacă aveți o problemă din cauza căreia aveți un nivel scăzut de potasiu sau magneziu sau un nivel ridicat de potasiu în sânge;

- dacă luați anumite medicamente (vezi pct. „Motoriks împreună cu alte medicamente”);

- dacă aveți un blocaj în intestine;

- dacă aveţi dureri abdominale severe, scaune negre, lucioase sau sângerări persistente în scaun.

Acest lucru poate fi un semn de sângerare la nivelul stomacului sau a intestinelor.

Nu luaţi Motoriks comprimate dacă oricare dintre cele de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi MOTORIKS, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Înainte de a lua acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă:

- aveţi probleme ale ficatului (afectare sau insuficiență hepatică) (vezi punctual „Nu utilizați Motoriks”)

- aveţi probleme ale rinichilor (afectare sau insuficiență renală). În cazul unui tratament de durată, se recomandă să cereți sfatul medicului, deoarece poate fi necesar să luați o doză mai mică sau să luați medicamentul mai rar, iar doctorul ar putea considera necesar să vă examineze în mod regulat.

Dacă nu sunteţi sigur dacă cele de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Motoriks. Faceţi acest lucru şi dacă cele de mai sus au avut loc în trecut.

Domperidona poate fi asociată cu un risc crescut de tulburări ale ritmului inimii și de stop cardiac. Riscul poate fi mai ridicat la persoanele mai în vârstă de 60 de ani sau la persoanele care iau doze mai mari de 30 mg pe zi. De asemenea, riscul crește dacă domperidona este luată împreună cu anumite medicamente. Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați medicamente pentru tratarea infecțiilor (infecții fungice sau bacteriene) și/sau dacă aveți probleme ale inimii sau HIV/SIDA (vezi punctul „Motoriks împreună cu alte medicamente”).

În cazul adulților, adolescenţilor și copiilor, domperidona trebuie utilizată în cea mai mică doză eficace.

În perioada tratamentului cu domperidonă, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți tulburări de ritm ale inimii cum ar fi palpitații, dificultăți de respirație sau pierderi de cunoștință. În acest caz, tratamentul cu domperidonă trebuie oprit.

MOTORIKS împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv eliberate fără prescripția medicului. Acest lucru se datorează faptului că MOTORIKS poate afecta modul în care acționează unele medicamente. De asemenea, unele medicamente pot afecta modul în care funcționează MOTORIKS.

Nu luați Motoriks dacă luați medicamente pentru a trata:

• infecții fungice, cum ar fi antifungice azolice, în special ketoconazol, fluconazol sau voriconazol

• infecții bacteriene, în special eritromicină, claritromicină, telitromicină, moxifloxacină, pentamidină (acestea sunt antibiotice)

• probleme cu inima sau tensiune arterială ridicată (de exemplu, amiodaronă, dronedaronă, chinidină, disopiramidă, dofetilidă, sotalol, diltiazem, verapamil)

• psihoze (de exemplu, haloperidol, pimozid, sertindol)

• depresie (de exemplu, citalopram sau escitalopram)

• tulburări gastro-intestinale (de exemplu, cisapridă, dolasetron, prucalopridă)

• alergii (de exemplu, mechitazină, mizolastină)

• malarie (în special halofantrină)

• HIV/SIDA (inhibitori de proteaze)

• cancer (de exemplu, toremifen, vandetanib, vincamină)

Spuneți doctorului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați medicamente pentru a trata infecții, probleme ale inimii sau HIV/SIDA.

Este important să întrebați medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă Motoriks nu prezintă riscuri pentru dumneavoastră când luați alte medicamente, inclusiv medicamente obținute fără rețetă

MOTORIKS împreună cu alimente şi băuturi

Se recomandă administrarea acestui medicament cu 15-30 minute înainte de masă. Dacă medicamentul se administrează după masă, efectul lui poate fi întârziat.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Alăptarea

În laptele matern au fost detectate cantități mici de domperidonă. Domperidona poate provoca reacţii adverse nedorite, afectând inima sugarilor alăptați. Domperidona trebuie utilizată în perioada alăptării numai dacă medicul dumneavoastră consideră acest lucru strict necesar. Cereți sfatul medicului înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Luând în considerație reacțiile adverse la nivelul sistemului nervos central, pacienții trebuie să respecte o precauție deosebită la conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.

MOTORIKS conţine lactoză monohidrat

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi MOTORIKS

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Urmați cu atenție aceste instrucțiuni, cu excepția cazului în care medicul v-a dat alte indicații.

Durata tratamentului:

Simptomele dispar de obicei după 3-4 zile de utilizare a medicamentului. Nu luați Motoriks mai mult de 7 zile fără a consulta medicul dumneavoastră.

Adulţi şi adolescenţi ȋn vârstă de 12 ani sau mai mult, cu o greutate de 35 kg sau mai mult

Doza uzuală este de un comprimat luat de cel mult trei ori pe zi, dacă este posibil înainte de mese. Nu luați mai mult de trei comprimate pe zi.

Copii și adolescenți, de la naștere până la o greutate de maximum 35 kg

Comprimatele nu sunt indicate copiilor cu greutatea sub 35 kg.

Mod de administrare

Se administrează pe cale orală (prin înghiţire, cu o cantitate suficientă de lichid).

Se recomandă administrarea medicamentului cu 15-30 minute înainte de masă. Dacă este administrat după mese, absorbția medicamentului este puțin întârziată.

Dacă utilizaţi mai mult Motoriks decât trebuie

Dacă ați utilizat sau ați luat prea mult Motoriks, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau centrului de toxicologie, în special dacă doza prea mare a fost luată de un copil. În cazul unui supradozaj, trebuie implementat tratamentul simptomatic. Trebuie efectuată o monitorizare ECG, din cauza posibilității apariției unei probleme a inimii numită interval QT prelungit.

Dacă uitaţi să utilizaţi Motoriks

Luaţi medicamentul imediat când vă amintiţi. Dacă este aproape timpul să luați următoarea doză, așteptați până atunci, iar apoi continuați în mod obișnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi MOTORIKS

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazul în care apar următoarele reacţii adverse, trebuie să opriţi imediat tratamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau să mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital:

- reacţii alergice de exemplu edem al mâinilor, picioarelor, feţei, buzelor, limbii sau gâtului erupţii trecătoare pe piele, mâncărime, urticarie, scurtare a respiraţiei, respiraţie şuierătoare, dificultăţi la înghiţire (edem angioneurotic);

- o reacţie alergică bruscă, gravă şi uneori letală caracterizată prin dificultăţi în respiraţie, scăderea bruscă a tensiunii arteriale (şoc anafilactic);

- mișcări necontrolate. Acestea includ mișcări neregulate ale ochilor, mișcări neobișnuite ale limbii și postură anormală cum ar fi torticolis, tremurături și rigiditate musculară. Acest lucru este mult mai probabil să se întâmple la copii. Aceste simptome trebuie să se oprească odată ce încetați să luați MOTORIKS.

- aveţi ritm al inimii foarte rapid sau neobișnuit. Acesta poate fi un semn de afectare a inimii ameninţătoare pentru viaţă;

- apar convulsii.

Alte reacții adverse, care pot apărea pe durata tratamentului:

Cu frecvenţă necunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile)

- reacţii de hipersensibilitate (alergice);

- nervozitate, irascibilitate, agitație, tristețe patologică, neliniște, scăderea sau lipsa libido-ului;

- insomnie, amețeli, sete, apatie, dureri de cap, somnolență, nevoia de a te mișca în permanență (akatisie), mişcări musculare anormale sau tremor (reacţii extrapiramidale);

- inflamația conjunctivei ochiului;

- edem,

- tulburări ale sistemului cardiovascular: au fost raportate tulburări ale ritmului inimii (bătăi ale inimii rapide sau neregulate); dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să opriți tratamentul imediat. Domperidona poate fi asociată cu un risc crescut de tulburări ale ritmului inimii și de stop cardiac. Riscul poate fi mai ridicat la persoanele de peste 60 de ani sau la persoanele care iau doze mai mari de 30 mg pe zi. În cazul adulților, adolescenţilor și copiilor, domperidona trebuie utilizată în cea mai mică doză eficace.

- durere abdominală, regurgitare, modificări ale poftei de mâncare, greață, arsură în capul pieptului, constipații, uscăciunea gurii, spasme intestinale de scurtă durată, diaree, inflamația mucoasei cavității bucale;

- mâncărime, erupții cutanate, urticarie;

- imposibilitatea de a urina (retenţie urinară), tulburări de urinare, urinare frecventă;

- oboseală;

- creșterea nivelurilor de ALT, AST și colesterol, modificări ale indicilor testelor funcționale hepatice;

- concentraţii crescute de prolactină (hormon responsabil de secreţia lactată) în sânge, care poate duce la secreţie lactată neobişnuită (galactoree), mărirea anormală a sânilor la bărbaţi (ginecomastie), lipsa menstruației (amenoree).

Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.amed.md/ sau e-mail: [email protected].

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează MOTORIKS

A se păstra la temperaturi sub 25 ºC, în ambalajul original.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine MOTORIKS

- Substanţa activă este domperidona.

1 comprimat filmat conţine domperidonă 10 mg.

- Celelalte componente sunt: nucleu: lactoză monohidrat, amidon pregelatinizat, croscarmeloză sodică, celuloză microcristalină, laurilsulfat de sodiu, povidonă, stearat de magneziu; film: Opadry II White (hipromeloză, lactoză monohidrat, polietilenglicol, dioxid de titan (E 171), triacetină).

Cum arată MOTORIKS şi conţinutul ambalajului

MOTORIKS se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albă până la aproape crem.

MOTORIKS este disponibil în cutii cu 1 sau 3 blistere din PVC/Al cu 10 comprimate filmate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Uzina de vitamine din Kiev SA, Ucraina.

04073, or. Kiev, str. Kopîlovskaya, 38.

Fabricantul

Uzina de vitamine din Kiev SA, Ucraina.

04073, or. Kiev, str. Kopîlovskaya, 38.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 664
Cod produs: 63412
Top sezon
Preț produs în pct: 150
Cod produs: 36144
Top sezon
Preț produs în pct: 92
Cod produs: 13223
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 346
Cod produs: 61830
RECOMANDĂM
Top sezon
Preț produs în pct: 971
Cod produs: 62178
Promoție
Preț produs în pct: 476
Cod produs: 61829
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.