ACC 200 comp.eferv. 200mg N20

Cod produs: 16810
Divizarea: 20
Doza concentratia: 200
Forma: comp. eferv.
Producator: Hexal AG (prod.: Salutas Pharma GmbH, Germania)
Tara: Germania

ACC 200 mg comprimate efervescente

Acetilcisteină

1. Ce este ACC 200 mg comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

ACC 200 mg comprimate efervescente este folosit pentru a fluidiza mucusul şi pentru a facilita tusea şi expectoraţia în bronşitele induse de răceală la copii cu vârsta peste 2 ani, adolescenţi şi adulţi.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC 200 mg comprimate efervescente

Nu luaţi ACC 200 mg comprimate efervescente dacă:

• sunteţi alergic la acetilciteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

• aveţi un astm bronşic care se agravează.

• aveţi ulcer de stomac sau de intestin de lungă durată.

ACC 200 mg comprimate efervescente nu se administrează la

• copii cu vârsta sub 2 ani

Atenţionări şi precauţii

Discutaţi cu medicului dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua ACC comprimate efervescente dacă aveţi:

• modificări ale pielii şi mucoaselor

Apariţia reacţiilor severe ale pielii cum sunt sindromul Stevens-Johnson şi sindromul Lyell au fost rareori raportate ca fiind corelate cu utilizarea de acetilcisteină. Dacă modificările pielii şi nucoaselor apar pentru prima oară, trebuie să consultaţi imediat medicul şi să întrerupeţi administrarea de acetilcisteină.

• astm bronşic (Vezi de asemenea pct 2, paragraful 2 “Nu luaţi ACC 200 mg comprimate efervescente”).

• Antecedente de ulcere stomacale sau intestinale sau aveţi aceste ulcere în prezent (Vezi de asemenea pct 2, paragraful 2 “Nu luaţi ACC 200 mg comprimate efervescente”).

• O incapacitate de a elimina mucusul prin tuse

Copii

Având în vedere cantitatea mare de substanță activă, ACC 200 mg comprimate efervescente nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 2 ani.

ACC 200 mg comprimate efervescente împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau sarputea să luaţi orice alte medicamente. Acest lucru se aplică în special pentru :

antitusive

Administrarea concomitentă de ACC 200 mg comprimate efervescente şi antitussive poate provoca o congestie secretorie periculoasă datorită unui reflex redus al tusei. Această terapie asociată trebuie să aibă o indicaţie terapeutică precisă.

• Este inperativ să vă adresaţi să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament în combinaţiecu antibiotice.

Studiile experimentale au demonstrat o reducere a efectului antibioticelor (tetracicline, aminoglicozide, peniciline) cauzată de acetilcisteină. Din motive de siguranţă, antibioticele trebuie administrate separat şi la un interval de cel puţin 2 ore. Acest lucru nu se aplică medicamentelor conţinând substanţa activă cefiximă sau loracarbef. Acestea pot fi luate în acelaşi timp cu acetilcisteina.

trinitrat de glicerină: un medicament cunoscut ca şi nitroglicerină, folosit pentru vasodilataţie. Medicul dumneavoastră vă va monitoriza pentru tensiune arterială redusă, care poate deveni gravă şi care poate fi indicată de durerile de cap.

Teste de laborator

Spuneţi medicului dumneavoastră că luaţi ACC 200 mg comprimate efervescente în cazul în care este necesar să faceţi următoarele teste, doarece poate afecta determinarea:

• salicilaţilor: medicamente pentru tratamentul durerii, inflamaţiilor sau reumatismului

• corpilor cetonici din urină.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Deoarece nu există experienţă suficientă referitoare la utilizarea acetilcisteinei la femeile gravide, ACC comprimate efervescente trebuie utilizat în timpul sarcinii numai dacă medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.

Alăptarea

Nu sunt disponibile date referitoare la excreţia acetilcisteinei în laptele matern. De aceea, trebuie să utilizaţi ACC 200 mg comprimate efervescente în timpul alăptării numai dacă medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

ACC 200 mg comprimate efervescente nu are influenţă cunoscută asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

ACC comprimate efervescente conţine lactoză şi sodiu.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

ACC 200 mg comprimate efervescente: Un comprimat conţine sodiu 4,3 mmol (98,8 mg). Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii care urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

ACC 200 mg comprimate efervescente împreună cu alimente şi băuturi

Puteţi lua ACC 200 mg comprimate efervescente după mese.

3. Cum să utilizaţi ACC 200 mg comprimate efervescente

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată, în cazul în care nu v-a fost altfel prescrisă de către medic, este:

ACC 200 mg comprimate efervescente

Vârsta Doza zilnică totală

Copii cu vârsta între 2 şi 5 ani 1/2 comprimat efervescent de 2-3 ori pe zi

Copii şi adolescenţi cu vârsta

între 6 şi 14 ani 1 comprimat efervescent de 2 ori pe zi

Adulţi şi adolescenţi

cu vârsta peste 14 ani 1 comprimat efervescent de 2-3 ori pe zi

Mod de administrare

Dizolvaţi comprimatul efervescent într-un pahar cu apă şi beţi întregul conţinut al paharuluidupă mese.

La dizolvarea acetilcisteinei se va utiliza vase din sticlă, a se evita contactul cu suprafeţe din metal şi cauciuc.

Pentru intensificarea efectului mucolitic al acetilcisteinei se recomandă consumul suplimentar de lichid.

Comprimatul poate fi divizat în două doze egale.

Durata utilizării

Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 5-7 zile, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult ACC 200 mg comprimate efervescente decât trebuie

In caz de supradozaj, pot să apară iritaţii la nivelul stomacului şi tractului intestinal, cum ar fi durere abdominală, greaţă, vărsături, diaree.

Până în prezent nu au fost observate reacţii adverse severe sau simptome ale intoxicaţiei, nici măcar în caz de supradozaj masiv. Totuşi, dacă se suspectează un supradozaj cu ACC 200 mg comprimate efervescente, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi ACC 200 mg comprimate filmate

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi doar să luaţi următoarea doză conform programului obişnuit de administrare.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

3. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Încetați să luați ACC comprimate efervescente și contactați medicul dumneavoastrădacă apar semne ale unei reacții alergice sau a unei reacții ale pielii grave.

Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane durere de cap, febră, reacţii alergice (mâncărime, urticarie, erupţie tranzitorie la nivelul pielii , respiraţie dificilă, ritm rapid al inimii, scădere a tensiunii arteriale), dureri abdominale, greaţă, vomă şi diaree, exanthema.

Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane respiraţie dificilă , bronhospasm – predominant la pacienții cu sistem bronșic hiperactiv în prezența astmului bronșic, indigestie.

Foarte rare: pot afecta până la 1 din 10000 persoane Sângerări.

Cu frecvență necunoscută, frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile umflarea țesuturilor feței

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează ACC 200 mg comprimate efervescente

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C în ambalajul original. A se păstra tubul bine închis pentru a fi protejat de umiditate.

A nu se lăsa la îndemîna şi vederea copiilor!

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine ACC 200 mg comprimate efervescente

Substanţa active este acetilcisteina. Fiecare comprimat effervescent conţine acetilcisteină 200 mg.

Celelalte componente sunt: acid ascorbic, acid citric anhidru, lactoză anhidră, manitol, citrat de sodiu, hidrocarbonat de sodiu, saharinat de sodiu, aromă de mure „B”.

Cum arată ACC 200 mg comprimate efervescente şi conţinutul ambalajului

ACC 200 mg comprimate efervescente se prezintă sub formă de comprimate de culoare albă, rotunde, netede cu incizie, cu miros de aromă de mure.

Mărimi de ambalaj:

Tuburi: 20 comprimate efervescente

Deţinatorul Certificatului de Înregistrare

HEXAL AG Industriestrasse 25, Holzkirchen

Germania

Fabricantul

Salutas Pharma GmbH - companie afiliată grupului „SANDOZ”

Otto-von-Guericke-Allee 1, D-39179, Barleben

Germania

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 472
Cod produs: 61709
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.