Ketanov sol.inj. 30mg/1ml N10

Cod produs: 11959
Divizarea: 10
Doza concentratia: 30
Forma: sol. inj.
Producator: Ranbaxy Laboratories Ltd
Tara: India

Ketanov sol. inj. 30mg/1ml N10
Substanta activa: ketorolac.
Compozitia si forma de prezentare: solutie injectabila, 30 mg/ml. 1 ml solutie injectabila contina ketorolac trometamina 30 mg si excipienti: clorura de sodiu, edetat disodic, alcool etilic, hidroxid de sodiu, apa distilata pentru preparate injectabile.
Actiunea farmacologica: antiinflamator si antireumatic nesteroid derivate al acidului acetic si substante inrudite, analgesic neopioid. Preparat cu actiune predominant analgezica, dar si antipiretica si antiinflamatoare, intensitatea careia coreleaza cu gradul de inhibitie a ciclooxigenazei.
INDICATII
administrarea solutiei injectabile este indicata numai cand este necesara instalarea rapida a efectului terapeutic sau daca administrarea pe cale orala sau rectala nu este posibila. Astfel, se va folosi in cazul durerilor moderate -severe din urmatoarele afectiuni: reumatism inflamator cronic, poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta si alte
spondilartropatii- artrita acuta, inclusiv atacul de guta- reumatism articular degenerativ cu manifestari dureroase invalidante la nivelul articulatiilor
periferice sau coloanei vertebrale- lombalgie, manifestari severe de radiculopatie- reumatism de parti moi (periartrita scapulohumerala, tendinite, bursite)- colica renala, dismenoree. De asemenea, se poate folosi in durerea postoperatorie si posttraumatica.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
doza uzuala este de o fiola (30 mg ketorolac trometamina) injectata intramuscular urmata la nevoie de administrarea preparatelor orale de ketorolac sau alte antiinflamatorii nesteroidiene sau o fiola (30 mg. ketorolac trometamina) la intervale de 6 ore, fara a depasi 4 doze/zi timp de 5 zile. Doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 120 mg, iar durata tratamentului nu trebuie sa fie mai mare de 5 zile. Solutia injectabila trebuie administrata intramuscular profund si lent. Se va evita injectarea intravasculara. La varstnici, pacienti cu greutate corporala sub 50 kg sau cu insuficienta renala, doza recomandata este de 15 mg ketorolac trometamina injectata intramuscular urmata la nevoie de administrarea preparatelor orale de ketorolac sau alte antiinflamatorii nesteroidiene sau 15 mg la intervale de 6 ore, fara a depasi 4 doze/zi timp de 5 zile.
CONTRAINDICATII
hipersensibilitate la ketorolac trometamina, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la celelalte componente ale produsului- ulcer gastroduodenal activ- tulburari ale hematopoiezei de etiologia necunoscuta- insuficienta hepatocelulara severa- insuficienta renala severa- copii sub 16ani- trimestrul al treilea de sarcina, perioada de alaptare
Conditii de Pastrare: solutia injectabila trebuie sa fie clara si incolora inainte si in timpul administrarii. A nu se folosi daca solutia este tulbure sau exista modificari de culoare. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 °C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor


Alte informatii:
in cazul tratamentului prelungit este necesar controlul functiilor hepatice si renale. Este necesara prudenta in caz de interventii chirurgicale, din cauza riscului crescut de hemoragii. Inhiba agregarea plachetara. Varstnici- este necesara monitorizarea atenta a pacientilor din aceasta grupa de varsta. Se vor folosi doze mai mici deoarece epurarea produsului este scazuta prin insuficienta functionala hepatica si/sau renala la aceasta categorie de pacienti. Este crescut riscul reactiilor toxice gastrointestinale.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.