Augmentin ES pulb./susp. orala 600 mg + 42,9 mg/5 ml 100 ml N1

Cod produs: 41862
Divizarea: 1
Doza concentratia: 642
Forma: pulb./susp. orală
Producator: SmithKline Beecham Ltd (prod.: Glaxo Wellcome Production, Franta)
Tara: Marea Britanie
eliberat doar cu rețetă!
AUGMENTIN® ES
pulbere pentru suspensie orală a 642,90 mg/5 ml

Vă rugăm să citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să administraţi copilului dumneavoastră acest medicament.
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să aveţi nevoie să-l recitiţi.
- Dacă aveţi nelămuriri sau întrebări, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Acest medicament a fost prescris pentru copilul dumneavoastră şi nu trebuie dat altor persoane. Chiar dacă simptomele lor sunt aceleaşi cu ale copilului dumneavoastră, le poate face rău.

PREZENTAREA MEDICAMENTULUI
5 ml suspensie orală constituită conţin amoxicilină 600 mg sub formă de amoxicilină trihidrat, acid clavulanic 42,9 mg sub formă de clavulanat de potasiu şi excipienţi: gumă Xanthan, aspartam, dioxid de siliciu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, carmeloză sodică, aromă artificială de căpşuni.
După preparare, Augmentin ES se prezintă ca o suspensie orală lichidă, aproape albă.
Augmentin ES este destinat copiilor cu vârsta de 3 luni sau peste.

CE ESTE AUGMENTIN ES ŞI PENTRU CE SE FOLOSEŞTE
Augmentin ES este un antibiotic care conţine două substanţe active. Una dintre acestea este o penicilină numită amoxicilină (prezentă sub formă de amoxicilină trihidrat) şi cealaltă este acidul clavulanic (prezent sub formă de clavulanat de potasiu).
Augmentin ES este utilizat la copii pentru tratarea infecţiilor respiratorii (inclusiv infecţii ORL), precum şi ale pielii şi ţesuturilor moi, provocate de bacterii.

ÎNAINTE DE A ADMINISTRA COPILULUI AUGMENTIN ES
Acest medicament nu trebuie utilizat dacă:
- copilul dumneavoastră este alergic la amoxicilină, la orice alt antibiotic beta-lactamic (cum sunt peniciline şi cefalosporine) sau la orice excipient alAugmentin ES. Dacă a avut o reacţie alergică (cum este o erupţie cutanată) când a utilizat un antibiotic, medicul dumneavoastră trebuie informat înainte să prescrie Augmentin ES.
- copilul dumneavoastră a avut icter (îngălbenirea pielii şi/sau a ochilor) sau orice altă problemă hepatică în timp ce a utilizat Augmentin ES.

Informaţi medicul dacă copilul dumneavoastră prezintă:
- erupţii cutanate în timp ce utilizează Augmentin ES; întrerupeţi administrarea medicamentului şi informaţi imediat medicul;
- febră ganglionară (mononucleoză infecţioasă) şi i s-a recomandat Augmentin ES; informaţi medicul înainte de a administra medicamentul copilului dumneavoastră;
- probleme renale sau hepatice; poate fi necesară reducerea dozei de Augmentin ES sau administrarea altui medicament.
1

Augmentin ES, suspensie conţine aspartam, care este o sursă de fenilalanină. Acest lucru este important dacă copilul dumneavoastră are fenilcetonurie, caz în care trebuie să discutaţi cu medicul înainte de a începe utilizarea Augmentin ES.
Dacă copilul dumneavoastră este de sex feminin şi utilizează contraceptive orale, poate fi însărcinată sau alăptează, trebuie să informaţi medicul înainte de utilizarea Augmentin ES.

Interacţiuni
Anumite medicamente pot determina reacţii adverse dacă sunt administrate în acelaşi timp cu Augmentin ES. Informaţi medicul sau farmacistul dacă copilul dumneavoastră utilizează sau a utilizat recent orice alte medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală.
Este important ca medicul să fie informat dacă copilul dumneavoastră utilizează următoarele medicamente:
- alopurinol;
- probenecid.

CUM SĂ ADMINISTRAŢI AUGMENTIN ES COPILULUI DUMNEAVOASTRĂ
Trebuie să urmaţi sfatul medicului dumneavoastră şi să administraţi medicamentul conform instrucţiunilor primite. Medicul dumneavoastră va decide doza zilnică necesară şi durata tratamentului.
Dacă aveţi orice nelămurire întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Este recomandat ca Augmentin ES să fie administrat înainte de masă pentru a obţine cele mai bune rezultate.
Asiguraţi-vă că aţi înghiţit întreaga doză.

Instrucţiuni de preparare a suspensiei orale
1. Loviţi uşor flaconul pentru afânarea pulberii.
2. Adăugaţi aproximativ 2/3 din volumul total de apă folosită pentru prepararea suspensiei (vezi tabelul de mai jos). Folosiţi apă fiartă şi răcită în prealabil. Agitaţi energic până la omogenizare.
3. Adăugaţi restul de apă şi agitaţi din nou.
Augmentin ES
Volumul flaconului (ml) 50 Volumul de apă necesar pentru prepararea suspensiei (ml) 50
Volumul flaconului (ml) 75 Volumul de apă necesar pentru prepararea suspensiei (ml) 70
Volumul flaconului (ml) 100 Volumul de apă necesar pentru prepararea suspensiei (ml) 90
Volumul flaconului (ml) 150 Volumul de apă necesar pentru prepararea suspensiei (ml) 135

Pentru măsurarea volumului de apă necesar pentru prepararea suspensiei utilizaţi măsura dozatoare existentă în ambalaj.
Înainte de fiecare utilizare suspensia orală trebuie agitată energic.

DUPĂ CE AŢI ÎNCEPUT SĂ UTILIZAŢI AUGMENTIN ES
Continuaţi să administraţi medicamentul copilului dumneavoastră până la terminarea tratamentului, chiar dacă acesta se simte mai bine.
Nu administraţi niciodată mai mult decât doza recomandată.

Ce trebuie să faceţi dacă aţi administrat prea multe doze copilului dumneavoastră?
Dacă aţi administrat prea mult Augmentin ES copilului dumneavoastră contactaţi imediat medicul sau secţia de urgenţe a celui mai apropiat spital. Arătaţi medicului flaconul cu medicament.

Ce trebuie să faceţi dacă aţi uitat să administraţi o doză?
Dacă aţi uitat să administraţi o doză, nu vă îngrijoraţi - administraţi-o imediat ce vă aduceţi aminte, dar nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

REACŢII ADVERSE POSIBILE
Cei mai multi pacienţi n-au avut probleme la administrarea Augmentin ES. Totuşi, ca şi alte medicamente, Augmentin ES poate avea efecte secundare şi anumite persoane pot fi alergice la medicament.

Dacă copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre următoarele simptome după ce utilizează Augmentin ES, întrerupeţi administrarea şi anunţaţi imediat medicul sau mergeţi la serviciul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Reacţii adverse foarte rare care au fost întâlnite la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi trataţi cu Augmentin ES:
- respiraţie şuierătoare (wheezing) apărută brusc, dificultăţi de respiraţie sau dureri toracice;
- inflamarea feţei, a buzelor, limbii sau a altor părţi ale corpului;
- senzaţie bruscă de leşin, îndeosebi la ridicarea în picioare;
- convulsii;

- îngălbenirea pielii şi/sau a ochilor, urini închise la culoare; aceste manifestări pot fi însoţite de icter, febră, greaţă, vărsături, pierderea apetitului, stare generală de rău; unele dintre aceste reacţii pot fi întârziate şi pot să apară la câteva săptămâni după terminarea tratamentului;
- prezenţa de sânge în urină (hematurie) posibil asociată cu erupţii cutanate, febră, dureri articulare sau reducerea diurezei;
- diaree severă care poate fi, de asemenea, însoţită de sângerare sau poate conţine mucus şi poate fi acompaniată de crampe abdominale;
- erupţie cutanată însoţită de pustule putând provoca descuamări cutanate sau sângerări;
- senzaţie de oboseală neobişnuită, dureri de cap, lipsă de aer la efort, ameţeli, paloare şi îngălbenirea pielii şi/sau ochilor;
- febră, frisoane, dureri în gât sau afte bucale; dureri articulare neobişnuite, în special, dacă sunt însoţite de erupţii cutanate.

Informaţi medicul dumneavoastră dacă observaţi vreuna dintre următoarele manifestări
Reacţii adverse rare care au fost întâlnite la mai mult de 1 din 10000, dar la mai puţin de 1 din 1000 pacienţi trataţi cu Augmentin ES:
- sângerări sau echimoze, întâlnite mai frecvent decât uzual;
- erupţii cutanate sub formă de pete rotunde (de regulă, cu mărime cuprinsă între 0,5 – 2 cm), cu inel roz/roşu în jur şi cu centru întunecat.
Reacţii adverse mai puţin frecvente care au fost întâlnite la mai mult de 1 din 1000, dar la mai puţin de 1 din 100 pacienţi trataţi cu Augmentin ES:
- erupţii cutanate uşoare, mâncărime sau urticarie;
- indigestie;
- dureri de cap;
- ameţeli.

Dacă oricare dintre următoarele manifestări persistă sau se înrăutăţesc, cereţi sfatul medicului dumneavoastră.
Reacţii adverse frecvente care au fost întâlnite la mai mult de 1 din 100, dar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi trataţi cu Augmentin ES:
- diaree;
- greaţă (senzaţie de rău);
- vărsături (stare de rău);
- candidoză (infecţie fungică). La sugari poate să semene cu un eritem de scutec. La copii mai mari se poate manifesta prin mâncărime şi arsuri în jurul ariei genitale, cu prezenţa unei secreţii albe. De asemenea, la sugari şi copii poate să apară candidoză la nivel bucal. Aceasta apare sub formă de zone albe, dureroase în cavitatea bucală şi pe limbă.
Simptome cum sunt indigestia, senzaţia de rău şi starea de rău pot deseori să fie evitate prin administrarea de Augmentin ES la începutul mesei.
Foarte rar, dinţii copiilor îşi pot modifica culoarea în timp ce utilizează Augmentin ES. Aceasta este mai puţin probabil să se întâmple dacă îşi spală bine dinţii. Aceste pete dispar de obicei imediat după întreruperea tratamentului dacă dinţii sunt periaţi regulat. Dacă modificarea de culoare nu dispare, întrebaţi medicul dumneavoastră sau dentistul.

Dacă copilul dumneavoastră prezintă orice altă stare de disconfort neobişnuită sau alte manifestări în timp ce utilizează Augmentin ES, informaţi medicul cât mai curând posibil.
Cum se păstrează Augmentin ES
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
A se păstra la temperaturi sub 25˚C, în ambalajul original.
A se păstra la temperaturi între 2-8ºC, după prepararea suspensiei orale.
Suspensia orală trebuie utilizată în cel mult 10 zile după preparare.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 80
Cod produs: 49480
Top sezon
Preț produs în pct: 1004
Cod produs: 53573
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 786
Cod produs: 52089
Promoție
Preț produs în pct: 267
Cod produs: 61835
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.