Adipin® comp. film. 10 mg N10x3

Cod produs: 39753
Divizarea: 30
Doza concentratia: 10
Forma: comp. film.
Producator: GM Pharmaceuticals
Tara: Georgia


ADIPIN® 5 mg comprimate filmate

ADIPIN® 10 mg comprimate filmate

Amlodipină

1. CE ESTE ADIPIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

ADIPIN conţine substanţa activă amlodipină, care aparţine unui grup de medicamente denumite blocante ale canalelor de calciu. ADIPIN este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială) sau a unui anumit tip de durere în piept, denumită angină pectorală, o formă rară a acesteia fiind angina pectorală Prinzmetal sau angina pectorală vasospastică. La pacienţii cu tensiune arterială mare, medicamentul funcţionează prin relaxarea vaselor de sânge, facilitând astfel circulaţia sângelui. La pacienţii cu angină pectorală, ADIPIN acţionează prin îmbunătăţirea alimentării cu sânge a muşchiului inimii, care beneficiază astfel de mai mult oxigen, ceea ce previne apariţia durerii în piept. Acest medicament nu ameliorează imediat durerea în piept determinată de angina pectorală.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ LUAŢI ADIPIN®

Nu luaţi ADIPIN:

• Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la amlodipină, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicamentul, prezentate la punctul 6, sau la alte blocante ale canalelor de calciu. Alergia se poate manifesta prin mâncărime şi înroşire a pielii sau dificultăţi la respiraţie.

• Dacă aveţi tensiunea arterială foarte mică (hipotensiune arterială).

• Dacă aveţi o îngustare a valvei aortice a inimii (stenoză aortică) sau prezentaţi şoc cardiogen (o afecţiune în care inima nu este capabilă să furnizeze corpului o cantitate suficientă de sânge).

• Dacă aveţi insuficienţă cardiacă instalată după un infarct miocardic.

Atenţionări şi precauţii

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi sau aţi avut vreuna din următoarele afecţiuni:

• infarct miocardic recent;

• insuficienţă cardiacă;

• creştere severă a tensiunii arteriale (criză hipertensivă);

• afecţiune a ficatului;

• sunteţi vârstnic şi este necesar ca doza dumneavoastră să fie crescută.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

ADIPIN nu a fost studiat la copii cu vârsta mai mică de 6 ani. ADIPIN trebuie utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale doar la copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani (vezi pct. 3). Pentru mai multe informaţii, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

ADIPIN împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

ADIPIN® poate afecta sau poate fi afectat de alte medicamente cum sunt:

• ketoconazol, itraconazol (medicamente antifungice);

• ritonavir, indinavir, nelfinavir (medicamente numite inhibitori de protează, utilizate în tratamentul infecţiei cu HIV);

• rifampicină, eritromicină, claritromicină (antibiotice);

• Hypericum perforatum (sunătoare);

• verapamil, diltiazem (medicamente pentru inimă);

• dantrolen (perfuzie utilizată pentru tratamentul anomaliilor severe de reglare a temperaturii corpului);

• simvastatină (un medicament utilizat pentru scăderea nivelului de colesterol din sânge).

ADIPIN poate scădea tensiunea arterială într-o măsură mai mare, dacă luaţi deja alte medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

Utilizarea ADIPIN cu alimente şi băuturi

Persoanele care utilizează ADIPIN nu trebuie să consume suc de grepfrut sau grepfrut. Acest lucru este necesar deoarece grepfrutul şi sucul de grepfrut pot determina creşterea concentraţiei substanţei active, amlodipină, în sânge, care poate determina o creştere imprevizibilă a efectului de scădere a tensiunii arteriale al ADIPIN.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu a fost stabilită siguranţa utilizării amlodipinei în timpul sarcinii la om. Nu se cunoaşte dacă amlodipina este excretată în lapte matern.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea de utilaje

ADIPIN poate să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. În cazul în care comprimatele vă provoacă greaţă, ameţeli, oboseală sau dureri de cap, nu conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

3. CUM SĂ LUAŢI ADIPIN®

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza iniţială recomandată de obicei este un comprimat ADIPIN 5 mg o dată pe zi. Doza poate fi crescută la un comprimat de ADIPIN 10 mg o dată pe zi. Medicamentul poate fi luat înainte sau după consumul de alimente sau lichide. Trebuie să luaţi medicamentul în acelaşi moment al zilei, cu o cantitate suficientă de apă. Nu luaţi ADIPIN cu suc de grepfrut.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

La copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani) doza iniţială recomandată este de 2,5 mg amlodipină o dată pe zi. Doza maximă recomandată este de 5 mg o dată pe zi.

Este important să luaţi comprimatele în mod constant. Mergeţi la medicul dumneavoastră înainte de terminarea comprimatelor.

Dacă luaţi mai mult ADIPIN decât trebuie

În cazul în care aţi luat prea multe comprimate, tensiunea dumneavoastră arterială poate scădea, chiar în mod sever. Vă puteţi simţi ameţit, confuz, în stare de leşin sau slăbit. Dacă scăderea tensiunii arteriale este suficient de severă se poate instala şocul. Pielea dumneavoastră poate părea rece şi umedă şi vă puteţi pierde cunoştinţa. Dacă luaţi prea mult din ADIPIN®, solicitaţi imediat asistenţă medicală.

Dacă uitaţi să luaţi ADIPIN

Dacă aţi uitat să luaţi un comprimat, renunţaţi la acea doză. Luaţi următoarea doză, la momentul corect. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi ADIPIN

Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp să luaţi acest medicament. Afecţiunea dumneavoastră poate reveni, dacă întrerupeţi medicamentul mai devreme decât aţi fost sfătuit.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă după ce aţi luat medicamentul resimţiţi vreuna din reacţiile adverse severe, foarte rare, prezentate mai jos.

- respiraţie şuierătoare, durere în piept, scurtare a respiraţiei sau dificultate la respiraţie, instalate brusc;

- umflare a pleoapelor, feţei sau buzelor;

- umflare a limbii şi gâtului, ce determină dificultate la respiraţie;

- reacţii severe la nivelul pielii , incluzând erupţie intensă trecătoare pe piele, urticarie, înroşire a pielii pe întreg corpul, mâncărimi intense, apariţie de vezicule, cojire şi umflare a pielii , inflamare a mucoaselor (sindrom Stevens Johnson) sau alte reacţii alergice;

- infarct miocardic, bătăi neregulate ale inimii;

- pancreas inflamat, care poate cauza dureri abdominale şi de spate severe, însoţite de o stare general de rău accentuată.

Au fost raportate următoarele reacţii adverse frecvente. Dacă vreuna dintre aceste reacţii adverse vă creează probleme sau dacă persistă mai mult de o săptămână, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100):

- dureri de cap, ameţeli, somnolenţă (în special la începutul tratamentului);

- palpitaţii (conştientizare a bătăilor inimii), înroşire bruscă a feţei;

- dureri la nivelul abdomenului, greaţă;

- umflare la nivelul gleznelor (edem), oboseală.

Alte reacţii adverse raportate includ următoarele reacţii prezentate mai jos. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000):

- tulburări ale dispoziţiei, teamă fără motiv, depresie, insomnie;

- tremurături, tulburări ale gustului, leşin, slăbiciune;

- senzaţie de furnicături şi înţepături la nivelul membrelor, scădere a sensibilităţii la durere;

- tulburări ale vederii, vedere dublă, ţiuituri în urechi;

- tensiune arterială mică;

- strănut/nas care curge, ca urmare a inflamaţiei mucoasei de la nivelul nasului (rinită);

- tulburări ale tranzitului intestinal, diaree, constipaţie, indigestie, uscăciune a gurii, vărsături;

- cădere în exces a părului, transpiraţii excesive, mâncărime la nivelul pielii , purpură, modificări de culoare la nivelul pielii ;

- tulburări la urinare, nevoie crescută de urinare în timpul nopţii, creştere a frecvenţei urinărilor;

- incapacitate de a obţine o erecţie, disconfort la nivelul sânilor sau creştere a sânilor la bărbaţi;

- slăbiciune, durere, stare generală de rău;

- dureri ale articulaţiilor sau dureri ale muşchilor, crampe musculare, dureri de spate;

- creştere sau scădere în greutate.

Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000):

- confuzie.

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000):

- scădere a numărului de globule albe, scădere a numărului de plachete sanguine, ce poate determina apariţia neobişnuită de vânătăi sau sângerare cu uşurinţă (distrugere a globulelor roşii);

- creştere a concentraţiei de zahăr în sânge (hiperglicemie);

- o afecţiune a nervilor, ce poate determina slăbiciune, furnicături sau amorţeli;

- tuse;

- umflarea gingiilor;

- balonare la nivel abdominal (gastrită);

- funcţie anormală a ficatului, inflamaţie a ficatului (hepatită), colorare în galben a pielii (icter), creştere a valorilor serice ale enzimelor ficatului care apare la unele teste medicale;

- tonus muscular crescut;

- inflamare a vaselor de sânge, adeseori însoţită de erupţie trecătoare pe piele;

- sensibilitate la lumină;

- afecţiuni în cadrul cărora apare o asociere de manifestări cum sunt rigiditate, tremurături şi/sau tulburări ale mişcărilor.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ ADIPIN®

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperatura sub 25 C.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine ADIPIN

1 comprimat filmat conţine:

substanţa activă: amlodipină 5 mg sau 10 mg.

Excipienţi:

celuloză microcristalină, hidrogenofosfat de calciu, amidon glicolat de sodiu, stearat de magneziu;

filmul: hipromeloză, polietilenglicol 6000, dioxid de titan.

Cum arată ADIPIN şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate rotunde biconvexe de culoare albă.

Conţinutul ambalajului

Câte 10 comprimate în blister.

Câte 3 blistere în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

GM Pharmaceuticals Ltd. ,

Phonichala 65, Tbilisi, 0165, Georgia.

Tel. : +995 32 2404801/02;

fax: +995 32 2404803

Fabricantul

GM Pharmaceuticals Ltd. , Phonichala 65, Tbilisi, Georgia. Tel. : +995 32 2404801/02; fax: +995 32 2404803
ADIPIN® 5 mg comprimate filmate

ADIPIN® 10 mg comprimate filmate

Amlodipină

1. CE ESTE ADIPIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

ADIPIN conţine substanţa activă amlodipină, care aparţine unui grup de medicamente denumite blocante ale canalelor de calciu. ADIPIN este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială) sau a unui anumit tip de durere în piept, denumită angină pectorală, o formă rară a acesteia fiind angina pectorală Prinzmetal sau angina pectorală vasospastică. La pacienţii cu tensiune arterială mare, medicamentul funcţionează prin relaxarea vaselor de sânge, facilitând astfel circulaţia sângelui. La pacienţii cu angină pectorală, ADIPIN acţionează prin îmbunătăţirea alimentării cu sânge a muşchiului inimii, care beneficiază astfel de mai mult oxigen, ceea ce previne apariţia durerii în piept. Acest medicament nu ameliorează imediat durerea în piept determinată de angina pectorală.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ LUAŢI ADIPIN®

Nu luaţi ADIPIN:

• Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la amlodipină, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicamentul, prezentate la punctul 6, sau la alte blocante ale canalelor de calciu. Alergia se poate manifesta prin mâncărime şi înroşire a pielii sau dificultăţi la respiraţie.

• Dacă aveţi tensiunea arterială foarte mică (hipotensiune arterială).

• Dacă aveţi o îngustare a valvei aortice a inimii (stenoză aortică) sau prezentaţi şoc cardiogen (o afecţiune în care inima nu este capabilă să furnizeze corpului o cantitate suficientă de sânge).

• Dacă aveţi insuficienţă cardiacă instalată după un infarct miocardic.

Atenţionări şi precauţii

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi sau aţi avut vreuna din următoarele afecţiuni:

• infarct miocardic recent;

• insuficienţă cardiacă;

• creştere severă a tensiunii arteriale (criză hipertensivă);

• afecţiune a ficatului;

• sunteţi vârstnic şi este necesar ca doza dumneavoastră să fie crescută.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

ADIPIN nu a fost studiat la copii cu vârsta mai mică de 6 ani. ADIPIN trebuie utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale doar la copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani (vezi pct. 3). Pentru mai multe informaţii, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

ADIPIN împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

ADIPIN® poate afecta sau poate fi afectat de alte medicamente cum sunt:

• ketoconazol, itraconazol (medicamente antifungice);

• ritonavir, indinavir, nelfinavir (medicamente numite inhibitori de protează, utilizate în tratamentul infecţiei cu HIV);

• rifampicină, eritromicină, claritromicină (antibiotice);

• Hypericum perforatum (sunătoare);

• verapamil, diltiazem (medicamente pentru inimă);

• dantrolen (perfuzie utilizată pentru tratamentul anomaliilor severe de reglare a temperaturii corpului);

• simvastatină (un medicament utilizat pentru scăderea nivelului de colesterol din sânge).

ADIPIN poate scădea tensiunea arterială într-o măsură mai mare, dacă luaţi deja alte medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

Utilizarea ADIPIN cu alimente şi băuturi

Persoanele care utilizează ADIPIN nu trebuie să consume suc de grepfrut sau grepfrut. Acest lucru este necesar deoarece grepfrutul şi sucul de grepfrut pot determina creşterea concentraţiei substanţei active, amlodipină, în sânge, care poate determina o creştere imprevizibilă a efectului de scădere a tensiunii arteriale al ADIPIN.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu a fost stabilită siguranţa utilizării amlodipinei în timpul sarcinii la om. Nu se cunoaşte dacă amlodipina este excretată în lapte matern.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea de utilaje

ADIPIN poate să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. În cazul în care comprimatele vă provoacă greaţă, ameţeli, oboseală sau dureri de cap, nu conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

3. CUM SĂ LUAŢI ADIPIN®

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza iniţială recomandată de obicei este un comprimat ADIPIN 5 mg o dată pe zi. Doza poate fi crescută la un comprimat de ADIPIN 10 mg o dată pe zi. Medicamentul poate fi luat înainte sau după consumul de alimente sau lichide. Trebuie să luaţi medicamentul în acelaşi moment al zilei, cu o cantitate suficientă de apă. Nu luaţi ADIPIN cu suc de grepfrut.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

La copii şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani) doza iniţială recomandată este de 2,5 mg amlodipină o dată pe zi. Doza maximă recomandată este de 5 mg o dată pe zi.

Este important să luaţi comprimatele în mod constant. Mergeţi la medicul dumneavoastră înainte de terminarea comprimatelor.

Dacă luaţi mai mult ADIPIN decât trebuie

În cazul în care aţi luat prea multe comprimate, tensiunea dumneavoastră arterială poate scădea, chiar în mod sever. Vă puteţi simţi ameţit, confuz, în stare de leşin sau slăbit. Dacă scăderea tensiunii arteriale este suficient de severă se poate instala şocul. Pielea dumneavoastră poate părea rece şi umedă şi vă puteţi pierde cunoştinţa. Dacă luaţi prea mult din ADIPIN®, solicitaţi imediat asistenţă medicală.

Dacă uitaţi să luaţi ADIPIN

Dacă aţi uitat să luaţi un comprimat, renunţaţi la acea doză. Luaţi următoarea doză, la momentul corect. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi ADIPIN

Medicul dumneavoastră vă va spune cât timp să luaţi acest medicament. Afecţiunea dumneavoastră poate reveni, dacă întrerupeţi medicamentul mai devreme decât aţi fost sfătuit.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă după ce aţi luat medicamentul resimţiţi vreuna din reacţiile adverse severe, foarte rare, prezentate mai jos.

- respiraţie şuierătoare, durere în piept, scurtare a respiraţiei sau dificultate la respiraţie, instalate brusc;

- umflare a pleoapelor, feţei sau buzelor;

- umflare a limbii şi gâtului, ce determină dificultate la respiraţie;

- reacţii severe la nivelul pielii , incluzând erupţie intensă trecătoare pe piele, urticarie, înroşire a pielii pe întreg corpul, mâncărimi intense, apariţie de vezicule, cojire şi umflare a pielii , inflamare a mucoaselor (sindrom Stevens Johnson) sau alte reacţii alergice;

- infarct miocardic, bătăi neregulate ale inimii;

- pancreas inflamat, care poate cauza dureri abdominale şi de spate severe, însoţite de o stare general de rău accentuată.

Au fost raportate următoarele reacţii adverse frecvente. Dacă vreuna dintre aceste reacţii adverse vă creează probleme sau dacă persistă mai mult de o săptămână, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100):

- dureri de cap, ameţeli, somnolenţă (în special la începutul tratamentului);

- palpitaţii (conştientizare a bătăilor inimii), înroşire bruscă a feţei;

- dureri la nivelul abdomenului, greaţă;

- umflare la nivelul gleznelor (edem), oboseală.

Alte reacţii adverse raportate includ următoarele reacţii prezentate mai jos. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000):

- tulburări ale dispoziţiei, teamă fără motiv, depresie, insomnie;

- tremurături, tulburări ale gustului, leşin, slăbiciune;

- senzaţie de furnicături şi înţepături la nivelul membrelor, scădere a sensibilităţii la durere;

- tulburări ale vederii, vedere dublă, ţiuituri în urechi;

- tensiune arterială mică;

- strănut/nas care curge, ca urmare a inflamaţiei mucoasei de la nivelul nasului (rinită);

- tulburări ale tranzitului intestinal, diaree, constipaţie, indigestie, uscăciune a gurii, vărsături;

- cădere în exces a părului, transpiraţii excesive, mâncărime la nivelul pielii , purpură, modificări de culoare la nivelul pielii ;

- tulburări la urinare, nevoie crescută de urinare în timpul nopţii, creştere a frecvenţei urinărilor;

- incapacitate de a obţine o erecţie, disconfort la nivelul sânilor sau creştere a sânilor la bărbaţi;

- slăbiciune, durere, stare generală de rău;

- dureri ale articulaţiilor sau dureri ale muşchilor, crampe musculare, dureri de spate;

- creştere sau scădere în greutate.

Rare (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000):

- confuzie.

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000):

- scădere a numărului de globule albe, scădere a numărului de plachete sanguine, ce poate determina apariţia neobişnuită de vânătăi sau sângerare cu uşurinţă (distrugere a globulelor roşii);

- creştere a concentraţiei de zahăr în sânge (hiperglicemie);

- o afecţiune a nervilor, ce poate determina slăbiciune, furnicături sau amorţeli;

- tuse;

- umflarea gingiilor;

- balonare la nivel abdominal (gastrită);

- funcţie anormală a ficatului, inflamaţie a ficatului (hepatită), colorare în galben a pielii (icter), creştere a valorilor serice ale enzimelor ficatului care apare la unele teste medicale;

- tonus muscular crescut;

- inflamare a vaselor de sânge, adeseori însoţită de erupţie trecătoare pe piele;

- sensibilitate la lumină;

- afecţiuni în cadrul cărora apare o asociere de manifestări cum sunt rigiditate, tremurături şi/sau tulburări ale mişcărilor.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ ADIPIN®

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină, la temperatura sub 25 C.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine ADIPIN

1 comprimat filmat conţine:

substanţa activă: amlodipină 5 mg sau 10 mg.

Excipienţi:

celuloză microcristalină, hidrogenofosfat de calciu, amidon glicolat de sodiu, stearat de magneziu;

filmul: hipromeloză, polietilenglicol 6000, dioxid de titan.

Cum arată ADIPIN şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate rotunde biconvexe de culoare albă.

Conţinutul ambalajului

Câte 10 comprimate în blister.

Câte 3 blistere în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

GM Pharmaceuticals Ltd. ,

Phonichala 65, Tbilisi, 0165, Georgia.

Tel. : +995 32 2404801/02;

fax: +995 32 2404803

Fabricantul

GM Pharmaceuticals Ltd. , Phonichala 65, Tbilisi, Georgia. Tel. : +995 32 2404801/02; fax: +995 32 2404803

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 206
Cod produs: 49524
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 150
Cod produs: 36144
Top sezon
Preț produs în pct: 146
Cod produs: 55265
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 476
Cod produs: 61829
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.