Arlevert comp. 20 mg + 40 mg N10x5

Cod produs: 52812
Divizarea: 50
Doza concentratia: 20
Forma: comprimate
Producator: Hennig Arzneimittel GmbH&Co. KG
Tara: Germania
Stoc: suficient
324 63 lei
(-5%)
308 37 lei
Beneficii:
30 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

ARLEVERT 20mg/40mg comprimate

Cinnarizinum/Dimenhydrinatum

1. Ce este Arlevert şi pentru ce se utilizează

Preparatul Arlevert include două componente active: cinarizină și dimenhidrinat. Acești compuși aparțin diferitelor clase de medicamente. Cinarizina aparține clasei de antagoniști ai calciului, iar dimenhidrinatul - unei clase de antihistaminice.

Efectul fiecărui dintre aceste substanțe are ca scop reducerea simptomelor de vertij (o senzație de amețeală sau "rotație") și greață (senzație de vărsături). În cazul utilizării acestor substanțe în combinație unele cu altele efectul total este mai mare decât eficiența fiecăreia dintre ele în mod individual.

Arlevert este utilizat pentru tratarea diferitelor tipuri de amețeală la adulți. Vertijul poate fi cauzat de diferite motive. Arlevert vă va ajuta să faceți față responsabilităților de zi cu zi, care sunt împiedicate de amețeli.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Arlevert Nu luaţi Arlevert:

- dacă nu aveți 18 ani,

- dacă sunteţi alergic la cinarizină, dimenhidrinat sau difenhidramină, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6),

- sunteți alergic la alte antihistaminice (de exemplu, astemizol, clorfeniramină și terfenadinei, care sunt utilizate ca agenți antialergici). Nu trebuie să luați acest medicament în cazul în care nu a fost prescris de către medic,

- dacă aveţi tensiune intraoculară crescută (glaucom cu unghi îngust);

- dacă aveţi convulsii,

- dacă aveți tensiune intracraniană crescută (de exemplu în caz de tumoare),

- în cazul consumului cronic de etanol,

- dacă suferiţi de o creştere în volum a prostatei (adenom de prostată) ce determină retenţie urinară,

- dacă aveți insuficiență hepatică sau renală.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Arlevert adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

- Tensiune arterială scăzută sau ridicată;

- Tensiune intraoculară crescută;

- Obstrucție intestinală;

- O prostată mărită;

- Creșterea a glandei tiroide;

- Boli de inimă severe;

- Boala Parkinson.

Administrarea de Arlevert poate agrava aceste boli. Cu toate acestea, chiar și cu aceste boli Arlevert poate fi luat în cazul în care medicul le va lua în considerare.

Copii şi adolescenţi

Nu există suficientă experienţă referitoare la siguranţa şi eficacitatea administrării Arlevert la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Arlevert împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Arlevert poate interacționa cu alte medicamente. Arlevert poate accentua senzaţia de oboseală sau somnolență în cazul administrăriia concomitente cu următoarele medicamente:

- Barbiturice (medicamente utilizate în mod obișnuit ca sedative);

- Analgezice narcotice, cum ar fi morfina (calmarea durerilor puternice, cum ar fi morfina);

- Tranchilizante (medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei și anxietății);

- Inhibitori ai monoaminooxidazei (medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei și anxietății).

Arlevert poate accentua efectele următoarelor medicamente:

- Antidepresive triciclice (medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei și anxietății);

- Atropina (medicamente relaxeaza mușchii și este adesea folosit pentru studierea ochiului);

- Efedrina (poate fi utilizat pentru tratamentul tusei sau congestiei nazale);

- Procarbazina (un medicament utilizat pentru tratamentul anumitor tipuri de cancer).

- Medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale.

Aminoglicozidele (clasă de antibiotice) pot provoca daune la urechea internă. Cu toate acestea, dacă luați Arlevert, efectele nocive pot rămâne neobservate pentru tine.

Nu trebuie să luați Arlevert cu medicamente folosite pentru corectarea tulburăririlor de ritm cardiac (antiaritmice). În plus, medicamentul Arlevert poate modifica reacția pielii la testele de alergie.

Arlevert împreună cu alimente, băuturi și alcool

Arlevert poate provoca dispepsie (indigestie), severitate căreia poate fi redusă prin luarea de pastile după masă. În timpul tratamentului cu Arlevert vă veți abține de la consumul de alcool, deoarece poate provoca oboseală sau somnolență.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Arlevert poate provoca somnolență. În acest caz, nu trebuie să conduceți vehicule și să folosiți utilajele.

3. Cum să utilizaţi Arlevert

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza zilnică recomandată este de câte un comprimat Arlevert de 3 ori pe zi. Luaţi comprimatele fără să le mestecaţi, după masă cu o cantitate suficientă de lichid. Medicul dumneavoastră va stabili durata tratamentului. În general, tratamentul ar trebui să fie de scurtă durată şi nu va depăşi 4 săptămâni. Prelungirea tratamentului se va face numai după reevaluarea medicală a stării dumneavoastră.

Dacă luaţi mai mult Arlevert decât trebuie

Supradozajul Arlevert poate fi periculos, mai ales la copii şi sugari. În cazul producerii unui supradozaj, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră! Dacă ați luat prea mult Arlevert, s-ar putea să simți oboseală, amețeală, sau tremur. Poate exista pupile dilatate și dereglări de urinare. Pot apărea gură uscată, înroșirea feței și creșterea frecvenței cardiace, transpirație și dureri de cap.

În cazul ingestiei de Arlevert într-un număr foarte mare sunt posibile convulsii, halucinații, hipertensiune arterială, tremor, iritabilitate, dificultăți de respirație. Poate surveni coma.

Dacă uitaţi să luaţi Arlevert

Continuaţi utilizarea medicamentului aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Arlevert

Nu încetați să luați Arlevert dacă nu ați fost consultat de către medicul dumneavoastră. Dacă încetați să luați medicamentul prea devreme, simptomele de vertij (amețeli și senzație de "rotație") pot surveni din nou.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvente (afectează 1 din 10 pacienţi): Somnolență, uscăciunea gurii, dureri de cap și dureri abdominale. De obicei, aceste evenimente au loc într-o formă ușoară și dispar în câteva zile, chiar dacă continuați să luați Arlevert.

Mai puţin frecvente (afectează 1 din 100 pacienţi): Transpirație, înroșirea pielii , indigestie, greață (senzație de vomă), diaree, nervozitate, crampe, proprietate de a uita, zgomot sau zgomote în urechi, parestezii (furnicături la nivelul mâinilor sau picioarelor), tremor (tremurături).

Rare (afectează 1 din 1000 pacienţi): Tulburări vizuale, reacţii de hipersensibilitate (de exemplu reacţii cutanate), sensibilitate crescută la razele solare, dificultăţi la urinare.

Foarte rare (afectează 1din 10000 pacienţi): Reducerea numărului de leucocite și trombocite, precum și o scădere semnificativă a numărului de celule roșii în sânge poate duce la slăbiciune și apariție a vînătăilor precum și la creșterea riscului de infecție. La apariția unei infecții cu febră și înrăutățirea semnificativă a stării generale de sănătate, consultați medicul și spuneți-i că luați acest medicament.

Pe fondalul consumului de medicamente de acest tip pot să apară și astfel de reacții (pe baza datelor disponibile nu pot fi evaluate), așa ca: creștere în greutate, constipație, senzație de apăsare în piept, icter (colorarea în galben a pielii sau a albului ochilor cauzată de tulburarea funcției hepatice sau a sângelui), agravarea glaucomului cu unghi închis (o afecțiune oculară, în care crește tensiunea intraoculară), mișcări necontrolate, excitare neobișnuită și neliniște (în special în copii), reacții cutanate severe.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale www. amed. md sau e-mail:farmacovigilenta@amed. md. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Arlevert

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra în ambalaj original. Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Arlevert

- Substanţele active sunt cinarizină 20 mg şi dimenhidrinat 40 mg.

- Celelalte componente sunt celuloză microcristalină, amidon de porumb, talc, hipromeloză, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, croscarmeloză sodică.

Cum arată Arlevert şi conţinutul ambalajului

Comprimate rotunde, biconvexe, de la alb pînă la galben pal, imprimate cu litera "A" pe una din feţe; diametru-8mm.

Arlevert este ambalat în pachete cu blistere conţinând 20, 30, 50 sau 100 de comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

HENNIG ARZNEIMITTEL GmbH & Co. KG

Liebigstraße 1-2

65438 Flörsheim am Main

Germania

Fabricantul

HENNIG ARZNEIMITTEL GmbH & Co. KG

Liebigstraße 1-2

65438 Flörsheim am Main

Germania

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 36
Cod produs: 61752
Top sezon
Preț produs în pct: 150
Cod produs: 36144
Top sezon
Preț produs în pct: 517
Cod produs: 46197
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.