Fluconazol-FP 150 mg caps. 150 mg N1

Cod produs: 53249
Divizarea: 1
Doza concentratia: 150
Forma: caps.
Producator: Farmproiect SRL
Tara: Republica Moldova

Fluconazol-FP 150 mg capsule

Fluconazol-FP 200 mg capsule

Fluconazol

1. Ce este Fluconazol-FP şi pentru ce se utilizează

Preparat medicamentos, manifestă acţiune antifungică înalt selectivă, este administrat, pentru tratarea infecţiilor produse de fungi şi poate fi folosit şi pentru prevenirea infecţiilolor candidozice. Majoritatea infecţiilor fungice sunt produse de o levură denumită Candida.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Fluconazol-FP

Nu luaţi Fluconazol-FP

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) fluconazol și la oricare dintre componentele preparatului;

- dacă suferiţi de insuficienţă renală şi hepatică acută;

- dacă purtați sarcină;

- dacă alăptaţi;

- copii cu vârsta până la 7 ani

- dacă luaţi astemizol sau terfenadină

- dacă luaţi cisapridă

- dacă luaţi pimozidă

- dacă luaţi chinidină

- dacă luaţi eritromicină

Atenţionări şi precauţii

Spuneţi medicului dumneavoastră

- dacă suferiţi de boli de ficat sau rinichi.

- dacă suferiţi de boli de inimă, inclusiv tulburări de ritm cardiac.

- dacă aveţi valori anormale ale concentraţiei de potasiu, calciu sau magneziu în sânge. - dacă apar reacţii severe ale pielii (senzaţie de mâncărime, înroşire a pielii ) sau dificultăţi de respiraţie.

Copii

Deşi acest medicament este destinat adulţilor, poate fi utilizat de către adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani) dacă tratamentul este obligatoriu şi nu există alte variante de tratament potrivite (vezi şi punctul “Cum să luaţi Fluconazol-FP”, “Adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani)”).

Fluconazol-FP împreună cu alte medicamente

Informaţi imediat medicul dumneavoastră dacă luaţi astemizol, terfenadină (medicamente antihistaminice pentru tratamentul alergiilor), cisapridă (un medicament folosit pentru afecţiuni ale stomacului), pimozidă (un medicament folosit pentru afecţiuni mintale), chinidină (un medicament folosit pentru tulburări de ritm cardiac) sau eritromicină (antibiotic folosit pentru tratarea infecţiilor) deoarece aceste medicamente nu trebuie luate împreună cu Fluconazol-FP (vezi punctul “Nu luaţi Fluconazol-FP”). Unele medicamente pot interacţiona cu Fluconazol-FP.

Informaţi medicul dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:

- rifampicină sau rifabutină (antibiotice folosite pentru tratarea infecţiilor).

- alfentanil, fentanil (utilizate pentru anestezie).

- amitriptilină, nortriptilină (utilizate pentru tratarea depresiei).

- amfotericină B, voriconazol (utilizate pentru tratarea infecţiilor fungice).

- medicamente care fluidifică sângele şi previn formarea cheagurilor de sânge (warfarină sau alte medicamente asemănătoare).

- benzodiazepine (midazolam, triazolam sau medicamente asemănătoare) utilizate pentru a vă ajuta să dormiţi sau pentru a vă linişti.

- carbamazepină, fenitoină (folosite în tratamentul epilepsiei).

- nifedipină, isradipină, amlodipină, felodipină, verapamil şi losartan (pentru tratarea hipertensiunii arteriale-presiune mare a sângelui).

- ciclosporină, everolimus, sirolimus sau tacrolimus (folosite la pacienţii cu transplant pentru a preveni respingerea acestuia).

- ciclofosfamidă, alcaloizi din Vinca (vincristină, vinblastină sau medicamente asemănătoare) utilizate pentru tratamentul cancerului.

- halofantrină (utilizată pentru tratamentul malariei).

- statine (atorvastatină, simvastatină şi fluvastatină sau medicamente asemănătoare) utilizate pentru scăderea concentraţiilor mari de colesterol.

- metadonă (utilizată în durere).

- celecoxib, flurbiprofen, naproxen, ibuprofen, lornoxicam, meloxicam, diclofenac (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)).

- contraceptive orale.

- prednison (medicament antiinflamator steroidian).

- zidovudină, cunoscut şi sub denumirea de AZT; saquinavir (utilizat în infecţia cu HIV). - medicamente utilizate pentru tratarea diabetului zaharat, precum clorpropamidă, glibenclamidă, glipizidă sau tolbutamidă.

- teofilină (folosită în tratamentul astmului bronşic).

- vitamina A (supliment alimentar).

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţie medicală.

Fluconazol-FP împreună cu alimente şi băuturi

Acest medicament poate fi administrat între mese sau în timpul acestora. Pe durata tratamentului se recomandă a evita consumul de alcool.

Sarcina şi alăptarea

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, încercaţi să rămâneţi gravidă sau alăptaţi. Nu luaţi Fluconazol-FP dacă sunteţi gravidă, încercaţi să rămâneţi gravidă sau alăptaţi decât dacă v-a fost recomandat de către medicul dumneavoastră. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost semnalate efecte negative asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să luaţi Fluconazol-FP

Utilizaţi întotdeauna Fluconazol-FP exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza zilnică a fluconazolului depinde de caracterul şi gravitatea infecţiei micotice. De regulă, în candidozele vaginale administrarea unică a preparatului este eficientă. În cazul infecţiilor, ce necesită administrarea repetată a preparatului antimicotic, tratamentul trebuie continuat până la dispariţia simptoamelor clinice sau de laborator, ce denotă infecţia micotică. Pacienţii cu SIDA, meningită criptococică sau candidoză orofaringiană recurentă necesită efectuarea tratamentului cu doze de întreţinere timp îndelungat.

Adulţi.

Criptococoze: în prima zi câte 400 mg, apoi câte 200-400 mg o dată pe zi. Durata tratamentului depinde de eficacitatea clinică şi micologică. În meningita criptococică tratamentul durează cel puţin 6-8 săptămâni. Pentru profilaxia recidivei meningitei la pacienţii cu SIDA, după finisarea curei complete de tratament, se indică o doză de întreţinere de 200 mg/zi timp îndelungat. Candidemii, candidoza diseminată şi alte infecţii candidozice invazive: în prima zi câte 400 mg, apoi câte 200 mg o dată pe zi. Durata tratamentului depinde de eficacitatea clinică. Candidoze orofaringiene: câte 50-100 mg/zi timp de 7-14 zile. La bolnavii cu patologie imună tratamentul poate fi prelungit pentru o elasticitate mai îndelungată de timp. Cu scop profilactic a recidivelor candidozelor orofaringiene la bolnavii de SIDA, după finisarea completă a tratamentului primar, fluconazolul poate fi indicat câte 150 mg o dată pe săptămână. Candidoza orală atrofică cauzată de proteze dentare: doza de 50 mg o dată pe zi timp de 14 zile, administrată în asociere cu antiseptice locale pentru prelucrarea protezelor. Candidoze ale mucoaselor (exceptând pe cele genitale): câte 50 mg până la 100 mg zilnic, timp de 14-30 zile. Candidoze genitale: câte 150 mg fluconazol ca doză unică. Pentru a reduce incidenţa candidozei vaginale recurente, se poate administra o doză de 150 mg o dată pe lună. Durata tratamentului se stabileşte individual, dar constituie, în general, între 4 şi 12 luni. Balanita, cauzată de Candida: 150 mg într-o singură administrare. Pentru profilaxia candidozelor la bolnavii cu imunitatea scăzută se recomandă de la 50 mg până la 400 mg de fluconazol o dată pe zi, în dependenţă de riscul pacientului de a dezvolta infecţii fungice. Dermatomicoze. Câte 150 mg (ex. tinea unguium) o dată pe săptămână sau 50 mg (ex. tinea versicolor) o dată pe zi. Durata tratamentului este în mod normal de 2 până la 4 săptămâni, dar tinea pedis poate necesita tratament până la 6 săptămâni. Tratamentul tinea unguium se va continua până la înlocuirea unghiei infectate (creşterea unghiei neinfectate). Recreşterea unghiilor de la mâini şi picioare necesită 3-6 luni şi respectiv 6-12 luni. Micoze endemice profunde: câte 200-400 mg zilnic timp de până la 2 ani. Durata tratamentului se stabileşte individual, dar în general este de 11-24 luni în coccidiomocoze, 12-17 luni în paracoccidiomocoze, 1-16 luni în sporotrichoze şi 3-17 luni în histoplasmoze.

Vârstnici.

Dacă funcţia renală este intactă, preparatul se va indica în doze obişnuite.

Adolescenți.

Doza şi durata tratamentului se stabileşte individual în dependenţă de răspunsul clinic şi micologic. Fluconazol-FP se administrează o dată în zi. Candidozele mucoaselor: câte 3 mg/kg corp zilnic. În prima zi se poate administra o doză de atac de 6 mg/kg corp pentru a obţine mai rapid niveluri serice stabile. Candidoze sistemice şi criptococoze : câte 6-12 mg/kg corp zilnic, în funcţie de gravitatea infecţiei. La copii cu funcţia renală afectată doza zilnică se va reduce în conformitate cu recomandările de la adulţi. Profilaxia micozelor la copii cu imunodeficienţe, la care riscul dezvoltării infecţiei este determinată de neutropenie drept consecinţă a chimioterapiei citotoxice sau radioterapiei-3-12 mg/kg/zi în dependenţă de durata şi gravitatea neutropeniei induse.

Pacienţii cu insuficienţă renală:

La o administrare unică a preparatului nu este necesară modificarea dozei. La administrarea repetată a preparatului este recomandată iniţial administrarea unei doze de atac de la 50 până la 400 mg, ulterior doza zilnică (în dependenţă de indicaţii).

Dacă luaţi mai mult Fluconazol-FP decât trebuie

Dacă utilizaţi mai multe capsule, decât vi s-a spus să luaţi sau dacă altcineva ia accidental medicamentul dumneavoastră, contactaţi un medic, un farmacist sau mergeţi la spital, deoarece poate fi nevoie de supraveghere medicală. În cazul în care doza a fost foarte mare pot apărea: greaţă, vomă, diaree, în cazuri grave - convulsii. Tratament: lavaj gastric, diureza forţată, hemodializă, tratament simptomatic.

Dacă uitaţi să luaţi Fluconazol-FP

Dacă uitaţi să utilizaţi medicamentul o dată, luaţi-l imediat ce vă amintiţi. Dacă se omite o priză se recomandă administrarea dozei omise cât mai curând posibil, iar a dozei următoare-nu mai devreme de 24 ore. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi omis mai multe doze, informaţi medicul dumneavoastră şi urmaţi recomandările primite. Nu schimbaţi dumneavoastră doza prescrisă decât dacă medicul vă recomandă acest lucru. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Fluconazol-FP poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Convenţia MedDRA privind frecvenţa

Foarte frecvente (>1/10)

Frecvente (>1/100 şi <1/10)

Mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100)

Rare (>1/10000 şi <1/1000)

Foarte rare (<1/10000)

Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).

Reacţiile adverse frecvente, care afectează 1 până la 10 utilizatori din 100, sunt:

- dureri de cap

-disconfort stomacal, diaree, greaţă (senzaţie de rău), vărsături

-creşterea valorilor la testele sanguine hepatice

-erupţii trecătoare pe piele

Reacţiile adverse mai puţin frecvente, care afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000, sunt:

-scăderea numărului de celule roşii din sânge care poate determina paloare a pielii şi slăbiciune sau dificultăţi în respiraţie

-scăderea poftei de mâncare

-dificultate de a dormi, somnolenţă

-convulsii, ameţeli, senzaţie de învârtire (vertij), furnicături, înţepături sau amorţeală, modificări în perceperea gustului

-constipaţie, digestie îngreunată, gaze, gură uscată

-dureri musculare

-afectarea funcţiei ficatului şi îngălbenirea pielii şi a ochilor (icter)

-papule, vezicule (urticarie), mâncărime, transpiraţie abundentă

-oboseală, stare generală de rău, lipsă de energie, febră

Reacţiile adverse rare, care afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000, sunt:

-scăderea numărului acelor celule albe din sânge care luptă împotriva infecţiilor şi a numărului celulelor din sânge cu rol în oprirea sângerării

-modificarea culorii pielii în roşu sau purpuriu, care poate fi determinată de scăderea numărului plachetelor sanguine, alte modificări ale celulelor din sânge

-scăderea concentraţiei potasiului din sânge

-modificări ale testelor de laborator (creşterea concentraţiei de colesterol sau grăsimi)

-tremurături

-modificări ale electrocardiogramei (EKG), modificări ale frecvenţei şi ritmului inimii

-afectarea severă a funcţiei ficatului (insuficienţă hepatică), leziunea şi moartea celulelor ficatului, inflamaţia ficatului (hepatită)

-reacţii alergice (uneori severe), incluzând erupţii veziculare generalizate şi exfolierea pielii , reacţii severe ale pielii , umflarea buzelor sau a feţei

-cădere a părului

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Fluconazol-FP

A nu se lăsa accesibil pentru copii.

Nu utilizaţi Fluconazol-FP după data de expirare înscrisă pe ambalaj “Exp:”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Fluconazol-FP

Substanţa activă: fluconazol 150 mg sau 200 mg;

Celelalte componente sunt: amidon de porumb; stearat de magneziu.

Compoziţia capsulei:

Alb-Alb

Dioxid de titan (E 171)

Gelatină

Crem-Crem

Dioxid de titan (E 171)

Oxid galben de fier (E 172)

Gelatină

Cum arată Fluconazol-FP şi conţinutul ambalajului

Aspectul exterior capsule:

Capsule operculate de formă cilindrică, cu capetele emisferice, cu suprafaţa netedă, mărimea capsulei - 2.

Culoare capsule:

Culoarea corpului-crem şi capacului-crem, culoarea corpului-alb şi capacului-alb.

Aspectul conţinutului din capsulă:

pulbere şi/sau granule de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, practic fără miros. Cutie cu 1 blister din PVC/Al a câte 1 capsule.

Deţinătorul Certificatului de Înregistrare şi Fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

„FARMPROIECT” SRL

MD-3715, Republica Moldova

r-nul Strășeni, s. Cojușna, str. Revaz Lomtadze 1

Tel: 0 237 761016

Fabricantul

„FARMPROIECT” SRL

MD-3715, Republica Moldova r-nul Strășeni,

s. Cojușna, str. Revaz Lomtadze 1


Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 6
Cod produs: 42964
Top sezon
Preț produs în pct: 987
Cod produs: 63910
Top sezon
Preț produs în pct: 106
Cod produs: 25986
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 84
Cod produs: 64200
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 604
Cod produs: 52542
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.