Metronidazol sol. perf.5 mg/1 ml 100 ml N1 (China)

Cod produs: 57043
Divizarea: 1
Doza concentratia: 500
Forma: sol. perf.
Producator: Sichuan Kelun Pharmaceutical Co., Ltd.
Tara: China
eliberat doar cu rețetă!

Metronidazol 5 mg/ml soluţie perfuzabilă

1. Ce este Metronidazol şi pentru ce se utilizează

Metronidazol aparţine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de antibacteriene. Acţionează prin distrugerea bacteriilor, care determină infecţiile.

Metronidazol se utilizează pentru tratamentul şi profilaxia infecţiilor, determinate de microorganisme sensibile la metronidazol (în principal bacterii anaerobe):

- infecţii la nivelul sistemului nervos central;

- infecţii ale plămânului şi pleurei;

- endocardită (inflamaţia căptuşelii inimii);

- infecţii ale tractului gastrointestinal şi cavităţii abdominale;

- infecţii ginecologice;

- infecţii ale organelor ORL şi cavităţii bucale;

- infecţii ale oaselor şi articulaţiilor;

- gangrenă gazoasă (infecţie difuză necrozantă deosebit de gravă a ţesutului muscular);

- infecţia sângelui cu formarea cheagurilor de sânge. Utilizarea profilactică este necesară întotdeauna înaintea intervenţiilor chirurgicale cu risc înalt de infecţii anaerobe (înaintea intervenţiilor ginecologice şi intraabdominale).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Metronidazol

Nu utilizafi Metronidazol:

- dacă sunteţi alergic la metronidazol, alţi derivaţi de imidazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenţionări şi precauţii

înainte să utilizaţi Metronidazol 5 mg/ml soluţie perfuzabilă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Spuneţi medicului dumneavoastră:

- dacă aveţi afecţiune severă a ficatului;

- dacă aveţi sau aţi avut tulburări ale formării celulelor sanguine (de exemplu, număr redus de globule albe, numite granulocite);

- dacă aveţi afecţiuni la nivelul creierului, măduvei spinării sau a nervilor;

- dacă aveţi probleme cu rinichii;

- dacă pe durata tratamentului apar senzaţie de amorţeală sau furnicături, convulsii sau alte simptome din partea sistemului nervos.

Au fost raportate la pacienţii cu sindrom Cockayne (boală ereditară rară) cazuri de hepatotoxicitate severă/insuficienţă hepatică acută, inclusiv cazuri cu rezultat letal, în cazul administrării de medicamente pentru utilizare sistemică care conţin metronidazol. Dacă sunteţi diagnosticat cu sindrom Cockayne, medicul dumneavoastră trebuie să vă monitorizeze frecvent funcţia hepatică în perioada în care sunteţi tratat cu metronidazol şi după aceea.

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră şi întrerupeţi tratamentul cu metronidazol dacă prezentaţi:

• durere de stomac, lipsa poftei de mâncare, greaţă, vărsături, febră, stare generală de rău, oboseală, îngălbenirea albului ochilor şui a pielii, urină închisă la culoare, scaune urât mirositoare sau de culoare deschisă sau mâncărimi.

Durata tratamentului cu metronidazol nu trebuie să depăşească 10 zile. Perioada de tratament poate fi prelungită numai în cazuri excepţionale. Dacă urmaţi un tratament pe termen lung cu acest medicament, va trebui să faceţi unele teste de sânge. Utilizarea îndelungată a metronidazolului poate să afecteze funcţia de formare a celulelor din sânge. De asemenea, veţi fi monitorizat cu privire la alte reacţii adverse.

Tratamentul trebuie oprit sau revizuit imediat dacă aveţi diaree severă, care poate fi din cauza unei boli severe a intestinului gros numită "colită pseudomembranoasă”

Influenţarea testelor de laborator:

Metronidazolul poate modifica rezultatele unor teste de laborator (de exemplu, teste ale enzimelor hepatice, trigliceride). Asiguraţi-vă că medical dumneavoastră ştie că luaţi metronidazol.

Metronidazol împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

În special, spuneţi medicului dumneavoastră dacăutilizaţi:

- medicamente, care conţin alcool;

- amiodaronă (pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii);

- fenobarbital, fenitoină, carbamazepină (utilizate în tratarea epilepsiei);

- fluorouracil, busulfan (utilizate în tratarea cancerului);

- cimetidina (utilizată în tulburări gastrice);

- anticoncepţionale orale (utilizate pentru a preveni o sarcină nedorită);

- ciclosporină, tacrolimus, micofenolat de mofetil (utilizate pentru a preveni respingerea de organe după transplant);

- disulfiram (utilizat în tratamentul dependenţei de alcool);

- litiu (utilizat în tratamentul afecţiunilor mintale);

- warfarină sau orice alt medicament utilizat pentru a subţia sângele.

Metronidazol împreună cu alimente şi băuturi, alcool

Pe durata terapiei cu metronidazol e necesar să evitaţi consumul băuturilor alcoolice din cauza riscului de dezvoltare a reacţiilor adverse, de exemplu ameţeli şi greţuri (efecte de tip disulfiram).

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Pe durata primului trimestru de sarcină medical vă va indica metronidazol doar pentru tratamentul infecţiilor severe, care pun în pericol viaţa, în absenţa unei alternative mai sigure. Pe durata trimestrelor II şi III poate să vă indice metronidazol şi pentru a trata alte infecţii, când consideră beneficiul scontat depăşeşte semnificativ riscul potenţial.

Alăptare

Deoarece metronidazolul trece în laptele matern, alăptarea trebuie întreruptă în timpul tratamentului cu metronidazol. De asemenea, alăptarea nu va fi reluată decât la 2-3 zile de la întreruperea tratamentului cu metronidazol.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Chiar dacă este utilizat conform regimului de administrare recomandat, metronidazolul poate influenţa asupra vitezei de reacţie şi, astfel, afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Acest efect apare în principal la începutul tratamentului sau se manifestă la asociere cu consumul alcoolului.

Metronidazol conţine sodiu

Acest medicament conţine 13,75 mmol (sau 316 mg) sodiu per doză. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

3. Cum să utilizaţi Metronidazol

Acest medicament se administrează prin perfuzie intravenoasă (ceea ce înseamnă administrare printr-o canulă introdusă într-o venă) timp de cel puţin 20 minute, dar de obicei timp de 1 oră.

Metronidazolul poate fi diluat în soluţia de clorură de sodiu 0,9% sau soluţia de glucoză 5%.

Medicul dumneavoastră va decide ce doză, cât de frecvent şi pentru ce durată de timp veţi primi acest medicament.

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani

Tratamentul infecţiilor anaerobe .

De obicei în prima zi de tratament se administrează o singură doză de 1500 mg (300 ml), în zilele următoare se indică câte 1000 mg (200 ml) într-o priză.

Durata tratamentului depinde de eficacitatea acestuia, în majoritatea cazurilor este suficientă o cură de tratament de 7 zile. La prezenţa indicaţiilor clinic tratamentul poate fi continuat, dar cura de tratament nu trebuie să depăşească 10 zile.

Profilaxia pre-si postoperatorie a infecţiilor, provocate de bacterii anaerobe

500 mg, administrarea trebuie finisată cu aproximativ o oră înainte de intervenţia chirurgicală. Doza se administrează repetat peste 8 şi 16 ore.

Copii

Tratamentul infecţiilor anaerobe

-Copii cu vârsta peste 8 săptămâni până la 12 ani

Doza zilnică uzuală constituie 20-30 mg metronidazol/kg o dată pe zi sau de divizat doza de 7,5 mg metronidazol/kg fiecare 8 ore. Doza zilnică poate fi crescută până la 40 mg/kg, în funcţie de severitatea infecţiei.

-Nou-născuţi şi sugari cu vârsta sub 8 săptămâni:

15 mg/kg într-o singură priză sau 7,5 mg/kg fiecare 12 ore.

-La nou-născuţii cu vârsta de gestaţie < 40 săptămâni poate avea loc cumularea metronidazolului în timpul primei săptămâni, de aceea concentraţiile de metronidazol în ser trebuie să fie monitorizate de preferinţă după câteva zile de tratament, în general, durata tratamentului este de 7 zile.

Profilaxia pre-si postoperatorie a infecţiilor, provocate de bacterii anacrohc

• Copii cu vârsta sub 12 ani: 20-30 mg/kg ca doză unică, administrată cu 1-2 ore înainte de intervenţia chirurgicală.

• N o u -n ă scu ţii cu vârsta de g e sta ţie <40 săptămâni:

10 mg/kg ca doză unică înainte de intervenţia chirurgicală.

Pacienţi cu probleme renale

Dacă urmaţi şedinţe de hemodializă metronidazolul Vi se va administra în ziua dializei, după şedinţa de hemodializă.

Pacienţi cu probleme hepatice

Dacă aveţi probleme serioase cu ficatul, medicul vă va indica doze mai mici de metronidazol.

Dacă utilizaţi mai mult Metronidazol decât trebuie

Deoarece metronidazolul vi se va administra de către personalul medical, este puţin probabil să se producă un supradozaj. Cu toate acestea, în cazul în care credeţi că vi s-a administrat prea mult sau prea puţin Metronidazol, vă rugăm să discutaţi cu medical dumneavoastră.

Reacţiile adverse, după cum este descris în secţiunea următoare, pot apărea ca semne sau simptome ale unui supradozaj.

Dacă uitaţi să utilizaţi Metronidazol

Deoarece acest medicament vă este administrat de către medicul dumneavoastră sau asistenta medicală, este imposibil să se uite să vi se administreze

metronidazol.

Dacă aveţi dubii, verificaţi cu medicul sau asistenta medicală.

Dacă încetaţi să utilizaţi Metronidazol

Este important ca dumneavoastră să vă terminaţi schema de tratament, chiar dacă începeţi să vă simţiţi mai bine după câteva zile. Dacă opriţi utilizarea acestui medicament prea curând, este posibil ca infecţia dumneavoastră să nu fie tratată complet şi simptomele infecţiei pot reveni sau se pot agrava.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privier la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă apar aceste reacţii adverse grave, opriţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră:

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

- reacţii alergice grave, inclusiv şoc anafilactic (o reacţie alergică bruscă, gravă şi uneori letală caracterizată prin dificultăţi în respiraţie, scăderea bruscă a tensiunii arteriale şi umflare/tumefiere bruscă);

- diaree severă persistentă: acesta ar putea fi un simptom al unei infecţii severe a intestinului, numită colită pseudomembranoasă.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10 000 persoane)

- convulsii;

- o afecţiune a creierului (encefalopatie). Simptomele pot varia, dar puteţi avea febră, rigiditate la nivelul gâtului, dureri de cap, puteţi vedea sau auzi lucruri care nu există în realitate (halucinaţii). De asemenea, puteţi avea probleme în a vă folosi braţele şi picioarele, probleme de vorbire sau v-aţi putea simţi confuz;

- erupţii trecătoare pe piele severe sau însoţite de mâncărime, apariţia bulelor pe mucoasa gurii,gâtului, ochilor, organelor genitale şi alte zone ale pielii şi mucoaselor (sindrom Stevens-Johnson);

- o reacţie în care porţiuni mari din straturile exterioare ale pielii se desprind de straturile profunde (necroliză epidermică toxică sau sindrom Lyell);

- îngălbenire a pielii sau a albului ochilor sau urină închisă la culoare şi scaun decolorat: aceasta este un semn al problemelor de la nivelul ficatului.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (nu pot fi estimate din datele disponibile)

- umflare dureroasă a buzelor, limbii, feţei sau gatului şi dificultate bruscă în respiraţie, când vorbiţi sau la înghiţire (edem angioneurotic);

- pete roşii sau violete pe piele la nivelul palmelor şi tălpilor picioarelor, zone asemănătoare urticariei, zone sensibile la nivelul gurii, ochilor şi organelor genitale (eritem multiform);

- tulburări nervoase, cum ar fi amorţeală, durere,senzaţie de furnicături sau înţepături la nivelul braţelor sau picioarelor.

Alte reacţii adverse, care pot apărea ne durata tratamentului cu Metronidazol 5 mg/ml soluţie perfuzabilă

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

- infecţii cu ciuperci (de exemplu, infecţii genitale).

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

- reacţii acute severe de hipersensibilitate, inclusive reacţii cutanate severe;

- modificări în activitatea electrică a inimii, observate pe electrocardiogramă.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10 000 persoane)

- scăderea numărului plachete sanguine, dispariţia totală a numărului de globule albe din sânge;tulburări psihotice, inclusiv halucinaţii, stare de confuzie;

- dureri de cap, tulburări de coordonare a mişcărilor, ameţeli, tulburări de mers, tulburări de vorbire;

- tulburări de vedere, de exemplu diplopie (perceperea vizuală a unui obiect sub forma unei imagini duble), miopie (scăderea vederii la distanţă);

- concentraţii plasmatice crescute ale transaminazelor şi bilirubinei;

- inflamaţia ficatului;

- inflamaţia pancreasului;

- reacţii cutanate alergice, inclusiv mâncărime, urticarie;

- dureri articulare şi musculare.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (nu pot fi estimate din datele disponibile)

- scăderea numărului de globule albe, incapacitatea de a sintetiza globule roşii;

- reacţii de hipersensibilitate uşoare până la moderate, de exemplu reacţii cutanate;

- pierderea poftei de mâncare;

- tristeţe patologică (depresie);

- somnolenţă sau insomnie, contracţii musculare bruşte involuntare (mioclonus), spasme musculare, durere şi senzaţie de greutate şi înţepături în extremităţi;

- inflamaţia foiţelor care acoperă creierul (meningită aseptică);

- inflamaţia nervului optic;

- vărsături, greaţă, diaree, inflamaţia limbii, inflamaţia mucoasei cavităţii bucale, eructaţii cu gust amar, pierderea poftei de mâncare, gust metalic, limbă cu depuneri;

- urină închisă la culoare;

- iritaţii a pereţilor venelor (până la inflamaţia lor cu formarea cheagurilor de sânge) după administrarea intravenoasă, stări de oboseală, febră.

Copii

Frecvenţa, tipul şi severitatea reacţiilor adverse la copii sunt similare ca la adulţi.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Metronidazol

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe etichetă după EXR

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Metronidazol

- Substanţa activă este metranidazolul.

1 ml soluţie perfuzabilă conţine metronidazol - 5 mg.

-Celălalte componente sunt clorură de sodiu, edetat disodic şi apă pentru injecţii.

Compoziţia electrolitică (pentru 100 ml): sodiu - 13,75 mmol (316,08 mg), cloruri - 13,69 mmol (485,3 mg).

Cum arată Metronidazol şi conţinutul ambalajului

Metronidazol se prezintă sub formă de soluţie transparentă, incoloră sau cu nuanţă galben-verzuie.

Metronidazol este disponibil în flacoane din sticlă a câte 100 ml soluţie perfuzabilă.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 25
Cod produs: 52487
Top sezon
Preț produs în pct: 28
Cod produs: 63890
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 621
Cod produs: 62340
Promoție
Preț produs în pct: 268
Cod produs: 61833
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 460
Cod produs: 61839
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.