Trombex® 75mg comp. film. 75mg N30 Zentiva

Cod produs: 52577
Divizarea: 30
Doza concentratia: 75
Forma: comp. film.
Producator: Zentiva k.s. (prod.: Sanofi Winthrop Industrie, Franta; Zentiva k.s., Cehia)
Tara: Cehia
Stoc: suficient
eliberat doar cu rețetă!
68 27 lei
(-11%)
60 53 lei
Beneficii:
6 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii
TROMBEX 75 mg comprimate filmate

Clopidogrel

1. Ce este Trombex şi pentru ce se utilizează

Trombex conţine clopidogrel şi face parte dintr-o clasă de medicamente numite antiagregante plachetare. Trombocitele sunt celule circulante foarte mici din sânge, care se alipesc (se agregă) în timpul formării unui cheag de sânge. Prevenind această agregare, medicamentele antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sânge (proces numit tromboză).

Trombex este utilizat la adulţi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (trombilor) în vasele de sânge (artere) rigidizate, un proces numit aterotromboză, care poate duce la evenimente aterotrombotice (cum sunt accidentul vascular cerebral, infarctul miocardic sau decesul).

Vi s-a prescris Trombex pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi a reduce riscul de apariţie a acestor evenimente severe, deoarece:

- dumneavoastră aveţi o boală caracterizată prin rigidizarea arterelor (cunoscută şi sub numele de ateroscleroză), şi

- dumneavoastră aţi avut deja un infarct miocardic, un accident vascular cerebral sau aveţi o boală cunoscută sub numele de boală arterială periferică sau

- dumneavoastră aţi avut o durere toracică severă, cunoscută sub numele de "angină pectorală instabilă" sau infarct miocardic. Pentru tratamentul acestei afecţiuni, este posibil ca medicul să vă fi implantat un stent în artera blocată sau îngustată, pentru a

restabili fluxul de sânge eficient. Medicul dumneavoastră trebuie să vă prescrie şi acid acetilsalicilic (o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra, precum şi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge).
- dumneavoastră aveţi bătăi neregulate ale inimii, o afecţiune numită "fibrilaţie atrială" şi nu puteţi lua medicamente cunoscute sub denumirea de "anticoagulante orale" (antagonişti ai vitaminei K), care previn formarea unor noi cheaguri de sânge şi previn creşterea cheagurilor de sânge existente. Trebuie să fiţi deja informat că "anticoagulantele orale" sunt mult mai eficace pentru această afecţiune faţă de acidul acetilsalicilic sau faţă de utilizarea Trombex în asociere cu acid acetilsalicilic. Medicul dumneavoastră v-a prescris Trombex plus acid acetilsalicilic dacă nu puteţi lua "anticoagulante orale" şi nu prezentaţi un risc major de sângerare.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Trombex

Nu luaţi Trombex

- Dacă sunteţi alergic (aveţi hipersensibilitate) la clopidogrel sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- Dacă aveţi o afecţiune care produce la momentul actual sângerare, cum sunt ulcer gastric sau sângerări la nivelul creierului;

- Dacă aveţi o boală severă a ficatului.
În cazul în care credeţi că vreuna dintre acestea este valabilă în cazul dumneavoastră sau dacă nu sunteţi sigur, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, înainte să luaţi Trombex.
Atenţionări şi precauţii

Dacă aveţi oricare dintre afecţiunile de mai jos, înainte să luaţi Trombex, adresaţi-vă medicului dumneavoastră:

dacă aveţi risc de sângerare, de exemplu:

- o afecţiune care poate determina sângerare internă (cum este ulcer gastric)

- o tulburare de coagulare, care vă predispune la sângerare internă (sângerări în interiorul oricărui ţesut, organ sau articulaţie).
- aţi avut recent un traumatism grav

- vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală (inclusiv stomatologică)

- vi se va efectua o intervenţie chirurgicală (inclusiv stomatologică) în următoarele 7 zile.
- dacă aţi avut un cheag de sânge într-o arteră din creier (accident vascular cerebral ischemic) în ultimele şapte zile

dacă aveţi o afecţiune hepatică sau renală

dacă aţi avut o alergie sau o reacţie la orice alte medicamente utilizate în tratamentul bolii dumneavoastră.
În timp ce urmaţi tratament cu Trombex:

trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră dacă urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală (inclusiv stomatologică).
de asemenea, trebuie să îl informaţi imediat pe medicul dumneavoastră dacă aveţi o afecţiune (cunoscută sub numele de purpură trombotică trombocitopenică sau PTT) care include febră şi vânătăi sub piele, ce pot să apară sub forma unor pete roşii punctiforme, asociate sau nu cu oboseală pronunţată inexplicabilă, confuzie, îngălbenire a pielii sau a albului ochilor (icter) (vezi punctul 4. "Reacţii adverse posibile").
dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp
decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră, deoarece acesta previne formarea cheagurilor de sânge. &În cazul tăieturilor sau rănilor superficiale, cum ar fi cele din timpul bărbieritului, nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate acestea, dacă sângerarea vă îngrijorează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi punctul 4. "Reacţii adverse posibile").

medicul dumneavoastră vă poate recomanda efectuarea unor analize ale sângelui.
Copii şi adolescenţi

Nu administraţi acest medicament la copii şi adolescenţi deoarece nu are efect.
Trombex împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală.
Unele medicamente pot influenţa efectele Trombex, sau invers.
Trebuie să spuneţi cu precizie medicului dumneavoastră dacă luaţi

- anticoagulante orale, medicamente utilizate pentru a reduce coagularea sângelui;

- medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, utilizate de obicei pentru tratamentul afecţiunilor dureroase şi/sau inflamatorii ale muşchilor sau articulaţiilor;

- heparină sau orice alt medicament administrat injectabil folosit pentru a reduce coagularea sângelui;

- omeprazol, esomeprazol sau cimetidină, medicamente pentru tratamentul durerilor de stomac;

- fluconazol, voriconazol, ciprofloxacină sau cloramfenicol, medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiilor determinate de bacterii sau ciuperci;

- fluoxetină, fluvoxamină sau moclobemidă, medicamente pentru tratamentul depresiei;

- carbamazepină sau oxcarbazepină, medicamente pentru tratamentul anumitor forme de epilepsie;

- ticlopidină, alte antiagregante plachetare.
Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină pectorală instabilă sau infarct miocardic), Trombex vă poate fi prescris în asociere cu acid acetilsalicilic, o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra. Utilizarea ocazională a acidului acetilsalicilic (nu mai mult de 1000 mg într-un interval de 24 de ore) nu ar trebui, în general, să ridice probleme, dar utilizarea de acid acetilsalicilic în alte situaţii, pe perioade prelungite, trebuie discutată cu medicul dumneavoastră.
Utilizarea Trombex cu alimente, băuturi şi alcool

Trombex poate fi luat cu sau fără alimente.
Sarcina şi alăptarea

Este preferabil să nu luaţi acest medicament în cursul sarcinii. Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Trombex. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Trombex, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, deoarece se recomandă să nu luaţi clopidogrel în timpul sarcinii.
Nu trebuie să alăptaţi în timpul tratamentului cu acest medicament. Dacă alăptaţi sau plănuiţi să alăptaţi, discutaţi cu medicul dumneavostră înainte de a lua acest medicament. 4

Cereţi sfatul medicului sau farmacistului înainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este puţin probabil ca Trombex să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Trombex conţine lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la anumite glucide (de exemplu lactoză), vă rugăm să îl întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Trombex conţine ulei de ricin

Acesta poate provoca jenă gastrică şi diaree.
3. Cum să luaţi Trombex

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină pectorală instabilă sau infarct miocardic), medicul dumneavoastră vă poate prescrie 300 mg Trombex (4 comprimate de 75 mg) o dată la începutul tratamentului. Ulterior, doza recomandată este un comprimat de Trombex 75 mg pe zi, administrat pe cale orală, cu sau fără alimente şi la aceeaşi oră în fiecare zi.
Trebuie să luaţi Trombex atât timp cât vă este prescris de medic.
Dacă luaţi mai mult Trombex decât trebuie

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital, deoarece aveţi un risc crescut de sângerare.
Dacă uitaţi să luaţi Trombex

Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Trombex, dar v-aţi amintit în mai puţin de 12 ore, luaţi imediat comprimatul dumneavoastră şi apoi luaţi următorul comprimat la ora obişnuită.
Dacă v-aţi amintit după 12 ore, atunci luaţi numai doza următoare, la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa un comprimat uitat.
La utilizarea ambalajelor cu 7, 14, 28 şi 84 comprimate filmate, puteţi verifica ziua în care aţi luat ultimul comprimat filmat de Trombex orientându-vă după calendarul tipărit pe blister.
Dacă încetaţi să luaţi Trombex

Nu întrerupeţi tratamentul, cu excepţia cazului în care medicul vă spune să procedaţi astfel. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de întreruperea tratamentului.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar:

- febră, semne de infecţie sau oboseală pronunţată. Acestea pot fi determinate de scăderea numărului anumitor celule ale sângelui, care apare în cazuri rare.
- semne de tulburări ale ficatului, cum sunt colorare în galben a pielii şi/sau a albului ochilor (icter), asociată sau nu cu sângerare, ce poate să apară sub piele sub forma unor pete roşii punctiforme, şi/sau confuzie (vezi punctul 2 "Atenţionări şi precauţii").
- umflare a mucoasei de la nivelul gurii sau manifestări la nivelul pielii , cum sunt erupţii pe piele şi mâncărime, vezicule pe piele. Acestea pot fi semnele unei reacţii alergice.
Reacţiile adverse cel mai frecvent raportate pentru clopidogrel (substanţa activă din medicamentul Trombex) sunt sângerările. Sângerările pot să apară la nivelul stomacului sau intestinului sau sub formă de vânătăi, hematoame (sângerări neobişnuite sau vânătăi sub piele), sângerări din nas, sânge în urină. De asemenea, în cazuri rare, au fost raportate hemoragii la nivelul ochilor, în interiorul capului, plămânilor sau articulaţiilor.
Dacă prezentaţi sângerări prelungite când utilizaţi Trombex

Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră, deoarece el previne formarea cheagurilor de sânge. &În cazul tăieturilor sau rănilor superficiale, de exemplu cele din timpul bărbieritului, nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate acestea, dacă sunteţi îngrijorat în legătură cu sângerarea pe care o aveţi, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi punctul 2 "Atenţionări şi precauţii").
Alte reacţii adverse sunt:

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane): diaree, dureri abdominale, indigestie sau arsuri în capul pieptului.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): dureri de cap, ulcer gastric, vărsături, greaţă, constipaţie, gaze în exces în stomac sau intestine, erupţii trecătoare pe piele, mâncărime, ameţeli, senzaţie de furnicături şi amorţeală.
Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane): vertij.
Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane): icter (îngălbenire a pielii sau a albului ochilor); durere abdominală severă cu sau fără dureri de spate; febră, dificultăţi la respiraţie, uneori asociate cu tuse: reacţii alergice generalizate (de exemplu senzaţie generalizată de căldură cu disconfort general instalat brusc, până la leşin); umflare a mucoasei de la nivelul gurii; vezicule pe piele; alergii pe piele; inflamaţie a mucoasei de la nivelul gurii (stomatită); scădere a tensiunii arteriale; confuzie; halucinaţii (vederea, simţirea sau auzirea unor lucruri care nu există în realitate); dureri articulare; dureri musculare; modificări ale gustului mâncării.
În plus, medicul dumneavoastră poate identifica modificări ale analizelor dumneavoastră de sânge sau urină.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Trombex

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Flacon din sticlă

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
După deschidere, a se păstra la temperaturi sub 25°C şi a se utiliza în decurs de 3 luni.
Blister din PVC/PVDC/Aluminiu

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi semne vizibile de deteriorare.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Trombex

- Substanţa activă este clopidogrel. Fiecare comprimat filmat conţine clopidogrel 75 mg (sub formă de bisulfat de clopidogrel).
- Celelalte componente sunt: nucleu- manitol (E 421), ulei de ricin hidrogenat, celuloză microcristalină, macrogol 6000 şi hidroxipropilceluloză de joasă substituţie şi film- lactoză, hipromeloză (E 464) triacetină (E 1518), oxid roşu de fer (E 172), dioxid de titan (E 171) şi ceară carnauba.
Cum arată Trombex şi conţinutul ambalajului

Trombex se prezintă sub formă de comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare roz, marcate cu "75" pe una dintre feţe şi cu "1171" pe cealaltă faţă.
Trombex este disponibil în

- cutii cu flacoane din sticlă brună prevăzute cu capac cu filet din PE&ÎD, de culoare albă, cu desicant, cu 28, 30 sau 90 comprimate filmate.
- cutii cu blistere din PVC-PVDC/Aluminiu cu 7, 14, 28, 30, 84, 90 sau 100 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Zentiva, k. s

U kabelovny 130, Dolní Měcholupy,

102 37 Praga 10, Republica Ceha

Fabricanţii

Zentiva, k. s

U kabelovny 130, Dolní Měcholupy,

102 37 Praga 10, Republica Ceha

Sanofi Winthrop Industrie

1 rue de la Vierge

Ambares at Lagrave

33565 Carbon Blanc cedex, Franţa

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 92
Cod produs: 13223
Top sezon
Preț produs în pct: 1004
Cod produs: 53573
Top sezon
Preț produs în pct: 150
Cod produs: 44218
Top sezon
Preț produs în pct: 153
Cod produs: 46030
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 476
Cod produs: 61829
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.