Additiva Vitamin C comp. eferv. 1000 mg N20

Cod produs: 17511
Divizarea: 20
Doza concentratia: 1000
Forma: comp. eferv.
Producator: Dr. B.Scheffler Nachf.GmbH&Co.KG
Tara: Germania

Additiva Vitamin C, comprimate efervescente, 1000 mg

Acid ascorbic

1. Ce este ADDITIVA VITAMIN C şi pentru ce se utilizează

Additiva Vitamin C este indicată în tratamentul bolilor datorate deficienţelor de vitamina C (de exemplu scorbut).

2. Ce trebuie să știți înainte să luați ADDITIVA VITAMIN C

Nu luaţi ADDITIVA VITAMIN C dacă sunteţi :

-alergic la acidul ascorbic (vitamina C) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament enumerate la punctul 6;

-dacă suferiți de litiază renală oxalică, cu excepția situației în care v-a fost prescris de catre medicul dumneavoastră ;

-dacă suferiți de anumite boli în care corpul dumneavoastră absoarbe prea mult fier (talasemie, hemocromatoză, anemie sideroblastică).

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi ADDITIVA VITAMIN C, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Additiva Vitamin C

- dacă suferiți de tulburări ereditare ale eritrocitelor (de ex. deficienţă de glucozo-6-fosfatdehidrogenază) nu depășiți doza recomandată (1000 mg pe zi).

- dacă luați doze mari de acid ascorbic timp îndelungat, la întreruperea administrării poate să apară deficienţa de vitamina C la întreruperea tratamentului.

- în cazul în care sunteți în categoria de risc pentru apariţia calculilor renali, nu depășiți o doză zilnică de vitamina C de 100-200 mg pe zi (a se vedea pct. ”Nu luaţi ADDITIVA VITAMIN C”). În cazul predispoziției la apariția calculilor renali (calculi de oxalat de calciu), administrarea de doze mari de vitamina C creşte riscul de formare a acestora.

- dacă suferiți de insuficienţă renală severă (pacienţi cu dializă), nu trebuie depăşită doza zilnică de 50-100 mg de vitamina C, din cauza riscului de creştere a oxalaţilor în sânge (hiperoxalatemie) şi de formare de cristale de sare (oxalat) în rinichi. Vă rugăm să cereți sfatul medicului în această problemă.

- Evitați dozele mari de vitamina C dacă suferiți de insuficienţă renală și dacă luați medicamente cu efect negativ asupra funcţiei renale (a se vedea secţiunea ” ADDITIVA VITAMIN C împreună cu alte medicamente”).

- Administrarea dozelor de un gram poate creşte concentraţiile de acid ascorbic în urină, astfel încât să influenţeze parametrii biochimici (glucoza, acid uric, creatinină, fosfaţi anorganici). De asemenea, dozele de un gram pot duce la rezultate fals negative în cazul analizelor de detectare a hemoragiilor oculte în materiile fecale. În general, pot fi afectate metodele chimice de analiză care se bazează pe reacţii de culoare.

Copii şi adolescenţi

ADDITIVA VITAMIN C nu este recomandată la copii și adolescenți (sub 18 ani). Pentru ei sunt disponibile medicamente care conțin doze mai mici de vitamina C.

ADDITIVA VITAMIN C împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Deși interacțiunile următoare dintre vitamina C și alte medicamente au fost descrise, relevanța lor când s-a utilizat Additiva Vitamin C conform instrucțiunilor nu este dovedită:

- Vitamina C, în doză de 1 g pe zi, creşte biodisponibilitatea contraceptivelor orale (estrogeni).

- Corticosteroizii și calcitonina intensifică rata de metabolizare a acidului ascorbic.

- Derivații de acid salicilic, cum este acidul acetilsalicilic, inhibă preluarea vitaminei C din tractul digestiv.

- Antibioticele, cum sunt tetraciclinele, inhibă utilizarea vitaminei C în celulele organismului.

- Acidul acetilsalicilic, barbituricele cum este fenobarbitalul şi antibioticele, cum sunt tetraciclinele, favorizează excreţia vitaminei C în urină.

- Vitamina C poate scădea efectul terapeutic al medicamentelor anticoagulante, cum ar fi warfarina și al medicamentelor antipsihotice fenotiazinice, cum ar fi flufenazina.

- Consumul unor doze mari de vitamina C timp îndelungat poate influența interacțiunea dintre disulfiram și alcool.

- Dozele mari de vitamina C luate împreună cu suplimentele cu fier pot cauza supra-încărcarea cu fier, datorită creşterii absorbţiei fierului în organism.

- Dozele mari de vitamina C luate împreună cu aluminiu (de ex. antiacide, cum ar fi hidroxid de aluminiu, magaldrat) pot cauza creşterea absorbţiei aluminiului în organism.

- Vitamina C poate scădea nivelul sanguin de ciclosporină A, un medicament utilizat pentru supresia sistemului imunitar.

ADDITIVA VITAMIN C împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Alcoolul reduce nivelele de acid ascorbic.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, nu luați Additiva Vitamin C înainte să cereți sfatul medicului dumneavoastră.

Datele privind folosirea dozelor mari de vitamina C la femeile însărcinate sunt limitate. Nu este clar dacă suplimentarea cu cantităţi care depăşesc dozele recomandate pentru consumul zilnic sunt sigure sau benefice. Vitamina C este excretată în laptele matern

şi traversează bariera placentară. Datele privind folosirea dozelor mari de vitamina C la nou-născuţi/copii mici sunt limitate.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu este cazul.

ADDITIVA VITAMIN C conţine sodiu, coloranți (orange yellow S (E 110), Mordant blue (E 122)) și sorbitol.

Acest medicament conţine 14 mmoli (sau 321 mg) sodiu per doză și trebuie administrat cu grijă de către persoanele cu dietă restrictivă de sodiu (de ex. pacienţii hipertensivi).

Coloranţii din compoziţia Additiva Vitamin C-orange yellow S (E110) şi Mordant blue (E122)-pot cauza reacţii alergice, inclusiv crize de astm. Astfel de reacţii alergice pot să apară în special la persoanele alergice la acidul acetilsalicilic.

Dacă medicul dvs. v-a spus că aveți intoleranță la anumite zaharuri, contactați medicul dvs înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi ADDITIVA VITAMIN C

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau famacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este:

Adulţi:

Doza recomandată este de un comprimat efervescent (1000 mg acid ascorbic-vitamina C) pe zi până la ameliorarea simptomelor.

Doza terapeutică maximă de 1000 mg (1 comprimat pe zi) nu trebuie depășită.

Utilizarea la copii şi adolescenţi

ADDITIVA Vitamin C nu este recomandată la copii și adolescenți (sub 18 ani). Pentru ei sunt disponibile medicamente care conțin doze mai mici de vitamina C.

Pacienți cu boli renale

ADDITIVA VITAMIN C nu este destinată pacienților cu boli renale. Pentru ei sunt disponibile medicamente care conțin doze mai mici de vitamina C (a se vedea pct. ”Atenţionări şi precauţii”).

Cum și când de ia ADDITIVA Vitamin C

Comprimatele efervescente se dizolvă complet într-un pahar cu apă. Dacă rămâne un sediment în pahar după înghițirea lichidului, se mai adaugă apă în pahar și se bea lichidul.

Cât timp se ia Additiva Vitamin C

În general, se recomandă continuarea tratamentului până la ameliorarea simptomelor. Dacă aveți nelămuriri, contactați farmacistul sau medicul dvs.

Dacă luaţi mai mult Additiva Vitamin C decât trebuie

A se vedea pct. “Atenționări și precauții” referitor la riscul de apariţie a calculilor renali. Dacă simțiți orice durere în regiunea rinichilor sau aveți dificultări de eliminare a lichidelor după o doză mare de ADDITIVA Vitamin C, consultați imediat medicul.

S-a observat ocazional diaree osmotică temporară la administrarea unei doze unice de 3 g și aproape invariabil după doze mai mari de 10 g vitamina C, însoțită de simptome abdominale specifice. Tratamentul cu ADDITIVA Vitamin C trebuie întrerupt în acest caz. Nu sunt necesare alte măsuri, de obicei.

Dacă uitaţi să luaţi Additiva Vitamin C

Nu luați o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Vitamina C este în general bine tolerată. La doze mari (peste 1 g acid ascorbic pe zi) la unii pacienţi pot să apară tulburări digestive (senzaţie de arsură epigastrică, diaree) sau urinare (formarea calculilor de uraţi, cistină şi/sau oxalați) precum şi episoade de hemoliză (la pacienţii cu deficit de glucozo-6fosfat-dehidrogenază). Izolat s-au observat reacţii de hipersensibilitate cutanate şi respiratorii.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează ADDITIVA VITAMIN C

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe partea inferioară a tubului și cutiei.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se utiliza în cel mult 3 luni de la deschiderea tubului. A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra ambalajul bine închis pentru a se proteja de umiditate. A se păstra în ambalajul original pentru a se proteja de lumină.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Additiva Vitamin C

- Substanţa activă este acidul ascorbic (vitamina C) 1000 mg.

- Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogencarbonat de sodiu, sorbitol, aromă de portocale cu ulei de portocale și maltodextrină, amidon de porumb, ciclamat de sodiu, zaharină sodică, povidonă, orange yellow S (E 110), Mordant blue 79 (E 122), indigo-carmine (E 132)

Cum arată Additiva Vitamin C şi conţinutul ambalajului

Additiva Vitamin C se prezintă sub formă de comprimate efervescente

Cutie cu un flacon din polipropilenă a 10 comprimate efervescente

Cutie cu un flacon din polipropilenă a 20 comprimate efervescente

Cutie cu 3 flacoane din polipropilenă a câte 10 comprimate efervescente

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Dr. B. Scheffler GmbH & Co. KG,

Senefelderstrasse 44,

D-51469 Bergisch-Gladbach,

Germania


Vezi descrierea completă
Acest produs este disponibil în următoarele farmacii
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 33
Cod produs: 53708
Top sezon
Preț produs în pct: 243
Cod produs: 45061
Top sezon
Preț produs în pct: 6
Cod produs: 42957
Top sezon
Preț produs în pct: 95
Cod produs: 36144
Top sezon
Preț produs în pct: 23
Cod produs: 51209
Top sezon
Preț produs în pct: 10
Cod produs: 50690
Top sezon
Preț produs în pct: 5
Cod produs: 42956
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 565
Cod produs: 47308
Promoție
Preț produs în pct: 470
Cod produs: 55529
Promoție
Preț produs în pct: 845
Cod produs: 48647
Promoție
Preț produs în pct: 2558
Cod produs: 54878
Promoție
Preț produs în pct: 618
Cod produs: 53571
Promoție
Preț produs în pct: 2468
Cod produs: 58042
RECOMANDĂM
Preț produs în pct: 353
Cod produs: 53289
Echineeze (Echinacee) Natures Aid
Echinaceea Natures Aid este un supliment pe bază de plante recomandat pentru ameliorarea simptomelor de gripă și răceală, stimulând eficient imunitatea. Poate fi administrat de la primele simptome. Pe lângă faptul că ajută în gripă și răceală, are și alte beneficii.