Mexiprim® sol. inj. 50 mg/ml 2 ml N10

Cod produs: 40627
Divizarea: 10
Doza concentratia: 50
Forma: sol. inj.
Producator: Nijfarm SAD
Tara: Rusia
eliberat doar cu rețetă!





MEXIPRIM 50mg/ml soluţie injectabilă

succinat de etilmetilhidroxipiridină

1. CE ESTE MEXIPRIM ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Succinatul de etilmetilhidroxipiridină, substanţa activă din Mexiprim, este un antioxidant și se referă la preparatele utilizate în tratamentul maladiilor sistemului nervos. Posedă un spectru larg de acţiune farmacologică: creşte rezistenţa organismului faţă de stres, manifestă acţiune anxiolitică, fără efect miorelaxant; posedă proprietăţi nootrope, preîntâmpină şi reduce tulburările cognitive şi de memorie, care se dezvoltă în procesul de îmbătrânire şi la influenţa diferitor factori patogeni; manifestă acţiune anticonvulsivă; posedă proprietăţi antioxidante şi antihipoxice; creşte concentraţia atenţiei şi capacitatea de muncă; diminuează acţiunea toxică a alcoolului. Preparatul îmbunătăţeşte metabolismul şi aprovizionarea cu sânge a ţesutului cerebral, ameliorează microcirculaţia şi proprietăţile reologice ale sângelui, reduce agregarea trombocitelor. Stabilizează structurile membranare ale celulelor sanguine (eritrocite şi trombocite). Posedă acţiune hipolipidemiantă, reduce nivelul colesterolului total şi lipoproteinelor cu densitate mică.

Mexiprim este utilizat în tratamentul următoarelor maladii:

-tulburări acute ale circulaţiei cerebrale (în cadrul tratamentului complex);

-encefalopatie discirculatorie;

-distonie vegeto-vasculară;

-tulburări anxioase în stări nevrotice şi de tip nevrotic;

-tulburări cognitive uşoare de diferită geneză (sindromul psihoorganic şi astenic, consecinţele traumatismului cranio-cerebral, ateroscleroza, procese senile şi atrofice, neuroinfecţii şi intoxicaţii);

-tulburări de memorie şi insuficienţa intelectuală la vârstnici;

-acţiunea factorilor extrerni (de stres);

-sindromul de abstinenţă alcoolică cu predominarea tulburărilor de tip nevrotic şi vegeto-vascular;

-intoxicaţie acută cu antipsihotice.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI MEXIPRIM SOLUȚIE INJECTABILĂ

Nu utilizaţi Mexiprim

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la succinatul de etilmetilhidroxipiridină sau la oricare dintre celelalte componente ale Mexiprim;

- dacă aveţi insuficienţă hepatică şi/sau renală acută;

- copiilor și adolescenților până la 18 ani;

- în perioada sarcinii și alăptării (nu sunt date suficiente în tratamentul paciențelor din această categorie). Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Mexiprim. Daca suferiți de vreuna din maladiile descries mai sus, anunțați medicul Dumneavoastră și nu utilizați acest medicament.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală sau preparate din plante medicinale.

Mexiprim este compatibili cu preparatele psihotrope; potenţează acţiunea anxioliticelor benzodiazepinice, antiparkinsonienelor (Levodopa) şi antiepileptice (Carbamazepina). Reduce acţiunea toxică a alcoolului etilic.

Sarcina şi alăptarea

Preparatul Mexiprim este contraindicat în sarcină deoarece nu sunt date suficiente referitor la acțiunea sa toxică și teratogenă. Alăptarea în timpul tratamentului cu Mexiprim este contraindicată, deoarece nu sunt date suficiente privitor la concentrația preparatului în laptele matern în timpul tratamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor În timpul tratamentului se recomandă precauţie la conducerea vehiculelor şi efectuarea activi tăţilor potenţial periculoase, care necesită concentraţia atenţiei şi reacţii psihomotorii rapide (vezi pct. 4).

3. CUM SĂ UTILIZAŢI MEXIPRIM 50 mg/ml soluție injectabilă

Utilizaţi întotdeauna Mexiprim exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur. Mexiprim se va administra de asistentă sau medic direct într-o venă sau în mușchi. Mexiprim se administrează intramuscular sau intravenos (în bolus sau perfuzie). Dozele se stabilesc în mod individual. La administrare în perfuzie intravenoasă preparatul se va dizolva în soluţie clorură de sodiu 0,9%. Tratamentul se iniţiază cu doza de 50-100 mg de 1-3 ori pe zi, mărind treptat doza până la obţinerea efectului terapeutic. Administrarea preparatului în bolus se va efectua timp de 5-7 minute, în perfuzie intravenoasă-cu viteza de 40-60 picătiri/minut. Doza maximă nictemerală nu trebuie să depăşească 800 mg.

-În tulburări acute ale circulaţiei cerebrale Mexiprim se administrează în cadrul tratamentului complex în primele 2-4 zile intravenos în perfuzie, câte 200300 mg o dată pe zi, apoi intramuscular câte 100 mg de 3 ori pe zi. Durata tratamentului constituie 10-14 zile.

-În encefalopatie discirculatorie în faza de decompensare Mexiprim se administrează intravenos în bolus sau în perfuzie în doză de 100 mg de 2-3 ori pe zi timp de 14 zile. Apoi se administrează intramuscular în doză de 100 mg de 2-3 ori pe zi în următoarele 2 săptămâni. Pentru profilaxia encefalopatiei discirculatorii se administrează intramuscular în doză de 100 mg de 2 ori pe zi timp de 14 zile.

-În tulburări cognitive uşoare la pacienţii vârstnici şi în tulburări anxioase preparatul se administrează intramuscular în doză nictemerală de 100-300 mg timp de 14-30 zile.

-În sindromul de abstinenţă alcoolică Mexiprim se administrează intramuscular în doză de 100-200 mg de 2-3 ori pe zi sau intravenos în perfuzie de 1-2 ori pe zi timp de 5-7 zile.

-În intoxicaţia acută cu antipsihotice preparatul se administrează intravenos în doză de 50-300 mg pe zi timp de 7-14 zile.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie Mexiprim

Deoarece medicamentul vă este administrat de personal medical, este puţin probabil să primiţi o doză prea mare Mexiprim. Dacă aveţi impresia că vi s-a administrat o doză prea mare, discutaţi cu medicul dumneavoastră. La supradozare cu Mexiprim sunt posibile dereglări ale somnului (insomnia sau în unele cazuri somnolență). Nu necesită tratament deoarece simptomele vor trece în 3 zile desinestătător. Dacă apar insomnii accentuate medicul Dumneavoastră vă poate prescri preparate hipnotice.

Dacă uitaţi să utilizaţi Mexiprim

Deoarece medicamentul vi se administrează de către personal medical este puţin probabil să fie omisă o doză. Totuşi, dacă aveţi impresia că nu vi s-a administrat o doză, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau asistenta. Doza nu se va dubla chiar dacă ați omis una.

4. REACŢII ADVERSE

Ca toate medicamentele, Mexiprim poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori): greaţă, xerostomie, somnolenţă, reacţii alergice.

Dacă în timpul tratamentului au apărut reacții alergice cu umflarea feţei, limbii, buzelor şi gâtului (ceea ce poate duce la dificultăţi respiratorii) sau în formă de urticărie și prurit, imediat încetați de a utiliza preparatul și adresați-vă medicului dumneavoastră.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ MEXIPRIM 50 mg/ml soluție injectabilă

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra la loc ferit de lumină la temperaturi sub 20 C

Nu utilizaţi Mexiprim după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra în ambalajul original.

6. INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Ce conţine Mexiprim

- Substanţa activă este succinat de etilmetilhidroxipiridină. O fiolă conţine succinat de etilmetilhidroxipiridină-50 mg.

- Celălalt component este: apă pentru injecții-până la 1 ml.

Cum arată Mexiprim şi conţinutul ambalajului

Soluție injectabilă intravenoasă sau intramusculară a câte 50 mg/ml (soluţie transparentă, incoloră sau uşor gălbuie

Produs de IFSU ”Uzina endocrină din Moscova”, Rusia

Fiole câte 2 ml sau 5 ml din sticlă neutră marca NA-3 sau de import. Câte 5 fiole în blister din folie PVC sau folie PVC si folie de aluminiu. Câte 1, 2 sau 3 blistere cu prospectul: informaţie pentru utilizator, cu un cuţit sau scarificator plasat într-o cutie de carton. Pentru spitale câte 6, 12, 20, 50 sau 100 blistere cu 3, 6, 10, 25 sau 50 de prospecte: informaţie pentru utilizator, cuțite sau scarificatoare pentru fiole se plasează în cutie din carton sau carton ondulat. Dacă fiolele au crestături, inele sau puncte pentru rupere, cuțitele sau scarificatoarele nu se pun în cutie.

Produs de Compania farmaceutică tehnologico-științifică ”POLISAN”, Rusia

2 ml sau 5 ml fiole de sticlă neutră marca NA-3 sau fiole de sticlă de importate, sau fiole de culoare brună. Câte 5 fiole în blister din folie PVC sau folie PVC si folie de aluminiu. Câte 1, 2 sau 3 blistere cu prospectul: informaţie pentru utilizator, cu un cuţit sau scarificator este plasat într-o cutie de carton. Pentru spitale câte 6, 12, 20, 50 sau 100 blistere cu 3, 6, 10, 25 sau 50 de prospecte: informaţie pentru utilizator, cuțite sau scarificatoare pentru fiole se plasează în cutie din carton sau carton ondulat. Dacă fiolele au crestături, inele sau puncte pentru rupere, cuțitele sau scarificatoarele nu se pun în cutie.

Deţinătorul cetificatului de înregistrare şi fabricanţii

Deţinătorul cetificatului de înregistrare

SAD „Nijfarm”, Rusia

603950, Nijnii Novgorod

GSP-459, str. Salganskaya, 7

Tel. : (831) 278-80-88 Fax: (831) 430-72-28

Fabricanții

1. IFSU”Uzina endocrină din Moscova”, Rusia

109052, or. Moscova, str. Novokhokhlovskaya, 25

2. Companie farmaceutică tehnologico-științifică”POLISAN”, Rusia.

192102, or. Sankt-Petersburg, str. Salov 72, bl. 2, A

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 1377
Cod produs: 61987
Top sezon
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 292
Cod produs: 64072
Top sezon
Preț produs în pct: 92
Cod produs: 13223
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 576
Cod produs: 64230
Oferte Speciale
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 42229
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 476
Cod produs: 61829
Promoție
Preț produs în pct: 267
Cod produs: 61835
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.