Forales caps. cu pulb. de inhalat 12 mcg

Cod produs: 56662
Divizarea: 1
Doza concentratia: 12
Forma: pulb. de inhalat
Producator: World Medicine Ilac Sanayi ve Ticaret A.S.
Tara: Turcia

Forales 12 mcg capsule cu pulbere de inhalat

fumarat

1. Ce este Forales şi pentru ce se utilizează

Forales este un medicament în capsule cu pulbere de inhalat. Substanța activă este formoterol fumarat dihidrat, care aparţine grupului de medicamente denumite bronhodilatatoare cu acțiune îndelungată. Acesta determină o respiraţie mai uşoară prin relaxarea contracţiilor musculare ale căilor respiratorii.

- Forales este indicat pentru a trata astmul la persoanele care iau deja steroizi inhalatori dar au încă simptome cum ar fi şuierături şi respiraţie îngreunată. Utilizarea regulată a Forales, împreună cu alte medicamente cum sunt steroizii, ajută la prevenirea problemelor de respirație.

- Forales este de asemenea indicat pentru tratarea problemelor de respirație, la pacienții cu boli pulmonare obstructive cronice (BPOC).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Forales

Nu luaţi Forales

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la formoterol fumarat dihidrat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

- copiilor cu vârsta sub 6 ani.

Dacă nu sunteţi sigur, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Forales, informați medicul dumneavoastră: - dacă luați oricare alte medicamente pentru astm; - dacă aveți probleme cardiace; - dacă aveți tensiune arterială mare; - dacă aveți glanda tiroidă hiperactivă; - dacă aveți anevrism (dilataţie anormală a pereţilor vaselor de sânge); - dacă aveți o tulburare cardiacă "prelungirea intervalului QT”. - dacă suferiți de diabet zaharat; - dacă aveţi o tumoră a glandei suprarenale (cunoscută sub numele de feocromocitom).

Copii și adolescenți

Forales nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 6 ani până când alte date vor fi disponibile.

Forales împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

- Medicamente pentru afecțiuni cardiace, inclusiv batai neregulate ale inimii, angină și insuficiență cardiacă; - Medicamente pentru tensiune arterială mare; - Beta-blocante (inclusiv picături oftalmice) - Diuretice; - Inhibitori de monoaminoxidază (IMAO), antidepresive triciclice (de exemplu - amitriptilină şi imipramină), fenotiazine;

- Agenți simpatomimetici, care sunt medicamente asemănătoare adrenalinei - Antihistaminice - medicamente utilizate pentru tratamentul reacţiilor alergice; - Steroizi; - Fenotiazine, medicamente care controlează tulburările psihice cum ar fi schizofrenie, manie, stări psihotice și anxietate.

- Teofilină, aminofilină, sau alte medicamente utilizate pentru tratamentul astmului bronşic și a bolilor obstructive cronice ale căilor respiratorii. - Macrolide (de exemplu - eritromicină) utilizate pentru tratarea infecțiilor bacteriene;

- Unele anestezice cum ar fi hidrocarburile halogenate. Aceste medicamente sunt utilizate pentru a produce anestezie în timpul intervenției chirurgicale.

- Medicamente anticolinergice (de exemplu bromura de Ipratropium) utilizate pentru tratamentul afecțiunilor gastrointestinale și tulburări genitourinare.

Alte precauții

- Nu trebuie să utilizați Forales pentru a trata o criză astmatică acută. În acest caz, trebuie să luați bronhodilatatorul dumneavoastră cu durată scurtă de acțiune. Medicul dumneavoastră va avea în vedere un alt inhalator pentru acest lucru.

- Este important să continuați să vă luați tratamentul antiinflamator. Nu trebuie să scădeți doza ter-apiei antiinflamatoare, ca urmare a introducerii de Forales.

- Dacă simțiți că apare respirația șuierătoare sau îngreunată în timp ce utilizați Forales, se recomandă utilizarea preparatului, dar mergeți la medicul dumneavoastră cât mai curând posibil, s-ar putea să aveți nevoie de alt medicament.

- Tratamentul cu Forales poate cauza creșterea nivelului de potasiu din sânge. Acest lucru vă poate predispune la apariția aritmiilor. Prin urmare, medicul dumneavoastră vă poate monitoriza concentrația de potasiu în sânge, mai ales dacă aveți astm bronșic formă severă.

- Tratamentul cu Forales poate duce la creșterea nivelului zahărului în sânge. Prin urmare,este posibil să aveți nevoie să monitorizați nivelul zahărului din sânge, în caz că suferiți de diabet zaharat.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea,

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămîneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pacienții care prezintă amețeli sau alte reacții similare, sunt sfătuiți să să se abțină de la a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Forales

Forales conţine lactoză .

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să luaţi Forales

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul.

Forales capsule trebuie utilizat numai cu inhalatorul din ambalaj. Nu trebuie să încercați să inhalați folosind un alt inhalator. De asemenea, nu puneți alte tipuri de capsule în inhalatorul furnizat cu Forales.

Nu înghițiți capsulele. Conținutul capsulei trebuie inhalat cu ajutorul inhalatorului din ambalaj.

Asm bronșic

Adulți și vârstnici

- Doza recomandată este 1 puf (1 capsulă = 1 puf) dimineața și seara.

- Doza obișnuită pentru cazurile mai severe este de 2 pufuri (2 capsule) dimineața și seara.

- Nu trebuie să luați mai mult de 4 capsule pe zi.

Copii în vârstă de peste 6 ani

- Doza recomandată este 1 puf (1 capsulă = 1 puf) dimineața și seara

- Copilul nu trebuie să ia mai mult de 2 capsule pe zi.

Dacă suferiți de astm bronșic, trebuie să luați un steroid inhalator concomitent cu Forales.

Boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC)

Adulți și vârstnici

- Doza recomandată este de 1 puf dimineața și seara.

Copiilor cu vârsta sub 18 ani nu se administrează.

Efectul acestui medicament durează de regulă 12 ore. Dacă între administrări, apare respirație șuierătoare, nu luați doze suplimentare de Forales. Probabil medicul dumneavoastră vă va prescrie alt medicament.

- Nu întrerupeți sau reduceți doza de Forales sau orice alt medicament pentru ameliorarea respirației chiar dacă vă simțiți mai bine, fără recomandarea medicului dumneavoastră. Este foarte important să utilizați cu regularitate medicamentele prescrise.

- Nu măriți doza de Forales fără recomandarea medicului.

- Dacă vă simțiți rău sau foarte slăbit sau dacă aveți un ritm cardiac neobișnuit de rapid, doza de medicament poate fi prea mare. Spuneți medicului dumneavoastră cât mai curând posibil.

Instrucțiune de utilizare:

1. Scoateți capacul de la piesa bucală a inhalatorului

2. Țineți bine baza inhalatorului și rotiți piesa bucală în direcția săgeții de pe partea inferioară a

acesteia pentru a se deschide.

3. Luați una din capsule din blister. Plasați-o în celula de la baza inhalatorului, care are forma unei capsule. Este important ca capsula să fie scoasă din ambalaj numai înainte de utilizare.

4. Rotiți piesa bucală în poziția închisă până când se aude un clic.

5. Țineți inhalatorul în poziție verticală, apăsați o dată până la urmă pe cele două butoane albastre, plasate pe părțile laterale ale inhalatorului. Astfel se va străpunge capsula. Eliberați butoanele. Deși capsula este acum străpunsă, pulberea nu va fi eliberată.

6. Pacientul trebuie să execute o expirație maximă.

7. Pacientul trebuie să plaseze piesa bucală a inhalatorului în gură, strângând buzele în jurul acesteia. Capul trebuie înclinat ușor înapoi. Pacientul trebuie să inhaleze cât mai rapid și cât mai profund posibil. În timp ce pacientul respiră, medicamentul va fi inhalat în plămâni.

8. Trebuie să fie auzit un zgomot provocat de rotirea capsulei și dispersarea prafului. Dacă nu se aude zgomotul, capsula poate fi blocată în celulă. Dacă se întâmplă acest lucru, deschideți inhalatorul și cu precauție scoateți din celulă. Nu încercați să eliberați capsula prin apăsarea repetată a butoanelor aflate pe părțile laterale ale inhalatorului.

9. În cazul în care zgomotul a fost auzit, pacientul trebuie să-și mențină respirația cât mai mult timp posibil. În acest timp, se scoate inhalatorul din gură. Apoi, pacientul ar trebui să respire în mod normal. Inhalatorul trebuie deschis pentru a vedea dacă nu a rămas orice pulbere în capsulă. Dacă încă mai există pulbere în capsulă, etapele 6 - 8 trebuie repetate

10. După utilizare, capsula goală trebuie scoasă, iar piesa bucală trebuie închisă.

11. Puneți la loc capacul.

12. Dacă inhalatorul trebuie curățat, ștergeți compartimentul pentru muștiuc și capsulă cu o cârpă uscată sau o perie moale curată.

Dacă luaţi mai mult Forales decît trebuie

Spuneți medicului dumneavoastră sau mergeți imediat la cel mai apropiat spital. Doze excesive de formoterol pot determina următoarele simptome: greaţă, vărsături, cefalee, tremor, somnolenţă, palpitaţii, tahicardie, aritmii ventriculare, prelungirea intervalului QT, acidoză metabolică, hipokaliemie, hiperglicemie.

Dacă uitaţi să luaţi Forales

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, omiteţi doza uitată. Apoi luaţi doza următoare în mod normal. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Forales

Chiar dacă vi se pare că vă simţiţi mai bine, nu întrerupeţi tratamentul şi nu reduceţi doza de Fo-rales. Dacă doriţi să faceţi acest lucru, discutaţi cu medicul dumneavoastră. Este foarte important pentru dumneavoastră să utilizaţi Forales cu regularitate chiar dacă nu mai aveţi nici un simptom.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente (afectează mai puţin de 1 persoană din 10):

- dureri de cap, tremor, palpitații

Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 persoană din 100):

- agitație, anxietate, nervozitate, insomnie, neliniște, amețeli,

- tahicardie; - bronhospasmul, iritația gâtului, inclusiv bronhospasmul paradoxal, exacerbarea astmului bronșic; - uscăciune în gură;

- crampe musculare, mialgii;

Reacţii adverse rare (afectează mai puţin de 1 persoană din 1000) - bronhospasm, urticarie, prurit;

- hipopotasemie; - aritmii, fibrilaţie atrială, extrasistole ventriculare, tahicardie supraventriculară; - greață. Reacţii adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 persoană din 10000) - hipersensibilitate (inclusiv hipotensiune arterială, edem angioneurotic); - hiperglicemie; - disgeuzie; - prelungirea intervalului QT, angină pectorală, edem periferic; - variații ale tensiunii arteriale.

Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată în baza datelor disponibile). - tuse; - eczemă -durere de cap si ameţeli (semne ale tensiunii arteriale crescute) Dacă vreunul dintre simptome devine supărător sau dacă observați alte simptome, care nu sunt menționate aici, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră. Medicul ar putea să vă prescrie un alt medicament.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestați orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Forales

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemîna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Forales

- Substanţa activă este: formoterol fumarat dihidrat 12 micrograme.

- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat.

- Capsula: hidroxipropilmetilceluloza.

Cum arată Forales şi conţinutul ambalajului

Capsule cu pulbere pentru inhalat.

Câte 10 capsule în blister din Al/PVC.Cîte 6 blistere, plasate împreună cu dispozitivul de inhalat în cutie de carton însoţite de prospectul pentru pacient.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

World Medicine Ilac San.ve Tic.A.Ș., Turcia

15 Temmuz Mah. Cami Yolu Cad, No.50, Guneșli, Bagcilar, Istanbul

Fabricantul

World Medicine Ilac San.ve Tic.A.Ș., Turcia 15 Temmuz Mah. Cami Yolu Cad, No.50, Guneșli, Bagcilar, Istanbul.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 2091
Cod produs: 49417
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 80
Cod produs: 49480
Top sezon
Preț produs în pct: 10
Cod produs: 42953
Top sezon
Preț produs în pct: 150
Cod produs: 44218
Top sezon
Preț produs în pct: 366
Cod produs: 63784
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 786
Cod produs: 52089
Promoție
Preț produs în pct: 267
Cod produs: 61835
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 346
Cod produs: 61830
Promoție
Preț produs în pct: 621
Cod produs: 62340
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.