Hyalgan 20mg/ml 2ml sol.inj. N1

Cod produs: 25774
Divizarea: 1
Doza concentratia: 10
Forma: sol. inj. ser. preump.
Producator: Fidia
Tara: Italia
Stoc: suficient
576 93 lei
(-6%)
540 81 lei
Beneficii:
54 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Hyalgan 20 mg/2 ml soluţie injectabilă în seringă pre-umplută

Hyalgan 20 mg/2 ml soluţie injectabilă

Hialuronat de sodiu

1. Ce este Hyalgan şi pentru ce se utilizează

Hyalgan conţine ca substanţă activă hialuronatul de sodiu. Hyalgan este indicat în osteoartritele genunchiului, pentru ameliorarea de durată a durerii. Osteoartrita (artroza) este o boală care afectează articulaţiile, acestea devenind dureroase şi cu dificultate la mişcare.

Acid hialuronic se găseşte în mod normal în articulaţii şi conferă elasticitatea şi vâscozitatea lichidului sinovial, fiind esenţial pentru proprietăţile lubrifiante şi de atenuare a şocurilor şi este important pentru structura corectă a proteoglicanilor din cartilajul articular. În osteoartrită există o cantitate insuficientă şi o modificare a calităţii acidului hialuronic din lichidul sinovial şi cartilajul articular.

Diverse modele experimentale au furnizat dovezi în sensul că hialuronatul de sodiu prezintă o activitate antiinflamatorie şi analgezică. Această activitate se traduce într-o îmbunătăţire a funcţiei articulaţiilor şi astfel simptomatologia obiectivă şi subiectivă din artrită poate fi ţinută sub control.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să vi se administreze Hyalgan

Nu vi se va administra Hyalgan:

- dacă sunteţi alergic la hialuronatul de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenţionări şi precauţii

Aveţi grijă deosebită când vi se va administra Hyalgan:

- dacă prezentaţi semne de infecţie la nivelul locului de injectare.

- dacă prezentaţi semne de inflamaţie acută. Medicul trebuie să decidă dacă trebuie început tratamentul în acest caz.

- ca şi în cazul altor proceduri invazive articulare, se recomandă precauţie pentru a nu suprasolicita articulaţia imediat după injecţie.

- dacă prezentaţi lichid în articulaţie, medicul dumneavoastră va aspira lichidul înainte de efectuarea injecţiei.

Hyalgan împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

În special trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă vă aflaţi în tratament cu medicamente anticoagulante (medicamente care împiedică coagularea sângelui).

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţivă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Administrarea Hyalgan la femeile gravide şi cele care alăptează trebuie limitată de medic, doar la acele cazuri în care administrarea este absolut necesară, după o evaluare atentă a raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal.

Dacă vă aflaţi la vârstă fertilă, intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, cereţi sfatul medicului dumneavoastră cu privire la întreruperea tratamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu este de aşteptat ca Hyalgan să influenţeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum se utilize Hazyăalgan

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medical dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi (inclusiv vârstnici)

Conţinutul unui flacon (20 mg/2 ml) sau al unei seringi pre-umplute (20 mg/2 ml) trebuie injectat în articulaţia afectată o dată pe săptămână, 5 săptămâni consecutiv, utilizându-se o tehnică standard de injectare.

La vârstnici nu este necesară ajustarea dozei.

Tratamentul poate fi repetat la intervale de cel puţin 6 luni.

Copii

Până în prezent, nu există date suficiente pentru a recomanda utilizarea la copii.

Dacă utilizaţi mai mult Hyalgan decât trebuie

Este puţin probabil să vi se administreze mai mult Hyalgan decât trebuie de către profesioniştii în domeniul sănătăţii. Până la momentul actual nu s-a raportat nici un caz de supradozaj.

Dacă uitaţi să utilizaţi Hyalgan

Nu vi se va administra o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvenţa de apariţie a reacţiilor adverse este:

- Foarte frecvente (care afectează mai mult de 1 pacient din 10, ≥1/10),

- Frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi, ≥1/100 până la <1/10),

- Mai puţin frecvente (care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi, ≥1/1000 până la <1/100),

- Rare (care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi, ≥1/10.000 până la ≤1/1000),

- Foarte rare (care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi, ≤1/10.000),

- Cu frecvenţă necunoscută (nu pot fi estimate din datele disponibile).

S-au raportat reacţii adverse locale la locul injectării cum ar fi durere, tumefacţie/lichid la nivelul articulaţiei şi căldură sau înroşire la locul injectării. De obicei aceste simptome sunt tranzitorii şi dispar spontan în câteva zile prin aplicare locală de gheaţă. Doar sporadic aceste reacţii adverse au fost mai grave şi au durat o perioadă mai îndelungată.

În cazul prezenţei unor semne evidente de inflamaţie cronică, administrarea de Hyalgan a agravat starea respectivă, în unele cazuri.

Foarte rar au fost raportate cazuri de infecţie în articulaţie. Foarte rar au fost raportate reacţii alergice de tip sistemic. S-au raportat cazuri izolate de reacţii de tip anafilactic, după punerea pe piaţă a produsului şi acestea au avut o evoluţie favorabilă. Foarte rar pot să apară semne şi simptome de tip alergic cum ar fi erupţie cutanată tranzitorie, mâncărime şi urticarie. Au fost raportate unele cazuri de apariţie a febrei. În unele cazuri febra s-a asociat cu reacţii locale.

Reacţiile adverse raportate au fost:

Reacţii adverse rare:

- Durere a articulaţiei la locul injectării, lichid în articulaţie, reacţie înregistratǎ la locul injectării (căldură locală, roşeaţǎ, mâncărime), tumefacţie articulară la locul injecţiei, limitarea mobilitǎţii articulaţiei la locul injectării, disconfort.

Reacţii adverse foarte rare:

- Alte reacţii locale (precum nodul, sângerări, furnicături, pustule, vezicule), , bufeuri, creşterea temperaturii.

- Sinovitǎ (inflamaţia şi proliferarea membranei din interiorul articulaţiei), artritǎ reactivǎ (inflamaţie reactivă a articulaţiei), rigiditate articulară.

- Infecţia articulaţiei.

- Reacţii alergice precum urticarie, umflarea feţei, buzelor, gâtului, pleoapelor, edem angioneurotic, şoc anafilactic, reacţii anafilactoide, boala serului.

- Erupţii cutanate tranzitorii locale sau generalizate, mâncărime locală sau generalizată, erupţii pe piele (eczeme, dermatite).

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agraveazǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Hyalgan

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Hyalgan 20 mg/2 ml soluţie injectabilă în seringă pre-umplută

A se păstra la temperaturi sub 25ºC.

A se ţine seringile în cutie pentru a fi protejate de lumină.

A nu se congela.

Hyalgan 20 mg-2 ml soluţie injectabilă

A se păstra la temperaturi sub 25ºC.

A se ţine flaconul în cutie pentru a fi protejat de lumină.

A nu se congela.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi eticheta de pe seringă sau flacon,

după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizaţi Hyalgan dacă observaţi semne vizibile de deteriorare.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să

aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Hyalgan

- Substanţa activă este hialuronatul de sodiu. Fiecare seringă pre-umplută şi flacon a 2 ml contine hialuronat de sodiu 20 mg.

- Celelalte componente sunt : clorură de sodiu, hidrogenofosfat disodic dodecahidrat, dihidrogenofosfat de sodiu dihidrat, apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Hyalgan şi conţinutul ambalajului

Hyalgan se prezintă sub formă de soluţie limpede, vâscoasă şi incoloră.

Hyalgan 20 mg/2 ml soluţie injectabilă în seringă p re-umplută

Cutie cu o seringă sterilă pre-umplută din sticlă incoloră cu dop din elastomer şi opritor, conţinând 2 ml soluţie injectabilă.

Cutie cu 5 seringi sterile pre-umplute din sticlă incoloră cu dop din elastomer şi opritor, conţinând 2 ml soluţie injectabilă.

Hyalgan 20 mg-2 ml soluţie inje ctabilă

Cutie cu un flacon din sticlă incoloră, închis cu dop din cauciuc şi asigurat cu capsă din aluminiu şi capac detaşabil din plastic, conţinând 2 ml soluţie injectabilă

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

ANGELINI PHARMA ÖSTERREICH GmbH

Brigittenauer Lände 50 – 54, 1200 Viena, Austria 5

Fabricantul

FIDIA FARMACEUTICI S.p.A.

Via Ponte della Fabrica 3/A,

35031 Abano Terme (Padova),

Italia

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 268
Cod produs: 61833
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.