Dicloberl sol.inj. 75mg/3ml N5

Cod produs: 10485
Divizarea: 5
Doza concentratia: 75
Forma: sol. inj.
Producator: Berlin-Chemie AG (Menarini Group) (prod.: A. Menarini Manufacturing Logistics&Services SRL, Italia)
Tara: Germania
Stoc: suficient
eliberat doar cu rețetă!
87 89 lei
(-7%)
81 90 lei
Beneficii:
8 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Dicloberl sol.inj. 75mg/3ml N5

 

1.    Ce este Dicloberl N 75 și pentru ce este utilizat 

Dicloberl N 75 este un medicament analgezic și antiinflamator (medicament antiinflamator nesteroidian/analgezic).  

Utilizare 

Tratamentul simptomatic al durerii acute, severe în cazul: 

-         proceselor inflamatorii acute ale articulațiilor (artrite acute), inclusiv crizele de gută; 

-         proceselor inflamatorii cronice ale articulațiilor (artrite cronice), inclusiv artrita reumatoidă (poliartrita cronică); 

-         bolii Behterev (spondilită anchilozantă) și altor boli reumatismale inflamatorii ale coloanei vertebrale; 

-         reacțiilor iritative în bolile degenerative ale articulațiilor și ale coloanei vertebrale (artroză și spondiloartroză); 

-         afectării inflamatorii a țesuturilor moi de origine reumatică; 

-         edemațierii dureroase sau proceselor inflamatorii după traumatisme.

 

Notă: Soluția injectabilă este indicată numai atunci cînd este necesar debutul deosebit de rapid de acțiune, sau atunci cînd administrarea formei de dozare orală sau sub formă de supozitor nu este posibilă. 

În acest caz, tratamentul trebuie, de obicei, să cuprindă o singură injecție pentru a iniția terapia. 

 

Dacă nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

 

2.        Ce trebuie să știți înainte să utilizați Dicloberl N 75 

 

Nu utilizați Dicloberl N 75 

-         dacă sunteți alergic la diclofenac sau la oricare dintre celelate componente ale acestui medicament (enumerate în Secțiunea 6); 

-         dacă ați avut în anamnestic probleme de respirație (bronhospasm), crize de astm, edem al mucoasei nazale sau reacții cutanate după administrarea de acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene ; 

-         dacă aveți tulburări de formare a celulelor sangvine, care nu au fost investigate complet; 

-         dacă suferiți de ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) sau hemoragii (două sau mai multe episoade distincte de ulcerații sau hemoragii); 

-         dacă ați avut în anamnestic hemoragii sau perforații ale tractului gastro-intestinal, asociate cu tratamentul anterior cu medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS); 

-         dacă suferiți în prezent de ulcer stomacal (gastric) sau digestiv (intestinal), hemoragie sau perforație (care poate include prezența de sînge în masele vomitive, sîngerărilor în timpul defecației, prezența de sînge proaspăt în scaun sau de scaune negre, cu aspect de gudron); 

-         dacă ați avut hemoragii cerebrale (hemoragii cerebrovasculare) sau alte hemoragii interne active; 

-         dacă aveți probleme renale sau hepatice severe; 

-         dacă suferiți de boli cardiace si/sau cerebrovasculare stabilite, de exemplu, dacă ați suferit un infarct miocardic, accident vascular cerebral, accident vascular cerebral minor (AIT), dereglarea permeabilității vaselor cardiace sau cerebrale, intervenții pentru înlăturarea sau șuntarea blocajelor; 

-         dacă aveți sau ați avut probleme cu circulația sangvină (boală arterială periferică); 

-         dacă sunteți în ultimele trei luni de sarcină. 

 

Dicloberl N 75 nu trebuie utilizat la copii și adolescenți cu vîrsta sub 18 ani. 

 

În condițiile descrise, Dicloberl N 75 va fi administrat cu o atenție deosebită (de exemplu, la intervale mai mari sau o doză redusă și sub supravegherea unui medic). Adresați-vă medicului dumneavoastră despre acest lucru. Acest lucru este valabil și în cazul în care ați avut în trecut aceste afecțiuni. 

  

Atenționări și precauții 

Înainte să utilizați Dicloberl N 75, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

 

Dispoziții generale 

Administrarea de Dicloberl  N 75 concomitent cu AINS, inclusiv așa-numiții inhibitori ai COX-2 (inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei-2) trebuie evitată din cauza absenței dovezilor de îmbunătățire a efectului și din cauza unei posibile creșteri a numărului de reacții adverse sau agravării acestora.  

  

Riscul de reacții adverse poate fi diminuat utilizîndu-se cea mai mică doză eficientă pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlului simptomelor, (vezi pct. 3 „Cum să utilizați  Dicloberl N 75”)

 

Pacienții vîrstnici: 

Se recomandă precauție la vârstnici, din motive medicale de bază. Cea mai mică doză eficientă este îndeosebi recomandată la pacienții vîrstnici slăbiți sau la cei cu o greutate corporală redusă. La pacienții vîrstnici care folosesc AINS, apar mai frecvent reacții adverse, în special sîngerări, ulcerații și perforații ale tractului gastrointestinal. Aceste reacții gastro-intestinale au, în general, consecințe mai grave la vârstnici și pot fi fatale. Prin urmare, în mod special, la pacienții vîrstnici este necesară monitorizarea atentă de către un medic. 

 

Hemoragii, ulcerații și perforații gastro-intestinale:  

Hemoragiile, ulcerațiile și perforațiile gastro-intestinale, care pot fi fatale, au fost raportate la toate

AINS la diferite etape de tratament, indiferent de prezența simptomelor precursoare sau antecedentelor de patologii severe ale tractului gastrointestinal. 

 

La pacienții cu antecedente de ulcer, riscul hemoragiilor gastrointestinale, ulcerațiilor sau perforațiilor, este mai mare odată cu creșterea dozelor de AINS, mai ales dacă și persoanele în vârstă prezintă complicații cu hemoragii sau perforații (vezi pct. 2 "Nu utilizați Dicloberl N 75). Acești pacienți trebuie să înceapă și să continue tratamentul cu cea mai mică doză disponibilă. Pentru acești pacienți, precum și pentru pacienții care au nevoie de o terapie de însoțire cu acid acetilsalicilic în doză mică (AAS) sau alte medicamente care pot crește riscul gastro-intestinal, trebuie luată în considerare terapia combinată cu agenți de protecție (de exemplu misoprostol sau inhibitori ai pompei de protoni).

 

Dacă ați avut în istoric efecte secundare gastro-intestinale, în special persoanele în vârstă, trebuie să raportați orice simptome abdominale neobișnuite (în special hemoragie gastro-intestinală), mai ales în stadiile inițiale ale tratamentului.

Se recomandă prudență, dacă administrați în același timp medicamente care cresc riscul de ulcer sau hemoragie, cum ar fi de exemplu corticosteroizi sistemici, medicamente anticoagulante cum ar fi warfarina, inhibitori selectivi de recaptare a serotoninei, care sunt utilizate, printre altele, pentru tratarea stării de depresie, sau agenți anti-plachetari, cum ar fi AAS (vezi pct. 2 la " Dicloberl N 75 împreună cu alte medicamente").

 

Dacă la administrarea Dicloberl N 75, apar ulcere sau hemoragii gastro-intestinale, întrerupeți tratamentul.

 

Pacienții care manifestă simptome de tulburări gastro-intestinale, cu antecedente de ulcerații, hemoragii sau perforații gastrice sau intestinale sau cu antecedente de boli gastro-intestinale (colita ulceroasă, boala lui Crohn), trebuie să administreze AINS cu grijă și în atenția medicală, deoarece aceste condiții se pot agrava (vezi pct 4 "Reacţii adverse posibile").

 

Influența asupra sistemului cardiovascular  

Astfel de medicamente, cum ar fi Dicloberl 75, pot fi asociate cu un risc ușor crescut de atac de cord ("infarct miocardic") sau de accident vascular cerebral. 

 

Înainte de a vi se administra Dicloberl N 75, asigurați-vă că medicul dumneavoastră știe: 

      -     dacă fumați 

-         dacă aveți diabet zaharat 

-         dacă aveți angină pectorală, cheaguri de sînge, hipertensiune arterială, nivel crescut de colesterol sau trigliceride  

 

Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficiente pentru cea mai scurtă perioadă necesară. 

 

Dacă suferiți de boli cardiace sau ați avut accident vascular cerebral, trebuie să discutați tratamentul cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

 

Reacții cutanate 

S-a raportat că, în cazuri foarte rare, tratamentul cu AINS a fost asociat cu dezvoltarea de reacții cutanate severe, cu hiperemie și apariția de vezicule, unele dintre ele fatale, (dermatită exfoliativă, sindromul Stevens-Johnson și necroliză toxică epidermală/sindromul Lyell) (vezi pct. 4 "Reacții adverse posibile" ). Aparent, pacienții sunt expuși la cel mai mare risc al acestor reacții precoce în cursul tratamentului: debutul reacției apărând, în majoritatea cazurilor, în prima lună de tratament. În cazul apariției primelor semne de erupții cutanate, leziuni ale mucoasei la nivelul membranei (de ex.: gură, nas) sau la apariția altor semne de hipersensibilitate, întrerupeți utilizarea de Dicloberl N 75 și consultați imediat medicul dumneavoastră.

 

Influența asupra ficatului

Pacienții cu disfuncții hepatice trebuie să fie atenți la administrarea acestui medicament (trebuie să consulte medicul sau farmacistul), deoarece starea lor în timpul tratamentului cu diclofenac se poate deteriora. Ca și în cazul administrării altor AINS, inclusiv de diclofenac, poate crește valoarea unei sau mai multor enzime hepatice. În cazul unei terapii prelungite sau repetate cu diclofenac, ca  măsură de precauție, este necesară monitorizarea regulată a funcției hepatice. La apariția semnelor clinice de disfuncții hepatice, tratamentul cu Dicloberl N 75 trebuie întrerupt imediat. 

La administrarea de diclofenac se poate dezvolta hepatita fără simptome precursoare. Dicloberl N 75 trebuie administrat cu prudență la pacienții cu porfirie hepatică (o boală cu dereglarea formării de celule sangvine), deoarece poate provoca un atac. 

 

Influența asupra rinichilor  

Deoarece au fost raportate cazuri de retenție de lichide și edeme la administrarea de AINS, inclusiv de diclofenac, este necesară prudență deosebită la prescrierea acestuia pacienților cu disfuncții renale, cu antecedente de hipertensiune arterială, pacienților vîrstnici, pacienților cărora li se administrează terapie combinată cu diuretice sau medicamente ce pot reduce semnificativ funcția renală, și pacienților cu o scădere pronunțată a volumului de lichid extracelular de orice origine, de exemplu, înainte sau după intervenții chirurgicale majore. În astfel de cazuri, la administrarea de diclofenac se recomandă monitorizarea funcției renale ca măsură de precauție. Întreruperea tratamentului are, de obicei, ca rezultat o revenire la starea de dinainte de tratament.  

 

Alte mențiuni 

 

Dicloberl N75 trebuie utilizat numai după o evaluare atentă a raportului beneficiu / risc:

-         în anumite tulburări ereditare de hemopoieză (de exemplu, porfirie intermitentă acută);  

-         în anumite boli autoimune (lupus eritematos sistemic și boala mixtă a țesutului conjunctiv).  

 

Medicul dumneavoastră vă va supraveghea deosebit de atent: 

 

-         În alergii (de exemplu, reacții cutanate la alte medicamente, astm bronșic, febra fînului), edemațierea cronică a mucoasei nasului sau boli ale căilor respiratorii care implică îngustarea căilor respiratorii sau infecții cronice ale tractului respirator, deoarece riscul de reacții alergice este mai mare; 

 

Se recomandă precauție specială la administrarea parenterală a diclofenacului la pacienții cu astm bronșic, deoarece aceasta poate duce la agravarea simptomelor. 

 

Dicloberl N75 nu trebuie injectat într-o zonă inflamată sau infectată.

 

Reacțiile de hpersensibilitate acute severe (de exemplu, șocul anafilactic) sunt observate rar. În cazul apariției primelor semne de hipersensibilitate după administrarea de Dicloberl N 75, încetați administrarea acestuia. Odată cu apariția simptomelor, trebuie inițiate măsurile necesare medicale de către personal specializat. 

 

Diclofenacul poate inhiba temporar agregarea plachetară. De aceea, pacienții cu o tulburare de coagulare trebuie monitorizați cu atenție.

 

La fel ca alte AINS, diclofenacul poate masca semnele și simptomele unei infecții. În timpul administrării Dicloberl N 75, la apariția sau agravarea primelor semne de infecție (de exemplu, hiperemie, edemațiere, senzație de căldură, durere, febră), trebuie să consultați imediat medicul! 

 

Cu privire la administrarea prelungită a Dicloberl N75, este necesară verificarea regulată a funcției renale și nivelul de sânge.

 

Trebuie de întrebat sau informat medicul sau stomatologul, dacă Dicloberl N75 este utilizat înainte de efectuarea procedurilor chirurgicale.

 

Administrarea prelungită a analgezicelor poate avea ca rezultat apariția durerilor de cap ce nu trebuie tratate cu doze crescute ale medicamentului. Dacă, în pofida utilizării Dicloberl N 75 , suferiți frecvent de dureri de cap, adresați-vă medicului dumneavoastră.

 

Utilizarea regulată a analgezicelor, în special la combinarea a mai multor substanțe active cu efect analgetic, poate duce la dezvoltarea afectării renale ireversibile, asociate cu riscul dezvoltării insuficienței renale (nefropatie analgetică). 

 

Copii și adolescenți 

Dicloberl N 75 nu se recomandă copiilor și adolescenților cu vîrsta sub 18 ani (vezi pct.2 „Nu

utilizați Dicloberl N 75”)

  

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 

Daca sunteți gravidă sau alaptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămîneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 

Sarcina 

Informați medicul dumneavoastră în cazul în care sarcina a survenit în timpul tratamentului cu Dicloberl N 75. Dicloberl N 75 poate fi utilizat în primele șase luni de sarcină numai după consultarea medicului. În legătură cu riscul crescut pentru mamă și copil, Dicloberl  N 75 nu trebuie utilizat în ultimul trimestru de sarcină (a se vedea Secțiunea 2 "Nu utilizaţi Dicloberl N 75"). 

 

Alăptarea

Ca și alte AINS, diclofenacul pătrunde în laptele matern în cantități mici. Prin urmare, diclofenacul nu trebuie utilizat în timpul alăptării, pentru a evita efectele adverse asupra sugarului. 

 

Fertilitatea 

Ca toate medicamentele care inhibă sinteza de prostaglandine, Dicloberl  N 75 poate complica survenirea sarcinii. Informați numaidecât medicul dumneavoastră dacă planificați o sarcină sau dacă aveți orice probleme cu privire la concepție.  

 

 

 

3. Cum să utilizaţi Dicloberl N 75 

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

 

Dozare  

Adulți:  

Tratamentul cu Dicloberl N 75 trebuie să includă o singură injecție. Dacă pare să fie necesară o terapie suplimentară, aceasta trebuie efectuată cu forme orale de dozare sau cu supozitoare. Nu trebuie depășită o doză totală de 150 mg pe zi în cazul administrării formei injectabile. 

  

Mod de administrare  

Dicloberl N 75 este destinat injecțiilor profunde intragluteale (în mușchii feselor). Din cauza posibilei apariții a reacțiilor anafilactice, trebuie să fie respectată o perioadă de observație de cel puțin 1 oră. 

 

Medicul curant va decide cu privire la durata administrării. 

 

Vă rugăm să discutați cu medicul dumneavoastră, dacă aveți impresia că efectul Dicloberl N 75 este prea puternic sau prea slab. 

 

Dacă utilizați mai mult Dicloberl N 75 decît trebuie 

Nu există un tablou clinic tipic al supradozajului de diclofenac. Simptomele supradozajului pot include tulburări ale sistemului nervos central, cum ar fi dureri de cap, amețeli, stare de confuzie și pierdere a conștienței (de asemenea și crize mioclonice la copii), precum și dureri abdominale, greață și vomă. Mai mult decît atît, sunt posibile hemoragii gastrointestinale și disfuncții hepatice și renale. De asemenea, este posibilă scăderea tensiunii arteriale, slăbirea respirației (depresie respiratorie) și colorarea albăstruie/roșie a pielii și mucoaselor (cianoză). 

 

Nu există un antidot specific. 

 

Dacă suspectați că ați luat o doză mai mare de Dicloberl  N 75 decît ar fi trebuit, informați imediat medicul dumneavoastră. În funcție de severitatea intoxicației, se va decide ce măsuri sunt necesare. 

  

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

 

  

4.          Reacții adverse posibile  

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Unele reacții adverse pot fi serioase.

Dacă observați următoarele reacții adverse, trebuie să le raportați unui medic care va decide cum să procedați în continuare. 

 

Reacții adverse posibile

 

În ceea ce privește următoarele reacții medicamentoase nedorite, trebuie luat în considerare faptul că

ele depind în principal de doză, și au un caracter individual. 

 

Cele mai frecvente reacții adverse sunt cele din partea tractului gastrointestinal. 

În special, la pacienții vârstnici, pot apărea ulcer gastric / duodenal (ulcer peptic), perforații sau hemoragii gastro-intestinale, uneori letale (a se vedea secțiunea 2 "Atenționări și precauții"). În

urma administrării, au fost raportate greață, vomă, diaree, flatulență, constipație, tulburări  digestive, dureri abdominale, scaun negru, vomă cu sânge, inflamația mucoasei stomacului (gastrită), inflamația ulcerativă a mucoasei bucale (stomatită ulceroasă), agravarea colitei ulceroase și bolii Crohn (vezi pct 2 "Atenționări și precauții"). Riscul apariției hemoragiilor  gastro-intestinale, depinde de doză și durata de utilizare.

 

Încetați administrarea Dicloberl N75 și spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă observați:

Crampe ușoare și sensibilitatea abdomenului, începînd de la scurt timp după începerea tratamentului cu Dicloberl N 75 și urmată de sângerare rectală sau diaree cu sânge, de obicei, în decurs de 24 de ore de la debutul durerii abdominale (cu frecvență necunoscută, care nu poate fi estimată din datele disponibile ).

 

În asociere cu tratamentul cu AINS, au fost raportate acumulare de apă în organism (edeme), hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă.

 

Medicamente, cum ar fi Dicloberl N 75 pot fi asociate cu un risc crescut de evenimente trombotice arteriale, de exemplu, atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral (vezi pct 2 "Nu utilizați Dicloberl N 75" și "Atenționări și precauții"). 

 

Frecvente (pot afecta pînă la 1 din 10 persoane) 

-              tulburǎri gastro-intestinale cum ar fi greață, vărsături și diaree, precum și sîngerări minore gastro-intestinale, care, în cazuri excepționale, poate duce la scăderea numărului de globule roșii din sânge (anemie).

-              Reacții de hipersensibilitate, cum ar fi erupții cutanate și prurit cutanat

-              Tulburări ale sistemului nervos central, cum ar fi dureri de cap, amețeală, leșin, neliniște (agitație), iritabilitate sau oboseală.

-              Tulburări digestive (dispepsie), vânt (flatulență), crampe la stomac (dureri abdominale), inapetență, precum și ulcere gastro-intestinale (potențial cu sângerare și perforație).

-              Creșterea valorilor enzimelor hepatice în sânge

-              Vertij

-              Reacții la locul injectării, dureri la locul de injectare, întărirea locului de injectare 

 

Mai puțin frecvente (pot afecta pină la 1 din 100 de persoane)

-              Urticarie

În acest caz, administrarea medicamentului trebuie să fie oprită imediat și de vizitat medicul.

- Vărsături sângeroase (hematemeza), sânge în scaun sau diaree cu sânge

-              Leziuni hepatice (în special, în timpul tratamentului pe termen lung), inflamația ficatului (hepatită), cu sau fara icter (progreseaza foarte sever [fulminantă] în cazuri izolate, chiar și fără semne anterioare).

-              Pierderea parului

-              Formarea edemelor (acumularea lichidului în organism), mai ales la pacienții cu hipertensiune arterială sau insuficiență renală

 

Rare (pot afecta pînă la 1 din 1000 de persoane)

-              Hipersensibilitate, reacții anafilactice și anafilactoide (ele se pot prezenta ca îngustarea căilor respiratorii, dispnee (detresă respiratorie), tahicardie, scăderea tensiunii arteriale (hipotensiune arterială) și șoc)

-              Inflamația membranei mucoasei stomacului (gastrită), sîngerare gastro-intestinală (hemoragie)

-              tulburări hepatice

-              Necroză la locul de injectare

 

Foarte rare (pot afecta pînă la 1 din 10000 de persoane) 

-              au fost descrise cazuri de acutizare a proceselor inflamatorii de origine infecțioasă (de exemplu, dezvoltarea fasceitei necrozante), asociate cu utilizarea anumitor medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS, care includ Dicloberl N 75). 

La primele semne de infecție (de exemplu, hiperemie, edemațiere, senzație de căldură, durere, febră), sau agravarea lor în timpul tratamentului cu Dicloberl N 75, trebuie consultat imediat un medic. Medicul va stabili dacă există indicații pentru terapia antiinfecțioasă sau pentru tratamentul cu antibiotice.  

-              la administrarea diclofenacului, au fost observate simptome de meningită (meningită aseptică), cum ar fi dureri de cap, greață, vomă, febră, rigiditatea mușchilor occipitali sau tulburări de conștiință. Riscul acestor evenimente este crescut la pacienții cu anumite afecțiuni autoimune (lupus eritematos sistemic, boala mixtă a țesutului conjunctiv). 

-              tulburări de hemopoieză (anemie, leucopenie, trombocitopenie, pancitopenie, agranulocitoză), anemie hemolitică și anemie aplastică (anemie din cauza dezintegrării rapide a eritrocitelor din sânge). 

Primele semne pot include: febră, durere în gât, eroziunea cavității bucale, simptome asemănătoare gripei, oboseală pronunțată, hemoragii nazale, hemoragii la nivelul pielii.  În astfel de cazuri, administrarea medicamentului trebuie oprită imediat și trebuie consultat medicul. Este contraindicat auto-tratamentul de orice fel cu utilizarea de medicamente analgezice sau antipiretice. 

La o terapie pe termen lung, este necesară determinarea regulată a formulei sangvine.

-              edem angioneurotic (edemațierea feței, limbii sau aparatului vocal)

La apariția acestor simptome, care pot apărea chiar și la prima administrare, tratamentul cu diclofenac trebuie întrerupt și trebuie să vă adresați imediat după ajutorul medicului. 

-              inflamația vaselor sangvine (vasculită) și a plămânilor (pneumonită) de natură alergică. 

-              reacții psihotice, depresie, anxietate, insomnie, coșmaruri

-              dereglări senzoriale, dereglările senzațiilor gustative, de memorie, pierderea orientației, convulsii, tremor, ictus (accident vascular cerebral) 

-              dereglări de vedere (vedere ca în ceață și vedere dublă)  

-              zgomot în urechi, dereglări de auz 

-              palpitații, dureri cardiace, slăbirea mușchiului inimii (insuficiență cardiacă), atac de cord (infarct miocardic)

-              creșterea tensiunii arteriale (hipertensiune arterială) 

-              astm bronșic și dereglări de respirație (dispnee)

-              inflamația mucoasei bucale (stomatită), inclusiv cu ulcerații (stomatită ulceroasă), inflamarea limbii, afectare esofagiană (leziuni ale esofagului), constipație, precum și astfel de patologii din partea organelor abdominale inferioare, cum ar fi inflamația intestinului gros (colită), inclusiv și hemoragia și inflamarea colonului, sau exacerbarea bolii Crohn sau colitei ulceroase nespecifice (anumite tipuri de inflamație a colonului, însoțite de ulcere), inflamația pancreasului (pancreatită), îngustarea lumenului intestinal.  La apariția durerilor în partea superioară a abdomenului, vomei cu sânge, culorii negre a scaunului sau prezenței sângelui în scaun, administrarea Dicloberl N 75 trebuie stopată și trebuie să consultați imediat medicul.

-              necroză hepatică, insuficiență hepatică 

Prin urmare, în tratamentul pe termen lung se recomandă monitorizarea periodică a parametrilor hepatici. 

-              reacții cutanate severe, cum ar fi erupții cutanate cu hiperemie (exantem, eczeme, eritem, eritem polimorf), și erupții cutanate cu vezicule (de exemplu, sindromul Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică/sindrom Lyell) sau exfoliere 

(dermatită exfoliativă); sensibilitate crescută la lumina solară (reacții de fotosensibilitate), hemoragii locale la nivelul pielii (purpură), care pot reprezenta, de asemenea, o reacție alergică 

-              afectarea țesutului renal (nefrită interstitială, necroză papilară), care poate fi însoțită de dezvoltarea disfuncției renale acute (insuficiență renală), apariția de proteine în urină (proteinurie) și/sau a sângelui în urină (hematurie); sindrom nefrotic (edeme și excreția semnificativă a proteinelor cu urina).  Funcția renală trebuie să fie verificată în mod regulat. 

Scăderea diurezei, retenția de lichide în organism (edeme) și starea de rău, în general, pot servi ca simptome de disfuncție renală, până la insuficiență renală. La apariția sau agravarea simptomelor enumerate, trebuie stopată administrarea Dicloberl N 75, și trebuie consultat imediat un medic.

-              Po apărea reacții de hipersensibilitate datorită alcoolului benzilic.    Abces la locul de injectare.  

 

Cu frecvență necunoscută: frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile

-         Leziuni tisulare la locul injectării 

Urmați instrucțiunile stabilite mai sus pentru anumite reacții adverse!

 

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 561
Cod produs: 42412
Top sezon
Caută în farmacii
Preț produs în pct: 66
Cod produs: 63667
Top sezon
Preț produs în pct: 150
Cod produs: 44218
Top sezon
Preț produs în pct: 647
Cod produs: 46665
Top sezon
Preț produs în pct: 6
Cod produs: 42965
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 544
Cod produs: 61824
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 42229
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.