Erbinol spray cutan. 20 ml N1

Cod produs: 40532
Divizarea: 1
Doza concentratia: 1
Forma: spray
Producator: Rotapharm Limited (prod.: Rompharm Company SRL, SC, Romania)
Tara: Marea Britanie
Stoc: suficient
45 00 lei
(-10%)
40 48 lei
Beneficii:
4 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii





Erbinol 10,08 mg/ml spray cutanat, soluţie

Terbinafinum

1. Ce este Erbinol și pentru ce se utilizează

Erbinol este un medicament antifungic, care acţionează prin distrugerea fungilor ce determină afecţiuni ale pielii . Erbinol este utilizat în tratamentul: tinea pedis şi tinea cruris. De asemenea, este utilizat în tratamentul infecţiilor pielii cu levuri, cum este pitiriazis versicolor. Erbinol este indicat la adulţi, vârstnici şi copii cu vârsta peste 16 ani.

Tinea pedis apare doar la nivelul piciorului, adesea între degete (de obicei ambele picioare sunt afectate, dar nu întotdeauna). De asemenea, poate să apară şi la nivelul gleznei, tălpii sau în alte zone ale piciorului. Formele cele mai frecvente sunt caracterizate prin producerea de fisuri sau descuamări ale pielii , dar şi prin apariţia unor umflături uşoare, vezicule sau ulcere supurate. Vă rugăm să vă adresaţi medicului dacă aveţi o infecţie fungică a unghiei (ciupercă în şi sub unghie), cu decolorarea unghiilor şi modificări ale structurii acestora (îngroşate, friabile), deoarece Erbinol nu este indicat în tratamentul acestei infecţii. În tratamentul infecţiilor fungice ale unghiilor trebuie utilizate comprimatele care conţin terbinafină şi care pot fi administrate doar cu prescripţie medicală.

Tinea cruris apare pe zonele corpului unde pielea formează pliuri, în special dacă aceste zone sunt umede. Aceste zone sunt: la nivelul regiunii inghinale şi al feţei interne a coapselor, afectarea fiind, de obicei, bilaterală, dar frecvent, o zonă este mai afectată decât cealaltă. Infecţia se poate extinde în zonele dintre picioare, către fese sau în sus, către abdomenul superior. Infecţia poate să apară şi la nivelul pliului sânilor, axilei sau al altor zone cu pliuri. Erupţia apărută pe piele are margini bine delimitate şi poate să prezinte vezicule. Determină mâncărimi.

Pitiriazis versicolor apare la nivelul pielii sub formă de zone de descuamare care devin pete albe datorită pierderii pigmentului cutanat. Petele sunt evidente în special în perioada verii, când zonele de piele înconjurătoare se bronzează. Infecţia apare, de obicei, la nivelul trunchiului, gâtului, braţelor şi poate să reapară după câteva luni, mai ales în condiţii de vreme caldă şi transpiraţie abundentă. Dacă nu sunteţi sigur de cauza infecţiei dumneavoastră, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza soluţia spray.

2. Ce trebuie să știți înainte să luați Erbinol

Nu utilizaţi Erbinol

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de terbinafină sau la oricare dintre celelalte componente ale Erbinol (enumerate la punctul 6);

-dacă copilul dumneavoastră are vârsta sub 16 ani.

Atenţionări şi precauţii

Erbinol este indicat doar pentru administrare pe piele. Nu trebuie să-l administraţi în interiorul gurii, să-l înghiţiţi sau să-l inhalaţi. Evitaţi contactul soluţiei cu ochii dumneavoastră. Dacă, accidental, soluţia vine în contact cu ochii dumneavoastră, spălaţi-vă ochii cu apă din abundenţă.

Erbinol împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Nu aplicaţi alte medicamente pe zonele tratate cu Erbinol.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă, întrebaţi-l pe medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Erbinol. Nu utilizaţi Erbinol în timpul alăptării, deoarece terbinafina, substanţa activă din componenţa soluţiei, trece în laptele matern. Sugarii nu trebuie să vină în contact cu zonele de piele pe care a fost aplicată soluţia, inclusiv cea de la nivelul sânilor.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Erbinol nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Erbinol

Erbinol conţine propilenglicol. Poate provoca iritaţie cutanată.

3. Cum să utilizați Erbinol

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur

Adulţi, vârstnici şi copii cu vârsta peste 16 ani

Mod de administrare:

-curăţaţi şi uscaţi zona de piele afectată cât şi zonele înconjurătoare, apoi spălaţi-vă pe mâini;

-aplicaţi suficientă soluţie pe zona afectată şi pe zona înconjurătoare acesteia;

-spălaţi-vă pe mâini după ce aţi atins zona de piele infectată, astfel încât să nu se extindă infecţia şi în alte zone sau să transmiteţi infecţia altcuiva.

Aplicaţi Erbinol pe zonele infectate după cum urmează:

-tinea pedis: 1 administrare pe zi timp de 1 săptămână;

-tinea cruris: 1 administrare pe zi timp de 1 săptămână;

-pitiriazis versicolor: 1-2 administrări pe zi timp de 1-2 săptămâni.

Ce trebuie să faceți pentru a facilita tratamentul

Pentru eficacitatea tratamentului trebuie să păstraţi curate zonele de piele afectate, spălându-le cu regularitate. Uscarea zonelor afectate se face, cu grijă, prin tamponare uşoară (fără a le freca). În cazul în care prezentaţi mâncărimi pe zona afectată, încercaţi să nu vă scărpinaţi, deoarece puteţi determina agravarea leziunii şi încetinirea procesului de vindecare sau extinderea infecţiei.

Deoarece aceste infecţii sunt contagioase, nu trebuie să împrumutaţi altora prosopul sau hainele dumneavoastră. Pentru a preveni reinfectarea, acestea trebuie spălate frecvent.

Efectele de ameliorare a afecţiunii cutanate apar după câteva zile de la începerea tratamentului. După finalizarea tratamentului cu Erbinol, procesul de ameliorare va continua. Vindecarea completă a zonei de piele afectată este obţinută după o elasticitate de timp de până la 4 săptămâni, chiar dacă simptomatologia a dispărut mai devreme.

Utilizaţi Erbinol conform recomandărilor din acest prospect, chiar dacă infecţia pare să se fi vindecat după câteva zile. Infecţia ar trebui să se amelioreze după câteva zile de la începerea tratamentului, dar dacă medicamentul nu este aplicat cu regularitate sau tratamentul este întrerupt prea devreme, infecţia poate să reapară.

Dacă nu aţi observat nici un semn de ameliorare în decurs de 2 săptămâni de la începerea tratamentului, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului care vă vor sfătui ce să faceţi.

Utilizarea la copii

Nu utilizaţi Erbinol la copii cu vârsta sub 16 ani.

Dacă aţi utilizat mai mult Erbinol decât trebuie

Dacă dumneavoastră sau altcineva, ați înghiţit accidental o cantitate de Erbinol, adresaţi-vă medicului dumneavoastră care vă va spune ce trebuie să faceţi.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Erbinol

Dacă aţi uitat să aplicaţi o doză de soluţie spray, aplicaţi-o imediat ce v-aţi amintit şi apoi continuaţi tratamentul aşa cum v-a fost recomandat. Dacă vă amintiţi în momentul aplicării dozei următoare, aplicaţi doar doza care trebuie administrată în acel moment şi apoi continuaţi tratamentul aşa cum v-a fost recomandat. Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Erbinol

Utilizaţi Erbinol conform recomandărilor din acest prospect. Acest lucru este important, deoarece întreruperea prea devreme a tratamentului creşte riscul de reapariţie a infecţiei. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Erbinol poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse rare (pot afecta mai puțin de 1 din 1000 pacienți):

-reacţii de hipersensibilitate (alergice): mâncărimi, erupţii trecătoare pe piele, vezicule cu lichid, urticarie.

Reacţiile adverse foarte rare (pot afecta mai puțin de 1 din 10000 pacienți):

-la locul aplicării, pot să apară: înroşirea pielii , iritaţie, senzaţie de înţepături.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Erbinol

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25 C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după „EXP”. Data deexpirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Erbinol

-Substanţa activă este clorhidrat de terbinafină. Un mililitru soluţie conţine clorhidrat de terbinafină 10,08 mg.

-Celelalte componente sunt: propilenglicol, macrogol 300, alcool etilic (96%), apă purificată.

Cum arată Erbinol şi conţinutul ambalajului

Erbinol este o soluţie limpede sau slab opalescentă, incoloră sau slab gălbuie.

Ambalaj

Este disponibil în cutii, cu flacon alb prevăzut cu pompă de pulverizare şi capac, care conţine 20 ml soluţie şi un prospect.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE ȘI FABRICANTUL

Dețunătorul certificatului de înregistrare

ROTAPHARM LIMITED, MAREA britanie

Ground Floor, Gadd House, Arcadia Avenue, Finchley, London N3 2JU.

Fabricantul

S. C. Rompharm Company S. R. L. , Romania,

str. Eroilor, nr. 1A, Otopeni, jud. Ilfov.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 664
Cod produs: 63412
Top sezon
Preț produs în pct: 536
Cod produs: 58603
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 460
Cod produs: 61839
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.