Indap caps. 2.5mg N10x3

Cod produs: 11986
Divizarea: 30
Doza concentratia: 2.5
Forma: caps.
Producator: PRO.MED.CS Praha a.s.
Tara: Cehia
Stoc: suficient
49 09 lei
(-7%)
45 72 lei
Beneficii:
4 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Indap 1,25 mg comprimate

Indap 2,5 mg comprimate

Indapamidă

1. Ce este Indap și pentru ce se utilizează

Indap este un preparat diuretic. Acest medicament este utilizat pentru reducerea tensiunii arteriale mari (hipertensiune arterială). Majoritatea diureticelor cresc cantitatea de urină produsă de rinichi. Cu toate acestea, indapamida este diferită de alte diuretice, determinând numai o creştere uşoară a cantităţii de urină produsă.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Indap

Nu luaţi Indap:

- dacă sunteţi alergic la indapamidă, alte sulfonamide sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- dacă aveţi boli renale severe;

- dacă aveţi boli hepatice severe sau o afecţiune numită encefalopatie hepatică (o boală degenerativă a creierului);

- dacă aveţi valori mici de potasiu în sânge;

- dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

- copii și adolescenți, din cauza insuficienței datelor de siguranță.

Atenționări și precauții:

- dacă aveţi probleme cu ficatul;

- dacă aveţi probleme cu rinichii dumneavoastră sau tulburări ale schimbului hidro-electrolitic;

- dacă aveţi diabet zaharat;

- dacă aveţi gută;

- dacă aveţi orice problemă de ritm ale inimii;

- dacă urmează să efectuaţi o investigaţie medicală pentru a verifica cât de bine funcţionează glanda paratiroidă. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda efectuarea unor analize de laborator pentru a verifica valorile de sodiu, potasiu, calciu sau ale acidului uric în sânge. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aţi avut reacţii de fotosensibilizare. Sportivii trebuie avertizaţi că acest medicament poate pozitiva testele antidoping.

Dacă credeţi că oricare dintre cele prezentate mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră sau dacă aveţi orice întrebări sau nelămuriri cu privire la utilizarea medicamentului, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indap împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Nu trebuie să luaţi Indap cu litiu (utilizat în tratamentul depresiei), datorită riscului de creştere a concentraţiei de litiu în sânge.

Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente, deoarece pot fi necesare precauţii speciale:

- medicamente utilizate pentru tulburări ale ritmului inimii (de exemplu, chinidină, hidrochinidină, disopiramidă, amiodaronă, sotalol, dofetilidă, ibutilidă, digitală);

- medicamente utilizate pentru tratamentul bolilor mintale, cum sunt depresia, anxietatea, schizofrenia (de exemplu, antidepresive triciclice, medicamente antipsihotice, neuroleptice);

- bepridil (utilizat pentru a trata angina pectorală, o afecţiune care determină dureri în piept);

- cisapridă, difemanil (utilizate pentru tratamentul problemelor gastro-intestinale);

- sparfloxacină, moxifloxacină (antibiotice utilizate pentru tratamentul infecţiilor);

- halofantrină (medicament antiparazitar utilizat pentru tratamentul anumitor forme de malarie);

- pentamidină (utilizată pentru tratamentul anumitor forme de pneumonie);

- mizolastină (utilizată pentru tratamentul reacţiilor alergice, cum este febra fânului);

- medicamente antiinflamatoare nesteroidiene utilizate pentru tratarea durerii (de exemplu, ibuprofen) sau doze mari de acid acetilsalicilic;

- inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ai ECA) (utilizaţi pentru a trata tensiunea arterială mare şi insuficienţa cardiacă);

- corticosteroizi orali utilizaţi pentru a trata diferite afecţiuni, inclusiv astmul bronşic sever şi poliartrita reumatoidă;

- laxative stimulante;

- baclofen (pentru tratamentul rigidităţii musculare care apare în afecţiuni cum este scleroza multiplă);

- diuretice care economisesc potasiu (amilorid, spironolactonă, triamteren);

- metformin (pentru tratamentul diabetului zaharat);

- substanţe de contrast iodate (utilizate pentru diagnosticare cu ajutorul razelor X);

- medicamente care conţin calciu sau alte suplimente care conţin calciu;

- ciclosporină, tacrolimus sau alte medicamente care deprimă sistemul imunitar utilizate după transplantul de organe sau pentru tratamentul afecţiunilor autoimune, dermatologice sau reumatice severe;

- tetracosactidă (pentru tratamentul bolii Crohn).

Indap împreună cu alimente și băuturi

Ingerarea alimentelor și băuturilor nu influențează asupra administrării preparatului.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Acest medicament nu este recomandat în timpul sarcinii și alăptării. Dacă o sarcină s-a confirmat în timpul tratamentului cu acest medicament, trebuie să spuneți medicului dumneavoastră, pentru ca să decidă trecerea cât mai curând posibil la un tratament alternativ.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament poate provoca reacţii adverse datorită scăderii tensiunii arteriale, cum sunt ameţelile sau oboseala. Aceste reacţii adverse apar mai frecvent la începutul tratamentului antihipertensiv. De aceea e nevoie de acordul medicului pentru a conduce vehicule, a folosi utilaje sau pentru a lucra la înălțime.

Informaţii importante privind unele componente ale Indap

Acest medicament conţine lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să luați Indap

Luaţi întotdeauna Indap exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

nstrucţiuni pentru utilizarea corectă

Doza uzuală este de un comprimat de 2,5 mg de indapamidă pe zi, de preferat dimineaţa. Comprimatele pot fi luate indiferent de orarul meselor. Comprimatele trebuie înghiţite întregi cu o cantitate suficientă de apă. Dacă medical va indicat Indap în combinație cu alte preparate pentru reducerea hipertensiunii arterialăe, doza poate fi redusă până la un comprimat de Indap 1,5 mg. Comprimatele Indap 2,5 mg au incizie cruciformă. Comprimatul poate fi divizat în părți egale. (Comprimatul poate fi divizat în 2 sau 4 părți egale).

Dacă ați luat mai mult Indap decât trebuie

Dacă aţi luat prea multe comprimate, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului. O doză foarte mare de Indap poate produce tensiune arterială mică, ameţeli, somnolenţă.

Dacă ați uitat să luaţi Indap

Dacă aţi uitat să luaţi o doză din medicamentul dumneavoastră, luaţi doza următoare la momentul obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Indap

Deoarece tratamentul hipertensiunii arteriale se face de regulă pe toată durata vieţii, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a întrerupe utilizarea acestui medicament.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Întrerupeţi imediat administrarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă apar oricare dintre următoarele reacţii adverse:

- angioedem și/sau urticarie. Angioedemul este caracterizat prin umflarea pielii la nivelul extremităților sau feței, umflarea buzelor sau limbii, umflarea mucoaselor la nivelul gâtului sau căilor respiratorii, care poate provoca scurtarea respirației sau dificultăți la înghițire. Dacă acestea apar, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră (foarte rare, pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)

- reacţii severe la nivelul pielii , incluzând erupţie trecătoare intensă pe piele, înroşirea pielii pe tot corpul, mâncărimi severe, apariţia de vezicule, cojirea şi umflarea pielii , inflamarea mucoaselor (sindrom Stevens-Johnson) sau alte reacţii alergice (foarte rare, pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)

- bătăi neregulate ale inimii care pot pune viața în pericol (cu frecvență necunoscută)

- inflamare a pancreasului, care poate provoca dureri abdominale şi de spate severe, însoţite de senzaţie puternică de rău (foarte rare, pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)

- inflamare a ficatului (hepatită) (cu frecvență necunoscută).

Reacțiile adverse pot fi:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 pacienţi):

- erupții roșii și vezicule pe piele.

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 pacienţi):

- vărsături;

- reacții alergice, în special dermatologice (purpură sau erupții cutanate), la pacienții cu predispoziție la reacții alergice și astmatice.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 pacienţi):

- senzaţie de oboseală, amețeală, durere de cap, furnicături şi înţepături (parestezii);

- tulburări gastro-intestinale (cum sunt greaţă, constipaţie), uscăciune a gurii.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 pacienţi):

- bătăi neregulate ale inimii, tensiune arterială mică;

- afecțiuni renale, pancreatită (inflamația pancreasului), funcționare anormală a ficatului. - modificări ale numărului de celule din sânge, cum sunt trombocitopenie (scădere a numărului de plachete care poate determina apariţia mai uşoară a învineţirii sau sângerării nazale), leucopenie (scădere a numărului de celule albe care poate determina febră inexplicabilă, dureri la nivelul gâtului sau alte simptome asemănătoare gripei-dacă acestea apar adresaţi-vă medicului dumneavoastră), anemie (scădere a numărului de celule roşii ale sângelui).

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- boală a creierului provocată de afecțiuni ale ficatului (encefalopatie hepatică);

- dacă suferiți de lupus eritematos sistemic (o boală de colagen), acesta se poate agrava;

- senzație de leșin;

- au fost raportate și cazuri de reacții de fotosensibilitate (modificări ale aspectului pielii ) după expunerea la soare sau la radiații UV artificial;

- valori scăzute de potasiu în sânge;

- valori scăzute de sodiu care pot produce deshidratare şi tensiune arterială mică;

- creştere a acidului uric, o substanţă care poate produce sau agrava guta (articulaţii dureroase, în special la nivelul picioarelor);

- creştere a valorilor de glucoză la pacienţii cu diabet zaharat .

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Raportarea reacţiilor adverse suspectate Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Indap

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

A se păstra la loc uscat, ferit de lumină și la temperaturi sub 25 ºC.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a rezidurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informaţii

Ce conţine Indap

Substanţa activă este indapamida. Fiecare comprimat conţine 1,5 mg sau 2,5 mg de indapamidă. Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, lactoză monohidrat granulată, celuloză microcristalină granulată, celuloză microcristalină, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, oxid galben de fier (Indap 2,5 mg), oxid roșu de fier (Indap 2,5 mg; Indap 1,25 mg).

Cum arată Indap şi conţinutul ambalajului

Acest medicament se prezintă sub formă de comprimate. Indap 1,25 mg: comprimate, rotunde, plate, de culoare roză, cu diametrul 7 mm. Indap 2,5 mg: comprimate, rotunde, plate, de culoare oranj-deschis, cu diametrul 8 mm, cu incizie cruciformă pe una din părți. Comprimatul poate fi împărțit în părți egale (în 2 sau 4 doze egale).

Un blister din PVC/Al conține 10 comprimate. Câte 3 sau 6 blistere se plasează în cutie de carton împreună cu prospectul pentru utilizator.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

PRO. MED. CS Praha a. s.

Telcska 377/1, Michle, 140 000 Praga 4

Republica Cehă

telefon: + 420724539848

fax: + 420724539848

e-mail: pharmacovigilance@primed. cz

Fabricantul

PRO. MED. CS Praha a. s.

Telcska 377/1, Michle, 140 000 Praga 4

Republica Cehă

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 84
Cod produs: 64200
Top sezon
Preț produs în pct: 154
Cod produs: 46171
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 987
Cod produs: 63910
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 621
Cod produs: 62340
Promoție
Preț produs în pct: 786
Cod produs: 52089
Promoție
Preț produs în pct: 1270
Cod produs: 55596
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.