Vibrocil® Actilong spray naz.10 ml

Cod produs: 53137
Divizarea: 1
Doza concentratia: 1
Forma: spray naz. doze măsur., sol.
Producator: Novartis Consumer Health Schweiz AG (prod.: Novartis Consumer Health GmbH., Germania)
Tara: Elvetia
Stoc: suficient
51 23 lei
(-7%)
47 42 lei
Beneficii:
4 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

VIBROCIL ACTILONG 1 mg/ml spray nazal cu doze măsurate soluţie

Clorhidrat de xilometazolină
1. Ce este VIBROCIL ACTILONG şi pentru ce se utilizează

Vibrocil Actilong este un decongestionant nazal care eliberează rapid nasul înfundat.
Este indicat pentru adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani.
Vibrocil Actilong conţine substanţa activă xilometazolină. Decongestionează rapid nasul dumneavoastră înfundat şi ajută la eliminarea secreţiilor nazale , pentru a putea să respiraţi mai uşor.
Vibrocil Actilong este utilizat pentru eliberarea nasului înfundat din cauza răcelii, febrei fânului sau altor rinite alergice şi sinuzitei.
Efectul Vibrocil Actilong debutează în decurs de câteva minute şi durează până la 12 ore. Vibrocil Actilong este bine tolerat, chiar de către pacienţii cu mucoasă nazală sensibilă.
Vibrocil Actilong administrat intranazal poate fi utilizat şi în tratamentul infecţiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene (ce acoperă pe interior căile nazele şi gâtul). De asemenea, Vibrocil Actilong poate fi prescris de către medicul dumneavoastră în vederea efectuării unei examinări a nasului.
Teste de laborator au arătat că xilometazolina reduce activi tatea rinovirusurilor umane asociate cu răceala comună. Formula hidratantă conţine de asemenea substanţe calmante care ajută la prevenirea uscăciunii şi iritaţiei căilor nazale.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi VIBROCIL ACTILONG

Nu utilizaţi Vibrocil Actilong dacă:
- sunteţi alergic la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- vi s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală trans-nazală (operaţie chirurgicală pe creier efectuată prin nas sau gură).
- dacă aveţi glaucom cu unghi închis (presiune crescută la nivelul ochiului)
- dacă aveţi mucoasa nasului foarte uscată ( inflamaţie a mucoasei nasului neînsoţită de secreţii, rinită uscată sau rinită atrofică) .
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus deoarece este posibil să nu puteţi utiliza Vibrocil Actilong.
Atenţionări şi precauţii

Înainte de a utiliza Vibrocil Actilong discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă aveţi următoarele probleme medicale:
- hipertensiune arterială
- dacă suferiţi de boală cardiac
- dacă aveţi activi tate crescută a glandei tiroide (hipertidodie)
- dacă suferiţi de diabet zaharat
- dacă aveţi prostata marită (hipertrofie de prostată)
- dacă aveţi o tumoră benignă a glandei suprarenale, care produce cantităţi mari de adrenalină şi noradrenalină (feocromocitom)
- dacă sunteţi tratat cu antidepresive de tip inhibitori ai aminooxidazei (IMAO) sau le-aţi utizat cu 2 săptămâni înainte. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus, înainte de a utiliza Vibrocil Actilong.
Similar altor medicamente utilizate pentru eliberarea nasului înfundat, Vibrocil Actilong poate provoca tulburări de somn, ameţeli sau tremor la pacienţii foarte sensibili. Consultaţi medicul dumneavoastră dacă aceste semne devin supărătoare.
Similar altor medicamente pentru decongestionarea nasului, Vibrocil Actilong nu se va utiliza mai mult de 7 zile consecutiv. Dacă simptomele persistă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Utilizarea prelungită sau excesivă poate determina reapariţia sau agravarea înfundării nasului.
Vibrocil Actilong nu se utilizează în zona ochilor sau în gură. Nu depăşiţi doza recomandată, în special la copii şi la persoanele în vârstă.
Copii

Vibrocil Actilong nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani.
Vibrocil Actilong împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi , aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
În particular, nu ar trebui sa utilizaţi Vibrocil Actilong dacă luaţi medicamente pentru tratamentul depresiei. Aceste medicamente sunt:
- Inhibitori de monoaminooxidază (IMAO): NU utilizaţi Vibrocil Actilong dacă luaţi sau aţi luat IMAO în ultimele 14 zile
- antidepresive triciclice sau tetraciclice.
Dacă luaţi sau aţi luat medicamentele mai sus menţionate vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a începe tratamentul cu Vibrocil Actilong. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente
Sarcina si alăptarea

Nu utilizaţi Vibrocil Actilong în timpul sarcinii.
Dacă alăptaţi, Vibrocil Actilong ar trebui utilizat doar la recomandarea medicului dumneavoatră.
Cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Vibrocil Actilong are influenţă neglijabilă sau nu are nicio influenţă asupra conducerii vehiculelor sau utilizării utilajelor.
Informaţii importante privind unele componente ale Vibrocil Actilong

Vibrocil Actilong conţine clorură de benzalconiu care în aplicare topică este iritantă. Poate provoca reacţii adverse cutanate.
3. Cum să utilizaţi VIBROCIL ACTILONG

Întotdeauna utilizaţi Vibrocil Actilong exact cum este recomandat în acest prospect. Dacă nu sunteţi sigur consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul. Nu este recomandat să utilizaţi Vibrocil Actilong la copii cu vârsta sub 12 ani.
Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani

Doza recomandată este de o aplicare în fiecare nară, de 3 ori pe zi, la nevoie. Nu trebuie depăşită doza maximă de 3 aplicaţii pe zi în fiecare nară. Ultima doză o puteţi administra înainte să vă duceţi la culcare. Instrucţiuni pentru utilizare/manipulare
1. Nu tăiaţi vârful duzei. Doza măsurată de spray este pregătită înainte de prima utilizare.
2. Suflaţi nasul.
3. Îndepărtaţi capacul de protecţie.
4. Înainte de prima aplicare, amorsaţi pompa prin câteva mişcări de pompare, până se evacuează o primă pulverizare în aer. La următoarele aplicări pompa dozatoare va fi gata de utilizare. Fiţi foarte atenţi să nu pulverizaţi în ochi sau în gură.
5. Ţineţi flaconul în poziţie verticală, cu degetul mare dedesubt şi duza între alte două degete.
6. Aplecaţi-vă uşor înainte şi introduceţi duza într-o nară.
7. Apăsaţi pompa şi inhalaţi în acelaşi timp, astfel încât să asiguraţi distribuirea optimă a soluţiei în nas.
8. Repetaţi operaţiunea la cealaltă nară.
9. Curăţaţi şi uscaţi duza imediat după utilizare şi acoperiţi imediat cu capacul, după utilizare.
10. Pentru a evita o posibilă răspândire a infecţiei, spray-ul trebuie utilizat doar de către o singură persoană.
Atomizorul dozator permite dozarea exactă şi asigură o bună distribuţie a soluţiei pe suprafaţa mucoasei. Aceasta exclude posibilitatea administrării accidentale a unei doze mai mari decât cea recomandată.
Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile.
Dacă utilizaţi mai mult Vibrocil Actilong decât trebuie

Dacă utilizaţi mai mult Vibrocil Actilong, sau în cazul unei ingestii accidentale, spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă uitaţi să utilizaţi Vibrocil Actilong

Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Vibrocil Actilong poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. OPRIŢI administrarea Vibrocil Actilong şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar oricare dintre următoarele semne ale unei reacţii alergice:
- dificultăţi de respiraţie sau la înghiţire
- umflarea feţei, a buzelor, a limbii sau gâtului
- mâncărimi grave ale pielii , cu erupţie roşie sau vezicule
Reacţii adverse frecvente (apar la mai mult de 1utilizator din 10) Uscăciunea sau iritaţia mucoasei nazale, greaţă, durere de cap, senzaţia de arsură locală.
Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi). Reacţii alergice (erupţie pe piele, senzaţie de mâncărime), vedere înceţoşată, bătăi ale inimii neregulate sau rapide.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice altă reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează VIBROCIL ACTILONG

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Vibrocil Actilong după data de expirare înscrisă pe cutie sau etichetă după EXP: Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi între 15 -30 C în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Vibrocil Actilong

- Substanţa activă este clorhidratul de xilometazolină. Un ml conţine clorhidrat de xilometazolină 1 mg.
- Celelalte componente sunt: dihidrogenofostat de sodiu dihidrat, fosfat disodic dodecahidrat, edetat disodic, clorură de benzalconiu, sorbitol 70% (necristalizat), hipromeloză 4000 mPa*s, clorură de sodiu, apă purificată
Cum arată Vibrocil Actilong şi conţinutul ambalajului

Vibrocil Actilong se prezintă sub formă de soluţie limpede, incoloră,aproape inodoră.
Este disponibil sub formă de flacon HDPE, de 10 ml, prevăzut cu pompă pentru măsurarea dozelor şi duza din polipropilenă cu capac.
Deţinătorul autorizatiei de punere de piaţă

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare S. R. L. Str.
Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One, Etaj 6 (ZONA 2), Sector 5, Bucureşti România
Producătorii

Novartis Consumer Health GmbH
Zielstattstrasse 40, 81379 München, Germania



GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmbH & Co.
KG Barthstraße 4, 80339 München, Germania


Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 455
Cod produs: 31511
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 104
Cod produs: 63924
Top sezon
Preț produs în pct: 4
Cod produs: 42965
Top sezon
Preț produs în pct: 366
Cod produs: 63784
Top sezon
Preț produs în pct: 517
Cod produs: 46197
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Top sezon
Preț produs în pct: 971
Cod produs: 62178
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.