Lidocaina sol. inj.100 mg/ml 2 ml N10 (Balkan)

Cod produs: 45932
Divizarea: 10
Doza concentratia: 10
Forma: sol. inj.
Producator: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Tara: Republica Moldova
Stoc: suficient
eliberat doar cu rețetă!
37 75 lei
(-12%)
33 39 lei
Beneficii:
3 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii


Lidocain-BP 100 mg/ml soluţie injectabilă

Clorhidrat de lidocaină

1. Ce este Lidocain-BP 100 mg/ml şi pentru ce se utilizează

Lidocain-BP 100 mg/ml este un medicament, care face parte din grupa remediilor antiaritmice. Lidocain-BP 100 mg/ml este utilizat în tratamentul de urgenţă al tulburărilor de ritm cardiac periculoase (extrasistole, tahicardie, flutter, fibrilaţie), inclusiv în perioada acută a infarctului miocardic, în caz de implantare a pacemaker-ului, intoxicaţie cu digitalice, anestezie generală.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Lidocain-BP 100 mg/ml

Nu utilizaţi Lidocain-BP 100 mg/ml:

−dacă aveţi alergie (hipersensibilitate) la lidocaină, alte remedii anestezice locale de tipul amidelor sau la oricare dintre componentele medicamentului, enumerate la punctul 6;

−dacă aţi prezentat episoade convulsive ca urmare a administrării lidocainei;

−dacă aveţi probleme serioase cu inima (ritm cardiac foarte scăzut, funcţia de pompă a inimii afectată, insuficienţă cardiacă cronică,diverse tulburări de conducere);

−dacă aveţi tensiune arterială foarte joasă;

−dacă aveţi o diminuare a volumului de sânge circulant;

−dacă aveţi tulburări severe ale funcţiei ficatului sau rinichilor;

−dacă aveţi o producere excesivă de porfirine, manifestă prin erupţii de vezicule pe pielea expusă luminii;

−dacă aveţi boală caracterizată printr-o epuizare anormală şi rapidă a forţei musculare, fără semne de paralizie (miastenie).
Atenţionări şi precauţii

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua acest medicament. Lidocaina poate fi administrată doar de către personalul medical, cu monitorizarea ECG. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă:

−suferiţi de boli de inimă;

−suferiţi de boli neurologice;

−aveţi deformări ale coloanei vertebrale;

−aveţi infecţie a sângelui;

−aţi avut cândva bătăi neregulate ale inimii;

−aveţi probleme cu inima (ritm neregulat, întrerupt, insuficienţă cardiacă);

−aveţi tensiune arterială scăzută;

−aveţi probleme cu ficatul sau rinichii;

−aveţi afecţiuni ale plămânilor sau tulburări respiratorii;

−suferiţi de epilepsie;

−aţi avut intervenţie chirurgicală pe inimă;

−sunteţi vârstnic sau aveţi o stare generală de sănătate slăbită.
Dacă nu sunteţi sigur dacă oricare dintre cele enumerate mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul înainte de a vi se injecta Lidocain-BP 100 mg/ml. Acest medicament conţine mai puţin de 1 mmol (23 mg) sodiu per doză, adică practic "nu conţine sodiu".
Lidocain-BP 100 mg/ml împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau aţi putea lua orice alte medicamente, inclusiv cele eliberate fără prescripţia medicului.
Informaţi medicul dumneavoastră, în special dacă utilizaţi: −clorpromazină, amitriptilină, imipramină, nortriptilină, procarbazină, selegilină (utilizate în probleme mintale);

−bupivacaină, novocaină (utilizate pentru anestezie locală);

−petidină (utilizată pentru jugularea durerilor);

−amiodaronă, verapamil, chinidină, disopiramidă, ajmalină, novocainamidă (procainamidă), mexiletină, propafenonă şi alte medicamente, utilizate în caz de tulburări de ritm a inimii;

−medicamente curariforme, de exemplu vecuroniu, pipecuroniu (utilizate pentru a relaxa muşchii);

−epinefrină, metoxamină, fenilefrină, norepinefrină (utilizate pentru a creşte tensiunea arterială);

−cimetidină (utilzată în boli de stomac);

−guanadrelul, guanetidină, mecamilamină, prenilamină, β-adrenoblocante, de exemplu propranolol, sotalol (utilizate pentru a scădea tensiunea arterială);

−glicozidele cardiace, de exemplu digoxină (utilizată pentru boli de inimă);

−remedii calmante sau utilizate în tulburări de somn, de exemplu midazolam;

−analgezice opioide, de exemplu morfină (utilizate în dureri puternice);

−ardeparină, dalteparină, danaparoid, enoxaparină, heparină, warfarină (utilizate pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge);

−hexobarbital, tiopental sodic intravenos (utilizate pentru anestezia generală);

−polimixină B (utilizată în tratamentul infecţiilor);

−rifampicină (utilizată pentru tratamentul tuberculozei);

−fenitoină, carbamazepină, fenobarbital (utilizate în epilepsie);

−izadrină (utilizată în astm bronşic);

−glucagon (utilizat pentru a creşte zahărul în sânge);

−acetazolamidă, furosemid (utilizate pentru a accelera eliminarea apei din organism).
Lidocain-BP 100 mg/ml împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Evitaţi asocierea lidocainei cu consumul de alcool.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Medicamentul este contraindicat în timpul sarcinii. &În caz de necesitate a administrării medicamentului în perioada de alăptare, se va întrerupe alăptarea la sân.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

După administrarea lidocainei nu se recomandă efectuarea activi tăţilor, care necesită reacţii psihomotorii rapide.
3. Cum să utilizaţi Lidocain-BP 100 mg/ml

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Medicamentul se administrează intramuscular, intravenos în jet, prin perfuzie intravenoasă.
Soluţia de lidocaină 100 mg/ml intramuscular se administrează în muşchiul gluteu sau deltoid. Adulţilor intramuscular soluţia de lidocaină 100 mg/ml se administrează în doza 2-4 mg/kg (doza maximă la o priză - cel mult 200 mg (2 ml)) cu interval de 4-6 ore. Nu se recomandă administrarea intramusculară a medicamentului la copii. Pentru administrare intravenoasă în jet soluţia de lidocaină 100 mg/ml se dizolvă până la concentraţia de 20 mg/ml cu soluţie de clorură de sodiu 9 mg/ml sterilă sau soluţie glucoză 50 mg/ml.
Pentru administrare prin perfuzie intravenoasă
se utilizează soluţia, care conţine 2 mg lidocaină în 1 ml. &În acest scop 2 ml (1 fiolă) de Lidocain-BP 100 mg/ml, soluţie 100 mg/ ml se dizolvă în 100 ml soluţie sterilă de clorură de sodiu 9 mg/ml sau soluţie de glucoză 50 mg/ml. Cantitatea totală de soluţie, administrată prin perfuzie intravenoasă adulţilor timp de 24 ore - cel mult 1200 ml. Perfuzia intravenoasă se efectuează sub monitorizare continuă a ECG.
Adulţilor
se indică la administrarea dozei de încărcare (în bolus) intravenos în jet câte 0,5-2 mg/kg timp de 3-4 min; doza medie la o priză - 80 mg, doza maximă la o priză - 100 mg. Ulterior se trece imediat la

Perfuzie

perfuzie intravenoasă cu viteza de 0,02-0,055 mg/kg/min (viteza maximă - 2 mg/min) în soluţie de clorură de sodiu 9 mg/ml sau în soluţie de glucoză 50 mg/ml (se trece la administrarea prin perfuzie intravenoasă numai după administrarea intravenoasă în jet). Perfuzia intravenoasă se poate efectua în decurs de 24-36 ore (până la ameliorarea stării pacientului); durata perfuziei depinde de starea pacientului şi rezultatele administrării medicamentului. La administrarea timp de peste 24 ore este necesar de a reduce viteza perfuziei. La necesitate pe fondalul perfuziei intravenoase se poate repeta administrarea intravenoasă în jet a lidocainei în doza 40 mg peste 10 min de la administrarea primei doze de încărcare. Doza maximă pentru adulţi la administrarea intravenoasă a dozei de încărcare - 100 mg, pentru perfuzia intravenoasă ulterioară - 300 mg (4,5 mg/kg) timp de 1 oră. Pentru pacienţii vârstnici doza se reduce cu 1/3.
&În infarct miocardic
până la spitalizarea pacientului în calitate de doză profilactică unică se administrează de obicei 4 mg/kg masă corporală intramuscular (doza maximă 200-300 mg (2-3 ml soluţie lidocaină 100 mg/ml)).
Copiilor cu vârsta peste 12 ani
în caz de aritmii se administrează cu o precauţie deosebită, numai în caz de necesitate acută. Medicamentul se va dizolva în acelaşi mod, ca şi pentru adulţi. Se administrează intravenos în jet în doza de încărcare 1 mg/kg în decurs de 5-10 min, la necesitate administrarea se poate repeta peste 5 min. (doza totală nu va depăşi 3 mg/kg). Pentru perfuzie intravenoasă continuă (de obicei după administrarea dozei de încărcare) - 0,02-0,03 mg/kg/min. Doza maximă pentru copii în caz de administrare repetată a dozei de încărcare cu interval de 5 min constituie 3 mg/kg; în caz de perfuzie intravenoasă continuă (de obicei după administrarea dozei de atac) - 0,05 mg/kg/min. Doza zilnică maximă pentru copii constituie 4 mg/kg.
Copii

Medicamentul se administrează la copii cu vârsta peste 12 ani.
Dacă utilizaţi mai mult Lidocain-BP 100 mg/ml decât trebuie

Acest medicament se administrează de către personalul medical. Dacă credeţi că vi s-a administrat o doză prea mare de Lidocain-BP 100 mg/ml anunţaţi de urgenţă medicul. Simptomele în cazul supradozajului cu lidocaină sunt: excitaţie psihomotorie, vertij, slăbiciune generală, scăderea tensiunii arteriale, tremor, tulburări ale vederii, convulsii generalizate, comă, tulburări ale ritmului cardiac, senzaţia de sufocare, oprirea respiraţiei.
Dacă uitaţi să utilizaţi Lidocain-BP 100 mg/ml

Acest medicament nu se administrează regulat, ci numai în caz de nevoie. Obişnuit, lidocaina vi se va administra de un personal medical cu experienţă. Nu trebuie de administrat o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Lidocain-BP 100 mg/ml

Lidocain-BP 100 mg/ml se utilizează numai la nevoie. Medicul dumneavoastră va decide durata tratamentului cu lidocaină. Urmaţi strict recomandările medicului. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Lidocain-BP 100 mg/ml poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă apar aceste reacţii adverse grave, opriţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră:

−reacţii alergice grave cu umflare dureroasă a buzelor, limbii, feţei sau gâtului şi dificultate bruscă în respiraţie, când vorbiţi sau la înghiţire (edem angioneurotic), inclusiv şoc anafilactic (o reacţie alergică bruscă, gravă şi uneori letală caracterizată prin dificultăţi în respiraţie, scăderea bruscă a tensiunii arteriale şi umflare/tumefiere bruscă).
Alte reacţii adverse apărute la administrarea medicamentului
Reacţii adverse rare (afectează până la 1 din 1000 pacienţi)

−la administrarea în doze mari: bătăi de inimă neregulate, rare sau întrerupte, oprirea inimii;

−dilatare periferică a vaselor, scăderea bruscă şi rapidă a tensiunii arteriale, însoţită de pierderea conştienţei. Reacţii adverse foarte rare (afectează până la 1 din 10000 pacienţi)

−bătăi de inimă accelerate, dureri de inimă;

−tensiune arterială ridicată sau scăzută;

−erupţii cutanate, urticarie, eritem şi descuamări intense ale pielii .
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile):

−excitarea sistemului nervos central (la administrarea în doze mari), nelinişte, dureri de cap, senzaţia de învârtire, dereglări ale somnului, confuzie mintală, somnolenţă, pierderea conştienţei, comă, tulburări ale sensibilităţii, amorţirea limbii (la utilizarea în stomatologie), bloc la mişcare; la pacienţii cu hipersensibilitate - euforie, tremor, ticuri musculare, agitaţie motorie, senzaţia de furnicături ale membrelor, convulsii;

−mişcarea rapidă, repetată şi necontrolată a ochilor, orbire reversibilă, vedere dublă, senzaţie de "musculiţe" în faţa ochilor, sensibilitate la lumină, inflamaţia ochilor (conjunctivită);

−tulburări de auz, zgomot în urechi, scăderea auzului;

−greaţă, vomă;

−dificultăţi de respiraţie, inflamaţia mucoasei nasului, inhibiţia respiraţiei, stop respirator;

−bufeuri de căldură, senzaţie de frig sau amorţire a extremităţilor, edeme, slăbiciune generală, creşterea exagerată a temperaturii corpului;

−la nivelul locului de administrare: senzaţie uşoară de arsură, roşeaţă.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Lidocain-BP 100 mg/ml

A se păstra la loc protejat de lumină și temperaturi sub 25 C.
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor!

Nu utilizaţi Lidocain-BP 100 mg/ml după data de expirare înscrisă pe ambalaj.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Lidocain-BP 100 mg/ml

Substanţa activă
este clorhidratul de lidocaină. 1 ml soluţie injectabilă conţine clorhidrat de lidocaină - 100 mg.
Celelalte componente sunt
hidroxid de sodiu, apă pentru injecţii.
Cum arată Lidocain-BP 100 mg/ml şi conţinutul ambalajului:

Lidocain-BP 100 mg/ml se prezintă sub formă de soluţie transparentă, incoloră.
Ambalaj

Câte 2 ml soluţie injectabilă în fiole.
Cutie cu 10 fiole. Fiecare cutie conține 2 blistere a câte 5 fiole.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC Balkan Pharmaceuticals SRL,

str. N. Grădescu, 4, or. Chișinău, MD-2002,

Republica Moldova

Fabricantul SC Balkan Pharmaceuticals SRL

str. Industrială, 7/A, or. Sîngera, MD-2091,

Republica Moldova

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 24
Cod produs: 45641
Top sezon
Preț produs în pct: 92
Cod produs: 13223
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 544
Cod produs: 61824
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61836
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.