Tiregis® comp. film. 80 mg N7x4 (Egis)

Cod produs: 46438
Divizarea: 28
Doza concentratia: 80
Forma: comp.
Producator: Egis Pharmaceuticals PLC
Tara: Ungaria
Stoc: minim
138 83 lei
(-9%)
126 86 lei
Beneficii:
12 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii


Tiregis-D 40 mg/12,5 mg comprimate

Tiregis-D 80 mg/12,5 mg comprimate

Tiregis-D 80 mg/25 mg comprimate

Telmisartan / Hidroclorotiazidă

1. Ce este Tiregis-D şi pentru ce se utilizează

Tiregis-D este o combinaţie a două substanţe active, telmisartan şi hidroclorotiazidă într-un singur comprimat. Ambele substanţe ajută la controlarea tensiunii arteriale ridicate.

- Telmisartan aparţine unui grup de medicamente numite antagonişti ai receptorului pentru angiotensină II. Angiotensina II este o substanţă produsă în organismul dumneavoastră, care determină îngustarea vaselor de sânge, crescând tensiunea arterială. Telmisartan blochează efectele angiotensinei II, astfel încât vasele de sânge se relaxează, iar tensiunea dumneavoastră arterială este diminuată.

- Hidroclorotiazida aparţine unui grup de medicamente numite diuretice tiazidice, care posedă efect diuretic, ducând la scăderea tensiunii dumneavoastră arteriale.

Tensiunea arterială ridicată, netratată, poate leza vase de sânge la nivelul mai multor organe, ceea ce poate determina uneori infarct cardiac, insuficienţă cardiacă sau renală, atac vascular cerebral sau orbire. &În general tensiunea arterială ridicată nu cauzează simptome înainte de apariţia leziunilor. De aceea, este important să vă măsuraţi tensiunea regulat, pentru a verifica dacă este în limite normale.

Tiregis-D este utilizat în tratamentul tensiunii arteriale ridicate (hipertensiune esenţială) la adulţii a căror tensiune arterială nu poate fi controlată suficient doar prin utilizarea telmisartanului.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Tiregis-D

Nu utilizaţi Tiregis-D:

Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la telmisartan, alte antidepresive triciclice înrudite sau la oricare dintre celelalte componente ale Tiregis-D (vezi pct. 6);

dacă sunteţi alergic la hidroclorotiazidă sau la oricare alte medicamente derivate din sulfonamidă;

dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni. (Este de asemenea preferabil să evitaţi utilizarea Tiregis-D la începutul sarcinii - vezi punctul referitor la sarcină);

dacă aveţi probleme severe ale ficatului, cum sunt colestaza sau obstrucţia biliară (probleme ale drenării bilei din ficat sau vezica biliară) sau alte boli severe ale ficatului;

dacă aveţi probleme severe ale rinichilor;

dacă medicul dumneavoastră a stabilit că aveţi concentraţii scăzute de potasiu sau concentraţii ridicate de calciu în sânge, care nu se ameliorează la iniţierea tratamentului cu Tiregis-D;

dacă aveţi diabet zaharat sau funcția rinichilor afectată şi sunteţi în tratament cu un medicament pentru scăderea tensiunii arteriale care conţine aliskiren.

Dacă oricare dintre situaţiile de mai sus este valabilă pentru dumneavoastră, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a utiliza Tiregis-D.

Atenţionări şi precauţii

Consultaţi medicului dumneavoastră dacă suferiţi sau aţi suferit vreodată de următoarele afecţiuni sau boli:

Presiune arterială scăzută (hipotensiune arterială), care poate apărea în caz de deshidratare (pierderea excesivă a apei din organism) sau deficienţă de săruri ca urmare a terapiei cu diuretice, dietă cu restricţie de sare, diaree, vărsături şi hemodializă.

Boli ale rinichilor sau transplant de rinichi.

Stenoză arterei renale (îngustarea vaselor de sânge la unul sau ambii rinichi).

Boli ale ficatului.

Boli ale inimii.

Diabet zaharat.

Gută.

Niveluri ridicate de aldosteron (retenţie de apă şi sare în organism şi dezechilibru al concentraţiei de minerale din sânge).

Lupus eritematos sistemic (numit de asemenea "lupus" sau "LES"), o afecţiune în care sistemul imunitar al organismului atacă organismul propriu.

Substanţa activă hidroclorotiazidă poate determina reacţii neobişnuite, având ca rezultat diminuarea acuităţii vizuale şi durere oculară. Acestea pot fi simptome ale unei presiuni ridicate în ochiul dumneavoastră şi pot avea loc în decurs de câteva ore de la administrarea Tiregis-D. Dacă este netratată, aceasta poate duce la pierderea permanentă a vederii.

Spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Tiregis-D dacă:

utilizaţi medicament pentru scăderea tensiunii arteriale care conţine aliskiren

dacă luaţi digoxină.

&În cazul în care credeţi că sunteţi gravidă sau s-ar putea să deveniţi gravidă, trebuie să spuneţi medicului. Tiregis-D nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie utilizat dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni, deoarece utilizat în această elasticitate , poate dăuna grav copilului dumneavoastră (vezi punctul referitor la sarcină).

Tratamentul cu hidroclorotiazidă poate determina un dezechilibru electrolitic în corpul dumneavoastră.

Simptomele tipice ale dezechilibrului fluidic sau electrolitic includ uscăciune a gurii, slăbiciune, letargie, somnolenţă, nelinişte, dureri musculare sau crampe, greaţă (senzaţie de rău), vărsături, oboseală musculară şi ritm cardiac anormal de rapid (mai mult de 100 de bătăi pe minut). Dacă prezentaţi oricare din aceste simptome, spuneţi medicului dumneavoastră.

De asemenea, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi o sensibilitate crescută a pielii la soare, cu simptome de arsuri solare (cum sunt roşeaţă, mâncărime, umflare, băşicare a pielii ) care apar mai repede decât în mod normal.

&În caz de intervenţie chirurgicală sau utilizare a anestezicelor, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră că utilizaţi Tiregis-D.

Este posibil ca Tiregis-D să fie mai puţin eficient în scăderea tensiunii arteriale la pacienţii de origine afro-americană.

Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani

Nu se recomandă utilizarea Tiregis-D la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Tiregis-D împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să modifice doza acestor medicamente sau pot fi necesare alte precauţii. &În anumite cazuri, poate fi necesar să opriţi administrarea unuia dintre medicamente. Acest lucru este valabil în special în cazul utilizării medicamentelor de mai jos împreună cu Tiregis-D:

Medicamente care conţin litiu, utilizate în tratamentul unor tipuri de depresie.

Medicamente asociate cu concentraţii scăzute de potasiu în sânge (hipopotasemie), cum sunt alte diuretice, laxative (de ex. ulei de ricin), glucocorticosteroizi (de ex. prednison), ACTH (un hormon), amfotericină (un medicament antifungic), carbenoxolonă (utilizată în tratamentul ulcerelor la nivelul gurii), penicilină G sodică (un antibiotic), şi acid salicilic şi derivate.

Diuretice care reţin potasiul, suplimente care conţin potasiu, înlocuitori de sare pe bază de potasiu, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA), care pot creşte concentraţiile de potasiu din sânge.

Medicamente pentru inimă (de ex. digoxină) sau medicamente care controlează ritmul inimii dumneavoastră (chinidină, disopramidă).

Medicamente utilizate în tratamentul afecţiunilor psihice (de ex. tioridazină, clorpromazină, levomepromazină).

Alte medicamente utilizate în tratamentul tensiunii arteriale ridicate, steroizi, analgezice, medicamente utilizate în tratamentul cancerului, gutei sau artritei şi suplimente care conţin vitamina D.

Medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale, care conţin aliskiren.

Digoxină.

Tiregis-D poate accentua efectul de scădere a tensiunii arteriale al altor medicamente folosite pentru a trata tensiunea arterială mare sau medicamente cu potenţial de scădere a tensiunii arteriale (de ex. baclofen, amifostina). &În plus scăderea tensiunii arteriale poate fi agravată de alcool, barbiturice, narcotice şi antidepresive. Dacă la dumneavoastră se reduce tensiunea arterială, la ridicarea în picioare puteţi avea ameţeli.

Trebuie să întrebaţi medicul dumneavoastră dacă este necesară ajustarea dozelor celorlalte medicamente în timpul tratamentului cu Tiregis-D.

Efectul Tiregis-D poate fi redus atunci când utilizaţi AINS (antiinflamatoare nesteroidiene, de exemplu aspirină sau ibuprofen).

Utilizarea Tiregis-D cu alimente, băuturi şi alcool

- Consumul de alcool în tratamentul cu Tiregis-D poate reduce tensiunea arterială şi cauza ameţeli.

Fertilitatea, sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, informaţi medicul sau farmacistul până la iniţierea administrării preparatului.

Sarcina

&În mod normal, medicul dumneavoastră vă va recomanda să nu mai utilizaţi Tiregis-D înainte de a deveni gravidă sau imediat după aceea, şi să utilizaţi alt medicament în loc de Tiregis-D. Tiregis-D nu este recomandat în timpul sarcinii şi nu trebuie utilizat dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni, deoarece poate dăuna grav copilului dumneavoastră dacă este utilizat după a treia lună de sarcină.

Alăptarea

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau veţi începe curând să alăptaţi. Tiregis-D nu este recomandat mamelor care alăptează, iar medicul dumneavoastră poate alege alt tratament pentru dumneavoastră dacă doriţi să alăptaţi, sigur pentru sugar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pe fondalul tratamentului cu Tiregis-D poate să se dezvolte ameţeală sau oboseală. La apariţia acestor simptome se recomandă evitarea temporară a conducerii vehiculelor şi folosiri utilajelor.

3. Cum să luaţi Tiregis-D

Luaţi întotdeauna acest preparat exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Regimul de dozare

Doza recomandată de Tiregis-D este de un comprimat pe zi. &Încercaţi să luaţi comprimatul la aceeaşi oră în fiecare zi.

Dacă funcţia ficatului dumneavoastră este deteriorată, doza uzuală nu trebuie să depăşească 40 mg/12,5 mg o dată pe zi.

Mod de administrare

Puteţi lua Tiregis-D indiferent de mese. Comprimatele trebuie înghiţite cu apă sau alte băuturi non-alcoolice. Este important să luaţi Tiregis-D zilnic, exceptând cazul în care medicul dumneavoastră vă recomandă altfel.

Dacă luaţi mai mult Tiregis-D decât trebuie (supradozaj)

Dacă aţi luat accidental prea multe comprimate, contactaţi medicului dumneavoastră, farmacistul sau secţia de urgenţe a celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Tiregis-D

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, nu vă îngrijoraţi. Luaţi-o imediat când vă amintiţi, apoi continuaţi ca înainte. Dacă nu luaţi comprimatul într-o zi, luaţi doza normală în ziua următoare. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza omisă.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile Ca şi alte medicamentele, acest preparat poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Unele reacţii adverse pot fi grave şi impun asistenţă medicală imediată:

Trebuie să vă prezentaţi imediat la medic dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome:

Sepsis* (numit frecvent "otrăvirea sângelui") este o infecţie severă cu răspuns inflamator la nivelul întregului organism, umflare rapidă a pielii şi mucoaselor (angioedem); aceste reacţii adverse sunt rare (pot afecta până la 1 din 1000 de persoane) dar extrem de grave, iar pacienţii trebuie să întrerupă utilizarea acestui medicament şi să se prezinte imediat la medic. Netratate, aceste efecte pot fi fatale. Incidenţa crescută a sepsisului s-a observat doar în cazul utilizării telmisartanului, cu toate acestea nu poate fi exclusă şi în cazul Tiregis-D.

Reacţii adverse posibile ale Tiregis-D

Frecvente (pot afecta 1 până la 10 pacient din 100)

Ameţeli

Mai puţin frecvente (pot afecta 1 până la 10 pacient din 1000)

Concentraţii scăzute ale potasiului în sânge, anxietate, leşin (sincopă), senzaţie de furnicături şi înţepături (parestezie), senzaţie de învârtire (vertij), bătăi rapide ale inimii (tahicardie), afecţiuni ale ritmului cardiac, tensiune arterială scăzută, scădere bruscă a tensiunii arteriale la ridicarea în picioare, scurtarea respiraţiei (dispnee), diaree, uscăciune a gurii, flatulenţă, dureri de spate, spasme musculare, dureri musculare, disfuncţii erectile (incapacitatea de a avea sau de a menţine o erecţie), dureri în piept, concentraţii ridicate ale acidului uric în sânge.

Rare (pot afecta 1 până la 10 pacient din 10000)

Inflamaţia căilor respiratorii inferioare (bronşită), activarea sau înrăutăţirea lupusului eritematos sistemic (o afecţiune în care sistemul imunitar al organismului atacă organismul propriu, ceea ce determină dureri articulare, erupţii cutanate şi febră); dureri în gât, sinusuri inflamate, sentimentul de tristeţe (depresie), dificultăţi de adormi (insomnie), afectarea vederii, dificultăţi la respiraţie, dureri abdominale, constipaţie, balonare (dispepsie), greaţă, inflamaţia stomacului (gastrită), tulburarea funcţiei ficatului (pacienţii japonezi au un risc crescut de apariţie a acestei reacţii adverse), umflarea rapidă a pielii şi mucoaselor care poate duce şi la deces (edem Quincke, inclusiv cu evoluţie fatală), înroşirea pielii (prurit, erupţie cutanată), transpiraţie excesivă, reacţii alergice cum sunt urticarie, dureri articulare (artralgie) şi dureri la nivelul extremităţilor, crampe musculare, boală asemănătoare gripei, durere, concentraţii crescute ale acidului uric, concentraţii scăzute ale sodiului, concentraţii crescute ale creatininei, concentraţii crescute ale enzimelor hepatice sau creatin fosfokinazei în sânge. Reacţiile adverse raportate individual la utilizarea uneia dintre componente pot constitui reacţii adverse posibile pentru Tiregis-D, chiar dacă nu au fost observate în cadrul studiilor clinice asupra acestui produs.

Telmisartan

La pacienţii care utilizează telmisartan administrat individual, au fost raportate următoarele reacţii adverse:

Mai puţin frecvente (pot afecta 1 până la 10 pacient din 1000)

Infecţii ale tractului respirator superior (dureri în gât, sinusuri inflamate, răceală), infecţii ale tractului urinar, scăderea nivelului de celule roşii sanguine (anemie), concentraţii crescute de potasiu în sânge, ritm cardiac încetinit (bradicardie), disfuncţii renale, inclusiv insuficienţă renală acută, slăbiciune, tuse.

Rare (pot afecta 1 până la 10 pacient din 10000)

Sepsis* (numit frecvent "otrăvirea sângelui", este o infecţie severă cu răspuns inflamator la nivelul întregului organism, cu posibilă evoluţie către deces), număr scăzut de plachete sanguine (trombocitopenie), creşterea numărului unui anumit tip

de celule albe ale sângelui (eozinofilie), reacţii alergice severe (hipersensibilitate, reacţie anafilactică, erupţie trecătoare pe piele produsă de medicament), concentraţii scăzute ale zahărului în sânge (la pacienţii diabetici), tulburări gastrice, eczemă (o afecţiune a pielii ), artroză, inflamaţia tendoanelor, concentraţii scăzute ale hemoglobinei (o proteină din sânge), somnolenţă.

Foarte rare (pot afecta cel puţin 1 pacient din 10000)

Cicatrizarea progresivă a ţesutului pulmonar (boală pulmonară interstiţială)**

*Este posibil ca evenimentul să fie întâmplător sau legat de un mecanism momentan necunoscut.

**&În timpul tratamentului cu telmisartan au fost raportate cazuri de cicatrizare a ţesutului pulmonar. Cu toate acestea, nu se cunoaşte dacă au fost cauzate de telmisartan.

Hidroclorotiazidă

La pacienţii care utilizează hidroclorotiazidă administrată individual, au fost raportate următoarele reacţii adverse:

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa lor nu poate fi estimată din datele disponibile)

Inflamaţia glandelor salivare, număr scăzut de celule sangvine, inclusiv număr scăzut de celule roşii şi celule albe, număr scăzut de plachete sanguine (trombocitopenie), reacţii alergice severe (de ex. hipersensibilitate, reacţie anafilactică), scăderea sau pierderea apetitului alimentar, nelinişte, ameţeli, vedere în ceaţă sau îngălbenirea vederii, scăderea acuităţii vizuale şi durere oculară (posibile semne ale miopiei acute sau glaucomului acut cu unghi închis), inflamaţia vaselor sanguine (vasculită necrozantă), pancreas inflamat, tulburări gastrice, îngălbenirea albului ochilor (icter), sindrom asemănător lupusului (o afecţiune care mimează boala numită lupus eritematos sistemic, în care sistemul imun al organismului atacă organismul propriu); afecţiuni ale pielii , cum sunt vase de sânge inflamate la nivelul pielii , sensibilitate crescută la lumina solară sau băşicare şi exfoliere a stratului superficial de piele (necroliză epidermică toxică), slăbiciune, inflamaţia rinichilor sau diminuarea funcţiei rinichilor, glucoză în urină (glicozurie), febră, echilibru electrolitic afectat, concentraţii mari ale colestrolului în sânge, volum sanguin scăzut, concentraţii crescute ale glucozei sau grăsimilor în sânge.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale la următoarea adresă web: www. amed. md. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Tiregis-D

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizați comprimatele Tiregis-D în caz de semne vizibile de deteriorare a calităţii lor (de exemplu, modificare de culoare).

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Tiregis-D comprimate

Tiregis-D 40 mg/12,5 mg comprimate

Fiecare comprimat conţine: telmisartan 40 mg şi hidroclorotiazidă 12,5 mg.

Tiregis-D 80 mg/12,5 mg comprimate

Fiecare comprimat conţine: telmisartan 80 mg şi hidroclorotiazidă 12,5 mg.

Tiregis-D 80 mg/25 mg comprimate

Fiecare comprimat conţine: telmisartan 80 mg şi hidroclorotiazidă 25 mg.

Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, hidroxid de potasiu, meglumină, povidonă, amidon glicolat de sodiu (tip A), celuloză microcristalină, manitol.

Cum arată Tiregis-D şi conţinutul ambalajului:

Comprimate

Tiregis-D 40 mg/12,5 mg comprimate

Comprimate ovale, biconvexe, de culoare albă sau aproape albă, marcate cu "TH" pe o faţă. De dimensiuni 6,55 x 13,6 mm.

Tiregis-D 80 mg/12,5 mg comprimate

Comprimate în formă de capsule, de culoare albă sau aproape albă, marcate cu "TH 12,5" pe ambele feţe. De dimensiuni 9,0 x 17,0 mm.

Tiregis-D 80 mg/25 mg comprimate

Comprimate ovale, biconvexe, de culoare albă sau aproape albă, marcate cu "TH" pe o faţă şi "25" pe cealaltă faţă. De dimensiuni 9,0 x 17,0 mm.

Ambalaj:

Câte 14 comprimate în blister din aluminiu/aluminiu. Câte 2 sau 4 blistere împreună cu prospectul în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

EGIS PHARMACEUTICALS PLC

H-1106 Budapesta, Keresztúri út 30-38.

UNGARIA

Fabricanţii

EGIS PHARMACEUTICALS PLC

H-1165 Budapesta,

Bökényföldi út 118-120

Ungaria

Actavis Ltd.

BLB 016

Bulebel Industrial Estate

Zejtun ZTN 3000

Malta

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 664
Cod produs: 63412
Top sezon
Preț produs în pct: 154
Cod produs: 46171
Top sezon
Preț produs în pct: 17
Cod produs: 58331
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 472
Cod produs: 61709
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.