Linex® forte caps. N7x4(TVA20%)

Cod produs: 53468
Producator: Sandoz Pharmaceuticals d.d. (prod.: Lek Pharmaceuticals d.d., Slovenia)
Tara: Slovenia
Forma: caps.


Linex Forte capsule

Lactobacillus acidophilus/Bifidobacterium animalis subsp. lactis

1. Ce este Linex Forte şi pentru ce se utilizează

Linex forte este un medicament ce conține două tulpini diferite de bacterii, Lactobacillus acidophilus şi Bifidobacterium animalis subsp. lactis, producătoare de acid lactic, care fac parte din flora intestinală normală şi sunt, ca atare, implicate în stabilirea şi menţinerea echilibrului şi funcţiei microflorei intestinale.
Linex forte este utilizat la adulţi, adolescenţi şi copii în calitate de remediu pentru prevenirea şi tratamentul adjuvant al diareei, meteorismului (balonării) şi altor tulburări digestive, cauzate de:

-infecţii virale şi bacteriene ale tractului digestiv la copii şi adulţi (de exemplu, infecţia cu rotavirus, diareea călătorului);

-tratamentul cu medicamente antimicrobiene (antibiotice şi alte remedii antimicrobiene sintetice);

-terapia prin iradiere a organelor abdominale şi pelviene.
Linex forte este utilizat la adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani:

-ca remediu adjuvant la terapia standard de eradicare a infecţiei cu bacteria Helicobacter pylori;

-pentru ameliorarea stării în constipaţii.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Linex Forte

Nu luaţi Linex forte
:

- dacă sunteţi hipersensibil (alergic) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

- aveţi ocluzie (blocare) a tractului gastro-intestinal;

- aveţi perforaţie sau risc de dezvoltare a perforaţiei tractului gastro-intestinal.
Atenţionări şi precauţii

&Înainte să utilizaţi medicamentul Linex forte, consultaţi medicului dumneavoastră, dacă:

-aveţi temperatura corporală mai mare de 38°C;

-aţi observat sânge sau mucus în scaun;

-diareea durează mai mult de două zile;

-diareea este intensă şi este însoţită de deshidratare şi pierdere în greutatea corporală;

-diareea este însoţită de dureri abdominale severe;

-suferiţi de alte boli cronice (de exemplu, diabet zaharat, boli cardiovasculare);

-dacă aveţi imunodeficienţă (de exemplu, infecție cu HIV);

-dacă aveţi durere abdominală de origine neclară.
&În tratamentul diareei prima şi cea mai importantă acţiune este de a restabili pierderile de lichide şi electroliţi prin administrarea de lichide.
Dacă suferiţi de constipaţie, consumaţi alimente echilibrate sănătoase, o cantitate suficientă de fibre alimentare şi lichide, duceţi un mod activ de viaţă şi elaboraţi o deprindere de a goli intestinul aproximativ la una şi acelaşi oră a zilei.
Diareea la copiii cu vârsta sub 6 ani trebuie tratată sub supraveghere de către un medic.
Nu administraţi Linex forte copiilor cu vârsta sub 1 an.

Pentru această categorie de vârstă se utilizează forme farmaceutice corespunzătoare.
Linex forte nu se utilizează la copii cu vârsta sub 12 ani în calitate de remediu adjuvant la terapia standard de eradicare a infecţiei cu bacteria Helicobacter pylori, de asemenea pentru ameliorarea stării în constipaţii

Dacă nu sunteţi sigur că vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să utilizaţi Linex forte.
Linex forte împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Nu au fost efectuate studii privind interacţiunile cu alte medicamente. Similar altor bacterii, bacteriile probiotice sunt sensibile la antibiotice. Din această cauză Linex forte se va administra nu mai devreme, decât peste 3 ore după administrarea antibioticelor.
Linex forte împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Linex forte se administrează în timpul mesei. Este necesar de evitat administrarea concomitentă a alcoolului sau a băuturilor fierbinţi.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Tratamentul diareei în timpul sarcinii şi perioadei de alăptare trebuie efectuat sub supraveghere medicală.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost efectuate studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Linex forte conţine glucoză, fructoză şi zaharoză.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Linex forte poate conţine urme de proteine lactice, care pot provoca reacţii alergice (hipersensibilitate).
3. Cum să luaţi Linex Forte

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum va spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doze

Utilizarea în calitate de remediu pentru prevenirea şi tratamentul adjuvant al diareei, meteorismului şi altor tulburări digestive

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: câte 1 capsulă de 1-3 ori pe zi (în funcţie de severitatea simptomelor).
Copii cu vârsta de la 2 până la 12 ani: câte 1 capsulă de 1-2 ori pe zi (în funcţie de severitatea simptomelor).
Copii cu vârsta de la 1 an până la 2 ani: câte 1 capsulă o dată pe zi. Linex forte poate fi administrat până la dispariţia simptomelor.
&În cazul în care simptomele diareei nu se ameliorează după două zile de administrare a capsulelor Linex forte, pacientul trebuie să consulte un medic. &În automedicaţia diareei este foarte important de restabilit pierderile de lichide şi electroliţi.

Tratamentul diareei la copii cu vârsta sub 6 ani se efectuează sub supraveghere medicală. Copiilor cu vârsta sub 1 an nu se recomandă de administrat Linex forte.
Pentru această categorie de vârstă se recomandă utilizarea formelor farmaceutice corespunzătoare.
Utilizarea în calitate de remediu adjuvant la terapia standard de eradicare a infecţiei cu bacteria Helicobacter pylori şi pentru ameliorarea stării în constipaţii

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 12 ani: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi. Linex forte poate fi administrat până la dispariţia simptomelor. Dacă problemele, legate de constipaţii, persistă mai mult de 7 zile, pacientul trebuie să consulte un medic.
Pacienţilor cu constipaţii trebuie de recomandat să consume alimente echilibrate sănătoase, o cantitate suficientă de fibre alimentare şi lichide, să ducă un mod activ de viaţă şi să elaboreze o deprindere de a goli intestinul aproximativ la una şi acelaşi oră a zilei.
Mod de administrare

Administrare orală.
Linex forte se administrează în timpul mesei. Aceasta va asigura eficacitatea maximă a medicamentului.
Se recomandă de administrat Linex forte nu mai devreme decât peste 3 ore după administrarea antibioticului.

Linex forte nu trebuie administrat concomitent cu alcool sau băuturi fierbinți.

Pentru cei, care nu sunt în stare sau nu ştiu cum să înghită capsula, ea se va deschide, conţinutul se va turna într-o lingură şi se va amesteca cu puţin lichid.
Dacă luaţi mai mult Linex forte decât trebuie

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.
Dacă uitaţi să luaţi Linex forte

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decât cea recomandată de medicul dumneavoastră ,nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi momentul stabilit pentru administrarea următoarei doze şi continuaţi tratamentul aşa, cum este indicat în acest prospect sau cum va prescris medicul dumneavoastră.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Linex forte capsule poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 utilizatori)

- sunt posibile reacţii de hipersensibilitate (alergii).
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Linex Forte

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Linex Forte

Fiecare capsulă conţine bacterii producătoare de acid lactic sub formă de liofilizat: nu mai puțin de 1 x 109 unităţi formatoare de colonii de Lactobacillus acidophilus şi nu mai puțin de 1 x 109 unităţi formatoare de colonii de Bifidobacterium animalis subsp. lactis. Celelalte componente sunt: inulină cu oligofructoză (glucoză + fructoză + zaharoză), glucoză anhidră, celuloză microcristalină, amidon de cartofi, stearat de magneziu, dioxid de titan (E 171), hidroxipropilmetilceluloză, oxid galben de fier (E172).
Cum arată Linex forte şi conţinutul ambalajului

Linex forte se prezintă sub formă de capsule cu corpul de culoare albă şi căpăcelul de culoare galbenă. Conţinutul capsulei: pulbere de culoare bej deschis, cu incluziuni de culoare galbenă.
Linex forte este disponibil în cutii de carton ce conţin 4 blistere din Al/Al a câte 7 capsule.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

Lek Pharmaceuticals d. d. ,

Verovškova 57, 1526 Ljubljana,

Slovenia

Fabricantul

Lek Pharmaceuticals d. d. ,

Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenia

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 311
Cod produs: 46236
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 460
Cod produs: 61839
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61834
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.