Ultrafastin gel 2,5 % 30 g N1

Cod produs: 41616
Divizarea: 1
Doza concentratia: 1
Forma: gel
Producator: Medana Pharma Terpol Group SA
Tara: Polonia
Stoc: suficient
31 38 lei
(-10%)
28 14 lei
Beneficii:
2 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

ULTRAFASTIN 25 mg/g

Ketoprofenum

1. CE ESTE ULTRAFASTIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Ultrafastin este un medicament pentru uz cutanat. Substanţa activă, ketoprofenul sub formă de sare de lizină, aparţine unei clase de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). La utilizarea locală sub formă de gel ketoprofenul se absoarbe extrem de lent şi practic nu se acumulează în organism. Preparatul se metabolizează în ficat, eliminată cu urina sub formă de metaboliţi.

Ultrafastin este indicat pentru tratamentul:

- durerilor musculare şi articulare după traume;

- inflamaţiei tendoanelor.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ULTRAFASTIN

Nu utilizaţi Ultrafastin:

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ketoprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acid acetilsalicilic şi alte antiinflamatoare nesteroidiene, acid tiaprofenic, fenofibrat, blocante UV sau parfumuri;

- dacă suferiţi de boli alergice ale pielii ;

- dacă suferiţi de boli infecţioase, care decurg cu modificări ale pielii ;

- dacă aveţi arsuri ale pielii ;

- dacă e lezată pielea ;

- la copii cu vârsta sub 15 ani;

- la femei de la luna a 6-a de sarcină.

Nu expuneţi zonele tratate la soare (chiar dacă cerul e înnourat) sau la razele UV provenite de la solar pe parcursul tratamentului şi timp de 2 săptămâni după finisarea acestuia.

Opriţi imediat tratamentul, dacă observaţi orice reacţie la nivelul pielii , incluzând reacţii adverse cutanate după aplicarea concomitentă a produselor ce conţin octocrilen (octocrilenul este unul dintre excipienţii mai multor produse cosmetice sau de igienă, cum sunt şampoane, produse după bărbierit, geluri de duş şi baie, creme de piele, rujuri, creme antirid, produse pentru îndepărtarea machiajului, fixative de păr, folosit în scopul de a întârzia fotodegradarea).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Ultrafastin, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Expunerea la soare (chiar dacă cerul e înnourat) sau la razele UV a zonelor, la nivelul cărora s-a utilizat Ultrafastin, poate induce reacţii adverse la nivelul pielii potenţial grave (fotosensibilitate).

Prin urmare, este necesară:

- protejarea zonelor tratate prin acoperirea acestora cu îmbrăcăminte în timpul tratamentului şi 2 săptămâni după terminarea acestuia, pentru evitarea oricărui risc de fotosensibilizare. În timpul tratamentului şi timp de 2 săptămâni după terminarea acestuia trebuie evitată lumina solară directă, inclusiv razele UV provenite de la solar;

- spălarea minuţioasă a mâinilor după fiecare utilizare a gelului Ultrafastin, cu excepţia cazului când anume sunt tratate mâinile.

Tratamentul trebuie oprit imediat la apariţia oricărei reacţii cutanate după aplicarea gelului Ultrafastin.

Evitaţi nimerirea medicamentului Ultrafastin în ochi sau pe mucoase.

Nu aplicaţi medicamentul pe suprafeţe extinse de piele.

Nu aplicaţi medicamentul sub pansament ocluziv.

La fricţionarea îndelungată în piele folosiţi mănuşi de protecţie.

Nu depăşiţi durata recomandată de tratament din cauza riscului crescut de apariţie a dermatitei de contact şi a reacţiilor de hipersensibilitate la utilizare îndelungată.

Trebuie să utilizaţi cu precauţie acest medicament, dacă aveţi astm bronşic cronic asociat cu inflamaţia cronică a mucoasei nazale sau a sinusurilor paranazale şi/sau polipoză nazală. La pacienţii vârstnici există un risc mai crescut de dezvoltare a reacţiilor alergice la acid acetilsalicilic şi/sau AINS, comparativ cu restul populaţiei.

Trebuie să utilizaţi cu precauţie acest medicament dacă aveţi funcţie cardiacă, renală sau hepatică diminuată: au fost raportate cazuri izolate de reacții adverse sistemice care constau în afectiuni renale.

Copii şi adolescenţi

Siguranţa utilizării ketoprofenului la copii şi adolescenţi nu a fost stabilită.

Ultrafastin împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală.

Ketoprofenul aplicat cutanat se absoarbe în cantităţi nesemnificative, de aceea interacţiuni cu alte medicamente sunt puţin probabile.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Este necesar de evitat utilizarea gelului Ultrafastin în trimestrele I şi II de sarcină. Utilizarea ketoprofenului în trimestrul III de sarcină (începând cu luna a 6-a) este contraindicată.

Nu se recomandă administrarea ketoprofenului femeilor care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Lipsesc date privind acţiunea gelului Ultrafastin asupra capacităţii de conducere a vehiculelor şi de folosire a utilajelor.

Informaţii importante privind unele componente ale Ultrafastin

Gelul Ultrafastin conţine metilhidroxibenzoat (E218) şi propilhidroxibenzoat (E216), care pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

3. CUM SĂ UTILIZAŢI ULTRAFASTIN

Utilizaţi întotdeauna Ultrafastin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.

Administrare cutanată.

Adulţi:

O cantitate nu prea mare de gel se aplică pe piele în regiunea afectată dureroasă şi se fricţionează timp de câteva minute, de 2-3 ori pe zi. După folosirea gelului e necesar de spălat mâinile, cu excepţia cazului de aplicare a gelului anume pe mâini. Tratamentul nu se va prelungi mai mut de 1 săptămână.

Dacă utilizaţi mai mult Ultrafastin decât trebuie

Supradozajul ketoprofenului sub formă de gel e puţin probabilă. La aplicarea pe piele a unei cantităţi prea mari de gel spălaţi excesul cu apă. Trebuie să luaţi în consideraţie posibilitatea apariţiei reacţiilor adverse.

Dacă aţi ingerat accidental gelul, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului. În caz de ingerare accidentală a gelului pot apărea somnolenţă, greţuri şi vărsături, în funcţie de cantitatea substanţei ingerate. Ingerarea unor doze mari poate duce la deprimarea respiraţiei, comă, convulsii, sângerări gastrointestinale, creşterea sau scăderea tensiunii arteriale, insuficienţă renală acută. Dacă din momentul supradozării a trecut mai puţin de 1 oră, e necesar de efectuat spălătură gastrică şi terapie simptomatică.

Dacă uitaţi să utilizaţi Ultrafastin

În caz de omitere a unei doze e necesar să prelungiţi tratamentul, fricţionând în piele cantitatea recomandată de gel. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Ultrafastin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

De asemenea, sunt posibile următoarele reacţii adverse:

Mai puţin frecvente (afectează până la 1 din 100 pacienţi):

- înroşirea pielii , eczemă, mâncărime, senzaţie de arsură.

Rare (afectează până la 1 din 1000 pacienţi):

- sensibilitate la lumină (fotosensibilizare), urticarie. Apariţia bulelor sau a zemuirii (exemă buloasă sau zemuindă), care pot să se extindă sau generaliza.

Foarte rare (afectează până la 1 din 10 000 pacienţi):

- agravarea insuficienţei renale preexistente.

Cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile):

șoc anafilactic, edem angioneurotic, reacţii alergice.

Alte efecte (acţiunea asupra tractului gastrointestinal, rinichilor) sunt consecinţa absorbţiei substanţei active prin piele, de aceea depinde de cantitatea gelului utilizat, suprafaţa cutanată tratată, gradul de absorbţie prin piele, perioada tratamentului şi utilizarea sau lipsa pansamentului. La pacienţii cu hipersensibilitate la acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatoare nesteroidiene pot apărea crize de astm bronşic.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ ULTRAFASTIN

A se păstra la loc ferit de lumină, la temperaturi sub 25 ºC.

A nu se lasa la vederea si îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Ultrafastin

- Substanţa activă este ketoprofen. 1 g gel conţin: ketoprofen sare de lisină-25 mg;

- Excipienţi: polietilenglicol 200, metilhidroxibenzoat (E218), propilhidroxibenzoat (E216), carbomer 980, trietanolamină, apă purificată.

Cum arată Ultrafastin şi conţinutul ambalajului

Descrierea medicamentului

Ultrafastin se prezintă sun formă de gel transparent sau uşor opalescent, de culoare galben-pal.

Conţinutul ambalajului

Este ambalat în cutie cu 1 tub de aluminiu cu membrană şi capac filetat cu perforator, care conţine 30 g sau 50 g gel.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Medana Pharma SA,

str. Lokietka 10,

98-200 Sieradz,

Polonia

Fabricantul

Medana Pharma SA,

Polonia


Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 106
Cod produs: 25986
Top sezon
Preț produs în pct: 1004
Cod produs: 53573
Top sezon
Preț produs în pct: 920
Cod produs: 62192
Top sezon
Preț produs în pct: 7
Cod produs: 42957
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 346
Cod produs: 61830
RECOMANDĂM
Preț produs în pct: 676
Cod produs: 63591
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.