Bromhexin sirop 4mg/5ml 100ml (Grindex)

Cod produs: 13285
Divizarea: 1
Doza concentratia: 4
Forma: sirop
Producator: Grindeks SA
Tara: Letonia

BROMHEXIN GRINDEKS 4 mg/5 ml sirop

Bromhexinum

1. Ce este Bromhexin Grindeks şi pentru ce se utilizează

Siropul Bromhexin Grindeks este utilizat pentru a facilita expectoraţia. Medicamentul fluidifică mucusul și mărește volumul secretat, favorizând astfel, expectorația.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Bromhexin Grindeks

Nu luaţi Bromhexin Grindeks în următoarele situații:

- dacă sunteți alergic la bromhexină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (enumerate la pct. 6);

- dacă aveți ulcer gastric sau duodenal;

- utilizarea concomitentă cu medicamente antitusive care inhibă reflexul de tuse (de exemplu, codeină), mai ales înaintea somnului de noapte. O astfel de asociere de medicamente întârzie expectorarea;

- copii cu vârsta sub 1 an;

- sarcina și perioada de alăptare.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi medicamentul Bromhexin Grindeks, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă aveți o stare de sănătate precară;

- dacă aveți astm bronșic sau o constricție mecanică a bronhiilor (evacuarea îngreunată a secrețiilor bronșice);

- dacă ați avut anterior ulcer gastric sau duodenal. Bromhexina irită mucoasa stomacului și intestinelor și, de aceea, trebuie utilizată cu precauție;

- dacă aveți insuficiență hepatică sau renală severă (este redusă eliminarea medicamentului din organism).

În timpul administrării bromhexinei pot să apară reacții cutanate severe. Dacă în timpul utilizării medicamentului apar erupții pe piele (inclusiv leziuni ale mucoaselor, cum ar fi a mucoasei gurii, gâtului, nasului, ochilor și a organelor genitale), întrerupeți utilizarea siropului Bromhexin Grindeks și contactați imediat medicul dumneavoastră.

Copii și adolescenți

Acest medicament nu este destinat pentru administrare la copiii cu vârsta mai mică de 1 an.

Bromhexin Grindeks împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente

La administrarea concomitentă a bromhexinei cu antibiotice (eritromicină, cefalexină), concentrația antibioticelor este crescută în țesutul pulmonar.

Bromhexina poate fi administrată concomitent cu medicamente utilizate pentru dilatarea bronhiilor sau medicamente cardiace.

La administrarea concomitentă cu unele medicamente antiinflamatoare și antireumatice (de exemplu, salicilați, fenilbutazonă sau oxifenbutazonă), poate crește acțiunea iritantă asupra mucoasei gastrice.

Alcoolul etilic din compoziția medicamentului poate modifica acțiunea altor medicamente.

Bromhexin Grindeks împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Acest medicament poate fi utilizat cu sau fără alimente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Siguranța administrării bromhexinei la femeile însărcinate nu a fost dovedită. Prin urmare, administrarea siropului Bromhexin Grindeks în timpul sarcinei este contraindicată (vezi pct. „Nu luaţi Bromhexin Grindeks în următoarele situații”).

A fost determinat că bromhexina se excretă în cantități mici în laptele matern. În timpul utilizării acestui medicament alăptarea trebuie întreruptă (vezi pct. „Nu luaţi Bromhexin Grindeks în următoarele situații”).

Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să ia în considerare faptul că acest medicament conține alcool etilic.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu au fost observate efecte adverse asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare că acest medicament conține alcool etilic.

Siropul Bromhexin Grindeks conține alcool etilic, sorbitol (E420) și metilparahidroxi-benzoat (E218)

O linguriță de ceai cu sirop (5 ml) conține:

• 0,625 ml alcool etilic 96%. Poate fi dăunător la persoanele cu alcoolism. De asemenea, conținutul de alcool etilic trebuie luat în considerare la administrarea medicamentului la femeile însărcinate sau care alăptează, la copii și grupul de pacienții cu risc crescut: pacienții cu afecțiuni hepatice sau epilepsie;

• 2 g sorbitol (E420). Dacă ați fost informat că aveți intoleranță la unele zaharuri, înainte de administrarea acestui medicament trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră;

• 5 mg metilparahidroxibenzoat (E218). Poate provoca reacții alergice (posibil întârziate).

3. Cum să luaţi Bromhexin Grindeks

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 3

Medicamentul se administrează pe cale orală de 3 ori pe zi, indiferent de mese.

1 linguriță de ceai corespunde la 5 ml sirop.

Doza unică de sirop depinde de vârsta pacientului.



Copii și adulți


Vârsta


Doza

(lingurițe de ceai)

Copii:

vârsta de la 1 până la 2 ani

vârsta de la 2 până la 6 ani

vârsta de la 6 până la 14 ani

Adolescenți cu vârsta peste 14 ani și adulți

½

½-1

1-2

2-3

Efectele tratamentului pot fi observate, de obicei, după 2-5 zile de administrare a medicamentului. Dacă după 5 zile de administrare a medicamentului starea de sănătate nu se ameliorează sau se agravează, trebuie să vă adresați la medic, care va indica în mod individual tratamentul ulterior.

Medicamentul nu este destinat pentru administrare la copiii cu vârsta mai mică de 1 an.

Vârstnici

La pacienții vârstnici la care nu sunt prezente tulburări ale funcției renale și/sau hepatice, nu este necesară ajustarea dozei.

Pacienți cu tulburări ale funcției renale

În cazul insuficienței renale severe este posibilă acumularea medicamentului în organism. Poate fi necesară reducerea dozei sau creșterea intervalului dintre administrări (vezi pct. „Atenţionări şi precauţii”).

Pacienți cu tulburări ale funcției hepatice

În funcție de severitatea afecțiunii, poate fi necesară reducerea dozei de bromhexină sau creșterea intervalului dintre administrări (vezi pct. „Atenţionări şi precauţii”).

Dacă aveţi impresia că acțiunea siropului Bromhexin Grindeks este prea puternică sau prea slabă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă luaţi mai mult Bromhexin Grindeks decât trebuie

Nu au fost descrise cazuri de supradozaj cu bromhexină la om. Totuși, dacă ați utilizat o doză mai mare decât cea recomandată, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi Bromhexin Grindeks

Nu utilizați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă încetaţi să luaţi Bromhexin Grindeks

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Bromhexin Grindeks poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. De obicei, bromhexina este bine tolerată.

Întrerupeți utilizarea medicamentului și solicitați imediat ajutor medical dacă aveți:

• dificultăți de respirație, umflarea buzelor, limbii și a gâtului, frecvență crescută a bătăilor inimii, scăderea tensiunii arteriale, mâncărime, umflarea pielii , urticarie. Acestea pot fi semne ale unei reacții alergice severe - şoc anafilactic.

Rare (pot apărea la mai puțin de 1 din 1000 de persoane):

• reacții de hipersensibilitate (erupții pe piele și membranele mucoase, umflarea feței, insuficiență respiratorie, febră);

• dureri de cap, amețeli;

• scăderea poftei de mâncare, greață, dureri abdominale, disconfort la nivelul abdomenului;

• erupții pe piele, urticarie;

• transpirație;

• o creștere pe termen scurt în activi tatea funcției hepatice (alaninaminotransferaza, aspartataminotransferaza).

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

• reacții anafilactice, incluzând șoc anafilactic, angioedem (umflare bruscă a pielii , a țesutului subcutanat, a membranelor mucoase și țesuturilor submucoase) și prurit;

• reacții cutanate severe (inclusiv eritem multiform, sindrom Stevens-Johnson/necroliză epidermică toxică și pustuloză exantematică generalizată acută).

La persoanele sensibile, inhalarea bromhexinei poate provoca uneori tuse sau bronhospasm.

La întreruperea administrării medicamentului, reacțiile adverse, de obicei, dispar.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www. amed. md sau e-mail: farmacovigilenta@amed. md

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Bromhexin Grindeks

A se păstra la temperaturi sub 250C.

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor!

Termenul de valabilitate – 5 ani.

Termenul de valabilitate după prima deschidere – 1 an.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Bromhexin Grindeks

- Substanţa activă: clorhidrat de bromhexină (Bromhexini hydrochloridum). 5 ml sirop (1 linguriță de ceai) conține 4 mg clorhidrat de bromhexină.

- Excipienți: metilparahidroxibenzoat (E 218), sorbitol (E420), alcool etilic 96%, levomentol, ulei de anason, ulei de mentă, ulei de fenicul, apă purificată.

Cum arată Bromhexin Grindeks și conţinutul ambalajului

Lichid transparent, incolor sau puţin colorat, cu miros caracteristic.

Câte 100 ml sirop în flacoane din sticlă de culoare brună prevăzute cu căpăcele din masă plastică cu filet. Câte 1 flacon în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare și fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

„Grindeks” SA,

str. Krustpils 53, LV-1057 Riga, Letonia

Telefon: +371 67083205

Fax: +371 67083505

e-mail: grindeks@grindeks. lv

Fabricantul

„Grindeks” SA,

str. Krustpils 53, LV-1057 Riga, Letonia

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 5
Cod produs: 48655
Top sezon
Preț produs în pct: 10
Cod produs: 42953
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.