Bromhexin sirop 4mg/5ml 100ml (Grindex)

Cod produs: 13285
NEW
Divizarea: 1
Doza concentratia: 4
Forma: sirop
Producator: Grindeks SA
Tara: Letonia
Stoc: suficient
38 40 lei
(-19%)
31 01 lei
Beneficii:
3 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

BROMHEXIN GRINDEKS 4 mg/5 ml sirop


Bromhexinum


 


1. Ce este Bromhexin Grindeks şi pentru ce se utilizează


 


Siropul Bromhexin Grindeks este utilizat pentru a facilita expectoraţia. Medicamentul fluidifică mucusul și mărește volumul secretat, favorizând astfel, expectorația.


2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Bromhexin Grindeks


 


Nu luaţi Bromhexin Grindeks în următoarele situații:


- dacă sunteți alergic la bromhexină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (enumerate la pct. 6);


- dacă aveți ulcer gastric sau duodenal;


- utilizarea concomitentă cu medicamente antitusive care inhibă reflexul de tuse (de exemplu, codeină), mai ales înaintea somnului de noapte. O astfel de asociere de medicamente întârzie expectorarea;


- copii cu vârsta sub 1 an;


- sarcina și perioada de alăptare.


 


Atenţionări şi precauţii


Înainte să utilizaţi medicamentul Bromhexin Grindeks, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:


- dacă aveți o stare de sănătate precară;


- dacă aveți astm bronșic sau o constricție mecanică a bronhiilor (evacuarea îngreunată a secrețiilor bronșice);


- dacă ați avut anterior ulcer gastric sau duodenal. Bromhexina irită mucoasa stomacului și intestinelor și, de aceea, trebuie utilizată cu precauție;


- dacă aveți insuficiență hepatică sau renală severă (este redusă eliminarea medicamentului din organism).


 


În timpul administrării bromhexinei pot să apară reacții cutanate severe. Dacă în timpul utilizării medicamentului apar erupții pe piele (inclusiv leziuni ale mucoaselor, cum ar fi a mucoasei gurii, gâtului, nasului, ochilor și a organelor genitale), întrerupeți utilizarea siropului Bromhexin Grindeks și contactați imediat medicul dumneavoastră.


Copii și adolescenți


Acest medicament nu este destinat pentru administrare la copiii cu vârsta mai mică de 1 an.


Bromhexin Grindeks împreună cu alte medicamente


Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente


La administrarea concomitentă a bromhexinei cu antibiotice (eritromicină, cefalexină), concentrația antibioticelor este crescută în țesutul pulmonar.


Bromhexina poate fi administrată concomitent cu medicamente utilizate pentru dilatarea bronhiilor sau medicamente cardiace.


La administrarea concomitentă cu unele medicamente antiinflamatoare și antireumatice (de exemplu, salicilați, fenilbutazonă sau oxifenbutazonă), poate crește acțiunea iritantă asupra mucoasei gastrice.


Alcoolul etilic din compoziția medicamentului poate modifica acțiunea altor medicamente.


Bromhexin Grindeks împreună cu alimente, băuturi şi alcool


Acest medicament poate fi utilizat cu sau fără alimente.


Sarcina, alăptarea şi fertilitatea


Siguranța administrării bromhexinei la femeile însărcinate nu a fost dovedită. Prin urmare, administrarea siropului Bromhexin Grindeks în timpul sarcinei este contraindicată (vezi pct. „Nu luaţi Bromhexin Grindeks în următoarele situații”).


A fost determinat că bromhexina se excretă în cantități mici în laptele matern. În timpul utilizării acestui medicament alăptarea trebuie întreruptă (vezi pct. „Nu luaţi Bromhexin Grindeks în următoarele situații”).


Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să ia în considerare faptul că acest medicament conține alcool etilic.


Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor


Nu au fost observate efecte adverse asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare că acest medicament conține alcool etilic.


Siropul Bromhexin Grindeks conține alcool etilic, sorbitol (E420) și metilparahidroxi-benzoat (E218)


O linguriță de ceai cu sirop (5 ml) conține:


• 0,625 ml alcool etilic 96%. Poate fi dăunător la persoanele cu alcoolism. De asemenea, conținutul de alcool etilic trebuie luat în considerare la administrarea medicamentului la femeile însărcinate sau care alăptează, la copii și grupul de pacienții cu risc crescut: pacienții cu afecțiuni hepatice sau epilepsie;


• 2 g sorbitol (E420). Dacă ați fost informat că aveți intoleranță la unele zaharuri, înainte de administrarea acestui medicament trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră;


• 5 mg metilparahidroxibenzoat (E218). Poate provoca reacții alergice (posibil întârziate).


 


3. Cum să luaţi Bromhexin Grindeks


Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 3


 


Medicamentul se administrează pe cale orală de 3 ori pe zi, indiferent de mese.


1 linguriță de ceai corespunde la 5 ml sirop.


Doza unică de sirop depinde de vârsta pacientului.


Copii și adulți


Vârsta


 


Doza


(lingurițe de ceai)


Copii:


vârsta de la 1 până la 2 ani


vârsta de la 2 până la 6 ani


vârsta de la 6 până la 14 ani


Adolescenți cu vârsta peste 14 ani și adulți


½


½-1


1-2


2-3


 


Efectele tratamentului pot fi observate, de obicei, după 2-5 zile de administrare a medicamentului. Dacă după 5 zile de administrare a medicamentului starea de sănătate nu se ameliorează sau se agravează, trebuie să vă adresați la medic, care va indica în mod individual tratamentul ulterior.


Medicamentul nu este destinat pentru administrare la copiii cu vârsta mai mică de 1 an.


Vârstnici


La pacienții vârstnici la care nu sunt prezente tulburări ale funcției renale și/sau hepatice, nu este necesară ajustarea dozei.


Pacienți cu tulburări ale funcției renale


În cazul insuficienței renale severe este posibilă acumularea medicamentului în organism. Poate fi necesară reducerea dozei sau creșterea intervalului dintre administrări (vezi pct. „Atenţionări şi precauţii”).


Pacienți cu tulburări ale funcției hepatice


În funcție de severitatea afecțiunii, poate fi necesară reducerea dozei de bromhexină sau creșterea intervalului dintre administrări (vezi pct. „Atenţionări şi precauţii”).


Dacă aveţi impresia că acțiunea siropului Bromhexin Grindeks este prea puternică sau prea slabă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


Dacă luaţi mai mult Bromhexin Grindeks decât trebuie


Nu au fost descrise cazuri de supradozaj cu bromhexină la om. Totuși, dacă ați utilizat o doză mai mare decât cea recomandată, adresați-vă medicului dumneavoastră.


Dacă uitaţi să luaţi Bromhexin Grindeks


Nu utilizați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.


Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


Dacă încetaţi să luaţi Bromhexin Grindeks


Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


4. Reacţii adverse posibile


Ca toate medicamentele, Bromhexin Grindeks poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. De obicei, bromhexina este bine tolerată.


 


Întrerupeți utilizarea medicamentului și solicitați imediat ajutor medical dacă aveți:


• dificultăți de respirație, umflarea buzelor, limbii și a gâtului, frecvență crescută a bătăilor inimii, scăderea tensiunii arteriale, mâncărime, umflarea pielii, urticarie. Acestea pot fi semne ale unei reacții alergice severe - şoc anafilactic.


Rare (pot apărea la mai puțin de 1 din 1000 de persoane):


• reacții de hipersensibilitate (erupții pe piele și membranele mucoase, umflarea feței, insuficiență respiratorie, febră);


• dureri de cap, amețeli;


• scăderea poftei de mâncare, greață, dureri abdominale, disconfort la nivelul abdomenului;


• erupții pe piele, urticarie;


• transpirație;


• o creștere pe termen scurt în activitatea funcției hepatice (alaninaminotransferaza, aspartataminotransferaza).


 


Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)


• reacții anafilactice, incluzând șoc anafilactic, angioedem (umflare bruscă a pielii, a țesutului subcutanat, a membranelor mucoase și țesuturilor submucoase) și prurit;


• reacții cutanate severe (inclusiv eritem multiform, sindrom Stevens-Johnson/necroliză epidermică toxică și pustuloză exantematică generalizată acută).


 


La persoanele sensibile, inhalarea bromhexinei poate provoca uneori tuse sau bronhospasm.


La întreruperea administrării medicamentului, reacțiile adverse, de obicei, dispar.


Raportarea reacţiilor adverse


Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www.amed.md sau e-mail: [email protected]


Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează Bromhexin Grindeks


A se păstra la temperaturi sub 250C.


A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor!


Termenul de valabilitate – 5 ani.


Termenul de valabilitate după prima deschidere – 1 an.


Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.


Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii


 


Ce conţine Bromhexin Grindeks


 


 


- Substanţa activă: clorhidrat de bromhexină (Bromhexini hydrochloridum). 5 ml sirop (1 linguriță de ceai) conține 4 mg clorhidrat de bromhexină.


- Excipienți: metilparahidroxibenzoat (E 218), sorbitol (E420), alcool etilic 96%, levomentol, ulei de anason, ulei de mentă, ulei de fenicul, apă purificată.


 


Cum arată Bromhexin Grindeks și conţinutul ambalajului


Lichid transparent, incolor sau puţin colorat, cu miros caracteristic.


Câte 100 ml sirop în flacoane din sticlă de culoare brună prevăzute cu căpăcele din masă plastică cu filet. Câte 1 flacon în cutie de carton.


Deţinătorul certificatului de înregistrare și fabricantul


Deţinătorul certificatului de înregistrare


„Grindeks” SA,


str. Krustpils 53, LV-1057 Riga, Letonia


Telefon: +371 67083205


Fax: +371 67083505


e-mail: [email protected]


Fabricantul


„Grindeks” SA,


str. Krustpils 53, LV-1057 Riga, Letonia

Vezi descrierea completă
NEW
Preț produs în pct: 65
Cod produs: 39022
NEW
Preț produs în pct: 185
Cod produs: 51409
NEW
Preț produs în pct: 207
Cod produs: 53706
NEW
Preț produs în pct: 549
Cod produs: 38700
Acest produs este disponibil în următoarele farmacii
Top sezon
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 95
Cod produs: 36144
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 3
Cod produs: 10002
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 9
Cod produs: 50690
NEW
Top sezon
Cod produs: 20224
NEW
Top sezon
Cod produs: 40021
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 25
Cod produs: 17280
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 5
Cod produs: 11432
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 7
Cod produs: 11434
NEW
Top sezon
Cod produs: 33800
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 3
Cod produs: 12252
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 13
Cod produs: 50430
Oferte Speciale
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 464
Cod produs: 55597
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 517
Cod produs: 55112
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 427
Cod produs: 55022
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 632
Cod produs: 57315
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 1828
Cod produs: 55241
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 346
Cod produs: 54749
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 427
Cod produs: 55111
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 2415
Cod produs: 58042
Produse vizualizate
Ciulinul de lapte - doza de sănătate a ficatului!
Ficatul este principalul organ ce protejează organismul nostru de toxine. Acesta funcționează ca un filtru adevărat ce acumulează, apoi elimină toxinele din corpul nostru. Însa, ca orice filtru, și ficatul are nevoie de curățire, în caz contrar vor fi lipsite de protecție și celelalte organe, iar bolile nu vor întîrzia să ne dea de știre.