Anzibel® miere si lamaie pastile 5 mg + 4 mg + 3 mg N10x2

Cod produs: 44628
Divizarea: 20
Doza concentratia: 1
Forma: pastile
Producator: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret A.S. (prod.: Nobel Ilac Sanayii ve Ticaret AS, Turcia)
Tara: Turcia
Stoc: suficient
68 67 lei
(-10%)
61 76 lei
Beneficii:
6 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii
aNZIBEL® MIERE ȘI LAMÎIE

pastile

DENUMIREA COMERCIALĂ

Anzibel® miere și lamâie

DCI-ul substanțelor active

Chlorhexidinum, Benzocainum, Enoxolonum.
COMPOZIȚIA

1 pastilă conține:

substanțe active: clorhidrat de clorhexidină 5 mg, benzocaină 4mg, enoxolonă 3 mg;

excipienți: acesulfam de potasiu (E950), sorbitol (E420), stearat de magneziu,

aromă de mentă.
FORMA FARMACEUTICă

Pastile.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Pastilă de culoarea fildeșului, biconvexă, rotundă, pe o parte netedă, pe cealaltă parte gravat logo-ul Nobel.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ și codul ATC

Preparat utilizat în afecțiunile orofaringiene. R02AA20.
PROPRIETĂȚILE FARMACOLOGICE

Proprietăți farmacodinamice

Substanțele active ale acestui preparat acționează completîndu-se una pe alta, și anume: efectul antiseptic al clorhexidinei și cel antiinflamator al enoxolonei acționează asupra mucoasei orofaringiene și plus efectul anestezic al benzocainei elimină discomfortul cauzat de iritarea locală a gîtului.
Clorhexidina este un antiseptic activ, care acționează asupra bacteriilor aerobe și anaerobe gram-pozitive și gram-negative (posedă eficacitate mai mică asupra bacteriilor gram - negative). La concentrații mici, substanța are efect bacteriostatic, iar la concentrații mari - bactericid.
Cele mai sensibile microorganisme la acțiunea clorhexidinei sunt Staphylococcus, Streptococcus mutans, Streptococcus salivarius și Streptococcus sanguis. Cu toate că acționează și asupra bacteriilor gram-negative ca: Acinetobacter baumannii, Escherichia coli, Klebsiella, Salmonella și Pseudomonas, multe din tulpinile acestor bacterii precum și altele gram-negative, necesită o concentrație ridicată de clorhexidină pentru atingerea efectului dorit. Medicamentul este activ și față de anumite tulpini ale bacteriilor anaerobe : Bacteroides, Propionibacterium, Selenomonas; și mai puțin activ față de Veillonella.
Mecanismul de acțiune: clorhexidina reprezintă un component cationic; activi tatea sa antibacterian se datorează atragerii celulelor clorhexidinei încărcate pozitiv și suprafaței celulelor bacteriene încărcate negativ. Clorhexidina este adsorbită de celulele peretelui bacterian, mai ales se fixează pe legăturile ce conțin fosfați . Această acțiune modifică intergritatea membranei celulare, crescînd permiabilitatea acesteia.
Benzocaina este un anestezic local, care blochează atît inițierea cît și conducerea impulsurilor nervoase prin scăderea permiabilității membranei pentru ionii de sodiu, în acest mod are loc stabilizarea reversibilă. Efectul anti-inflamator al enoxolonei se manifestă la nivelul mucoaselor.
Proprietăți farmacocinetice

Absorbția clorhexidinei: Studiile farmacocinetice arată că aproximativ 30% din clorhexidină se absorbe din cavitatea bucală; este lent eliminată prin salivă. Se absoarbe rău din tractul gastrointestinal.
Distribuția clorhexidinei: Datorită naturii sale cationice, aderă puternic la tegumente, de mucoase și alte țesuturi.
Eliminarea clorhexidinei: Se elimină cu masele fecale și o parte foarte mică prin urină.
Absorbția benzocainei:Se absoarbe în cantități mici prin mucoase în sistemul circulator.
Distribuția benzocainei: Benzocaina este un anestezic local de tip ester. Se fixează de proteinele plasmatice în cantități neînsemnate.
Biotransformarea benzocainei: Benzocaina se hidrolizează cu ajutorul colinesterazei în plasmă și în măsură mică se metabolizează în ficat; în rezultatul hidrolizei se formează etanol și acid para-aminobenzoic.
Eliminarea benzocainei: Acidul para-aminobenzoic se elimină prin urină în formă neschimbată sau este supusă hidrolizei.
Absorbția enoxolonei: Administrată oral, substanța este absorbită încet din tractul gastrointestinal. Majoritatea se absoarbe din stomac datorită acidității sale. Totuși absorbția sistemică este neînsemnată.
Eliminarea enoxolonei:Se elimină sub formă de metaboliți activi cu bila și doar o mică parte prin urină.

INDICAȚII TERAPEUTICE

Anzibel® miere și lamâie se utilizează pentru ameliorarea temporară a simptomelor locale în afecțiunile inflamatoare și infecțioase ale regiunii orofaringiene.
DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE

Adulți și copii cu vîrsta de peste 12 ani:

Câte 1 pastilă se va ține în cavitatea bucală până la dizolvare completă, cu un interval de 2-3 ore. Doza maximă constituie 8 pastile în 24ore.
Copii de la 6 la 12 ani:

Câte 1 pastilă care se va ține în cavitatea bucală până la dizolvare completă, cu un interval de 4-5 ore. Doza maximă constituie 6 pastile în 24 ore.
Anzibel® miere și lamâie se administrează orofaringial. Pastila se va ține în cavitatea bucală până la dizolvare completă. Nu se recomandă mestecarea sau înghițirea pastilei. În cazul acutizării simptomelor sau dacă acestea persistă după 2 zile de administare a preparatului, se recomandă adresarea la la medic.
REACȚII ADVERSE

Reacțiile adverse au fost clasificate în funcție de frecvență, după cum urmează: foarte frecvente (>1/10), frecvente (>1/100, <1/10), mai puțin frecvente (>1/1000 și <1/100), rare (>1/10000 și <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvență necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).
Tulburări ale sistemului imunitar: rare - reacții alergice, care uneori se pot manifesta prin congestie nazală, prurit, erupții cutanate, dermatită de contact.
Tulburări vasculare : rare - edeme și hipertensiune arterială, în cazul utilizării îndelungate.
Tulburări gastrointestinale: rare - disgeuzia (dispare pe parcursul continuării tratamentului).
Tulburări generale și la nivelul locului de administrare: rare - pigmentarea dinților în cazul pacienților cu depuneri dentare, iritarea gîtului și vîrfului limbii. De asemenea, poate aparea prurit, edem , eritem al cavității bucale.
CONTRAINDICAȚII

Hipersensibilitate la componentele preparatului. Fenilcetonurie.
Supradozaj

La admninistrarea dozei recomandate, supradozajul este puțin probabil.
Simptome: În cazul supradozajului cu enoxolonă, pot apărea: hiperminaralocorticoidism, retenția sodiului și pierderea potasiumului, formarea edemelor, creșterea tensiunii arteriale, tulburarea sistemului renin-angiotensin - aldosteron

În cazul supradozării cu clorhexidina, mai ales la copii, apar simptomele intoxicației alcoolice: vorbire neclară, mers instabil.
În cazul supradozării cu benzocaină, care poate fi întîlnit extrem de rar, simptomele pot fi: vederea confuză sau diplopie, vertij, convulsii, acufene, excitarție, urmată de inhibiție, creșterea transpirației, tensiunea arterială scăzută sau aritmii

Tratament: În cazul supradozării cu clorhexidină, tratamentul va fi simptomatic și constă în administrarea oxigenului sau efectuarea respirației artificiale. În cazul afectării sistemului cardiovascular , se va administra vasoconstrictoare și perfuzii intravenoase. La unii pacienții poate apărea methemoglobinemia (dificultăți în respirație, vertij, oboseală, slăbiciune); în asemenea caz se va administra albastru de metilen.
Atenționări și precauții speciale de utilizare

Se recomandă respectarea regimului de dozare.
La pacienții vîrstnici sau cu maladii acute, privitor la anestezicele locale , benzocaina are tendință spre toxicitate sistemică, astfel dozele se vor micțora, iar enoxolona în doze mari si la administrare îndelungată duce la retenția sodiului, apariția edemelor și hipertensiunii arteriale. Pacienții care au intoleranță la alte anestezice locale , în special acidul para-aminobenzoic, la parabene sau parafenilendiamină ( vopsea de păr), pot avea intoleranță și la benzocaină.
Raportul risc-beneficiu trebuie sa fie analizat în următoarele cazuri:

* Traumă severă a mucoasei ( crește absorbția anestezicului).
* Clorhexidina poate colora smalțul deteriorat al dinților .
La pacienții cu periodontită, clorhexidina favorizează dezvoltarea tartrului dentar. Se recomnadă întreținerea corectă a igienii orale pentru a reduce tartrul și colorarea dinților cauzată de clorhexidină.
Se va administrara cu precauție la copii deoarece copiii sunt mai sensibili la toxicitatea sistemică creată de benzocaină, și poate duce la methemoglobinemie. A nu se administra la copiii sub 6 ani fără supravegherea medicului.
Trebuie de luat în considerație că preparatul conține benzocaină, care poate determina reacție fals-pozitivă la testul - doping la sportivi.
Anzibel® miere și lamâie conține sorbitol. Preparatul nu se recomandă pacienților cu intoleranță congenitală la fructoză. Deoarece preparatul conține acesulfam de potasiu, se va lua în considerare administrarea pacienților cu funcția renală afectată.
Administrarea în sarcină și perioada de alăptare

Anzibel® miere și lamâie nu se recomandă în timpul sarcinii. Trebuie de luat în considerație că enoxolona, administrată în cantități mari, aproximativ 60mg administrate zilnic, poate provoca retenția de sodiu, apariția edemelor și a hipertensiunii arteriale . Nu sunt date sufieciente despre administrarea clorhexidinei și a benzocainei la femeile însărcinate. Nu se cunoaște faptul dacă clorhexidina se excretă în laptele matern. Nu se recomandă administrarea Anzibel® miere și lamâie în perioada de alăptare.
Influența asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Administrarea medicamentului Anzibel® miere și lamâie nu influențează asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Interacțiuni cu alte medicamente, alte tipuri de interacțiuni

A nu se administra concomitent cu alte antiseptice.
În urma unor studii efectuate la animale, s-a constatat că administrarea concomitentă a enoxolonei și a hidrocortizonului potențează acțiunea acestuia asupra tegumentelor.
Avînd în vedere că preparatul conține benzocaină, la administrarea împreună cu inhibitorii colinesterazei se se inhibă metabolismul anestezicului local, majorînd riscul toxicitățiisistemice. De asemenea interacționează cu sulfanilamidele, ,metaboliții benzocainei pot antagoniza activi tatea antibacteriană a sulfunilamidelor.
Administrarea preparatului influențează testele de diagnostic ale funcției pancreasului. Rezultatul testelor poate fi incorect, deoarece în urma metabolizării benzocainei se formează acidul paraaminibenzoic. Se recomandă întreruperea tratamentului cu cel puțin 3 zile înainte de efectuarea testului.
PREZENTARE, AMBALAJ

Câte 10 pastile în blister. Câte 2 sau 3 blistere cu instrucțiunea pentru administrare în cutie de carton.
păstrare

A se păstra la temperatura sub 25ºC.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

STATUTUL LEGAL

Fără prescripție medicală.
numele și adresa producătorului

Nobelfarma Ä°laç Sanayii ve Ticaret A. ș. ,

Sancaklar 81100, Düzce, Türkiye.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 971
Cod produs: 62178
Top sezon
Preț produs în pct: 104
Cod produs: 63924
Top sezon
Preț produs în pct: 153
Cod produs: 46030
Top sezon
Preț produs în pct: 146
Cod produs: 55265
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 472
Cod produs: 61709
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.