Perufen susp. orala 20 mg/ml, 200 ml

Cod produs: 53138
Divizarea: 1
Doza concentratia: 20
Forma: susp. orală
Producator: GM Pharmaceuticals
Tara: Georgia


Perufen 20 mg/ml suspensie orală

Ibuprofen

1. Ce este Perufen şi pentru ce se utilizează

Perufen conține ibuprofen - un antiinflamator nesteriodian (AINS), cu acțiune antiinflamatoare, de scădere a febrei (antipiretică) și durerii (analgezică).
Perufen se utilizează pentru tratamentul următoarelor stări:

&În reumatologie - dureri reumatice ușoare până la moderate (osteoartroză/osteoartrită). Ca analgezic - menstruații dureroase, dureri de dinți, dureri post-traumatice (luxații, contuzii, entorse, fracturi), dureri articulare ușoare până la moderate.
Ca antipiretic - febră (mai puțin de 3 zile).
Ca tratament antipiretic la copii cu vârsta mai mare de 3 luni, pentru o elasticitate scurtă de timp.
Trebuie să consultați medicul dacă starea dumneavoastră nu se ameliorează peste 3 zile.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Perufen

Nu luaţi Perufen:

- dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau alte componente le acestui medicament, enumerate la pct. 6;

- dacă suferiți de:

- astm bronșic, inflamația mucoasei nazale (rinită); erupții pruriginoase, maculare, roșii, care devin albe la apăsare (urticarie); umflarea feței, buzelor, gâtului, uneori ale mânilor și picioarelor, care se agravează rapid și provoacă dificultăți de respirație și deglutiție (angioedem) sau bronhospasm, asociate cu utilizarea acidului acetilsalicilic sau altor AINS;

- tulburări de coagulare a sângelui;

- hemoragie sau perforare gastrointestinală, asociate cu tratamentul anterior cu AINS;

- inflamația gravă a intestinului gros (colita ulcerativă), boala Crohn, ulcer peptic sau sângerare gastrointestinală repetată (definite ca două sau mai multe episoade distincte de ulcerații sau sângerări dovedite);

- insuficiența funcției inimii (insuficiență cardiacă) severă;

- insuficiența funcției ficatului (insuficiență hepatică) și a rinichilor (insuficiență renală) severă;

- dacă sunteți în al III trimestru de sarcină.
Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Perufen.
Reacțiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă elasticitate de timp necesară controlului simptomelor (vezi Cum să luați Perufen și informații cu privire la riscurile gastrointestinale și cardiovasculare menționate mai jos).
&Înainte de începerea tratamentului, se recomandă să comunicați medicului dumneavoastră dacă ați suferit în trecut sau aveți în prezent:

- tensiune arterială crescută;

- insuficiență cardiacă;

- boală cardiacă ischemică (alimentarea insuficientă a inimii cu oxigen, cauzată de afectarea arterelor coronariene), manifestată prin dureri în regiunea inimii;

- boală arterială periferică (tulburări ale circulației sanguine la nivelul mâinilor și picioarelor);

- boală cerebrovasculră (tulburări ale circulației sanguine la nivelul creierului);

- un nivel crescut de grăsimi în sânge (hiperlipidemie);

- diabet zaharat;

- dacă fumați;

- astm bronșic sau accese de sufocare în trecut;

- insuficiența hepatică;

- insuficiență renală.
Utilizarea la pacienții vârstnici
Vârstnici au o frecvență mai mare a reacțiilor adverse la utilizarea AINS, în special hemoragii gastrointestinale și perforații, care pot fi fatale.
Dacă sunteți vârstnic, vă rugăm să comunicați medicului dumneavoastră dacă luați medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale crescute de tipul inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei sau antagoniști ai angiotensinei II.

Ca și alte AINS, ibuprofenul poate masca semnele de infecție și poate prelungi timpul de sângerare.
&În termenii precoce ai tratamentului ibuprofenul, ca și alte AINS, trebuie administrat cu precauție la pacienții cu deshidratare considerabilă.
Ca și în cazul altor AINS, utilizarea îndelungată de ibuprofen conduce la necroză papilelor rinichilor și alte modificări renale patologice. Pacienții care prezintă un risc mai mare pentru această reacție sunt cei cu insuficiență renală, insuficiență cardiacă și hepatică, care utilizează diuretice și inhibitori ai ECA și vârstnicii. &Întreruperea terapiei cu AINS este, de obicei, urmată de revenirea la starea de pre-tratament.
Dacă pe parcursul tratamentului apar simptome sugestive de afectare a ficatului (lipsa poftei de mancare, greață, vărsături, îngălbenirea pielii și a ochilor) vă rugăm să consultați imediat medicul dumneavoastră. Acesta vă va indica, la necesitate, efectuarea unor teste pentru a evalua funcția ficatului.

Reacții pe piele
Trebuie să încetaţi în a mai lua Perufen la primul semn de erupţie trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau alte semne de alergie, deoarece acestea pot fi primul semn al unor reacţii grave din partea pielii (dermatită exfoliativă, sindrom StevensJohnson, sindrom Lyell), uneori cu rezultat letal. Cel mai mare risc al apariţiei acestor reacţii este în prima lună de tratament.
Ulcere, perforaţie şi sângerare la nivelul stomacului sau intestinelor
Dacă aţi avut anterior ulcer la nivelul stomacului sau intestinelor, în special dacă acesta a fost complicat cu perforaţie sau a fost însoţit de sângerare, trebuie să fiţi atent la orice simptome abdominale neobişnuite şi să spuneţi imediat medicului dumneavoastră, mai ales dacă aceste simptome apar la începutul tratamentului. Aceasta este necesar, deoarece riscul de sângerare sau de ulceraţie la nivelul tractului digestiv este mai mare în acest caz, în special la pacienţii vârstnici. Dacă apare sângerarea sau ulceraţia la nivelul tractului digestiv, tratamentul trebuie întrerupt. Sângerarea, ulceraţia sau perforaţia la nivelul stomacului sau intestinelor pot apărea fără alte semne de avertizare, chiar şi la pacienţii care nu au avut niciodată astfel probleme. Acestea pot fi, de asemenea, letale. Riscul de apariţie a ulcerelor, perforaţiei sau sângerării la nivelul stomacului sau intestinelor creşte la doze mari de ibuprofen

Dacă menstruațiile dureroase sunt însoțite de alte modificări neobișnuite trebuie să consultați medicul.
Dacă apar tulburări de vedere în timpul tratamentului cu ibuprofen trebuie să opriți tratamentul și consultați medicul.
Poate fi mai dificil de a concepe în timpul tratamentului cu Perufen. Dacă intenționați să deveniți gravidă sau dacă aveți dificultăți în concepere, trebuie să comunicați medicului dumneavoastră.
Perufen împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
&În special, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați următoarele medicamente:

- litiu - pentru tulburări ale sistemului nervos;

- metotrexat - pentru tratamentulu unor tipuri de cancer sau boli autoimune;

- glicozide cardiace - pentru a stimula lucrul inimii;

- colestiramină - pentru scăderea nivelului de colesterol în sânge;

- ciclosporină - pentru boli autimune;

- diuretice, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) și antagoniști ai angiotensinei II - pentru tensiune arterială crescută;

- inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei-2, inclusiv alte AINS - pentru combaterea inflamației, febrei și durerii;

- corticosteroizi - pentru boli inflamatorii și alergice;

- anticoagulante, inclusiv acid acetilsalicilic; antiagregate plachetare - pentru prevenirea sau înlăturarea formării de chaguri de sânge;

- inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei - pentru depresie;

- antibiotice chinolone, aminoglicozide

- pentru boli infecțioase;

- Ginkgo Biloba - pentru boli ale sistemului nervos;

- mifepriston - pentru stimularea contracțiilor uterului;

- tacrolimus - pentru suprimarea sistemului imunitar, inclusiv în caz de transplant de organe;

- zidovudină - pentru tratamentul HIV;

- derivați de sulfoniluree - pentru diabet zaharat;

- inhibitori ai CYP2C9 (din grupul acestora fac parte unele medicamente antifungice (voriconaol, fluconazol) - pentru infecții cu ciuperci.
Perufen împreună cu alimente și băuturi

Perufen trebuie luat preferabil după masă.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina Nu este recomandată utilizarea Perufen în trimestrele I și II de sarcină, cu excepția cazurilor de strictă necesitate. Utilizarea Perufen este contraindicată în trimestrul III de sarcină. Utilizarea Perufen nu este recomandată în timpul travaliului.
Alăptarea Utilizarea Perufen de către mamele care alăptează nu este recomandată.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Capacitatea de reacție a pacientului poate fi afectată după tratamentul cu ibuprofen. De aceea, se recomandă vigilență sporită în timpul conducerii vehiculelor și folosirii utilajelor.
Perufen conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să luaţi Perufen

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Doza poate depinde de starea pacientului,vârsta acestuia și situația clinică. Fiecare 5 ml suspensie conține 100 mg ibuprofen. Perufen nu conține zahăr, astfel, poate fi administrat pacienților cu diabet zaharat.
Adulți:
Chiar dacă se recurge, de obicei, la alte forme farmaceutice cu conținut de ibuprofen 200 mg, 400 mg sau 600 mg în cazul adulților, în prezența dificultăților de deglutiție Perufen poate fi utilizat în doza de 15 ml (300 mg) de 4 ori pe zi.
Vârstnici:
Nu este necesară ajustarea dozei, cu excepția cazului de insuficiență renală sau hepatică, în care este necesară individualizarea dozei.
Insuficiență renală:
Se recomandă prudență în caz de utilizare a AINS la pacienții cu insuficiență renală. La pacienții cu disfuncție renală ușoară până la moderată doza inițială trebuie redusă. Pacienților cu insuficiență renală sau hepatică severă ibuprofen nu trebuie administrat (vezi Atenționări și precauții).
Reacțiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă elasticitate de timp necesară pentru controlul simptomelor (vezi Atenționări și precauții).
Perufen poate provoca o senzație tranzitorie de arsură în cavitatea bucală sau în gât. A se agita bine flaconul înainte de utilizare.
Mod de utilizare
Perufen se utilizează pe cale orală.
Durata medie a tratamentului
Durata tratamentului este variabilă și depinde de starea pacientului și situația clinică.
Copii și adolescenți Doza zilnică recomandată este de 20-30 mg/kg greutate corporală, la fiecare 6-8 ore.
- copii cu vârsta de la 3 până la 6 luni (greutatea > 5 kg): 5 mg/kg de 3 ori pe zi;

- copii cu vârsta de la 6 luni până la 1 an: 2,5 ml (50 mg) de 3 ori pe zi;

- copii cu vârsta de la 1 până la 2 ani: 2,5 ml (50 mg) de 3-4 ori pe zi;

- copii cu vârsta de la 3 până la 7 ani: 5 ml (100 mg) de 3-4 ori pe zi;

- copii cu vârsta de la 8 până la 12 ani: 10 ml (200 mg) de 3-4 ori pe zi.
&În tratamentul artritei juvenile idiopatice pot fi necesare doze mai mari, fără a se depăși doza de ibuprofen 40 mg/kg/zi.
Perufen nu este recomandat pentru copii cu o greutate corporală sub 5 kg.
Dacă luaţi mai mult Perufen decât trebuie

Dacă accidental ați luat mai mult Perufen decât vi s-a recomandat, spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului. Pot apărea greață, vărsături, dureri abdominale și somnolență. Dacă uitaţi să luaţi Perufen Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă uitaţi să luaţi una sau mai multe doze de medicament, continuați tratamentul în mos obișnuit.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacțiile adverse observate cu ibuprofen sunt similare celor observate la utilizarea altor AINS.
Reacțiile adverse observate cel mai frecvent sunt din partea stomacului și intestinelor. După utilizarea acestor medicamente au fost raportate greață, dispepsie, vărsături, vomă sanguinolentă, balonare, dureri abdominale, diaree, constipație, apariția de sânge în masele fecale, inflamația mucoasei bucale, cu ulcerații; hemoragii gastrice și intestinale, agravarea evoluției colitei și bolii Crohn.
Reacții adverse foarte grave (impun oprirea tratamentului și consultarea imediată a medicului)

Reacții adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 pacienți) Dermatită buloasă (inclusiv sindromul Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică și eritem multiform).
Reacții adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 pacienți) Perforația stomacului sau a intestinului.
Reacții adverse cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată reieșind din datele disponibile) Reacții alergice nespecifice și anafilaxie; re activi tatea căilor respiratorii, incluzând astm bronșic, agravarea astmului bronșic, bronhospasm, respirație îngreuiată sau manifestări pe piele, inclusiv erupție pe piele de mai multe tipuri, mâncărime, urticarie, sângerare apărută la suprafaţa pielii sau a mucoaselor, inclusiv la nivelul mucoasei bucale (purpură); angioedem, hemoragii gastrointestinale potențial letale sau perforație (mai ales la pacienții vârstnici).
De asemenea, pot apărea următoarele reacții adverse:

Reacții adverse mai puțin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 pacienți) Inflamația mucoasei stomacului (gastrită), ulcer gastric și duodenal.
Reacții adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 pacienți) Inflamația pancreasului (pancreatită).
Reacții adverse cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată reieșind din datele disponibile) Ulcer peptic (în special la pacienții vârstnici); senzație trecătoare de arsură în cavitatea bucală și în gât după utilizarea suspensiei orale cu conținut de ibuprofen; oboseală, insuficiența cardiacă, edeme, tensiune arterială crescută.
Utilizarea de ibuprofen, în special în doze mari (2400 mg pe zi) și timp îndelungat se poate asocia cu un risc ușor crescut de evenimente trombotice arteriale (de ex. , infarct miocardic sau accident vascular cerebral) (vezi Atenționări și precauții).
Medicamentele, cum ar fi Perufen pot fi asociate cu un risc ușor crescut de atac de cord (infarct miocardic) sau accident vascular cerebral.
Următoarele reacții adverse cu frecvență necunoscută au fost raportate în perioada de după punere pe piață a medicamentului:

– rinită, inflamația membranelor creierului, fără identificarea unui agent cauzal (meningita aseptică);

– scăderea numărului de globule roșii, albe, plachete în sânge sau chiar lipsa acestora (leucopenie, trombocitopenie, anemie aplastică, neutropenie, agranulocitoză și anemie hemolitică);

– insomnie, stare de tensiune nervoasă, depresie, stare de confuzie;

– dureri de cap, amețeli, senzație de furnicături în mâini și picioare, somnolență, inflamația nervului optic;

– tulburări de vedere;

– tulburări auditive, vertij, zgomote în urechi;

– inflamația ficatului (hepatită), îngălbenirea pielii și ochilor, tulburări ale funcției ficatului, insuficiență hepatică;

– reacții de fotosensibilitate;

– toxicitate asupra rinichilor (inflamația rinichilor (nefrită interstițială), un sindrom caracterizat prin edeme, tensiune arterială crescută, apariția de proteine în urină (sindrom nefrotic), insuficiență renală).
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Perufen

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 C.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi ferit de lumină.
A se utiliza timp de 3 luni după deschiderea flaconului. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe flacon după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Perufen

- Substanţa activă este ibuprofenul. Fiecare ml suspensie conține 20 ml ibuprofen.
- Celelalte componente sunt: propilenglicol, glicerină, gumă xantan, acid citric anhidru, benzoat de sodiu, polisorbat 80, zaharină sodică, sorbitol (sol. 70%), citrat trisodic, aromă de portocale, apă purificata.
Cum arată Perufen şi conţinutul ambalajului

Suspensie de culoare albă sau aproape albă, omogenă după agitare, cu aromă de portocale.
Medicamentul este disponibil în flacoane de sticlă tip III, conținând 200 ml suspensie orală. Câte un flacon împreună cu dispozitivul de dozare în cutie.
Deţinătorul certificatului de înregistrare

GM Pharmaceuticals Ltd. 65, Phonichala, Tbilisi, Georgia

Fabricantul

Laboratórios Basi - Indústria Farmacêutica, S. A.
Parque Industrial Manuel Lourenço Ferreira, Lotes 15 e 16

3450-232 Mortágua, Portugalia

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 455
Cod produs: 31511
Top sezon Oferte Speciale RECOMANDĂM Produse vizualizate
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 666
Cod produs: 47308
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.