Meloxicam comp. 15mg N14 (Eurofarmaco)

Cod produs: 48996
Divizarea: 14
Doza concentratia: 15
Forma: comprimate
Producator: Eurofarmaco SA, ICS
Tara: Republica Moldova

MELOXICAM 

сomprimate 
DENUMIREA COMERCIALĂ 

Meloxicam 
DCI-ul substanţei active 

Meloxicamum 
COMPOZIŢIA 

1 comprimat conţine: 
substanţa activă: meloxicam-7,5 mg sau 15 mg; 
excipienți: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon glicolat de sodiu, croscarmeloză sodică, talc, stearat de magneziu, aerosil. 
FORMA FARMACEUTICĂ 

Comprimate. 
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI 

Comprimate neacoperite, cu suprafaţa plană, aspect uniform, structură compactă și omogenă, cu diviziune diametrală unilaterală, margini teșite pe ambele părți, diametrul de 9±0,3 mm; de culoare galben deschis, fără miros. 
GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC 

Antiinflamatoare și antireumatice nesteroidiene. Oxicami. M01 AC06. 
PROPRIETĂȚILE FARMACOLOGICE 

Proprietăţi farmacodinamice 

Meloxicamul este un remediu antiinflamator nesteroidian, inhibitor selectiv al ciclooxigenazei-2 cu acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antipiretică determinată de micșorarea sintezei prostaglandinelor în focarul de inflamație. Înfluenţează neînsemnat asupra ciclooxigenazei-1, care participă la sinteza prostaglandinei, care protejează mucoasa tractului digestiv şi asigură o circulaţie renală adecvată. 
Poprietăţi farmacocinetice

Absorbția 
Meloxicamul este bine absorbit din tractul gastro-intestinal. Absorbţia meloxicamului după administrare orală nu este modificată prin administrarea concomitentă de alimente sau după utilizarea de antiacide anorganice. 
Distribuţie 

Biodisponibilitatea constituie 90% după administrare orală. După administrarea unei doze unice de meloxicam comprimate, valorile mediane ale concentraţiilor plasmatice maxime au fost atinse în decurs de 5-6 ore. În cazul administrării de doze repetate, starea de echilibru a fost atinsă de la 3 până la 5 zile. Meloxicamul este legat de proteinele plasmatice, în special de albumină (99%). 
Biotransformare 

Meloxicamul suferă biotransformare hepatică, în patru metaboliţi diferiţi, care sunt toţi in activi din punct de vedere farmacodinamic. 
Eliminare 

Meloxicamul este excretat predominant sub formă de metaboliţi care se elimină în proporţii egale prin urină şi materiile fecale. Timpul de înjumătăţire este 13-25 ore după administrare orală. 
INDICAȚII TERAPEUTICE 

Meloxicamul este un antiinflamator nesteroidian recomandat în: tratamentul simptomatic pe termen scurt al bolii artrozice dureroase (artroze, boala degenerativă articulară); tratamentul simptomatic pe termen lung al poliartritei reumatoide; tratamentul simptomatic pe termen lung al spondilitei anchilozante; dureri acute în osteoartroze și radiculite. 
DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE

Oral. Doza zilnică totală trebiue luată într-o singură priză, cu apă sau alt lichid, în timpul meselor. 
Exacerbarea bolii artrozice: 7,5 mg pe zi. La necesitate, în lipsa ameliorării simptomelor, doza poate fi mărită la 15 mg pe zi. 
Poliartrită reumatoidă: 15 mg pe zi. În funcție de răspunsul terapeutic, doza poate fi redusă la 7,5 mg pe zi. 
Spondilită anchilozantă: 15 mg pe zi. În funcție de răspunsul terapeutic, doza poate fi redusă la 7,5 mg pe zi. 
Nu depășiți doza de 15 mg pe zi. 

REACȚII ADVERSE 

Frecvenţa reacţiilor adverse este determinată conform convenţiei MedDRA: frecvente (≥1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (≥1/1000 şi <1/100), rare (≥1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000); cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată reieşind din datele disponibile). 
Tulburări hematologice și limfatice: mai puţin frecvente-anemie; rare-modificări ale numărului celulelor sanguine (inclusiv modificări ale formulei leucocitare), leucopenie, trombocitopenie; foarte rare-agranulocitoză. 
Tulburări ale sistemului imunitar: mai puţin frecvente - reacţii alergice, altele decât reacțiile anafilactoide sau anafilactice; cu frecvenţă necunoscută-reacții anafilactoide, reacții anafilactice. 
Tulburări psihice: rare-tulburări ale dispoziției, coșmaruri; cu frecvenţă necunoscută-confuzie, dezorientare. 
Tulburări ale sistemului nervos: frecvente-cefalee; mai puțin frecvente - ameţeli, somnolenţă. 
Tulburări oculare: rare - tulburări de vedere, inclusiv vedere înceţoşată, conjunctivită. 
Tulburări acustice și vestibulare: mai puţin frecvente-vertij, rare-tinitus. 
Tulburări cardiace: rare-palpitații. 
A fost raportată insuficienţa cardiacă, asociată tratamentului cu AINS. 
Tulburări vasculare: mai puțin frecvente - hipertensiunea arterială, eritem tranzitor al feţei şi gâtului. 
Tulburări respiratorii, toracice si mediastinale: rare - declanşarea de crize de astm bronşic la persoane cu alergie la acid acetilsalicilic sau la alte AINS. 
Tulburări gastro-intestinale: frecvente - dispepsie, greaţă, vărsături, dureri abdominale, constipaţie, flatulenţă, diaree; mai puțin frecvente - hemoragie gastro- intestinală ocultă sau manifestă, stomatită, gastrită, eructaţii; rare-colită, ulcer gastro-duodenal, esofagită; foarte rare-perforații gastro-intestinale. 
Tulburări hepatobiliare: mai puţin frecvente - modificări ale parametrilor funcţiei hepatice (cum sunt creşterea valorilor serice ale transaminazelor sau ale bilirubinei); foarte rare-hepatită. 
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: mai puţin frecvente - edem angioneurotic, prurit, erupţii cutanate tranzitorii; rare - sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică, urticarie; foarte rare- dermatită de tip bulos, eritem multiform,cu frecvenţă necunoscută - reacţii de fotosensibilizare. 
Tulburări renale și ale căilor urinare: rare - retenţie hidro-salină, hiperkaliemie, modificări ale parametrilor funcţiei renale; foarte rare - insuficienţă renală acută, în special la pacienţi cu factori de risc. 
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: mai puţin frecvente - edem, inclusiv edem al extremităţilor membrelor. 
CONTRAINDICAȚII 

Acest medicament este contraindicat în următoarele situaţii: hipersensibilitate la meloxicam sau la oricare dintre excipienţi. Meloxicamul nu trebuie administrat pacienţilor cu manifestări de astm bronşic, polipi nazali, edem angioneurotic sau urticarie, ca urmare a administrării de acid acetilsalicilic sau alte AINS; al treilea trimestru de sarcină; adolescenţi şi copii cu vârsta până la 16 ani; hemoragie gastro- intestinală manifestă sau perforaţie, datorită unui tratament anterior cu AINS; ulcer gastro-duodenal activ sau recent/perforat (evidenţierea sau diagnosticarea a două sau mai multe episoade distincte de ulceraţie sau hemoragie); insuficienţă hepatică severă; insuficienţă renală severă la pacienţi netrataţi prin dializă; hemoragii gastrointestinale, antecedente de hemoragii recente cerebrovasculare sau evidenţierea unor tulburări hemoragice sistemice; insuficienţă cardiacă severă. 
SUPRADOZAJ 

Simptome: letargie, somnolenţă, greaţă, vărsături şi durere epigastrică. Se pot produce hemoragii gastro-intestinale. Intoxicaţia gravă poate produce hipertensiune arterială, insuficienţă renală acută, disfuncţie hepatică, depresie respiratorie, comă, convulsii, colaps cardiovascular şi stop cardiac. 
Tratament: terapie simptomatică și de susținere. Administrarea colerasteraminei 4 g de trei ori pe zi. 
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE 

Pacienții cu boli gastro-intestinale în antecedente sau tratați cu anticoagulante și antiagregante. Meloxicamul este nefrotoxic, îndeosebi pentru pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă, ciroză hepatică, sindrom nefrotic, boli renale severe, insuficiență renală cronică, hipovolemie sau care se tratează cu diuretice. Se recomandă testarea funcțiilor renale înainte de a începe tratamentul. La apariția eozinofiliei, ulcerațiilor gastro-intestinale sau a stărilor alergice severe tratamentul trebuie suspendat. 
Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare 

Preparatul este contraindicat în timpul trimestrului trei de sarcină; nu se recomandă administrarea la femeile care alăptează. 
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje 

Preparatul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi activi tăţile ce necesită performanţe psihomotorii riguroase. 
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI 

La administrarea concomitentă a meloxicamului cu alte remedii antiinflamatoare nesteroidiene (inclusiv salicilați) în doze mari, ca urmare a interacțiunii sinergice, crește riscul dezvoltării afecțiunilor eroziv-ulceroase ale tractului gastrointestinal. 
Adminstrarea concomitentă de corticosteroizi necesită precauţie, datorită unui risc crescut de hemoragii şi ulceraţii gastro-intestinale. Administrarea concomitentă cu inhibitorii selectivi de recaptare a serotoninei crește riscul de hemoragie gastro-intestinală. 
Incompatibilităţi 

Toate componentele sunt farmaceutic compatibile. 
PREZENTATE, AMBALAJ 

Comprimate 7. 5 mg și 14 mg. Câte 14 comprimate în blister. 
Câte 2 blistere pentru doza 7,5 mg sau 1 blister pentru doza 15 mg împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie de carton. 
PĂSTRARE 

A se păstra la temperaturi sub 25ºC. 
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate. 
A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor! 
TERMEN DE VALABILATATE 

3 ani. A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj. 
STATUTUL LAGAL 

Cu prescripţie medicală. 
DEȚINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE 

ÎCS EUROFARMACO SA, Republica Moldova. 
NUMELE ȘI ADRESA PRODUCĂTORULUI 

ÎCS EUROFARMACO SA 
str. Vadul lui Vodă, 2, 
MD-2023, mun. Chişinău, 
Republica Moldova, 
tel. / fax: (+373) 22 49 76 20

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 366
Cod produs: 63784
Top sezon
Preț produs în pct: 311
Cod produs: 46236
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.