Stimuloton comp.film. 50mg N30

Cod produs: 15349
NEW
Divizarea: 30
Doza concentratia: 50
Forma: comp. film.
Producator: Egis Pharmaceuticals PLC
Tara: Ungaria
Stoc: suficient
eliberat doar cu rețetă!
75 08 lei
(-9%)
68 32 lei
Beneficii:
6 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Stimuloton
Forma farmaceutica:
comp. film.
• Doza/concentratia : 50 mg
• Divizarea : N10x3
Stimuloton
Comprimate filmate, 50 mg
CE ESTE STIMULOTON Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Stimuloton conţine substanţa activă sertralina. Sertralina face parte din grupa inhibitorilor selectivi de recaptare a serotoninei (ISRS); aceste medicamente sunt utilizate în tratamentul depresiei şi tulburărilor de anxietate.
Stimuloton este utilizat în tratamentul:
• Depresiei şi prevenirii recurenţei depresiei (la adulţi).
• Tulburării de anxietate socială (la adulţi).
• Stresului post-traumatic (SPT) (la adulţi).
• Tulburării de panică (la adulţi).
• Tulburării obsesiv-compulsive (TOC) (la adulţi şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani).
Depresia este o boală clinică cu simptome cum sunt: vă simţiţi trist.
nu aveţi un somn odihnitor, nu vă mai bucuraţi de viaţă ca înainte.
Tulburarea obsesrv-compulsivă (TOC) şi tulburările de panică sunt boli legate de anxietate, cu simptome cum sunt: perioade de idei persistente (obsesii) care v-au condus la manifestări repetitive (compulsii).
Stresul post-traumatic (SPT) este o stare care poate apărea după o experienţă emoţională puternic traumatică şi poate avea simptome similare cu depresia şi anxietatea. Tulburarea de anxietate socială (fobia socială) este o boală asociată cu anxietatea. Este caracterizată prin sentimente de anxietate intensă sau teamă în faţa anumitor situaţii de natură socială (cum sunt: teama de a vorbi cu persoane necunoscute, de a vorbi în faţa unor grupuri de oameni, de a mânca sau de a bea în faţa celorlalţi de teama de a nu fi pus în situaţii jenante faţă de alte persoane).
Medicul dumneavoastră vă poate recomanda acest medicament pentru tratarea bolii d-voastra.
Intrebaţi medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur de ce v-a fost recomandat Stimuloton.
ÎNAINTE SĂ LUAŢI STIMULOTON
Nu luaţi Stimuloton:
Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sertralină sau la oricare dintre celelalte componente ale Stimuloton.
• Dacă sunteţi în tratament sau aţi fost în tratament cu medicamente numite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) (cum sunt selegilina, moclobemida) sau cu medicamente asemănătoare cu IMAO (cum este linezolid). Dacă opriţi tratamentul cu sertralină, trebuie să aşteptaţi, cel puţin o săptămână înainte de a începe tratamentul cu IMAO.
După oprirea tratamentului cu IMAO. trebuie sa aşteptaţi cel puţin 2 săptămâni înainte să puteţi începe tratamentul cu sertralină.
Dacă sunteţi în tratament cu un alt medicament care conţine pimozidă (un medicament antipsihotic).
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Stimuloton
Nu orice medicament este potrivit oricărei persoane. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră, înainte de a utiliza Stimuloton, dacă suferiţi sau aţi suferit recent de una din următoarele stări:
• Sindrom serotoninergic. în cazuri rare, acest sindrom poate apărea când utilizaţi unele medicamente în acelaşi timp cu sertralina.
Reacţii adverse posibile
Medicul dumneavoastră v-a informat dacă aţi suferit de acest sindrom în trecut.
• Nivel scăzut de sodiu în sânge, deoarece această stare poate apărea ca urmare a tratamentului cu Stimuloton. De asemenea, trebuie să îi spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi anumite medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, întrucât aceste medicamente pot modifica concentraţia de sodiu din sânge.
• Aveţi grijă dacă sunteţi vârstnic, deoarece puteţi prezenta un risc mai mare de a avea un nivel scăzut de sodiu în sânge (vezi paragraful.. anterior).
• Afecţiuni hepatice; medicul dumneavoastră poate decide dacă este necesară reducerea dozei de Stimuloton.
Diabet zaharat; nivelul glicemiei poate fi modificat de către Stimuloton iar medicaţia pentru diabet va trebui ajustată.
• Epilepsie sau aţi suferit de crize epileptice. Dacă aveţi un episod (criză epileptică), adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
• Dacă aţi suferit de boli maniaco-depresive (tulburare bipolară)
sau de schizofrenie. Dacă aveţi un episod maniacal, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
• Dacă aveţi sau aţi avut anterior gânduri de sinucidere (vezi mai jos – gânduri de sinucidere sau agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate).
Dacă aţi suferit de tulburări de sângerare sau dacă luaţi medicamente care diluează sângele (cum ar fi acidiil acetilsalicilic sau warfarina).
• Dacă sunteţi copil sau adolescent cu vârsta sub 18 ani. Stimuloton „ trebuie utilizat numai pentru a trata copii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani, suferind de tulburări obsesiv compulsive. Dacă sunteţi tratat pentru această afecţiune, medicul dumneavoastră va dori să vă supravegheze cu atenţie (vezi mai jos Utilizarea la copii şi adolescenţi).
Dacă sunteţi sub tratament cu terapie electroconvulsivantă (TEC).
Agitaţie/acatisie
Utilizarea sertralinei a fost asociată cu apariţia acatisiei (o agitaţie subiectivă neplăcută şi necesitatea de mişcare deseori însoţită de incapacitatea de a sta jos sau de a sta nemişcat). Această stare apare de cele mai multe ori chiar în primele săptămâni de tratament. Creşterea dozei poate fi dăunătoare la pacienţii la care apar aceste simptome.
Simptome de întrerupere
La oprirea tratamentului apar frecvent simptome de întrerupere, mai ales dacă întreruperea se face brusc (vezi pct. 4 Reacţii adverse posibile). Riscul apariţiei simptomelor de întrerupere depinde de durata şi doza tratamentului, precum şi paşii urmaţi în reducerea dozei. în general, aceste simptome sunt uşoare până la moderate. Totuşi, la unii pacienţi pot fi grave. Ele apar obişnuit în primele zile după oprirea tratamentului, în general, aceste simptome dispar singure până în 2 săptămâni. Totuşi. . la unii pacienţi pot dura mai mult (2-3 luni sau mai mult). De aceea; este recomandabil ca doza de sertralină, la întreruperea tratamentului, să fie redusă treptat pe o perioadă de câteva săptămâni sau luni, în funcţie de necesităţile pacientului.
Gânduri de sinucidere şi agravarea stării dumneavoastră de depresie sau de anxietate
Depresia şi/sau tulburările de anxietate de care suferiţi vă pot provoca ‘ uneori idei de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu antidepresive, deoarece acţiunea tuturor acestor medicamente se produce în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni şi câteodată şi mai mult
Sunteţi mai înclinat spre astfel de idei:
• Dacă aţi avut anterior gânduri de sinucidere sau auto-vătămare.
• Dacă sunteţi un adult tânăr. Informaţia rezultată din studiile clinice arată existenţa unui risc crescut de comportament suicidar la adulţii în vârstă de mai puţin de 25 de ani, care suferă de o afecţiune psihică
şi au urmat un tratament cu un antidepresiv. < în cazul în care aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, indiferent de moment, contactaţi-vă imediat medicul sau adresaţi-vă fără întârziere unui spital.
Poate fi util să vă adresaţi unei rude sau unui prieten apropiat, căruia să-i spuneţi că vă simţiţi deprimat sau că suferiţi de o tulburare de anxietate şi pe care să-l rugaţi să citească acest prospect. în acelaşi timp. puteţi ruga persoana respectivă să vă spună dacă nu consideră că starea dumneavoastră de depresie sau anxietate s-a agravat sau dacă o îngrijorează vreo modificare apărută în comportamentul dumneavoastră.
Utilizarea la copii şi adolescenţi
Sertralina nu trebuie utilizată în tratamentul copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani, exceptând pacienţii suferind de tulburări obşesiv compulsive. Pacienţii cu vârsta sub 18 ani au un risc crescut de apariţie a unor reacţii adverse, cum sunt tentativa de sinucidere, gânduri de sinucidere sau ostilitate (predominant agresivitate, comportament opozant şi furie) atunci când sunt trataţi cu această clasă de medicamente. Cu toate acestea, este posibil ca medicul dumneavoastră să decidă să prescrie Stimuloton la un pacient cu vârsta sub 18 ani, dacă este în interesul pacientului. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră, dacă acesta a prescris Stimuloton la un pacient cu vârsta sub 18 ani şi aţi vrea să discutaţi despre acest lucru. Mai mult, trebuie să îl informaţi pe medicul
dumneavoastră dacă vreunul din simptomele enumerate mai sus apar sau se agravează când un pacient cu vârsta sub 18 ani utilizează Stimuloton. Nu a fost demonstrat încă gradul de siguranţă al utilizării Stimuloton pe termen lung la pacienţii din acest grup de vârstă cu privire la creştere, maturizare şi dezvoltarea comportamentală şi cognitivă.
Folosirea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Unele medicamente pot afecta modul de acţiune al Stimuloton sau Stimuloton poate reduce eficacitatea altor medicamente utilizate în acelaşi timp.
Folosirea Stimuloton împreună cu următoarele medicamente poate duce la reacţii adverse grave:
• Medicamente numite inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO), cum sunt moclobemida (pentru tratementui depresiei) şi selegilina (pentru Tratamentul bolii Parkinson) şi antibioticul linezolid. Nu utilizaţi Stimuloton împreună cu alte IMAO.
• Medicamente utilizate pentru tratamentul tulburărilor mentale (pimozidă). Nu utilizaţi Stimuloton împreună cu pimozidă.
Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi următoarele medicamente:
• Medicamente din plante medicinale conţinând sunătoare (Hypericum perforatum). Efectul sunătoarei poate dura până la 1-2 săptămâni. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi în această situaţie.
• Medicamente conţinând aminoacidul triptofan.
• Medicamente pentru tratamentul durerii severe (de exemplu tramadol).
• Medicamente pentru tratamentul migrenei (de exemplu sumatriptan).
• Medicamente care împiedică coagularea normală a sângelui (warfarina).
• Medicamente pentru tratamentul durerii/artritei (antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cum sunt ibuprofen, acid acetilsalicilic).
• Sedative (diazepam).
• Diuretice.
• Medicamente pentru tratamentul epilepsiei (fenitoină).
• Medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat (tolbutamidă).
• Medicamente pentru tratamentul ulcerului şi reducerii acidităţii excesive a stomacului (cimetidină).
• Medicamente pentru tratamentul maniei şi depresiei (litiu).
• Alte medicamente pentru tratamentul depresiei (cum sunt amitriptilina, nortriptilina).
• Medicamente pentru tratamentul schizofreniei şi al altor tulburări mentale (cum sunt perfenazina, levomepromazina şi olanzapina).
Folosirea Stimuloton cu alimente şi băuturi:
Comprimatele Stimuloton pot fi administrate cu sau fără alimente.
Nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu Stimuloton.
Sarcina şi alăptarea:
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Siguranţa utilizării sertralinei la femeile gravide nu a fost stabilită pe deplin. Sertralina nu trebuie utilizată în timpul sarcinii cu excepţia cazului în care medicul consideră că beneficiile tratamentului pentru mamă depăşesc orice riscuri posibile pentru făt. Femeilor care pot rămâne gravide şi utilizează sertralina li se recomandă utilizarea unei metode corespunzătoare de contracepţie.
S-a demonstrat că medicamentul este excretat în laptele matern. Sertralina nu trebuie utilizată în timpul alăptării, cu excepţia cazului în care medicul consideră că beneficiile tratamentului pentru mamă depăşesc orice riscuri posibile pentru sugar.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Medicamentele psihotrope, cum este sertralina, pot influenţa capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Ca urmare, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje înainte de a ştii dacă acest medicament vă modifică capacitatea de a desfăşura aceste activităţi.
CUM SĂ LUAŢI STIMULOTON
Luaţi întotdeauna Stimuloton exact aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră.
Comprimatele Stimuloton pot fi administrate ca sau fără alimente.
Medicamentul dumneavoastră trebuie administrat o dată pe zi, dimineaţa sau seara.
Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

---
Atentionare!
Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini, in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.
Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ !
Vezi descrierea completă
NEW
Preț produs în pct: 319
Cod produs: 50956
NEW
Preț produs în pct: 885
Cod produs: 40674
Acest produs este disponibil în următoarele farmacii
Top sezon
NEW
Top sezon
Cod produs: 20224
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 6
Cod produs: 46434
NEW
Top sezon
Cod produs: 54013
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 5
Cod produs: 11432
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 4
Cod produs: 11431
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 5
Cod produs: 42957
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 6
Cod produs: 11304
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 13
Cod produs: 50430
NEW
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 513
Cod produs: 45062
Oferte Speciale
NEW
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 513
Cod produs: 45062
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 427
Cod produs: 55022
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 805
Cod produs: 53246
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 536
Cod produs: 57477
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 632
Cod produs: 57315
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 1828
Cod produs: 55241
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 346
Cod produs: 54749
NEW
Promoție
Preț produs în pct: 464
Cod produs: 55597
Produse vizualizate
MaxiVita Premium ACNESTOP
Acneea nu este doar o problemă de adolescență, dar se poate întâlni și în rîndul adulților. Există mulți factori care contribuie la formarea acneii , a punctelor negre și a altor probleme de pielii. Acestea includ dezechilibre hormonale, nutriție și îngrijire necorespunzătoare a pielii. Pielea este o imagine a stării interne a corpului nostru. Prin urmare, este important să o curățăm și să o completăm cu un deficit de nutrienți.