Flavamed® forte sirop 30mg/5ml 100ml

Cod produs: 37549
Top sezon
Divizarea: 1
Doza concentratia: 30
Forma: N/A
Producator: Berlin-Chemie AG (Menarini Group)
Tara: Germania
Stoc: suficient
80 77 lei
(-7%)
75 27 lei
Beneficii:
7 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Flavamed forte 30 mg/5 ml sirop


Clorhidrat de ambroxol

1. Ce este Flavamed forte şi pentru ce se utilizează


Flavamed conţine substanţa activă clorhidrat de ambroxol şi aparţine grupului terapeutic, expectorante, antitusive, mucolitice. Flavamed forte este utilizat în tratamentul tusei productive asociată cu boli ale plămânilor şi ale bronhiilor. Mucusul devine mai fluid cu ajutorul Flavamed forte şi poate fi eliminat mai uşor prin tuse. Dacă după 4-5 zile, nu vă simțiți mai bine sau dacă vă simțiți mai rău, adresați-vă medicului.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Flavamed forte


Nu luaţi Flavamed forte:


- dacă sunteţi alergic la clorhidrat de ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Atenţionări şi precauţii


Înainte să luaţi Flavamed forte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului-Dacă aţi avut, în trecut, reacţii de hipersensibilitate foarte severe la nivelul pielii (sindromul Stevens-Johnson şi sindromul Lyell). Au fost raportate reacții cutanate severe asociate cu administrarea de ambroxol.

• Sindromul Stevens-Johnson este o boală în care apare febră foarte mare şi erupţie pe piele şi la nivelul mucoaselor cu formare de vezicule.

• Sindromul ameninţător de viaţă Lyell este cunoscut, de asemenea, ca sindromul pielii arse. Semnele acestuia sunt reprezentate de o erupţie pe piele, acoperită de vezicule, cu caracter sever, asemănătoare unei arsuri.

- Dacă dezvoltați erupții cutanate (inclusiv leziuni ale membranelor mucoasei, cum ar fi gura, gâtul, nasul, ochii, organele genitale), încetați să utilizați Flavamed forte și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

- Dacă suferiţi de afectarea funcţiei rinichilor sau o boală a ficatului severă. În acest caz trebuie să luaţi Flavamed forte doar cu mare atenţie (adică cu intervale mai mari între doze sau doze reduse). În cazul afectării severe a funcţiei rinichilor se poate produce acumularea produşilor de degradare ai substanţei active din Flavamed forte;

- Dacă suferiţi de o boală rară a căilor respiratorii cu secreţie crescută de mucus (de exemplu sindromul cililor imobili). În acest caz, mucusul nu poate fi eliminat din plămâni. În acest caz, luaţi Flavamed forte doar sub supravegherea unui medic;

- Dacă aveți o istorie de ulcer gastric și duodenalear trebui să informați medicul care va prescris Flavamed forte deoarece remediile mucolitice pot deteriora bariera mucoasei gastrice. Înainte de a lua Flavamed forte consultați un medic.

Copii


Siguranța și eficacitatea Flavamed forte la copii sub 12 ani, încă nu au fost stabilite.

Flavamed forte împreună cu alte medicamente


Spuneţi medicului dumneavostră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Medicamente împotriva tusei (antitusive)


În timp ce luaţi Flavamed forte, nu trebuie să luaţi medicamente care inhibă reflexul de tuse (aşa numitele antitusive). Reflexul de tuse este important pentru eliminarea prin tuse a mucusului fluidizat, astfel îndepărtându-se din plămâni.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea


Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămîneți gravidă, adresați-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

În timpul sarcinii și alăptării, Flavamed forte se va administra numai la indicația medicului dumneavoastră! Mai ales în timpul primului trimestru de sarcină, adminstrarea Flavamed forte nu este recomandată.

S-a observat că substanța activă a Flavamed forte trece în laptele matern. Flavamed forte nu este recomandat pentru utilizare în timpul perioadei de alăptare. Studiile la animale nu au evidențiat efecte dăunătoare ale ambroxolului în ceea ce privește fertilitatea.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor


Nu există nici o dovadă pentru un efect asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Studiile privind efectele asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje nu au fost efectuate.

Flavamed forte conţine sorbitol


Dacă aveți intoleranță la unele categorii de glucide, adresați-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament. Fiecare linguriță dozatoare cu 5 ml de soluție orală conține sorbitol 1,75 g (= 0,15 unitate de pâine). Sorbitolul poate avea un efect laxativ ușor.

3. Cum să luaţi Flavamed forte


Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Următoarele doze sunt recomandate cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră v-a prescris altă schemă de administrare a Flavamed forte. Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile de utilizare, deoarece, în caz contrar, Flavamed forte nu îşi face efectul pe deplin!

Doza recomandată este:


Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani şi adulţi:


1 linguriţă dozatoare, fiecare cu 5 ml de soluţie orală de 3 ori pe zi în primele 2 -3 zile (echivalentul a 30 mg clorhidrat de ambroxol de 3 ori pe zi = 90 mg clorhidrat de ambroxol pe zi), apoi 1 linguriţă dozatoare, fiecare cu 5 ml de soluţie orală de 2 ori pe zi (echivalentul a 30 mg clorhidrat de ambroxol de 2 ori pe zi = 60 mg clorhidrat de ambroxol pe zi).

Menţiune:


Dacă este nevoie, la adulţi, doza zilnică poate fi crescută la 2 linguriţe dozatoare a 5 ml soluţie orală de 2 ori pe zi cu scopul de a obţine un efect mai mare. (echivalentul a 60 mg clorhidrat de ambroxol de 2 ori pe zi = 120 mg clorhidrat de ambroxol pe zi).

Siguranța și eficacitatea Flavamed forte la copii sub 12 ani, încă nu au fost stabilite.

Mod de administrare


Administrare pe cale orală. Luaţi Flavamed forte după mese cu ajutorul linguriţei dozatoare.

Durata utilizării


Flavamed forte nu trebuie utilizat mai mult de 4-5 zile fără recomandarea medicului. Dacă simptomele dumneavoastră nu se ameliorează după 4-5 zile sau chiar se agravează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului!

Vă rugăm să discutaţi cu medicul sau farmacistul dacă aveţi impresia că efectul Flavamed forte este prea puternic sau prea slab.

Dacă luaţi mai mult Flavamed forte decât trebuie


În funcție de supradozaj accidental și/sau rapoarte de erori de medicație la doze recomandate, simptomele observate sunt în concordanta cu posibilele efecte secundare ale Flavamed forte. În caz de supradozaj, contactați medicul, care apoi va iniția un tratament în funcție de semnele care apar ale supradozajului.

Dacă uitaţi să luaţi Flavamed forte sau aţi luat prea puţin, luaţi medicamentul conform schemei recomandate, data următoare când trebuie să luaţi doza.

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile


Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse


Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):


- Greaţă.

- Gust modificat.

- Amorţeală a gurii şi gâtului (hipoestezie).

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane):


- Vărsături

- Gură uscată.

- Diaree.

- Tulburării digestive (dispepsie).

- Dureri abdominale.

- Febră.

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):


- Reacţii de hipersensibilitate

- Eczemă

- Urticarie

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):


- Reacții anafilactice inclusiv șoc anafilactic, angioedem (dezvoltare rapidă a umflării pielii , subcutanate, mucoase sau țesuturilor submucoaselor) și prurit.

- Reacții adverse cutanate severe (inclusiv eritem multiform, sindrom StevensJohnson/necroliză epidermică toxică și pustulozå exantematic generalizată acută)

- Uscăciune în gât.

Raportarea reacţiilor adverse


Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Flavamed forte


Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie după “EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Termen de valabilitate după deschiderea flaconului


3 ani; 6 luni de la prima deschidere a flaconului.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conținutul ambalajului și alte informații


Ce conţine Flavamed forte


Substanţa activă este clorhidratul de ambroxol.


1 ml de sirop conține 6 mg clorhidrat de ambroxol. Fiecare linguriţă dozatoare a 5 ml sirop conţine clorhidrat de ambroxol 30 mg.

Celelalte componente sunt soluţie sorbitol 70% (necristalizat) E420, acid benzoic (E210), glicerol 85%, hidroxietilceluloză, aromă de zmeură concentrat Nr 516028 (Miltitz Duft und Aroma GmbH), apă purificată.

Cum arată Flavamed forte şi conţinutul ambalajului


Soluţie limpede, de la incoloră la uşor gălbuie cu miros fructat de zmeură. Flavamed forte este furnizat în flacoane de 100 ml sirop.

Ambalajul conține linguriță dozatoare.

Deţinătorul certificatului de înregistrare


Berlin-Chemie AG (Menarini Group)

Glienicker Weg 125,

12489 Berlin,

Germania.

Fabricantul


Berlin-Chemie AG (Menarini Group)

Glienicker Weg 125,


12489 Berlin,


Germania.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 644
Cod produs: 53293
Top sezon
Preț produs în pct: 152
Cod produs: 63925
Top sezon
Preț produs în pct: 920
Cod produs: 62192
Top sezon
Preț produs în pct: 7
Cod produs: 42956
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.