Terbonil crema 1% 15g

Cod produs: 10211
Divizarea: 1
Doza concentratia: 1
Forma: cremă
Producator: Bilim Pharmaceuticals AS
Tara: Turcia
Stoc: suficient
53 11 lei
(-10%)
47 85 lei
Beneficii:
4 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

TERBONIL 10 mg/g CREMĂ

Terbinafinum

1. Ce este Terbonil Cremă şi pentru ce se utilizează

Terbonil Cremă este utilizată pentru a trata boala „Piciorului de atlet” (Tinea pedis), pentru mâncărime în zona inghinală (Tinea cruris), în tratarea infecției fungice a pielii cunoscute sub denumirea de Pitiriazis (tinea) versicolor, la fel și în infecții ale pielii cauzate de ciupearcă (genul Candida). Terbonil cremă atacă și ucide fungii și ciupercile care cauzează apariția infecțiilor.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Terbonil Cremă

Nu utilizaţi Terbonil Cremă:

Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de terbinafină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenţionări şi precauţii

Terbonil cremă este indicat doar pentru uz extern.

Trebuie evitat contactul acestuia cu ochii. În caz de contact accidental spălaţi ochii energic cu apă rece din abundenţă. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă senzaţia neplăcută persistă.

Terbonil cremă conține alcool cetilic și alcool stearilic, care ar putea cauza reacții cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).

Trebuie utilizat cu prudenţă la pacienţii cu leziuni în care alcoolul poate fi iritant, cum ar fi pielea deteriorată semnificativ, zonele inflamate sau sensibile ale corpului, cum ar fi faţa.

A nu se păstra la îndemâna copiilor.

Copii

Terbonil Cremă nu este recomandat pentru utilizare la copii.

Terbonil Cremă împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, chiar și medicamente eliberate fără prescripția medicului.

Sarcina și alăptarea

Terbonil Cremă nu ar trebui folosit în timpul sarcinii decât dacă medicul dumneavoastră consider că este strict necesar.

Adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a utiliza acest medicament.

Terbinafina este excretată în laptele matern. De aceea, mamele nu trebuie să utilizeze Terbonil

cremă în perioada de alăptare. Sugarii nu trebuie să vină în contact cu zonele de piele pe care a fost aplicată crema, inclusiv cea de la nivelul sânilor.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Terbonil Cremă nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Terbonil Cremă conţine alcool cetilic şi alcool stearilic. Poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu dermatită de contact).

3. Cum să utilizaţi Terbonil Cremă

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Terbonil Cremă este indicat doar pentru uz extern.

Crema se aplica o dată pe zi, timp de una până la două săptămâni, dar aceasta va depinde de tipul și zona infectată. De obicei, infecţiile par a se ameliora în decurs de câteva zile, dar pot să reapară dacă crema nu este aplicată cu regularitate sau dacă tratamentul este întrerupt prea devreme.

Durata de tratament a infecților este următoarea:

Piciorul atletic (Tinea pedis): o dată pe zi, timp de o săptămână.

Tinea cruris şi tinea corporis: o dată pe zi, timp de 1 săptămână.

Candidoză cutanată: o dată pe zi, timp de două săptămâni.

Pitiriazis versicolor: o dată sau pe zi, timp de două săptămâni.

Instrucţiuni de utilizare

- Curățați și uscați bine zonele afectate și spălați-vă pe mâini. Tratamentul poate fi ajutat menținând zonele afectate curate prin spălarea regulată și uscarea atentă a lor, utilizând prosoape și haine curate, evitând zgârierea pielii afectate.

- Deșurubați capacul, apoi ușor apăsați tubul pentru a împinge o cantitate mică de cremă pe deget.

- Aplicați destulă cremă într-un strat subţire pe zona afectată și zonele adiacente.

- Frecaţi uşor zona pe care aţi aplicat crema până la dispariţia acesteia. Dacă efectuaţi

tratamentul unei infecţii apărute între degetele de la picioare, fese sau zona inghinală, puteți acoperi zona pe care aţi aplicat crema cu o fașă subțire de tifon, mai ales pe timp de noapte.

- Puneţi la loc capacul tubului și spălați-vă pe mâini.

Chiar dacă nu vei folosi Terbonil Cremă în a doua săptămână pentru piciorul de atlet, vindecarea completă a pielii după ce infecția va fi eliminată, va continua până la 4 săptămâni. Dacă nu aţi observat nici un semn de ameliorare în decurs de 2 săptămâni de la începerea tratamentului, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului care vă vor sfătui ce să faceţi.

Utilizarea la copii

Terbonil Cremă nu este recomandat pentru utilizare la copii, deoarece nu există studii pentru această categorie de pacienți.

Dacă luaţi mai mult Terbonil cremă decât trebuie

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat spital de urgență în cazul în care dumneavoastră sau altcineva a înghițit o cantitate de cremă. Dacă e posibil, luați medicamentul rămas și acest prospect cu dumneavoastră. Simptomele de ingestie accidentală pot fi dureri de cap, greață (senzație de rău), amețeli și dureri de stomac.

Dacă uitaţi să utilizaţi Terbonil Cremă

Dacă aţi uitat să aplicaţi o doză de cremă, aplicaţi-o imediat ce v-aţi amintit şi apoi continuaţi tratamentul aşa cum v-a fost recomandat. Dacă vă amintiţi în momentul aplicării dozei următoare, aplicaţi doar doza ce trebuie administrată în acel moment şi apoi continuaţi tratamentul aşa cum v-a fost recomandat. Utilizaţi crema conform indicaţiilor. Acest lucru este important, deoarece prin omiterea aplicaţiilor există riscul reapariţiei infecţiei.

Dacă încetaţi să utilizaţi Terbonil Cremă

Infecțiile pot reapărea, dacă nu utilizați crema în mod regulat, sau dacă vă stopați tratamentul prea devreme.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

OPRIŢI utilizarea Terbonil Cremă şi solicitaţi imediat ajutor medical dacă aveţi oricare dintre următoarele manifestări, care ar putea fi semnele unei reacţii alergice:

- dificultate în respiraţie sau înghiţire, umflarea feţei, buzelor, limbii sau gâtului (reacție alergică severă).

- mâncărime severă a pielii, cu urticarie roşie sau umflături.

Ocazional, Terbonil cremă poate provoca roșeață, usturime, descuamare, mâncărime, durere, iritație sau prurit la locul de aplicare. Pot exista, de asemenea, schimbări de culoare a pielii la locul de aplicare. Aceste efecte sunt de obicei inofensive și puteți continua utilizare cremei.

Reacţii adverse frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 utilizatori):

- exfolierea pielii, mâncărime.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 utilizatori):

- răni ale pielii, cruste, schimbări de culoare a pielii, roşeată, arsură, durere și iritaţie la locul aplicării.

Aceste reacții adverse frecvente și mai puțin frecvente sunt de obicei inofensive și puteți continua utilizarea cremei.

Reacţii adverse rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori):

- iritația ochilor, piele uscată, dermatită de contact, eczemă, înrăutățirea simptomelor.

Dacă vreuna dintre aceste reacții adverse devine gravă sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse posibile nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Terbonil Cremă

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Terbonil Cremă după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP: Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizați acest medicament dacă observați ambalaj sau produs deteriorat.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Terbonil Cremă

Substanţa activă este clorhidratul de terbinafină. 1g de Terbonil Cremă conţine 10 mg de clorhidrat de terbinafină.

Celelalte componente sunt: hidroxid de sodiu, alcool benzilic, monostearat de sorbitan, palmitat de cetil, alcool cetilic, alcool stearilic, polisorbat 60, miristat de izopropil, apă purificată.

Cum arată Terbonil Cremă şi conţinutul ambalajului

Terbonil Cremă este o cremă fină de culoare albă, omogenă fără particule străine.

Terbonil Cremă se prezintă în tub de aluminiu ce conţine 15 g cremă cu capac filetat din polietilenă în cutie de carton cu prospect pentru pacient.

Deţinătorul Certificatului de Înregistrare

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Kaptanpaşa Mahallesi, Zincirlikuyu Cad. No: 184

34440 Beyoğlu - İstanbul - Turcia

FABRICANTUL

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi, 1900 Sokak, No: 1904

41480 Gebze-Kocaeli-Turcia

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 5
Cod produs: 51905
Top sezon
Preț produs în pct: 7
Cod produs: 42957
Top sezon
Cod produs: 21683
Top sezon
Preț produs în pct: 153
Cod produs: 46030
Oferte Speciale
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 42229
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61834
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.