Aprazol caps. 30mg N14

Cod produs: 10122
Divizarea: 14
Doza concentratia: 30
Forma: caps.
Producator: Bilim Pharmaceuticals AS
Tara: Turcia
Stoc: suficient
eliberat doar cu rețetă!
54 18 lei
(-10%)
48 81 lei
Beneficii:
4 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Aprazol 30 mg capsule

Lansoprazolum

1. Ce este Aprazol şi pentru ce se utilizează

Substanța activă din Aprazol este lansoprazol, un inhibitor al pompei de protoni. Inhibitorii pompei de protoni scad cantitatea de acid produsă de stomac.

Medicul dumneavoastră vă poate prescrie Aprazol pentru următoarele indicații:

• Tratamentul ulcerului gastric și duodenal

• Tratamentul inflamației la nivelul esofagului (esofagită de reflux)

• Prevenirea esofagitei de reflux

• Tratamentul arsurilor în capul pieptului și a regurgitării acide (Boală de reflux gastroesofagian)

• Tratamentul infecțiilor provocate de bacteria Helicobacter pylori, în asociere cu antibiotice

• Tratamentul sau prevenirea ulcerului gastric sau duodenal la pacienți care necesită tratament continuu cu AINS (utilizate pentru tratamentul durerii sau inflamației)

• Tratamentul sindromului Zollinger-Ellison.

Este posibil ca medicul să vă fi prescris Aprazol pentru altă indicație sau într-o doză diferită de cea menționată în acest prospect. Vă rugăm să urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră în ceea ce privește administrarea medicamentului. Ar trebui să vedeți un medic dacă starea se agravează sau nu se îmbunătățește după 14 zile.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Aprazol

Nu utilizaţi Aprazol:

- dacă sunteţi alergic la lansoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenţionări şi precauţii

Discutați cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală înainte de a lua Aprazol capsule.

Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți o boală hepatică gravă. Este posibil să fie necesar ca medicul să vă ajusteze dozele.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă efectueze sau să vă fi efectuat o analiză suplimentară, numită endoscopie, pentru a diagnostica afecțiunea dumneavoastră și/sau pentru a exclude o afecțiune malignă.

Dacă în timpul tratamentului cu Aprazol, apare diareea, adresați-vă imediat medicului, deoarece administrarea Aprazol a fost asociată cu o ușoară creștere a frecvenței de apariție a diareei de cauză infecțioasă.

Dacă medicul dumneavoastră v-a prescris Aprazol în asociere cu alte medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiei cu Helicobacter pylori (antibiotice) sau cu medicamente antiinflamatoare utilizate pentru tratamentul durerii sau bolii reumatismale: vă rugăm să citiţi cu atenţie şi prospectele acestor medicamente.

Administrarea unui inhibitor al pompei de protoni cum ar fi lansoprazolul, în special pentru o perioadă mai mare de un an, poate crește ușor riscul de fractură în șold, încheietura mâinii sau coloană vertebrală. Comunicați medicului dumneavoastră dacă aveți osteoporoză sau dacă luați corticosteroizi (care pot crește riscul de osteoporoză).

Dacă luaţi Aprazol o perioadă lungă de timp (mai mult de un an), este posibil ca medical dumneavoastră să vă efectueze controale medicale periodice. La fiecare control medical, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă observaţi orice simptome şi semne noi și neobișnuite.

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte să luați Aprazol:

• Dacă aveţi rezerve reduse de vitamina B12 în organism sau prezentaţi factori de risc din cauza nivelului redus de vitamina B12 şi primiţi tratament de lungă durată cu lansoprazol. Ca în cazul tuturor medicamentelor de reducere a acidităţii, lansoprazolul poate duce la o absorbţie redusă de vitamina B12.

• Dacă urmează să fiți supus unui test de sânge specific (Cromogranina A).

• Dacă ați avut vreodată o reacție a pielii după tratamentul cu un medicament similar cu Aprazol care reduce aciditatea din stomac.

Dacă aveți o erupție pe piele, în special în zonele expuse la soare, spuneți medicului dumneavoastră cât mai curând posibil, deoarece poate fi necesar să opriți tratamentul cu Aprazol. Nu uitați să menționați, de asemenea, orice alte efecte adverse, cum ar fi durerea în articulații.

Copii

Aprazol capsule nu trebuie administrat copiilor.

Aprazol împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Informaţi medicul dumneavoastră dacă utilizaţi sau dacă trebuie să utilizaţi unul din următoarele medicamente:

• inhibitori ai proteazelor, cum ar fi atazanavir și nelfinavir (folosite în tratamentul infecţiilor cu HIV);

• metotrexat (folosit în tratamentul bolilor autoimune sau cancerului);

• warfarina (folosită în coagularea sângelui);

• ketoconazol, itraconazol, rifampicină (folosit în tratamentul infecţiilor);

• digoxina (folosită în insuficienţa cardiacă sau diferite forme de aritmii cardiace);

• teofilina (folosită în astmul bronşic);

• fluvoxamina (folosită în tratamentul depresiei și alte boli psihiatrice);

• tacrolimus (folosit în tratamentul de prevenire a respingerii unui transplant);

• antiacide (folosite în tratamentul arsurilor în capul pieptului sau regurgitării acide);

• sucralfat (folosit în tratamentul ulcerelor).

• sunătoare (Hypericum perforatum) (folosită în tratamentul formelor ușoare de depresie);

Aprazol împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Pentru cele mai bune rezultate ale tratamentului, trebuie să luaţi Aprazol cu cel puţin 30 de minute înainte de masă.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu se recomandă utilizarea lansoprazolului în timpul sarcinii.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În timpul tratamentului cu Aprazol pot să apară uneori reacţii adverse cum sunt ameţeli, vertij, oboseală şi tulburări de vedere. Dacă prezentaţi astfel de reacţii adverse, trebuie să fiţi atent, deoarece capacitatea dumneavoastră de reacţie poate fi scăzută.

Numai dumneavoastră sunteți responsabil atunci când decideţi dacă vă aflaţi într-o stare adecvată pentru a conduce un vehicul sau pentru a îndeplini alte sarcini, care impun o capacitate de concentrare crescută. Datorită efectelor sau a reacţiilor adverse apărute în urma utilizării acestui medicament, poate să scadă capacitatea de a efectua aceste activităţi în condiţii de siguranţă.

Informaţii importante privind unele componente ale Aprazol

Aprazol conține zahăr și lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, adresați-vă medicului înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să utilizaţi Aprazol

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Înghițiți capsula întreagă, cu un pahar cu apă. Nu zdrobiți și nu mesteca ți aceste capsule sau conținutul capsulei golite deoarece acest lucru va împiedica acțiunea adecvată a medicamentului.

Dacă luați Aprazol o dată pe zi, încercați să îl luați la aceeași oră în fiecare zi. Este posibil să aveți cele mai bune rezultate dacă luați Aprazol dimineața, imediat ce vă treziți.

Dacă luați Aprazol de două ori pe zi, trebuie să luați prima doză dimineața și a doua doză seara.

Doza de Aprazol depinde de afecțiunea pentru care sunteți tratat. Doza uzuală de Aprazol pentru adulți este prezentată mai jos. Medicul dumneavoastră vă va prescrie o doză diferită și vă va spune cât timp trebuie să dureze tratamentul dumneavoastră.

Tratamentul arsurilor în capul pieptului și a regurgitării acide: o capsulă de 30 mg timp de 4 săptămâni. Dacă simptomele persistă, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. Dacă simptomele nu se ameliorează în decurs de 4 săptămâni, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Tratamentul ulcerului duodenal: o capsulă de 30 mg în fiecare zi, timp de 2 săptămâni.

Tratamentul ulcerului gastric: o capsulă de 30 mg în fiecare zi, timp de 4 săptămâni.

Tratamentul inflamației la nivelul esofagului (esofagită de reflux): o capsulă de 30 mg în fiecare zi, timp de 4 săptămâni.

Prevenirea pe termen lung a esofagitei de reflux: o capsulă de 15 mg în fiecare zi; este posibil ca medicul dumneavoastră să vă ajusteze doza la o capsulă de 30 mg în fiecare zi.

Tratamentul infecției cu Helicobacter pylori: Doza uzuală este de o capsulă de 30 mg în asociere cu două antibiotice diferite, dimineaţa şi o capsulă de 30 mg în asociere cu două antibiotice diferite, seara. Tratamentul se efectuează de obicei zilnic, timp de 7 zile.

Asocierile de antibiotice recomandate sunt:

• Aprazol în asociere cu claritromicină 250-500 mg şi amoxicilină 1000 mg;

• Aprazol în asociere cu claritromicină 250 mg şi metronidazol 400 - 500 mg;

Dacă sunteţi tratat pentru infecţie deoarece aveţi ulcer, este puţin probabil ca ulcerul dumneavoastră să recidiveze dacă infecţia a fost tratată corespunzător. Pentru ca medicamentul dumneavoastră să acţioneze corect, luaţi-l la ora stabilită şi nu omiteţi nici o doză.

Tratamentul ulcerului gastric sau duodenal la pacienții care necesită tratament continuu cu AINS: o capsulă de 30 mg în fiecare zi, timp de 4 săptămâni.

Prevenirea ulcerului gastric sau duodenal la pacienții care necesită tratament continuu cu AINS: o capsulă de 15 mg în fiecare zi; este posibil ca medicul dumneavoastră să vă ajusteze doza la o capsulă de 30 mg în fiecare zi.

Sindromul Zollinger-Ellison: doza uzuală inițială este de două capsule de 30 mg, zilnic, după care, în funcţie de răspunsul dumneavoastră la tratamentul cu Aprazol, medicul va decide care este doza adecvată pentru dumneavoastră.

Vârstnici

Medicul dumneavoastră vă poate ajusta doza necesară. Nu trebuie depășită doza zilnică de 30 mg, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră consideră necesar.

Aprazol nu trebuie administrat la copii.

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.

Dacă utilizaţi mai mult Aprazol decât trebuie

Dacă utilizaţi accidental mai multe capsule decât v-a prescris medicul dumneavoastră, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi Aprazol

Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o de îndată ce vă amintiţi, cu excepția cazului în care este aproape timpul pentru următoarea doză. În acest caz nu mai luaţi doza omisă şi luaţi capsulele rămase, conform indicaţiilor date de medicul dumneavoastră. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Aprazol

Nu încetați tratamentul mai devreme, chiar dacă simptomele dumneavoastră s-au ameliorat. Este posibil ca afecţiunea pe care o aveți să nu fi fost complet vindecată şi simptomele să reapară, dacă nu terminaţi tratamentul.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Următoarele reacţii adverse au fost raportate la administrarea de Aprazol:

Frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 utilizatori):

• durere de cap, amețeli;

• diaree, constipație, dureri de stomac, greață sau vărsături, eliminare de gaze, senzație de uscăciune sau durere la nivelul gurii sau gâtului;

• erupţii trecătoare pe piele, mâncărime;

• modificări ale valorilor testelor funcției ficatului;

• oboseală;

• polipi benigni în stomac.

Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 utilizatori):

• depresie;

• durere la nivelul articulațiilor sau mușchilor;

• retenție de lichide sau umflare;

• modificări ale numărului de celule în sânge

• fractură a șoldului, încheieturii mâinii sau coloanei vertebrale.

Rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori):

• febră;

• agitație, somnolență, stare de confuzie, halucinații, insomnie, tulburări ale vederii, vertij;

• modificări ale simțului gustului, pierdere a poftei de mâncare, inflamație la nivelul limbii (glosită);

• reacții la nivelul pielii, cum sunt senzație de arsură sau înțepătură sub piele, învinețire, înroșire a pielii și transpirație excesivă;

• sensibilitate la lumină;

• căderea părului;

• senzație de furnicături (parestezie), tremurături;

• anemie (micşorarea numărului de celule roşii şi hemoglobină în sânge);

• probleme cu rinichii;

• pancreatită;

• inflamație a ficatului (poate fi recunoscută prin culoarea galbenă a pielii sau ochilor);

• mărirea sânilor la bărbați, impotență;

• candidoză (infecție fungică, poate afecta pielea sau mucoasele);

• angioedem. Trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi simptome de angioedem, cum sunt umflare a feţei, limbii sau faringelui, dificultăţi la înghiţire, urticarie şi senzaţie de lipsă de aer;

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 utilizatori):

• reacţii de hipersensibilitate severe, inclusiv şoc. Simptomele unei reacţii de hipersensibilitate pot include febră, erupție trecătoare pe piele, umflare şi, uneori, scădere a tensiunii arteriale;

• inflamaţie la nivelul gurii (stomatită);

• colită (inflamație la nivelul intestinului);

• modificări ale valorilor analizelor de laborator, cum sunt concentrațiile de sodiu, colesterol şi trigliceride

• reacţii pe piele foarte severe însoţite de înroşire, apariţie de vezicule, inflamaţie severă şi descuamare a pielii;

• foarte rar, Aprazol poate determina scăderea numărului de globule albe din sânge, iar rezistenţa dumneavoastră la infecţii poate fi scăzută. Dacă aveţi o infecţie însoţită de simptome cum sunt febră şi deteriorare gravă a stării dumneavoastră de sănătate, sau febră însoţită de simptome de infecţie locală, cum sunt dureri la nivelul gâtului/faringelui/gurii sau probleme la urinare, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră. Vi se va efectua o analiză a sângelui pentru a verifica posibilele scăderi ale numărului de globule albe din sânge (agranulocitoză).

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

• Dacă luați medicamentul de mai mult de trei luni, este posibil ca valorile magneziului în sângele dumneavoastră să scadă. Concentrațiile scăzute de magneziu se pot manifesta prin senzație de oboseală, contracții musculare involuntare, dezorientare, convulsii, amețeli, creștere a ritmului de bătaie al inimii. Dacă prezentați aceste simptome, informați-vă imediat medicul. Concentrațiile scăzute de magneziu pot duce, de asemenea, la o scădere a concentrațiilor de potasiu și calciu în sânge. Este posibil ca medicul să decidă să efectueze teste de sânge periodice pentru a monitoriza concentrațiile de magneziu în sângele dumneavoastră.

• Erupţie trecătoare pe piele, posibil cu dureri la nivelul articulațiilor

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră şi farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează Aprazol

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Aprazol

• Substanţa activă este lansoprazol. Fiecare capsulă conține 370 mg micropeleți gastrorezistenți cu lansoprazol echivalent cu 30 mg lansoprazol.

• excipienți: laurilsulfat de sodiu, fosfat disodic, hidroxipropilceluloză, metilhidroxipropilceluloză, lactoză cristalizată, talc, dioxid de titan, polietilenglicol 6000, polisorbat 80, poliacrilat, siliciu coloidal anhidru, zaharoză, amidon de porumb.

Cum arată Aprazol şi conţinutul ambalajului

Aprazol se prezintă sub formă de capsule gelatinoase tari, opace, cu capac de culoare verde închis şi corp de culoare verde deschis.

Conţinutul capsulei: micropelete sferice, de culoare bej.

Ambalaj

Câte 14 sau 28 capsule gelatinoase în sticlă de culoarea chihlimbarului cu capac alb, în cutie din carton împreună cu prospectul pentru pacient.

Deținătorul certificatului de înregistrare

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Kaptanpaşa Mahallesi, Zincirlikuyu Cad. No:184

34440 Beyoğlu-İstanbul/Turcia

Fabricantul

BİLİM İLAÇ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

GOSB, 1900 Sokak No:1904

41480, Gebze, Kocaeli / Turcia

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 517
Cod produs: 46197
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.