Flavamed® comp.30mg N10x2

Cod produs: 14810
Top sezon
Divizarea: 20
Doza concentratia: 30
Forma: comp.
Producator: Berlin-Chemie AG (Menarini Group)
Tara: Germania


Flavamed 30 mg comprimate


clorhidrat de ambroxol

1. CE ESTE FLAVAMED COMPRIMATE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ Flavamed comprimate este un medicament pentru eliminarea mucusului în bolile căilor respiratorii.

Flavamed comprimate este indicat la adulți, adolescenți și copii cu vîrsta peste 6 ani.

Flavamed comprimate este utilizat în boli pulmonare şi ale bronhiilor în care se formează mucus vâscos. Mucusul vâscos devine mai fluid cu ajutorul Flavamed comprimate şi poate fi eliminat mai uşor prin tuse.

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ LUAŢI FLAVAMED COMPRIMATE


Nu luaţi Flavamed comprimate


- Dacă sunteţi alergic la clorhidrat de ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament .

- La copii cu vârsta sub 6 ani.

Atenționări și precauții


Înainte să luați Flavamed comprimate, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Dacă aţi avut, în trecut, reacţii cutanate de hipersensibilitate foarte severe (sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell).

Sindromul Stevens-Johnson este o boală în care apare febră foarte mare şi erupţie pe piele şi la nivelul mucoaselor cu formare de vezicule.

Sindromul Lyell este o afecţiune care pune viaţa în pericol și este cunoscut, de asemenea, ca sindromul pielii arse. Semnele acestuia sunt reprezentate de o erupţie pe piele, acoperită de vezicule, cu caracter sever, asemănătoare unei arsuri.

Au fost raportate reacții cutanate severe asociate cu administrarea de ambroxol. Dacă apar erupții pe piele (inclusiv leziuni ale membranelor mucoaselor, cum ar fi gurii, gât, nas, ochi, organele genitale), opriți utilizarea Flavamed comprimate și adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

- Dacă aveţi afectarea funcţiei renale sau o boală severă de ficat. În acest caz trebuie să luaţi Flavamed comprimate doar cu mare atenţie (adică cu intervale mai mari între doze sau doze reduse-întrebaţi medicul despre acest lucru). În cazul afectării severe a funcţiei renale se poate produce acumularea produşilor de degradare ai substanţei active din Flavamed comprimate.

- Dacă aveţi o boală rară a bronhiilor cu secreţie crescută de mucus (de exemplu sindromul cililor imobili). În acest caz, mucusul nu poate fi eliminat din plămâni. În acest caz, luaţi Flavamed comprimate doar sub supravegherea unui medic.

- Dacă aţi avut antecedente de ulcer peptic, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru modul de administrare al Flavamed comprimate, deoarece mucoliticele pot distruge bariera mucoasei gastrice. Întrebaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua Flavamed comprimate.

Copii


Flavamed comprimate poate fi luat doar de copii cu vârsta peste 6 ani.

Flavamed comprimate împreună cu alte medicamente


Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicame

Antitusive


În timp ce luați Flavamed comprimate, nu trebuie să utilizați niciun medicament care să suprime reflexul tusei (așa-numitele antitusive). Reflexul tusei este important pentru a expectora mucusul lichefiat și astfel îl scoate din plămâni.

Sarcina şi alăptarea


Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămîneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu luaţi Flavamed comprimate în timpul sarcinii şi alăptării decât la indicaţia clară a medicului dumneavoastră!

În prezent nu există experienţă adecvată la om pentru administrarea în timpul sarcinii şi alăptării. Cu toate acestea măsurile de precauţie obişnuite în ceea ce priveşte consumul de medicamente în timpul sarcinii trebuie să fie respectate. În special în timpul primului trimestru de sarcină utilizarea Flavamed comprimate nu este recomandată. Substanţa activă din Flavamed comprimate trece în lapte. Deşi nu sunt de aşteptat efecte nefavorabile la sugarii alăptaţi, Flavamed comprimate nu este recomandat mamelor care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor


Nu există dovada vreunui efect asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Flavamed comprimate conține lactoză (zahăr din lapte)


Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ LUAŢI FLAVAMED COMPRIMATE


Luaţi întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Următoarele indicaţii sunt valabile cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră v-a prescris altă schemă de administrare a Flavamed comprimate. Vă rugăm respectaţi instrucţiunile de utilizare, deoarece, în caz contrar, efectul Flavamed comprimate poate fi diferit de cel descris în acest prospect.

Doza recomandată este de:


Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani - ½ de comprimat de 2-3 ori pe zi (echivalent cu 15 mg clorhidrat de ambroxol de 2-3 ori) -1½ comprimate (echivalent cu 45 mg clorhidrat de ambroxol)

Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani şi adulţi - În primele 2-3 zile, 1 comprimat de 3 ori pe zi (echivalent cu 30 mg clorhidrat de ambroxol de 3 ori),apoi 1 comprimat de două ori pe zi (echivalent cu 30 mg clorhidrat de ambroxol de 2 ori) -3 comprimate (echivalent cu 90 mg clorhidrat de ambroxol)

Menţiune:

La adulţi și adolescenţi cu vârsta peste 12 ani, doza zilnică poate fi crescută la 2 comprimate de două ori pe zi (echivalent cu 120 mg clorhidrat de ambroxol).

Mod de administrare


Flavamed comprimate se administrează întregi în timpul sau după mese, fără a fi mestecate, cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu apă, ceai sau suc de fructe). Comprimatul poate fi divizat în doze egale.

Durata utilizării


Flavamed comprimate nu trebuie luat mai mult de 4-5 zile fără recomandarea medicului. Dacă simptomele dumneavoastră nu se ameliorează după 4-5 zile sau chiar se agravează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului! Vă rugăm să discutaţi cu medicul sau farmacistul dacă aveţi impresia că efectul Flavamed comprimate este prea puternic sau prea slab.

Dacă luați mai mult Flavamed comprimate decât trebuie


Nu au fost observate până în prezent simptome specifice supradozajului. Simptomele observate raportate ca urmare a unor supradoze accidentale şi/sau erori de medicaţie sunt în concordanţă cu reacţiile adverse cunoscute pentru clorhidratul de ambroxol la dozele recomandate şi necesită tratament simptomatic. Contactaţi medicul.

Dacă uitați să luaţi Flavamed comprimate sau aţi luat prea puţin, pur şi simplu luaţi medicamentul conform schemei recomandate, data următoare când trebuie să luaţi doza. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Flavamed comprimate


Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE


Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):


- greaţă

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):


- dureri de stomac, vărsături, diaree, dureri abdominale, dispepsie, febră, reacţia din partea mucoaselor

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):


- reacții de hipersensibilitate

- erupţie pe piele, urticarie

Foarte rare(pot afecta până la 1 din 10 000 persoane):


- salivaţie abundentă

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):


- reacţii anafilactice inclusiv şoc anafilactic, angioedem (dezvolta rapid umflarea pielii , țesuturilor subcutanate, mucoasei sau submucoasei) și prurit

- reacții adverse severe la nivelul pielii (inclusiv eritem multiform, sindromul StevensJohnson/necroliză epidermică toxică, pustuloză exantematică generalizată acută)

- senzaţia de insuficienţă de aer

Măsuri


Dacă observaţi că prezentaţi una sau mai multe dintre reacţiile adverse de mai sus, întrerupeţi imediat tratamentul cu Flavamed comprimate.

Raportarea reacţiilor adverse


Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ FLAVAMED COMPRIMATE


Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemîna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie după “EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii


Ce conţine Flavamed comprimate


Substanţa activă este clorhidrat de ambroxol.

Un comprimat conţine clorhidrat de ambroxol 30 mg.

Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de porumb, celuloză pulbere, croscarmeloză sodică, povidonă K 30, stearat de magneziu.

Cum arată Flavamed comprimate şi conţinutul ambalajului


Comprimate biplanare, rotunde, de culoare albă, cu margini teşite, prevăzute cu o linie mediană pe o faţă.

Comprimatul poate fi divizat în doze egale.

Flavamed comprimate este furnizat în cutii cu 10, 20 sau 50 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul Certificatului de Înregistrare şi Fabricantul


Deţinătorul Certificatului de Înregistrare

Berlin-Chemie AG

Glienicker Weg 125

D-12489 Berlin

Germania

Fabricantul


Berlin-Chemie AG

Glienicker Weg 125

D-12489 Berlin


Germania

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Cod produs: 21683
Top sezon
Preț produs în pct: 145
Cod produs: 55265
Top sezon
Preț produs în pct: 135
Cod produs: 61896
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61836
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61836
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 42229
Promoție
Preț produs în pct: 268
Cod produs: 61833
Top sezon
Preț produs în pct: 971
Cod produs: 62178
Produse vizualizate
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.