Aminazin comp. 25mg N20

Cod produs: 33426
Divizarea: 20
Doza concentratia: 25
Forma: comp. film.
Producator: Zdorovie SRL, Companie farmaceutica
Tara: Ucraina
Stoc: minim
eliberat doar cu rețetă!
18 01 lei
(-10%)
16 23 lei
Beneficii:
1 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii


AMINAZIN-ZDOROVIE 25 mg comprimate filmate

Chlorpromazinum

1. Ce este AMINAZIN-ZDOROVIE şi pentru ce se utilizează

AMINAZIN-ZDOROVIE posedă acţiune antipsihotică, neuroleptică, sedativă, miorelaxantă şi antiemetică.
AMINAZIN-ZDOROVIE este indicat în:

- stări paranoide şi halucinator-paranoide cronice, stări de excitaţie psihomotorie în schizofrenie (sindrom delirant-halucinator, hebefrenic, catatonic), psihoză alcoolică, excitare maniacală în psihoză maniaco-depresivă, tulburări psihice în epilepsie, depresie agitată la persoanele cu psihoza presenilă, psihoză maniacodepresivă, de asemenea alte maladii însoţite de excitaţie şi tensiune nervoasă;

- afecţiuni neurologice însoţite de hipertonus muscular;

- boala Ménière, vomă, tratamentul şi profilaxia vomei la administrarea antineoplazicelor şi efectuarea radioterapiei;

- sughiţ persistent;

- dermatoze pruriginoase;

- inclusiv schizofrenie, autism la copii.
2. &ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI AMINAZIN-ZDOROVIE

Nu utilizați AMINAZIN-ZDOROVIE:

- Dacă sunteți hipersensibili la clorpromazină sau alte componente ale preparatului. - Dacă sunteți bolnavii de rinichi.
- Dacă sunteți bolnafi de ficat.
- Dacă sunteți bolnavi de inimă.
- Dacă aveți afectarea ale organelor hematopoetice, afecţiuni degenerative progresive ale sistemului nervos central şi măduvei spinării (neuroinfecţii latente, de exemplu, scleroză difuză), ulcer gastric şi duodenal în acutizare; mixedem, stadiile avansate ale bronşiectaziei.
- Dacă aveți glaucom cu unghi închis.
- Dacă aveţi retenţie de urină, determinată de hiperplazia prostate.
- Dacăp ați suferit accident vascular cerebral, traumatism cranio-cerebral în fază acută.
- Dacă aveți litiază renală şi biliară.
- Dacă suferiți de boli infecţioase acute.
- Dacă suferiți de deprimarea severă a sistemului nervos central.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi AMINAZIN-ZDOROVIE

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua acest medicament dacă:

- aveți schimbări hematologice patologice;

- aveți disfuncţii hepatice şi renale moderate, intoxicaţii alcoolice, sindrom Reye, cancer al glandei mamare, afecţiuni cardiovasculare moderate, predispoziţie la glaucom, boala Parkinson;

- aveți hiperplazia de prostată cu manifestări clinice;

- aveți afecţiuni cronice ale organelor respiratorii (în special la copii);

- aveți crize epileptice;

- aveți maladii însoţite de risc crescut al complicaţiilor tormboembolice, reumatism, reumocardită;

- aveți diabet zaharat, la vârstnici (riscul creşterii excesive a acţiunii sedative şi hipotensive), la pacienţi astenizaţi.
Utilizarea altor medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală. La utilizarea simultană a comprimatelor de AMINAZIN-ZDOROVIE cu deprimantele sistemului nervos central, inclusiv cu etanol sau preparate care conţin etanol, cu antidepresivele triciclice, maprotilina sau inhibitorii monoaminoxidazei, cu anticonvulsivele - scăderea pragului convulsive, cu medicamentele pentru tratamentul hipertiroidismului, cu medicamentele ce provoacă reacţii extrapiramidale, cu medicamentele hypotensive, cu efedrina, cu amphetamine, cu remediile anticolinergice, cu remediile anticolinesterazice, cu epinefrina, cu amitriptilina, cu diazoxida, cu doxepina, cu carbonatul de litiu, cu morfina, cu cizaprida, cu nortriptilina la pacienţii cu schizofrenie, cu zolpidemul şi zopiclona, cu estrogenii, cu guanetidina, cu levodopa, cu glicozidele cardiace. Nu luați AMINAZIN-ZDOROVIE cu cimetidina, cu preparate care conţin aluminiu şi hidroxid de magneziu, cu barbituricele

AMINAZIN-ZDOROVIE împreună cu alimente şi băuturi

Comprimatele se administrează după mesele principale. Comprimatele nu se administrează cu băuturile alcooloce deoarece potenţează acţiunea deprimantă asupra sistemului nervos central, cu barbiturice, opioide.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Sarcina Trebuie să anunţaţi medicul în cazul în care credeţi că sunteţi gravidă (sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă). &În mod normal, medicul dumneavoastră vă va sfătui să utilizaţi sau nu AMINAZIN-ZDOROVIE. La necesitatea stridentă a administrării clorpromazinei în timpul sarcinii se va micşora durata tratamentului, iar la sfârşitul sarcinii, după posibilitate, se va reduce doza.
Clorpromazina prelungeşte travaliul.
Alăptarea

Informaţi-vă medicul dacă alăptaţi sau intenţionaţi să începeţi alăptarea. Alăptarea nou-născuţilor (primele săptămâni după naştere) şi în mod special alăptarea prematurilor nu este recomandată în timp ce luaţi AMINAZIN-ZDOROVIE. &În cazul unui sugar mai mare medicul dumneavoastră trebuie să vă sfătuiască cu privire la beneficiile şi riscurile utilizării AMINAZIN-ZDOROVIE în timp ce alăptaţi comparativ cu alte tratamente. Administrarea preparatului în perioada alăptării este contraindicată, deoarece clorpromazina pătrunde în laptele matern. La necesitatea administrării preparatului în perioada de lactaţie se sistează alăptarea la sân.
Conducerea vehiculelorşi folosirea utilajelor

Preparatul poate afecta capacitatea pacienţilor de a reacţiona rapid, de aceea pe parcursul tratamentului pacienţii trebuie să evite activi tăţile potenţial periculoase, care necesită atenţie sporită şi reacţii psihomotorii rapide, nu trebuie să conducă vehicule sau să folosească utilaje.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI AMINAZIN-ZDOROVIE

Utilizaţi întotdeauna AMINAZIN-ZDOROVIE exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulţilor AMINAZIN-ZDOROVIE se administrează intern după mese. Dozele, frecvenţa administrării şi schemele de tratament se stabilesc individual în dependenţă de indicaţii şi starea pacientului. Dozele se vor ajusta prin creştere, iniţiind tratamentul cu cea minimă. Durata tratamentului - de la 3 săptămâni până la 2-4 luni şi mai mult.
La adulţi doza iniţială constituie 25-75 mg pe zi, divizate în 2-3 prize. Ulterior doza poate fi mărită până la doza zilnică eficientă de întreţinere, care, de obicei, constituie 75-300 mg, dar unii pacienţi pot necesita o doză zilnică de 1 g.
La vârstnici, în maladii hepatice şi cardiovasculare doza se reduce de 2-3 ori.
Sughiţ persistent. Adulţilor se indică câte 25-50 mg de 3-4 ori pe zi.
Copiilor cu vârstă peste 5 ani se indică ⅓ –½ din doza adultului; doza zilnică maximă - 75 mg, divizată în câteva prize.
Dacă aţi utilizat mai mult AMINAZIN-ZDOROVIE decât trebuie

Dacă dumneavoastră aţi utilizat din greşeală mai mult AMINAZIN-ZDOROVIE decât doza prescrisă, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la camera de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital

Dacă aţi uitat să utilizaţi AMINAZIN-ZDOROVIE

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată

Dacă încetaţi să utilizaţi AMINAZIN-ZDOROVIE

Luaţi AMINAZIN-ZDOROVIE întreaga elasticitate de tratament stabilită de medicul dumneavoastră, chiar şi atunci când începeţi să vă simţiţi mai bine. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, AMINAZIN-ZDOROVIE poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă prezentaţi vreuna din următoarele reacţii adverse opriţi administrea de AMINAZIN-ZDOROVIE şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră imediat:

Reacţii adverse mai puțin fregvente (afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi)

- la administrare îndelungată e posibilă reacţie întârziată la iritare externă;

- la administrarea îndelungată în doze mari este posibilă depozitarea clorpromazinei în structurile anterioare ale ochilor (cornee şi cristalin), ce poate accelera procesele de îmbătrânire fiziologică a cristalinului.
Reacţii adverse rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi)

- leucopenie, agranulocitoză;

- dermatită exfoliativă, eritem polimorf;

- reacţii distonice extrapiramidale, sindrom parkinsonian, diskinezie tardivă, dereglări de termoreglare, sindrom neuroleptic malign;

- depresie neuroleptică;

- greaţă, vomă;

- icter colestatic;

- dificultăţi de micţiune.
Reacţii adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi)

- priapism;

- urticarie, edem angioneurotic, bronhospasm, lupus eritematos sistemic;

- galactoree;

- convulsii, insomnie;

- hiperexcitabilitate;

- modificări pe ECG (prelungirea intervalului QT, subdenivelarea segmentului ST, modificarea undelor T şi U), aritmie;

- xerostomie.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ AMINAZIN-ZDOROVIE

A se păstra la temperatura sub 25 °C, în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!



Nu utilizaţi AMINAZIN-ZDOROVIE după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediulu.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine AMINAZIN-ZDOROVIE

Substanța activă este clorhidrat de clorpromazină. Fiecare comprimat filmat conține clorhidrat de clorpromazină 25 mg. Celelalte component sunt hidrofosfat de calciu anhidru, celuloză microcristalină, amidon de cartofi, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de calciu, acid stearic, macrogol 4000, talc, hipromeloză, dioxid de titan (E 171), colorant Sunset Yellow (E 110).
Cum arată AMINAZIN-ZDOROVIE şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate biconvexe, de culoare de la galben până la oranj-deschis. &În secţiune transversală se vizualizează două straturi.
Este disponibil câte 10 comprimate în blister. Câte 2 blistere împreună cu prospectul se plasează în cutie de carton. Câte 20 comprimate în blister. Câte 1 blister împreună cu prospectul se plasează în cutie de carton. Câte 20 comprimate în blister fără plasare în ambalaj secundar.
Deţinătorul certificatului de înregistrare și fabricantul

Compania farmaceutică "Zdorovie" S. R. L. , Ucraina.
61013, or. Harkov, str. Şevcenko, 22.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 666
Cod produs: 47308
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 84
Cod produs: 64200
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Preț produs în pct: 676
Cod produs: 63591
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.