Captopril 25mg comp. N40 (Borisov)

Cod produs: 33708
Divizarea: 40
Doza concentratia: 25
Forma: comp.
Producator: UPM din Borisov RUP
Tara: Belarus

Captopril 25 mg comprimate

Captopril
1. Ce este Captopril şi pentru ce se utilizează

Captopril este un medicament utilizat pentru scăderea tensiunii arteriale (un antihipertensiv). Acesta aparţine grupului inhibitorilor enzimei de conversie a angiotensinei (ECA). În timpul tratamentului cu Captopril vasele sanguine se dilata, ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale şi creşterea fluxului de sânge şi de oxigen către muşchiul inimii şi a altor organe. Captopril este utilizat pentru tratamentul:
- tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arterială),
- insuficienţei cardiace,
- la pacienţii după un atac de cord,
- pentru prevenirea insuficienţei cardiace,
- pentru tratamentul afectării rinichilor la pacienţii cu diabet zaharat.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Captopril

Nu luaţi Captopril :

- Dacă aveţi alergie (hipersensibilitate) la captopril, alţi inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) sau la oricare dintre excipienţii produsului, enumeraţi la pct. 6.
- Dacă aveţi alergie la alte medicamente similare (alţi inhibitori ai ECA),manifestate prin umflarea bruscă a buzelor şi feţei, gâtului, posibil a mâinilor şi picioarelor, însoţită de respiraţie şi înghiţire dificilă (angioedem).
- Dacă aveţi angioedem ereditar.
- Dacă aveţi probleme cu rinichii dumneavoastră.
- Dacă aveţi un nivel crescut de potasiu în sânge.
- Dacă aveiţi stenoză bilaterală a arterelor renale sau stenoza arterei unicului rinichi cu creştere progresivă a nivelului de azot în sânge.
- Dacă aţi suportat un transplant de rinichi.
- Dacă aveţi stenoza orificiului aortic şi modificări obstructive, ceea ce face dificilă scurgerea sângelui din ventriculul stâng
- Dacă sunteţi gravidă în mai mult de 3 luni (de asemenea, este mai bine să evitaţi Captopril în termenele timpurii de sarcină-a se vedea pct. Sarcina).
- Dacă alăptaţi. -
Dacă aveţi diabet zaharat sau funcţie insuficientă a rinichilor şi sunteţi tratat cu un medicament care scade tensiunea arterială ce conţine aliskiren.
Atenţionări şi precauţii

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Captopril.
- După o doză de medicament, chiar peste câteva ore, poate să apară o scădere excesivă a tensiunii arteriale (hipotensiune arterială). Acest lucru este mai frecvent la pacienţii trataţi cu medicamente pentru creşterea excreţiei de urină (diuretice), cei care au diaree sau voma, transpiraţie excesivă sau care respectă o dieta fără sare. Scăderea volumului de sânge circulant şi conţinutul redus de sodiu trebuie corectate înainte de administrarea unui inhibitor ECA şi trebuie utilizată preferabil o doză iniţială mai mică. Se va reţine, că ca în cazul oricărui alt medicament antihipertensiv, scăderea tensiunii arteriale la pacienţii cu boli cardiovasculare sau cerebrovasculare poate creşte riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
- Înainte şi în timpul tratamentului cu captopril medicul vă va monitoriza funcţia renală.
-Informaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi diabet zaharat, boli cronice de rinichi, dacă luaţi diuretice care economisesc potasiul (cum ar fi spironolactonă, amilorid, triamteren) sau dacă luaţi comprimate de potasiu.
Nu este recomandată utilizarea acestor medicamente împreună cu captopril. Dacă simţiţi slăbiciune musculară sau bătăi neregulate ale inimii în timpul tratamentului, informaţi imediat medicul dumneavoastră.
- Informaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi diabet zaharat. Poate fi necesară monitorizarea atentă a conţinutului de zahăr în sânge sau reducerea dozei de insulină sau a altor medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat.
- Dacă aveţi peste 65 de ani sunteţi expuşi unui risc crescut de efecte secundare.
- În timpul tratamentului cu captopril numărul de celule albe din sânge se poate reduce (neutropenie) sau aceste celule chiar pot dispare (agranolicitoză). Neutropenia este mai frecventă la pacienţii cu maladii ale ţesutului conjunctiv, boli vasculare, care administrează terapie imunosupresoare, tratament cu alopurinol sau procainamidă sau o combinaţie a acestor factori de risc, în special dacă există disfuncţii renale pre-existente. Dacă apar semne de infecţie cu debut brusc (de exemplu febră, durere în gât, tuse) se recomandă consultarea imediată a medicului.
- Dacă apare tuse uscată, persistentă, îndelungată.
- Dacă medicul dumneavoastră (sau stomatologul) planifică o intervenţie chirurgicală şi anestezie, spune-i că luaţi captopril.
- În timpul tratamentului alergiei (desensibilizare) pot să apară reacţii de hipersensibilitate nedorite. În caz dacă medicul dumneavoastră planifică un astfel de tratament, comunicaţi-i că luaţi captopril.
- Pe parcursul tratamentului cu captopril poate apărea îngălbenirea pielii , mucoaselor şi albului ochilor (icter), creşterea activi tăţii enzimelor hepatice şi necroză hepatică fulminantă. În acest caz, trebuie să întrerupeţi tratamentul imediat şi să consultaţi medicul.
- Pe parcursul tratamentului cu captopril la pacienţii cu funcţia renală grav afectată pot apărea proteine în urină.
- În timpul tratamentului cu inhibitori ECA poate apărea umflarea feţei, buzelor, limbii, gâtului, care creează probleme la respiraţie sau deglutiţie (angioedem), în special în primele săptămâni de utilizare. În cazuri rare, angioedemul apare în procesul de tratament după o terapie pe termen lung cu inhibitori ECA. În acest caz, medicamentul trebuie sistat imediat.
- Inhibitorii ECA trebuie administraţi cu prudenţă la pacienţii cu stenoză aortică şi mitrală/cardiomiopatie obstructivă.
- Trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea deveni) gravidă. Captopril nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie luat dacă sunteţi în mai mult de 3 luni de sarcină, deoarece poate determina leziuni grave la făt dacă este utilizat în această elasticitate (vezi secţiunea privind sarcina).
- Dacă luaţi medicamente care conţin litiu, utilizate pentru tratamentul unor tulburări mintale.
- Dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale:
- Blocante ale receptorilor angiotensinei II (de asemenea, cunoscute sub numele de sartani, de exemplu candesartan, valsartan), în special dacă aveţi probleme renale legate de diabet.
- Aliskiren.
Medicul dumneavoastră vă poate verifica funcţia renală, tensiunea arterială, precum şi concentraţia de electroliţi (de exemplu, potasiu şi sodiu) în sânge la intervale regulate. Trebuie să comunicaţi personalului din laborator că luaţi captopril dacă sunteţi programat pentru efectuarea unor teste de urină la prezenţa acetonei. Vezi, de asemenea, informaţiile la pct. "Nu luaţi Captopril".
Copii şi adolescenţi

Eficacitatea şi siguranţa utilizării captoprilului la copii nu au fost studiate în mod adecvat.
Captopril împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. În special, comunicaţi medicului dumneavoastră dacă luaţi oricare din următoarele medicamente:
- Medicamente pentru creşterea excreţiei de urină (diuretice), în special diuretice de ansă şi cele care economisesc potasiul - spironolactonă, amilorid sau triamteren
- Alte medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale crescute (antagonişti ai beta-receptorilor, antagonişti ai alfa-receptorilor, blocante ale canalelor de calciu)
- Medicamente care dilată vasele de sânge, inclusiv nitroglicerină şi alţi nitraţi
- Medicamente pentru tratamentul infarctului miocardic, inclusiv acid acetilsalicilic (în doze cardiologice) şi medicamente care dizolvă cheagul de sânge (trombolitice)
- Medicamente pentru tratamentul tulburărilor mintale (antidepresive, antipsihotice, litiu)
- Medicamente pentru tratamentul gutei (probenecid, alopurinol).
- Medicamente pentru tratarea cancerului
- Medicamente pentru tratamentul bolilor autoimune
- Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene pentru ameliorarea durerii, febrei şi inflamaţiei
- Simpatomimetice
- medicamente pentru stimularea lucrului inimii, sau în cazuri de şoc
- Medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat (insulină sau antidiabetice orale).
Utilizarea concomitentă a captoprilului cu unele dintre medicamentele pentru tratarea bolilor menţionate mai sus poate inhiba acţiunea acestora, creşte efectele secundare sau influenţa efectul captoprilului. Înainte de o intervenţie chirurgicala comunicaţi medicului că luaşi captopril. Medicul dumneavoastră ar putea avea nevoie de a schimba doza şi/sau de a aplica alte măsuri de precauţie: - Dacă luaţi un blocant al receptorilor angiotensinei II sau aliskiren (vezi, de asemenea, informaţiile la pct. "Nu luaţi Captopril" şi "Atenţionări şi precauţii").
Captopril împreună cu alimente şi băuturi

Medicamentul poate fi luat înainte, în timpul mesei şi după mese.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina

Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă credeţi că sunteţi (sau aţi putea deveni) gravidă. Medicul dumneavoastră vă va sfătui în mod normal să întrerupeţi tratamentul cu Captopril înainte de a rămâne gravidă sau îndată ce aţi aflat că sunteţi gravidă şi vă va sfătui să luaţi un alt medicament în loc de Captopril. Captopril nu este recomandat la începutul sarcinii şi nu trebuie luat după 3 luni de sarcină, deoarece poate determina leziuni grave la făt, dacă este folosit după a treia lună de sarcină.
Alăptarea

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă alăptaţi sau urmează să începeţi să alăptaţi. Captopril este contraindicat mamelor care alăptează, iar medicul dumneavoastră vă poate alege un alt tratament pentru dumneavoastră dacă doriţi să alăptaţi.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Ca şi în cazul altor medicamente antihipertensive, capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje poate scădea, mai ales la începutul tratamentului sau când doza este modificată. Aceste efecte depind de sensibilitatea individuală a pacientului.
Captopril conţine lactoză

Dacă medicul dumneavoastră v-a comunicat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, adresaţi-vă medicului înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să utilizaţi Captopril

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Regimul de dozare se stabileşte individual de către medic, care va ţine cont de caracteristicile dumneavoastră şi răspunsul tensiunii arteriale. Doza zilnică maximă recomandată este de 150 mg. Captopril 25 mg comprimate nu se divizează. Dacă este necesar să se administreze captopril într-o doză mai mică, se recomandă administrarea altor medicamente.
Tensiune arterială crescută: doza iniţială recomandată este de 25-50 mg pe zi în două prize. Dacă este necesar, doza se creţte treptat, la intervale de cel puţin 2 săptămâni, la 100-150 mg pe zi, în două prize, pentru a atinge nivelul necesar al tensiunii arteriale.
Pentru pacienţii cu activi tate marcată a sistemului renină-angiotensină-aldosteron (SRAA) doza recomandată pentru o administrare este de 6,25 mg sau 12,5 mg. Tratamentul trebuie iniţiat sub supravegherea strictă a unui medic. Treptat, la intervale de cel puţin 2 săptămâni, doza poate fi crescută la 50 mg pe zi în una sau două prize şi, dacă este necesar, până la 100 mg pe zi în una sau două prize.
Insuficienţă cardiacă: tratamentul insuficienţei cardiace cu captopril trebuie iniţiat sub supraveghere medicală strictă. Doza iniţială este de 6,25 mg - 12,5 mg de 2 până la 3 ori pe zi. Titrarea pentru doza de întreţinere (75 - 150 mg pe zi) trebuie să se bazeze pe răspunsul pacientului la tratament, starea clinică şi tolerabilitatea. Doza zilnică maximă recomandată este de 150 mg, administrată în câteva prize. Doza trebuie crescută treptat, la intervale de cel puţin 2 săptămâni, pentru a evalua răspunsul pacientului la tratament.
Atac de cord:

- tratamentul pe termen scurt: tratamentul cu captopril în condiţii de staţionar trebuie iniţiat cât mai curând posibil după apariţia semnelor şi/sau simptomelor la pacienţii cu hemodinamică stabilă. Este necesară administrarea unei doze de probă - 6,25 mg, după 2 ore - 12,5 mg ţi după 12 ore - 25 mg. Din ziua următoare, în absenţa garantată a reacţiilor hemodinamice nedorite, este necesară administrarea a 100 mg captopril pe zi în 2 prize timp de 4 săptămâni. După 4 săptămâni de tratament, starea pacientului ar trebui re-evaluată se va lua o decizie privind continuarea tratamentului şi tratarea afecţiunii în perioada post-infarct.
- tratamentul pe termen lung:
dacă tratamentul cu captopril nu a fost iniţiat în primele 24 de ore după un infarct miocardic acut, se presupune că tratamentul pacienţilor stabili din punct de vedere clinic se va iniţia între 3 şi 16 zile după infarct. Tratamentul trebuie iniţiat în condiţii de spital cu o monitorizare atentă a tensiunii arteriale până la de atingerea unei doze de 75 mg. Doza iniţială trebuie să fie mică, mai ales dacă pacientul are tensiune arterială normală sau scăzută. Tratamentul trebuie iniţiat cu o doză de 6,25 mg, urmată de 12,5 mg pe zi timp de 2 zile şi ulterior 25 mg de 3 ori pe zi, dacă acest lucru este justificat de lipsa reacţiilor hemodinamice adverse. Doza recomandată pentru o cardioprotecţie eficientă în cazul tratamentului îndelungat este de 75-150 mg pe zi în 2 până la 3 prize. În cazul scăderii tensiunii arteriale, doza de diuretice şi/sau vasodilatatoare utilizate concomitent poate fi redusă pentru a obţine o doză stabilă de captopril. Dacă este necesar, regimul de tratament se va ajusta în funcţie de reacţiile clinice ale pacientului. Medicamentul poate fi utilizat concomitent cu alte medicamente pentru tratamentul infarctului miocardic.
Afectarea rinichilor la pacienţii cu diabet zaharat de tip I:

doza zilnică recomandată de captopril este de 75-100 mg pe zi în câteva prize.
Tulburări ale funcţiei renale:

deoarece captoprilul este excretat în principal prin rinichi, pentru pacienţii cu insuficienţă renală doza trebuie redusă şi intervalul de dozare - crescut.
Dacă pacienţii cu insuficienţă renală severă necesită tratament concomitent cu diuretice, sunt preferabile diureticele de ansă (de exemplu, furosemid), mai mult decât diureticele tiazidice, care ar trebui evitate.
Pacienţi vârstnici

Pentru pacienţii vârstnici tratamentul cu captopril se recomandă a fi iniţiat cu cea mai mică doză (6,25 mg de două ori pe zi), deoarece la aceşti pacienţi funcţia renală poate fi redusă sau sunt prezente alte maladii asociate.
Copii şi adolescenţi

Eficacitatea şi siguranţa Captoprilului la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani nu au fost pe deplin studiate. Captoprilul poate fi administrat copiilor şi adolescenţilor numai atunci când tratamentul cu alte medicamente care scad tensiunea arterială nu este suficient de eficient. Tratamentul cu captopril trebuie iniţiat sub supraveghere medicală strictă. Doza iniţială la copii este de 0,3 mg/kg greutate corporală. Pentru pacienţii care necesită precauţii speciale, doza iniţială de captopril trebuie să fie de 0,15 mg/kg greutate corporală. De obicei, captoprilul este prescris copiilor de 3 ori pe zi, dar doza şi intervalul trebuie adaptate individual, în funcţie de răspunsul pacientului.
Această farmaceutică nu este destinată copiilor cu vârsta sub 6 ani şi nu poate fi utilizată pentru titrarea dozelor.
Dacă aţi luat mai mult Captopril decât trebuie

Dacă aţi ingerat într-o singură priză un număr mare de comprimate trebuie să sunaţi medicul sau să apelaţi la unitatea de urgenţe.
Cele mai frecvente semne ale supradozajului sunt: scăderea severă a tensiunii arteriale, şoc, senzaţie de amorţeală (stupoare), bătăi prea lente ale inimii, dezechilibru al apei şi electroliţilor, funcţie anormală a rinichilor. Dacă se întâmplă acest lucru, culcaţi-vă cu capul mai jos şi apelaţi medicul.
Dacă aţi omis o doză de Captopril

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza omisă. Dacă aţi omis o doză, luaţi doza uitată cât mai curând posibil. Cu toate acestea, dacă au mai rămas doar câteva ore până la următoarea doză, luaţi-o ca de obicei, fără doza omisă. Nu luaţi niciodată o doză dublă.
Dacă aţi încetat să luaţi Captopril

Trebuie să continuaţi tratamentul atâta timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Dacă aţi oprit tratamentul,tensiunea arterială poate creţte din nou, crescând, de asemenea riscul de complicaţii legate de hipertensiune arteriala, in special din partea inimii, creierului şi rinichilor.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca şi toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Unele reacţii adverse pot fi grave. Vă rugăm să întrerupeţi tratamentul şi să vă adresaţi de urgenţă medicului dacă apar următoarele reacţii adverse:
Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

- umflarea feţei, buzelor, limbii, gâtului, cu dificultăţi de respiraţie şi înghiţire (angioedem)
Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

- afectarea severă a rinichilor cu mărirea sau scăderea cantităţii de urină eliminată, creşterea frecvenţei urinărilor.
Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)

- amorţirea bruscă a feţei, braţelor sau picioarelor, mai ales pe o parte a corpului, dificultăţi în vorbire şi înţelegere, tulburări de vedere, ameţeală, pierderea echilibrului, dificultăţi motorii şi dureri de cap severe-semne de accident vascular cerebral - pierderea conştienţei (sincopă)
- semne de tulburări severe din partea inimii (oprirea inimii, dureri puternice în regiunea inimii, cu iradiere în mâna stângă, spate, însoţite de stare de panică şi modificarea stării de conştienţă, modificări ale valorilor tensiunii arteriale-şoc cardiogen)
- semne de afectare a plămânilor de cauză alergică,însoţită de febră, tuse, frisoane, respiraţie dificilă (alveolită alergică/pneumonită eozinofilică), bronhospasm
- dureri în partea superioară a abdomenului (semne de ulcer peptic)
- dureri puternice în regiunea ombilicului, sub formă de centură (semne de pancreatită)
- semne de afectare a ficatului-îngălbenirea pielii şi a albului ochilor, lipsa poftei de mâncare, scădere în greutate, slăbiciune
- leziuni severe ale pielii , cu roşeaţă, umflare, apariţie de vezicule, leziuni, dezlipirea pielii (sindrom Stevens-Johnson, eritem multiform, reacţii pemfigoide, dermatită exfoliativă)
- sindrom nefrotic, caracterizat prin tensiune arterială crescută, umflare şi apariţia de proteine în urină.
Alte reacţii adverse pot include:

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

- tulburări de somn
- modificarea senzaţiilor gustative, ameţeli
- tuse uscată şi iritantă, senzaţie de sufocare
- greaţă, vărsături, jenă gastrică, dureri abdominale, diaree, constipaţie, senzaţie de uscăciune în gură
- mâncărime cu sau fără erupţii pe piele, erupţii trecătoare pe piele
- căderea părului.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de persoane)

- senzaţie de bătăi accelerate şi neregulate ale inimii (tahicardie, tahiaritmii)
- durere toracică severă (angină pectorală)
- conştientizarea bătăilor inimii (palpitaţii).
Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

- pierderea poftei de mâncare (anorexie)
- somnolenţă, dureri de cap, furnicături sau amorţeală (parestezie)
- tensiune arterială scăzută, ocazional paloare a degetelor (sindromul Raynaud), înroşire, paliditate
- ulcere în cavitatea bucală şi pe limbă, umflarea mucoasei cavităţii bucale
- dureri în piept, oboseală, slăbiciune.
Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 de persoane)

- scăderea numărului de neutrofile (un tip de celule albe) în sânge, absenţa globulelor albe mature în sânge (agranulocitoză), scăderea numărului tuturor celulelor în sânge (pancitopenie), mărirea nodulilor limfatici, număr crescut de eozinofile (un tip celule sanguine de culoare albă) în sânge, scăderea numărului de plachete (trombocitopenie), scăderea concentraţiei serice de hemoglobină, număr scăzut de globule roşii în sânge (anemie)
- creşterea nivelului de potasiu în sânge (hiperkaliemie), scăderea concentraţiei de glucoză în sânge (hipoglicemie)
- confuzie, depresie
- tulburări de vedere
- inflamaţia mucoasei nazale cu înfundarea nasului şi eliminări (rinită)
- inflamaţia limbii (glosită)
- erupţii ce proeminează de asupra nivelului pielii însoţite de mâncărime (urticarie)
- sensibilitate crescută la lumină
- dureri musculare şi articulare
- incapacitatea de a atinge sau de a menţine o erecţie (impotenţă), tumefierea sânilor la bărbaţi (ginecomastie)
- febră
- proteine în urină (proteinurie), niveluri scăzute de sodiu în sânge (hiponatremie), niveluri serice crescute de uree, creatinină şi bilirubină, creşterea titrului de anticorpi antinucleari, creşterea vitezei de sedimentare a hematiilor.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Captopril

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la loc protejat de umiditate, la temperaturi sub 25 °C.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Captopril

Substanţa activă este captopril. Fiecare comprimat conţine 25 mg captopril. Alte componente sunt: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, acid stearic.
Cum arată Captopril şi conţinutul ambalajului

Comprimate de culoare albă sau aproape albă, plat-cilindrice, cu margini teşite, cu miros caracteristic.
Captopril este disponibil câte 10 comprimate în blister din PVC/Al, câte 4 blistere împreună cu prospectul în cutie.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare

„Uzina de preparate medicinale din Borisov” societate pe acţiuni deschisă
Republica Belarus, or. Borisov, str. Ceapaev, 64
tel. /fax: +375(177)73 56 12;
+375(177)73 11 56
Fabricantul

„Uzina de preparate medicinale din Borisov” societate pe acţiuni deschisă
Republica Belarus, or. Borisov, str. Ceapaev, 64


Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 28
Cod produs: 63890
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 268
Cod produs: 61833
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.