Forsef inj 1gr i/m

Cod produs: 12562
Divizarea: 1
Doza concentratia: 1000
Forma: sol. inj.
Producator: Bilim Pharmaceuticals AS
Tara: Turcia
Stoc: suficient
eliberat doar cu rețetă!
47 16 lei
(-4%)
45 19 lei
Beneficii:
4 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Forsef 1 g IM

Ceftriaxon

1. CE ESTE FORSEF 1g IM ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

FORSEF 1g IM este un antibiotic care se administrează adulţilor şi copiilor (inclusiv nou-născuţilor). Acesta acţionează prin distrugerea bacteriei care determină apariţia infecţiei. Acest medicament aparţine unui grup de medicamente denumite cefalosporine.

 

FORSEF 1g IM este indicat pentru tratamentul infecţiilor:

-de la nivelul creierului (meningită);

-plămânilor;

-urechii medii;

-de la nivelul abdomenului sau peretelui abdominal (peritonită);

-tractului urinar şi rinichilor;

de la nivelul oaselor şi articulaţiilor;

pielii şi ţesuturilor moi;

din sânge;

de la nivelul inimii;

 

Acesta poate fi administrat şi:

pentru tratamentul anumitor infecţii sexual transmisibile cum este: gonorea şi sifilis;

pentru tratamentul pacienţilor cu un număr scăzut de celule albe ale sângelui (neutropenie), care au febră din cauza unei infecţii bacteriene;

pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu infecţii la nivelul plămânilor, însoţite de bronşita cronică; pentru tratamentul bolii Lyme (cauzată de înţepătura de căpuşă) la adulţi şi la copii, inclusiv la nou-născuţi cu vârsta de peste 15 zile;

pentru a preveni infecţiile care pot apărea în timpul intervenţiilor chirurgicale;

 

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE DE A VI SE ADMINISTRA FORSEF 1g IM

Nu trebuie să vi se administreze FORSEF 1g IM dacă:

-Sunteţi alergic la ceftriaxonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

-Aţi avut o reacţie alergică bruscă sau severă la penicilină sau la antibiotice asemănătoare (precum cefalosporine, carbap- eneme sa^monobactami). Semnele includ umflarea bruscă în regiunea gâtului sau feţei, care poate duce la respiraţie şi deglutiţie dificilă, umflarea bruscă a mâinilor, picioarelor şi gleznelor, precum şi o erupţie cutanată severă, cu extindere rapidă.

-Sunteţi alergic la lidocaină şi vi se administrează FORSEF lg IM sub formă de injecţie la nivelul muşchiului.

 

FORSEF 1g IM nu trebuie administrat la nou-născuţi dacă:

-Nou-născutul este prematur.

-Nou-născutul (până la vârsta de 28 zile) are anumite tulburări ale sângelui sau icter (îngălbenirea pielii sau a albului ochilor) sau i s-a administrat într-una din vene un medicament care conţine calciu.

 

Atenţionări şi precauţii

înainte de a vi se administra FORSEF 1g IM. adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale dacă:

-Vi s-a administrat recent sau urmează să vi se administreze medicamente ce conţin calciu.

- Aţi avut recent diaree după ce vi s-a administrat un alt antibiotic.

-Dacă aţi avuţ vreodată^afecţiuni ale intestinului, în special colită (inflamaţia intestinului).

-Aveţi afecţiuni severe ale ficatului sau rinichilor.

- Aveţi calculi la nivelul vizicei biliare sau la nivelul rinichilor.

-Aveţi alte afecţiuni, cum este anemia hemolitică (o scădere a numărului de celule roşii ale sângelui care poate determina paloare pielii şi slăbiciune sau respiraţie dificilă).

-Ţineţi o dietă cu un conţinut scăzut de sodiu.

 

Dacă aveţi nevoie să vi se efectueze teste de sânge sau de urină

Dacă vi se administrează FORSEF lg IM pentru un timp îndelungat, va fi necesar să efectuaţi regulat analizele de sânge. FORSEF 1g IM poate afecta rezultatele testelor de urină pentru zahăr şi ale testului de sânge, şi anume testul Coombs.

Dacă vi se efectuiază analize anunţaţi persoana care vă prelevează proba că vi se administrează FORSEF 1g IM.

Dacă sunteţi diabetic sau trebuie sa monitorizaţi nivelul glucozei din sânge nu utilizaţi acele sisteme de monitorizare, care la prezenţa ceftriaxonei în plasmă vor indica nivelul glucozei din sânge incorect. Dacă utilizaţi un astfel sisteme verificaţi instrucţiunile de utilizare şi spuneţi medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Se recomandă metode alternative de testare al niveluli de zahăr în sânge.

 

Copii şi adolescenţi

Anunţaţi medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală înainte ca FORSEF 1g IM să fie administrat copilului dumneavoastră dacă:

-Lui /ei i s-a administrat recent sau i se va administra într-una din vene un medicament care conţine calciu.

 

FORSEF 1g IM împreuna cu alte medicamente

Anunţaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul, dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Anunţaţi în mod special medicul dumneavoastră sau asistenta medicală, dacă utilizaţi oricare dintre următoarele medicamente:

-Un antibiotic din grupa aminoglicozide.

-Un antibiotic numit cloramfenicol (utilizat pentru tratamentul infecţiilor, în special infecţii ale ochilor).

 

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări, înainte de a lua acest medicament.

Medicul dumneavoastră va evalua beneficiul tratamentului dumneavoastră cu FORSEF 1g IM în raport cu riscul la care poate fi expus copilul dumneavoastră.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

FORSEF 1g IM poate provoca ameţeli. Dacă vă simţiţi ameţit, nu conduceţi şi nu folosiţi utilaje. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă manifestaţi aceste simptome.

Forsef conţine sodiu. Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

 

Dacă în prezent utilizaţi medicamente cu prescripţie sau fără prescripţie medicală sau aţi utilizat recent, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

3. CUM VI SE VA ADMINISTRA FORSEF 1g IM

FORSEF 1g IM se administrează, de obicei, de către un medic sau o asistentă medicală. Acesta poate fi administrat prin picurare (perfuzie intravenoasă) sau injectare direct într-una din vene sau în muşchi. FORSEF 1g IM va fi reconstituit de către medic, farmacist sau asistenta medicală şi nu va fi amestecat sau administrat în acelaşi timp cu medicamente injectabile care conţin calciu.

 

Doza uzuală

Medicul dumneavoastră va decide doza de FORSEF lg IM pentru dumneavoastră. Doza va depinde de: -severitatea şi tipul infecţiei,

-dacă vi se administrează alte antibiotice,

-greutatea şi vârsta dumneavoastră,

-cât de bine funcţionează rinichii şi ficatul dumneavoastră.

Durata tratamentului cu FORSEF 1g IM depinde de tipul infecţiei pe care o aveţi.

 

Adulţi, pacienţi vârstnici şi copii cu vârsta peste 12 ani şi cu o greutate corporală mai mare sau egală cu 50 kilograme (kg): 1g până la 2g, o dată pe zi, în funcţie de severitatea şi tipul infecţiei. Dacă aveţi o infecţie severă, medicul dumneavoastră vă va administra o doză mai mare (până la 4g, o dată pe zi) . Dacă doza dumneavoastră zilnică este mai mare de 2g, aceasta ar putea fi administrată ca o doză unică o dată pe zi sau ca două doze separate.

 

Nou-născuţi, sugari şi copii cu vârsta între 15 zile şi 12 ani, cu o greutate corporală mai mică de 50 kg:

-50 - 80 mg FORSEF lg IM o dată pe zi, pentru fiecare kilogram de greutate corporală, în funcţie de severitatea şi tipul infecţiei. Dacă aveţi o infecţie severă, medicul dumneavoastră vă va administra o doză mai mare, de până la 100 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporală, până la maximum 4g o dată pe zi. Dacă doza dumneavoastră zilnică este mai mare de 2g, aceasta ar putea fi administrată ca o doză unică o dată pe zi sau ca două doze separate.

 

-La copiii cu o greutatea corporală de 50kg sau mai mare, trebuie să se administreze doza uzuală pentru adult.

 

Nou-născuţi (0 - 14 zile)

-20 - 50mg FORSEF lg IM o dată pe zi, pentru fiecare kilogram de greutate corporală a copilului, în funcţie de severitatea şi tipul infecţiei.

-Doza zilnică maximă nu este mai mare de 50mg pentru fiecare kilogram de greutate corporală a copilului.

 

Pacienţi cu afecţiuni ale ficatului şi rinichilor

Dumneavoastră vă poate fi administrată o doză diferită faţă de doza uzuală. Medicul dumneavoastră va decide care este doza de FORSEF lg IM necesară pentru dumneavoastră şi vă va monitoriza cu atenţie, în funcţie de severitatea afecţiunii ficatului sau rinichilor.

Dacă aveţi impresia că efectul FORSEF este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

 

Dacă vi se administrează mai mult FORSEF 1g IM decât trebuie

Dacă vi se administrează, în mod accidental, mai mult decât doza prescrisă, contactaţi imediat medicul sau cel mai apropiat spital.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi FORSEF 1g IM

Dacă omiteţi o injecţie, trebuie să o administraţi cât mai curând posibil. Cu toate acestea, dacă este aproape timpul să vi se administreze următoarea doză, săriţi peste doza omisă. Nu trebuie să vi se administreze o doză dublă (două injecţii în acelaşi timp) pentru a compensa doza omisă.

 

Dacă încetaţi să utilizaţi FORSEF 1g IM

Nu încetaţi să utilizaţi FORSEF 1g IM decât dacă medicul dumeavoastră vă spune acest lucru. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, întrebaţi medicul dumneavoastră sau asistenta medicală.

 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, FORSEF 1g IM poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Următoarele reacţii adverse pot apărea după administrarea acestui medicament:

 

Reacţii alergice severe (cu frecvenţă necunoscută - care nu poate fi estimată din datele disponibile)

 

Dacă aveţi o reacţie alergică severă, adresaţi-vă imediat unui medic. Simptomele pot include:

-Umflare bruscă în regiunea gâtului, feţii, buzelor sau a gurii. Aceasta poate duce la deglutuţie şu respiraţie dificilă.

-Umflare bruscă a mâinilor, picioarelor sau gleznelor.

 

Erupţii cutanate severe (cu frecvenţă necunoscută - care nu poate fi estimată din datele disponibile)

Dacă aveţi o erupţie cutanată severă, adresaţi-vă imediat unui medic.

Semnele pot include o erupţie cutanată severă, care se extinde rapid cu vezicule sau cu exfolierea pielii, şi posibilitatea apariţiei veziculelor la nivelul gurii.

 

Alte reacţii adverse posibile:

 

Frecvente (pot afecta 1 din 10 persoane)

-Modificări ale celulelor albe ale sângelui (cum sunt scăderea numărului de leucocite şi creşterea numărului de euzinofile) şi ale plachetelor (scăderea numărului de trombocite).

- Scaune moi sau diaree.

-Modificări ale rezultatelor testelor de sânge pentru funcţiile ficatului.

-Erupţie cutanată.

 

Mai puţin frecvente (pot afecta 1 din 100 de persoane)

-Infecţii cauzate de ciuperci (de exemplu candidoză bucală).

-O scăderea a numărului de celule albe ale sângelui (granu-locitopenie).

-Scăderea numărului de celule roşii ale sângelui (anemie).

-Probleme de coagulare a sângelui. Semnele pot include apariţia cu uşurinţă a hematoamelor, dureri şi inflamarea articulaţiilor.

-Dureri de cap.

-Ameţeli.

-Stare sau senzaţie de rău.

-Prurit (mâncărime).

-Dureri la locul de injectare.

-Febră.

-Rezultat anormal al testării funcţiei rinichilor (creşterea cre-atininei din sânge).'

 

Rare (pot afecta 1 din 1000 de persoane)

-Inflamaţia intestinului gros (colon). Semnele includ diaree, de obicei însoţită de sângerare şi mucus, dureri de stomac şi febră.

-Respiraţie dificilă (bronhospasm).

-Erupţie cutanată (urticarie), care poate acoperi o mare parte din corpul dumneavoastră, însoţită de inflamaţie şi senzaţie de mâncărime.

-Prezenţa de sânge sau de zahăr în urină.

- Edem (acumulare de lichid).

-Tremurături.

 

Cu frecvenţă necunoscută (Frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

-O infecţie secundară care posibil să nu răspundă la antibioticul prescris anterior.

-O formă de anemie în care celulele roşii ale sângelui sunt distruse (anemie hemolitică).

-Scădere esenţială a celulelor albe ale sângelui (agranuloc-itoză).

-Convulsii.

-Vertij (senzaţie de ameţeală).

-Inflamaţia pancreasului (pancreatită). Semnele includ durere severă de stomac, care se poate extinde până spre spate. Inflamaţia mucoasei bucale (stomatită).

-Inflamaţia limbii (glosită). Semnele includ umflare, roşeaţă şi durere a limbii.

-Afecţiuni a vezicii biliare, care pot cauza durere, senzaţie sau stare de rău.

-O afecţiune neurologică care poate apărea la nou-născuţii cu icter sever (kemicter).

-Afecţiuni ale rinichilor determinate de depozitele de sare de calciu de ceftriaxonă. Dureri la urinare sau eliminarea unor cantităţi mici de urină.

-Rezultat fals-pozitiv al testului Coombs (un test pentru anumite tulburări ale sângelui).

-Rezultat fals-pozitiv al testului pentru galactozemie (o acumulare anormală a galactozei).

-Forsef poate interfera cu anumite tipuri de teste pentru glu-coză - vă rugăm verificaţi cu medicul dumneavoastră.

 

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă.

 

5. CUM SE PĂSTREAZĂ FORSEF 1g IM

Medicul dumneavoastră sau farmacistul este responsabil pentru condiţiile de păstrare ale Forsef 1g IM. La fel ca şi pentru măsurile de precauţie în vederea eliminării reziduurilor şi protejării mediului.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină şi umiditate. Se recomandă să se utilizeze soluţia proaspăt preparată.

Nu utilizaţi FORSEF 1g IM după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine FORSEF 1g IM

Substanţa activă: Un flacon cu pulbere pentru soluţie injectabilă conţine ceftriaxonă lg sub formă de ceftriaxonă sodică. Excipienţi: O fiolă 4ml de clorhidrat de lidocaină 1% conţine: clorhidrat de lidocaină, clorură de sodiu, hidroxid de sodiu/acid hidrocloric (ajustare pH-lui), apă pentru injecţii.

 

Cum arată FORSEF 1g IM şi conţinutul ambalajului

FORSEF 1g IM se prezintă sub formă de pulbere cristalină albă sau slab gălbuie.

FORSEF 1g IM conţine: 1 flacon + 1 fiolă.

Flacon din sticlă tip III incoloră cu capacitatea de 15 ml, conţinând pulbere pentru soluţie injectabilă, închis cu dop si etanşat cu capsă din aluminiu.

O fiolă din sticlă tip I cu capacitate de 4 ml cu solvent. Ambele ambalate în cutie de carton cu prospect pentru pacienţi.

 

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE ŞI FABRICANTUL

BILIM ÎLAC SANAYIVE TICARET A.Ş.

Kaptanpaşa Mahallesi, Zincirlikuyu Cad. No: 184 34440 Beyoglu-îstanbul-Turcia

 

FABRICANŢII

Ceftriaxonă de sodiu 1g pulbere pentru soluţia injectabilă PHARMAVISION SAN. VE TIC. A.Ş.

Davutpaşa Caddesi, No. 145,

Topkapi-îstanbul-Turcia

 

ZENTIVA SAGLIK URUNLERI SAN. VE TIC A.Ş

Kii9ukkariştiran Mahallesi, Merkez Sokak, No: 223/4 Buyukkanştiran/Luleburgaz-Kirklareli-Turcia

 

Clorhidrat de lidocaină solvent pentru soluţia injectabilă ÎDOL ÎLAC DOLUM SANAYI VE TICARET A.Ş.

Davutpaşa Cad., Cebealibey Sok., No: 20 Topkapi / Istanbul / Turcia

 

IMARETCIOCLU ILAC sa n . ltd ş t i .

SAMSUN SERBEST BOLGESI ŞUBESI

Serbest Bolge, E Ada, 2 Parsel,

Limanitji, Samsun / Turcia

 

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 152
Cod produs: 63925
Top sezon
Preț produs în pct: 154
Cod produs: 46171
Top sezon
Preț produs în pct: 4
Cod produs: 42965
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Produse vizualizate
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.