Terbonil comp. 250mg N28

Cod produs: 14630
Divizarea: 28
Doza concentratia: 250
Forma: comp.
Producator: Bilim Pharmaceuticals AS
Tara: Turcia
Stoc: suficient
170 45 lei
(-8%)
156 69 lei
Beneficii:
15 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

TERBONIL 250 mg comprimate

Terbinafinum

1. Ce este Terbonil şi pentru ce se utilizează

Terbonil comprimate conține ca substanță activă terbinafina, care este un medicament antifungic.

Terbinafina aparţine unui grup de medicamente numit agenţi antifungici şi este utilizată pentru tratamentul infecţiilor fungice ale pielii, părului şi unghiilor. Administrată oral, terbinafina atinge la locul infecţiei concentraţii suficient de mari încât să omoare ciuperca sau să îi oprească creşterea.

Comprimatele de Terbonil sunt utilizate pentru tratamentul infecţiilor fungice ale unghiilor de la mâini şi de la picioare. La fel ca și în tratamentul infecţiilor de tip tinea (dermatofitoze) ale scalpului şi părului, zonei inghinale şi ale altor zone ale corpului, picioarelor, cât şi pentru tratamentul infecţiilor cu levuri ale pielii.

2. Înainte să utilizaţi Terbonil

Nu utilizaţi Terbonil comprimate:

- dacă sunteţi alergic la terbinafină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

- dacă aveţi sau aţi avut probleme hepatice de orice fel.

- dacă alăptați.

Atenţionări şi precauţii

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Terbonil

- dacă aveţi simptome cum sunt greaţă persistentă şi inexplicabilă, vărsături, dureri de stomac, pierderea apetitului alimentar, oboseală neobişnuită; dacă remarcaţi îngălbenirea pielii sau a ochilor, urina dumneavoastră devine neobişnuit de închisă la culoare sau materiile fecale sunt neobişnuit de deschise la culoare (semne ale problemelor hepatice),

- dacă aveţi orice tip de probleme la nivelul pielii, cum ar fi erupţii trecătoare pe piele, roşeaţă, formarea de băşici la nivelul buzelor, ochilor sau gurii, descuamarea pielii (semne ale unor reacţii grave la nivelul pielii),

- dacă aveți la nivelul pielii pete îngroșate de culoare roșie sau argintie (psoriazis), sau erupție la nivelul feței, dureri articulare, afectare musculară, febră (lupus eritematos),

- dacă aveţi slăbiciune, hemoragie neobişnuită, vânătăi sau infecţii frecvente (semne ale unor tulburări sanguine),

- dacă luați concomitent alte medicamente,

- dacă aveți funcția rinichilor puternic afectată.

Utilizarea la vârstnici

Terbonil comprimate poate fi utilizat de persoane cu vârsta peste 65 ani. Dacă aveţi vârsta peste 65 ani, veţi utiliza aceeaşi doză ca şi pentru ceilalţi pacienţi adulţi.

Copii şi adolescenţi

Terbonil comprimate nu este recomandat pentru utilizare la copiii cu vârsta sub 2 ani.

Terbonil împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Unele medicamente pot interacţiona cu Terbonil. Spune-ți medicului dumneavoastră dacă luați următoarele medicamente:

-Rifampicină utilizată în unele infecții.

-Cimetidina utilizată în cazul problemelor gastrice, cum ar fi indigestie sau ulcer.

-Antidepresive, incluzând antidepresive triciclice, ISRS (inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei), sau inhibitorii MAO (inhibitori de monoaminoxidază).

-Contraceptive orale (tulburări ale ciclului menstrual și sângerări).

-Beta-blocante sau anti-aritmice utilizate în cazul problemelor cardiace.

-Medicamente pentru tratarea problemelor cardiace (de exemplu, propafenona, amiodarona).

-Ciclosporina, un medicament utilizat pentru a controla sistemul imunitar al organismului, în scopul de a preveni respingerea organelor transplantate.

-Medicamente utilizate pentru tratamentul infecțiilor fungice (de exemplu, fluconazol, ketoconazol).

- Medicamente utilizate pentru tratarea tusei (de exemplu, dextrometorfan).

- Cafeina.

Este necesar să vă verificați periodic funcţia hepatică înainte și în timpul tratamentului cu Terbonil comprimate.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Terbonil nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, decât dacă este absolut necesar. Medicul va discuta cu dumneavoastră posibilele riscuri ale administrării Terbonil în timpul sarcinii.

Alăptarea

Nu trebuie să alăptaţi în timpul administrării Terbonil, deoarece sugarul poate fi expus la terbinafină prin intermediul laptelui matern. Aceasta poate dăuna copilului dumneavoastră.

Dacă în prezent utilizați medicamente cu prescriptie sau fără prescripție medicală sau ați utilizat recent, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Unii oameni au raportat senzație de amețeală sau buimăcie în timpul tratamentului cu Terbonil comprimate. În cazul în care se întâmplă acest lucru, nu conduceți vehicule și nu folosiți orice alte utilaje.

3. Cum să utilizaţi Terbonil

Medicul dumneavoastră va decide doza de Terbonil comprimate pe care trebuie să o luați. Utilizați acest medicamentu exact așa cum va recomandat medicul sau farmacistul. Continuați tratamentul pe întreaga durată recomandată de medicul dumneavoastă, cu excepția apariției reacțiilor adverse. Dacă nu sunteți sigur, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cât Terbonil trebuie să administraţi şi cât de des

Adulţi

Doza uzuală recomandată este de un comprimat Terbonil (250 mg terbinafină), o dată pe zi.

Copii

Nu există date disponibile în ceea ce priveşte administrarea Terbonil la copiii cu vârsta sub 2 ani (de obicei, cu greutate sub 12 kg).

Copii cu greutate între 20-40 kg: doza recomandată este de 125 mg terbinafină (1/2 comprimat Terbonil 250 mg), o dată pe zi.

Copii cu greutate >40 kg: doza recomandată este de un comprimat Terbonil 250 mg, o dată pe zi.

Cum să luaţi Terbonil

Luaţi Terbonil comprimate pe cale orală, cu apă. Medicamentul trebuie luat preferabil la aceiași oră în timpul zilei și poate fi luat pe nemâncate sau după masă.

Cât timp să utilizaţi Terbonil

Aceasta depinde de tipul de infecţie pe care îl aveţi, cât de severă este şi ce zonă a corpului este afectată.

Medicul dumneavoastră vă va spune exact cât timp va trebui să utilizaţi comprimatele.

Durata normală a tratamentului este următoarea:

Pentru infecţiile de tip tinea (dermatofitoze) ale picioarelor, Terbonil trebuie administrat timp de 2-6 săptămâni.

Pentru infecţiile de tip tinea (dermatofitoze) şi infecţii cu levuri, infecţii inghinale şi ale altor zone ale corpului, Terbonil trebuie administrat timp de 2-4 săptămâni.

Este important să administraţi zilnic comprimatul/comprimatele şi să continuaţi administrarea lui/lor atât timp cât vă recomandă medicul dumneavoastră. Acest lucru este necesar pentru a vă asigura că infecţia este vindecată complet şi şansa ca aceasta să revină după încetarea tratamentului cu comprimate să fie mult mai mică.

Infecţii ale părului şi scalpului

Pentru infecţiile de tip tinea (dermatofitoze) ale scalpului şi părului, durata normală a tratamentului este de 4 săptămâni.

Infecţii ale unghiilor

De obicei, infecţiile fungice ale unghiilor necesită un timp de vindecare mai îndelungat decât infecţiile fungice ale pielii. Pentru majoritatea infecţiilor unghiilor, Terbonil trebuie administrat timp de 6 până la 12 săptămâni.

Infecţiile unghiilor de la mâini

Durata tratamentului: în majoritatea cazurilor, 6 săptămâni de tratament sunt suficiente.

Infecţiile unghiilor de la picioare

Durata tratamentului: în majoritatea cazurilor, 12 săptămâni sunt suficiente.

Unii pacienţi, cu o creştere lentă a unghiei, pot necesita un tratament mai îndelungat. Medicul va discuta acest aspect cu dumneavoastră.

Dacă ați uitat să luați Terbonil

Dacă ați uitat să luați Terbonil comprimate, nu vă îngrijorați. Administraţi comprimatul imediat ce vă amintiţi. Dacă au rămas mai puţin de 4 ore până când trebuie să utilizaţi următoarea doză, aşteptaţi şi administraţi următoarea doză la timpul potrivit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă ați luat mai mult Terbonil decât trebuie

Dacă utilizaţi accidental mai multe comprimate decât v -a prescris medicul dumneavoastră, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital, luând cu dumneavoastră cutia de medicament.

Dacă încetaţi să utilizaţi Terbonil

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

De ce altceva trebuie să fiţi avertizaţi când utilizaţi Terbonil

Există alte măsuri pe care le puteţi lua pentru a vă vindeca şi a fi sigur că infecţia nu revine. De exemplu, păstraţi zonele infectate uscate şi aerisite şi schimbaţi zilnic îmbrăcămintea care este în contact direct cu zona/zonele infectate.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Opriţi imediat administrarea Terbonil şi spuneţi medicului dumneavoastră, dacă observați următoare simptome:

- Îngălbenirea pielii sau al ochilor. Colorare neobișnuită de închisă a urinei sau fecale de culoare deschisă, greață persistentă și inexplicabilă, probleme de stomac, pierderea poftei de mâncare sau oboseală neobișnuită sau slăbiciune ( acestea pot indica probleme hepatice), creșterea nivelului de enzime hepatice, care poate fi observat conform rezultatului unor teste de sânge.

- Reacții cutanate severe, inclusiv erupții cutanate, sensibilitate la lumină, vezicule sau pustule.

- Slăbiciune, sângerări neobișnuite, vânătăi, paloarea anormală a pielii, oboseală neobișnuită sau slăbiciune, sau dificultăți de respirație la efort, la fel dezvoltarea frecventă a infecții (acest lucru poate fi un simptom al unor tulburări sanguine).

- Dificultăți de respirație, amețeli, umflarea, în special a feței și gâtului, înroșirea feței, dureri abdominale cu crampe, rigiditate, erupții cutanate, febră sau umflarea/ marirea ganglionilor limfatici (semne de reacție alergică severă).

- Simptome, cum ar fi erupții cutanate, febră, mâncărime, oboseală sau dacă observați apariția unor pete roşii-violet sub suprafața pielii (semne de inflamație a vaselor de sânge).

- Durere severă în partea superioară a stomacului, care se extinde spre spate (semne de inflamație a pancreasului).

- Slăbiciune şi dureri musculare inexplicabile sau aveţi urina închisă la culoare (maron-roşiatică) (semne posibile ale necrozei musculare).

Următoarele reacţii adverse au fost raportate la administrarea de Terbonil:

Foarte frecvente (afectează mai mult de 1 din 10 utilizatori):

- dureri de cap (cefalee).

- senzaţie de saţietate (plenitudine în stomac)

- scăderea poftei de mâncare

- dispepsie (dureri abdominale, greață, vărsături, balonare)

- durere uşoară în abdomen

- diaree

- mâncărime, erupții cutanate sau inflamație.

- dureri musculare şi articulare.

Frecvente (afectează mai puţin de 1 din 10 utilizatori):

- depresie

- alterarea sau pierderea simţului gustului. Acest lucru, de obicei, dispare în câteva săptămâni.

- amețeală

- afectarea vederii

- oboseală

Mai puţin frecvente (afectează mai puţin de 1 din 100 utilizatori):

- stare de neliniște

- senzație de furnicături în mâini și picioare, scăderea sensibilității la nivelul pielii

- țiuit în urechi

- sensibilitatea pielii la razele solare și razele ultraviolete artificiale

- ridicarea temperaturii corpului

- scădere în greutatea corporală

Rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori):

- probleme hepatice

Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 utilizatori):

- scăderea numărului de globule albe din sânge responsabile cu apărarea împotriva infecţiilor

(neutropenie), a celulelor responsabile de coagularea sângelui (trombocitopenie) sau amândurora (agranulorcitoză), scăderea numărului de celule din sânge (pancitopenie)

- reacţii alergice severe

- reacții cutanate grave (apariţia de vezicule, descuamarea pe suprafaţă mare)

- erupții de tip psoriazic sau agravarea psoriazisului

- căderea părului

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- bătăi accelerate ale inimii, erupţii pe piele, dificultate la respirație, umflarea limbii şi a gâtului, senzaţie de apăsare în piept, o scădere bruscă a presiunii arteriale sau şoc. Acestea pot fi semnele unei reacţii alergice severe (anafilaxie sau boala serului)

- tulburări ale simțului mirosului până la dispariţia permanentă a acestuia

- vedere încețoșată, acuitate vizuală redusă

- scăderea auzului sau modificări ale capacităţii de a auzi

- inflamaţia vaselor de sânge (vasculită)

- inflamaţia pancreasului (pancreatită)

- erupție pe piele cu creșterea numărului unor anumite celule ale sângelui (eozinofile) și simptome sistemice

- distrugerea fibrelor musculare (rabdomioliză)

- stare generală asemănătoare celei întâlnită în gripă (de exemplu, oboseală, frisoane, dureri articulare

- creşteri ale valorilor unei enzime (creatin-fosfokinaza)

Raportarea reacțiilor adverse suspectate

Raportarea reacțiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Aceasta permite monitorizarea în continuare a raportului beneficiu/risc al medicamentului.

5. Cum se păstrează Terbonil

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Terbonil comprimate după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP: Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu utilizați acest medicament dacă observați ambalaj sau produs deteriorat.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Terbonil

Substanţa activă este clorhidratul de terbinafină. Fiecare comprimat conţine clorhidrat de terbinafină 281,30 mg, echivalent cu terbinafină 250 mg.

Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidroxipropilmetilceluloză, celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu.

Cum arată Terbonil comprimate şi conţinutul ambalajului

Comprimate de culoare albă, rotunde, biconvexe, cu o incizie pe o parte a comprimatului.

Terbonil comprimate este disponibil a cîte 28 comprimate. 2 blistere a cîte 14 comprimate în blister, în cutie de carton cu prospect pentru pacienți.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE INREGISTRARE

Deţinătorul Certificatului de Înregistrare

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Kaptanpaşa Mahallesi, Zincirlikuyu Cad. No:184

34440 Beyoğlu-İstanbul-Turcia

Fabricantul

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi, 1900 Sokak, No: 1904

41480 Gebze – Kocaeli - Turcia

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 25
Cod produs: 52487
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 267
Cod produs: 61835
Promoție
Preț produs în pct: 346
Cod produs: 61830
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 544
Cod produs: 61824
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.