Maxitrol ung. oft. 1 g 3,5 g N1

Cod produs: 21385
Divizarea: 1
Divizarea: 1
Doza concentratia: 1
Doza concentratia: 1
Forma: ung. oft.
Producator: Alcon-Couvreur NV, SA
Tara: Belgia

MAXITROL 1 mg + 3500 UI + 6000 UI/g unguent oftalmic

Dexamethasonum + Neomycinum + Polymyxinum B
1. Ce este MAXITROL şi pentru ce se utilizează

Maxitrol este utilizat pentru tratamentul inflamaţiilor şi a posibilelor infecţii oculare. Cauza acestei inflamaţii poate fi o infecţie sau orice altceva care v-a afectat ochiul.
Maxitrol este o asociere de glucocorticoizi şi antiinfecţioase. Glucocorticoizii (în acest caz dexametazona) ajută la prevenirea şi diminuarea inflamaţiei oculare. Antiinfecţioasele (în acest caz sulfatul de neomicină şi sulfatul de polimixină B) au activi tate împotriva majorităţii microorganismelor care pot infecta în mod obişnuit ochiul.
Dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi MAXITROL

Nu utilizaţi Maxitrol:

- dacă sunteţi alergic la dexametazonă, sulfatul de neomicină, sulfatul de polimixină B sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- dacă credeţi că aveţi:
- Keratită cu virusul Herpes simplex, variolă, varicelă/herpes zoster sau orice altă infecţie oculară virală
- Afecţiuni fungice sau micobacteriene ale structurilor oculare.
Doar medicul dumneavoastră poate să decidă ce tratament este adecvat pentru tipul dumneavoastră de infecţie.
Utilizaţi cu grijă Maxitrol:

- utilizaţi Maxitrol doar ca unguent pentru ochi
- dacă aveţi presiune intraoculară crescută (glaucom) adresaţi-vă medicului dumneavoastră
- dacă observaţi reacţii alergice la Maxitrol, precum prurit la nivelul pleoapelor, tumefieri şi înroşiri ale ochilor, întrerupeţi utilizarea şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
- utilizarea acestui medicament poate avea ca rezultat înroşirea, iritarea şi disconfort la nivelul pielii . În cazul utilizării concomitente a altor antibiotice de tipul aminoglicozidelor, administrate topic sau sistemic, pot apărea reacţii alergice de sensibilitate.
- în cazul în care mai utilizaţi un alt antibiotic pe lângă Maxitrol, adresaţivă medicului dumneavoastră
- dacă utilizaţi Maxitrol o elasticitate îndelungată există riscul:
- de creştere a presiunii intraoculare. Pe durata tratamentului cu Maxitrol, verificaţi-vă în mod regulat presiunea intraoculară. Acest lucru este important mai ales la copii şi adolescenţi, deoarece riscul de hipertensiune oculară indusă de corticosteroizi poate fi mai mare la copii şi poate să apară mai devreme decât la adulţi. Utilizarea Maxitrol la copii şi adolescenţi nu este aprobată. Riscul de hipertensiune oculară indusă de corticosteroizi şi/sau de formare a cataractei este mai mare la pacienţii predispuţi (de ex. diabetici).
- de a deveni mai susceptibil la producerea altor infecţii oculare de vindecarea mai lentă a rănilor oculare. Dacă simptomele se înrăutăţesc sau revin brusc, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
- steroizii administraţi la nivelul ochilor pot întârzia procesul de vindecare a leziunilor oculare. AINS (antiinflamatoarele nesteroidiene) administrate topic au de asemenea ca efect încetinirea sau întârzierea procesului de vindecare. Utilizarea concomitentă a AINS administrate topic şi a steroizilor administraţi topic poate creşte riscul de probleme la vindecare.
- dacă aveţi o afecţiune care produce subţierea ţesuturilor oculare, adresaţi-vă medicului sau farmacistului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament.

- dacă utilizaţi lentile de contact:

- Utilizarea lentilelor de contact (dure sau moi) nu este recomandată pe durata tratamentului infecţiilor sau inflamaţiilor oculare.

Maxitrol împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau sar putea să luaţi orice alte medicamente. Nu uitaţi să menţionaţi medicamentele pe care le-aţi cumpărat fără prescripţie medicală. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi AINS administrate topic. Utilizarea concomitentă a steroizilor administraţi topic şi a AINS administrate topic poate favoriza problemele de vindecare a leziunilor corneene.
Dacă utilizaţi lentile de contact nu utilizaţi Maxitrol în timp ce le purtaţi. Aşteptaţi 15 minute după administrarea unguentului oftalmic şi după aceea puneţi la loc lentilele.
Totuşi, este important să ştiţi că nu trebuie să purtaţi lentile de contact în cazul în care aveţi o infecţie oculară.
Medicul dumneavoastră poate considera necesar să vă determine presiunea intraoculară în timpul tratamentului cu acest medicament. Trebuie să urmaţi recomandarea acestuia.
Siguranţa utilizării acestui medicament la pacienţii pediatrici nu a fost demonstrată.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Vederea dumneavoastră poate să fie neclară o elasticitate de timp după ce aţi utilizat Maxitrol. În această elasticitate nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.
Maxitrol conţine p-hidroxibenzoat de metil şi p-hidroxibeanzoat de propil l care pot cauza reacţii alergice

3. Cum să utilizaţi MAXITROL

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Este recomandat să vă aplicaţi o cantitate mică de unguent în sacul conjunctival de 3-4 ori pe zi. Medicul dumneavoastră va stabili durata tratamentului.
Maxitrol trebuie administrat doar pe cale oftalmică.
Cum trebuie administrat Maxitrol

1. Luaţi tubul de Maxitrol şi o oglindă.
2. Spălaţi-vă pe mâini.
3. Deşurubaţi capacul tubului.
4. Ţineţi tubul cu vârful în jos, între degetul mare şi cel mijlociu (Fig. 1).
5. Trageţi în jos, cu degetul, pleoapa inferioară până când se formează un ,buzunăraş” între pleoapă şi ochi. Unguentul va fi administrat acolo (Fig. 2).
6. Apropiaţi tubul de ochi. Dacă vă este de ajutor, utilizaţi oglinda pentru orientare.
7. Nu atingeţi cu vârful tubului ochiul sau pleoapa, zonele înconjurătoare sau alte suprafeţe. Unguentul se poate contamina.
8. Apăsaţi uşor baza tubului cu degetul arătător până când este eliberată doar o mică cantitate de unguent Maxitrol (Fig. 3).
9. După ce aţi utilizat Maxitrol, lăsaţi liberă pleoapa şi închideţi ochiul.
10. Dacă vă administraţi unguentul în ambii ochi, repetaţi etapele descrise anterior pentru celălalt ochi.
11. Reînşurubaţi capacul tubului imediat după utilizare.
12. Utilizaţi doar un singur tub.
Dacă o parte de unguent a căzut pe lângă ochi, încercaţi din nou s-o administraţi.
Dacă aţi utilizat mai mult Maxitrol decât ar fi trebuit, clătiţi-vă ochii cu apă călduţă. Nu vă mai administraţi unguent, ci continuaţi cu doza următoare, conform schemei de tratament.
Dacă aţi uitat să utilizaţi Maxitrol, continuaţi cu doza următoare conform schemei de tratament. Dacă este momentul administrării următoare, nu administraţi şi doza uitată ci continuaţi tratamentul aşa cum v-a fost recomandat. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă utilizaţi alte medicamente administrate pe cale oftalmică, trebuie să lăsaţi un interval de minim 5 minute între administrări. Unguentele oftalmice vor fi ultimele administrate.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta 1 până la 10 utilizatori din 1000) Reacţii adverse oculare: inflamarea suprafeţei oculare, presiune intraoculară crescută, tulburarea vederii, sensibilitate la lumină, creşterea dimensiunii pupilei, căderea pleoapei, durere oculară, umflarea ochilor, prurit ocular, disconfort ocular, senzaţii anormale în ochi, iritarea ochilor, înroşirea ochilor, intensificarea secreţiei lacrimale. Reacţii adverse generale: alergie
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează MAXITROL

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi tub după „Exp”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.
După prima deschidere a tubului poate fi utilizat cel mult 28 de zile, păstrat la temperaturi sub 25˚C.
A nu se păstra la frigider. Păstraţi tubul bine închis.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Maxitrol

- Substanţele active sunt dexametazonă 1 mg, neomicină 3500 UI sub formă de sulfat de neomicină şi polimixină B 6000 UI sub formă de sulfat de polimixină B.
- Celelalte componente sunt: p-hidroxibenzoat de metil (E218), phidroxibenzoat de propil (E216), lanolină, parafină.
Cum arată Maxitrol şi conţinutul ambalajului

MAXITROL unguent oftalmic este furnizat într-un tub din aluminiu cu lac interior protector epoxi-fenolic şi capac din polipropilenă cu filet. Cutia conţine 1 tub a 3,5 g unguent.
Deţinătorul Certificatului de Înregistrare şi Fabricantul

Deţinătorul Certificatului de Înregistrare

S. A. Alcon-Couvreur N. V. Rijksweg 14, B-2870 Puurs, Belgia
Fabricanţii

S. A. Alcon-Couvreur N. V.
Rijksweg 14, B-2870 Puurs, Belgia
ALCON CUSI S. A.
Camil Fabra 58, 08320 El Masnou
Barcelona, Spania

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 10
Cod produs: 11434
Top sezon
Cod produs: 12123
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 544
Cod produs: 61824
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.