Vermigal Novo susp 400mg/10ml

Cod produs: 31598
Divizarea: 1
Doza concentratia: 400
Forma: susp.
Producator: Biofarm SA, SC
Tara: Romania
Stoc: suficient
eliberat doar cu rețetă!
24 94 lei
(-5%)
23 71 lei
Beneficii:
2 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Vermigal Novo susp. orala 400mg x 10ml

1.              CE ESTE VERMIGAL NOVO 400 mg SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Albendazolul apartine medicamentelor denumite preparate antihelmintice, antinematode, fiind activ fata de diversi parazitii localizati la nivelul intestinului sau altor tesuturi din organism.

Administrarea pe termen scurt este indicata in parazitozele simple sau mixte, intestinale si/sau ale tesuturilor, la adulti si la copiii cu varsta mai mare de 2 ani, provocate de infestarea cu urmatorii paraziti: Enterobius vermicularis (oxiuri), Trichiuris trichiura (tricocefali), Ascaris lumbricoides (limbrici), Ankylostoma duodenale, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, Taenia saginata si Taenia solium (tenie)(in acest caz albendazolul poate fi utilizat doar in cazul unor parazitoze asociate, sensibile la albendazol) si Giardia intestinalis, Giardia duodenalis la copii.

Albendazolul se administreaza si in tratamentul trichinelozei (determinata de Trichinella spiralis).

2.              INAINTE SA UTILIZATI VERMIGAL NOVO 400 mg

Nu utilizati VERMIGAL NOVO 400 mg:

-                 daca sunteti alergic (hipersensibil) la albendazol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului

-                 daca sunteti gravida sau daca alaptati;

-                 la copii cu varsta mai mica de 2 ani.

Aveti grija deosebita cand utilizati VERMIGAL NOVO 400 mg

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca:

-aveti o suferinta a ficatului:

In cursul tratamentului cu albendazol a fost observata cresterea usoara sau moderata a valorilor concentratiei enzimelor hepatice la aproximativ 16% dintre pacienti. Acestea s-au normalizat la intreruperea tratamentului. Inaintea fiecarui ciclu de tratament trebuie efectuate testele functionale hepatice. Daca valorile enzimelor hepatice cresc semnificativ (peste de doua ori limita superioara a valorilor normalului), tratamentul cu albendazol trebuie intrerupt. Acesta se reia din momentul revenirii la valorile normale, dar testele de laborator trebuie efectuate mai frecvent in cazul repetarii terapiei.

-sunteti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida in viitorul apropiat:

Pentru a evita administrarea in cursul primei perioade a sarcinii, femeile aflate la varsta fertila trebuie sa inceapa tratamentul numai dupa obtinerea rezultatului negativ al testului de sarcina. Acest test trebuie repetat cel putin o data inaintea initierii urmatorului ciclu terapeutic. De asemenea, aceste femei trebuie sa evite sarcina in cursul si la o luna dupa terminarea tratamentului cu albendazol.

Albendazolul poate induce ocazional reduceri moderate si reversibile ale numarului total de leucocite sau chiar pancitopenie. Inaintea debutului si la fiecare doua saptamani in cursul fiecarui ciclu de tratament, trebuie efectuata numaratoarea elementelor sanguine.

Tratamentul poate fi continuat daca descresterea numarului acestora este moderata si nu progreseaza.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

S-a demonstrat ca praziquantelul, cimetidina si dexametazona duc la cresterea concentratiei plasmatice a metabolitului activ al albendazolului.

Utilizarea VERMIGAL NOVO 400 mg cu alimente si bauturi

Efectul farmacologic sistemic al albendazolului creste daca doza este administrata odata cu alimentele bogate in grasimi, prin cresterea absorbtiei de aproximativ 5 ori.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

In studiile la animale, albendazol s-a dovedit teratogen si embriotoxic. Albendazolul este contraindicat in timpul sarcinii. Femeile aflate in perioada fertila trebuie sa utilizeze masuri contraceptive eficace in timpul si pana la 5 saptamani dupa tratamentul cu albendazol.

Nu exista suficiente date privind administrarea in cursul al?ptarii. Din acest motiv, alaptarea va fi intrerupta pe timpul administrarii albendazolului si inca 5 zile dupa terminarea tratamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Albendazolul are influenta mica sau moderata asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Deoarece administrarea de albendazol produce uneori ameteli, este necesara prudenta in cazul conducatorilor auto si a persoanelor care folosesc utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale VERMIGAL NOVO 400 mg VERMIGAL NOVO 400 mg contine zahar.Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

3.              CUM SA UTILIZATI VERMIGAL NOVO 400 mg

Utilizati intotdeauna VERMIGAL NOVO400 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Nu sunt necesare masuri speciale cum ar fi: repausul alimentar sau administrarea de purgative.

Helmintiaze intestinale:

Doza recomandata pentru adulti si copii in varsta de peste 2 ani: 400 mg albendazol (continutul unui flacon a 10 ml VERMIGAL NOVO 400 mg, suspensie orala) intr-o priza unica in cazul parazitozelor

cu: Enterobius vermicularis, Trichiuris trichiura, Ascaris lumbricoides, Ankylostoma duodenale si

Necator americanus.

In caz de strongiloidoza sau teniaza, se administreaza 400 mg albendazol in priza unica, 3 zile consecutiv. Daca pacientul nu este vindecat in trei saptamani dupa tratament, se indica o a doua cura.

Giardioza intestinala:

La copii cu varsta intre 2-12 ani, o doza zilnica recomandata este de 400 mg albendazol, in priza unica, timp de 5 zile.

Trichineloza:

Adulti: doza recomandata este de 400 mg de doua ori pe zi, timp de 10-15 zile.

Copii peste 6 ani: doza recomandata este de 15 mg/kg si zi divizat in doua prize (doza maxima de albendazol este de 800 mg/zi), timp de 10-15 zile.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din VERMIGAL NOVO 400 mg

Va rugam sa va adresati medicului in cel mai scurt timp.

In cazul intoxicatiei acute, se vor efectua spalaturi gastrice si se vor initia masurile generale de sustinere a functiilor vitale.

Daca uitati sa utilizati VERMIGAL NOVO 400 mg

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati VERMIGAL NOVO 400 mg

Nu intrerupeti tratamentul inainte de recomandarea medicului.

4.              REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, VERMIGAL NOVO 400 mg poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca observati urmatoarele:

- dureri de cap, ameteli;

- greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree;

- inrosirea pielii, prurit.

- caderea parului (aceasta reactie adversa poate apare in special la doze mari si dispare la intreruperea tratamentului).

Adresati-va fara intarziere medicului daca apar:

- sangerari fara o cauza aparenta;

- icter (colorarea pielii si a mucoaselor in galben);

- febra;

- dureri osoase.

Incetati administrarea de VERMIGAL NOVO si adresati-va de urgenta medicului daca apar:

- edem (umflare) la nivelul mainilor, picioarelor, fetei, buzelor sau limbii;

- dificultati in respiratie;

- frison;

- modificari severe la nivelul pielii.

Albendazolul poate induce ocazional reduceri moderate si reversibile ale numarului total de celule albe sanguine sau modificari ale unor teste hepatice. Inaintea initierii tratamentului, trebuie efectuata numaratoarea elementelor sanguine. Tratamentul poate fi continuat daca descresterea numarului celulelor albe este moderata si nu progreseaza.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie advea nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5.              CUM SE PASTREAZA VERMIGAL NOVO 400 mg

Nu utilizati VERMIGAL NOVO 400 mg dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa „EXP.”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.              INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine VERMIGAL NOVO 400 mg

-                 Substanta activa este albendazol micronizat 400 mg.

-                 Celelalte componente sunt: glicerol, macrogol 400, guma Xanthan, zahar, acid benzoic (E 210), sorbat de potasiu, acesulfam de potasiu, polisorbat 80, aroma de portocale, vanilina, apa purificata

Cum arata VERMIGAL NOVO 400 mg si continutul ambalajului

VERMIGAL NOVO 400 mg se prezinta sub forma de suspensie orala

Cutie cu un flacon din sticla bruna a 10 ml suspensie alba, omogena dupa agitare,

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul

S.C. Biofarm S.A.,

Str. Logofat Tautu, nr. 99, sector 3, Bucuresti, Romani

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 154
Cod produs: 46171
Top sezon
Preț produs în pct: 517
Cod produs: 46197
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 268
Cod produs: 61833
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 472
Cod produs: 61709
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.