Bromhexin sirop 4mg/5ml 60ml (Germania)

Cod produs: 10236
Top sezon
Divizarea: 1
Doza concentratia: 4
Forma: sol. orală
Producator: Berlin-Chemie AG (Menarini Group)
Tara: Germania

Bromhexin 4 Berlin-Chemie 4mg/5ml soluție orală

Bromhexinum

1. CE ESTE BROMHEXIN 4 BERLIN-CHEMIE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ


Bromhexin 4 Berlin-Chemie este un remediu mucolitic ( contribuie la lichefierea sputei în afecțiuni bronhopulmonare, însoțită de formarea de mucus vâscos). Bromhexin 4 Berlin-Chemie se utilizează ca fluidifiant al secreţiilor bronşice în cursul afecţiunilor bronho-pulmonare acute şi cronice însoţite de secreţii vâscoase: bronşită acută, bronşită cronică, traheobronşită, acutizările bronhopneumopatiei cronice obstructive, bronşiectazii.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI BROMHEXIN 4 BERLIN-CHEMIE


Nu utilizaţi Bromhexin 4 Berlin-Chemie

- Dacă sunteţi alergic la clorhidrat de bromhexină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (enumerate la pct. 6).

- Dacă alăptaţi.

Atenţionări şi precauţii


Ca urmare a utilizării bromhexinei au fost raportate cazuri de reacții cutanate severe. La apariția erupțiilor pe piele (inclusiv leziuni ale membranelor mucoasei gurii, gâtului, nasului, ochilor, organelor genitale), imediat consultați un medic și opriți utilizarea Bromhexin 4 Berlin-Chemie. 2 Consultaţi medicul dumneavoastră înainte de a începe tratamentul cu Bromhexin 4 Berlin-Chemie în următoarele cazuri:

- Dacă suferiți (sau ați suferit în trecut) de ulcer gastric sau ulcer duodenal, deoarece preparatul paote să acţioneze asupra funcției barierei mucoasei a stomacului şi intestnului.

- În cazul unor afecțiuni rare ale bronhiilor însoțite de formarea unei cantităţi mari de secret bronşic (de exemplu, în caz de dischinezie ciliară primară) Bromhexin 4 Berlin-Chemie se va administra cu o precauţie deosebită ca urmare a stazei posibile a secretului și sub supravegherea medicului.

- În caz de dereglare a funcţiei renale sau afecţiuni hepatice grave (în astfel de cazuri bromhexina trebuie utilizată în doze reduse sau cu intervale crescute între administrări). În insuficienţă renală severă are loc cumularea metaboliţilor bromhexinei, formaţi în ficat. Se recomandă monitorizarea periodică a funcţiei hepatice, îndeosebi la administrarea prelungită a bromhexinei.

Se recomandă monitorizarea periodică a funcției hepatice, în special în cazul utilizării prelungite.

Copii


Bromhexin 4 Berlin-Chemie se va administra numai la copiii de la 2 ani și sub supravegherea medicului.

Bromhexin 4 Berlin-Chemie cu alte medicamente


Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Bromhexina se va administra cu precauție concomitent cu remediile antitusive, deoarece este posibilă o acumulare periculoasă a secrețiilor din cauza suprimării refelxului de tuse. La administrarea concomitentă a remediilor cu acţiune iritantă asupra tractului gastrointestinal e posibilă potenţarea reciprocă a acţiunii iritante asupra mucoasei gastrice. Administrarea concomitentă a bromhexinei duce la creşterea concentraţiei locale a antibioticelor (amoxiciclina, eritromicina şi oxitetraciclina) în spută şi secretul bronşic.

Folosirea Bromhexin 4 Berlin-Chemie cu alimente şi băuturi


Nu există recomandări speciale.

Sarcina şi alăptarea


În cazul sarcinii sau alăptării, precum și în cazul unei sarcini prezente sau planificate, înainte de a lua acest medicament, vă rugăm să consultați un medic sau farmacist. Administrarea Bromhexin 4 Berlin-Chemie în perioada de sarcină e posibilă numai dacă beneficiul scontat pentru mamă justifică riscul potenţial pentru făt; administrarea în primul trimestru de sarcină nu este recomandată. Deoarece preparatul trece în laptele matern, este contraindicată administrarea Bromhexin 4 Berlin-Chemie în perioada de alăptare.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor


Nu există recomandări speciale.

Informaţii importante privind unele componente ale Bromhexin 4 BerlinChemie


Datorită componentului propilenglicol medicamentul Bromhexin 4 Berlin-Chemie poate determina simptome ca după întrebuințarea băuturilor alcoolice.

Această medicament conține sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament

Valoarea calorică constituie 2. 6 kcal la 1 g de sorbitol. Într-o linguriță se conține 2 g de sorbitol (echivalent cu 0,5 g fructoză), ceea ce corespunde la aproximativ 0,17 unități de pâine (BU). Sorbitolul poate avea un efect laxativ ușor.

3. CUM SĂ LUAŢI BROMHEXIN 4 BERLIN-CHEMIE


Luaţi întotdeauna Bromhexin 4 Berlin-Chemie exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dozare


Dozarea depinde de vîrsta pacientului în conformitate cu datele din tabelul de mai jos.

Pacient Dozaj

Adulţi şi adolescenţi peste 14 ani câte 2-4 linguriţe dozatoare de 3 ori pe zi (ce corespunde cu 24-48 mg clorhidrat

de bromhexină pe zi).

Copii de la 6 până la 14 ani,

precum şi pacienţi cu masa

corpului sub 50 kg câte 2 linguriţe dozatoare de 3 ori pe zi (ce corespunde cu 24 mg clorhidrat de

bromhexină pe zi).

Copii cu vârsta sub 6 ani câte 1 linguriţă dozatoare de 3 ori

pe zi (ce corespunde cu 12 mg clorhidrat de bromhexină pe zi).

Utilizarea medicamentului în tulburări ale funcţiei hepatice sau în afecţiuni renale severe necesită o atenție speciala (bromhexina trebuie utilizată în doze reduse sau cu intervale crescute între administrări).

Consultați în acest caz medicul dumneavoastră.

Bromhexin 4 Berlin-Chemie se va administra numai la copiii de la 2 ani și sub supravegherea medicului

Mod de aplicare


Soluție pentru administrare orală.

Ambalajul conține o linguriță de dozare cu o capacitate de 5 ml. Dozați medicamentul Bromhexin 4 Berlin-Chemie cu ajutorul linguriței de dozare.

Notă: Se recomandă de consumat cu o cantitate suficientă de lichid.

Durata tratamentului


Durata tratamentului se determină individual în funcţie de indicaţii şi evoluţia bolii și este stabilită de către medic. Trebuie să vă adresaţi medicului dacă simptomele dumneavoastră se intensifică sau în caz de lipsă a efectului timp de 4-5 zile. 4 Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă credeți că efectul tratamentului cu Bromhexin 4 Berlin-Chemie este prea puternic sau prea slab.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Bromhexin 4 Berlin-Chemie


În caz de supradozaj, pe lângă reacțiile adverse obișnuite alte manifestări, de regulă, sunt puțin probabile. În caz de supradozaj este necesară supravegherea funcţiei circulatorii şi tratament simptomatic. În cazul în care un copil a înghițit o cantitate mare de Bromhexin 4 Berlin-Chemie, consultați imediat un medic.

Dacă uitaţi să luaţi Bromhexin 4 Berlin-Chemie


Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză la momentul obişnuit.

Dacă încetaţi să luaţi Bromhexin 4 Berlin-Chemie


Nu întrerupeți tratamentul fără a consulta medicul dumneavoastră.

Acest lucru ar putea agrava starea dumneavoastră. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE


Ca toate medicamentele, Bromhexin 4 Berlin-Chemie poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă ați observat apariția unor reacții adverse enumerate mai jos, nu mai luați Bromhexin 4 Berlin-Chemie și consultați imediat un medic

Mai puţin frecvente - (pot apărea la 1 din 100 de pacienți):

- febră,

- greaţă, dureri în abdomen, vărsături, diaree.

Rare (pot apărea la 1 din 1 000 de pacienți):

- reacții de hipersensibilitate

- erupții pe piele, urticarie

Necunoscute (care nu poate fi estimată din datele disponibile):

- reacții anafilactice, inclusiv șoc anafilactic, angioedem (umflarea rapidă a pielii , țesutului subcutanat, mucoaselor și țesutului submucos), mîncărime ale pielii .

- reacții severe ale pielii (inclusiv eritem multiform, sindrom Stevens-Johnson/ necroliză epidermică toxică și pustuloză generalizată acută exantematoasă (vezi. pct. 2).

La primul semn de reacții de hipersensibilitate, precum și la apariția de modificări neobișnuite ale pielii și mucoaselor, întrerupeți administrarea medicamentului Bromhexin 8 Berlin-Chemie. În acest caz, consultați imediat un medic.

Raportarea reacțiilor adverse


Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ BROMHEXIN 4 BERLIN-CHEMIE


A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalajul secundar şi primar (după EXP. ). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu necesită condiții speciale de păstrare.

Notă cu privire la termenul de valabilitate după deschidere


Termen de valabilitate după prima deschidere: 3 luni.

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII


Ce conţine Bromhexin 4 Berlin-Chemie

Substanţa activă este clorhidrat de bromhexină.

5 ml soluţie (1 linguriţă dozatoare) conţine: substanţa activă:

clorhidrat de bromhexină – 4 mg;

Celelalte componente sunt: propilenglicol, sorbitol, acid clorhidric 3,5%, concentrat aromă de caise, apă purificată.

Cum arată Bromhexin 4 Berlin-Chemie şi conţinutul ambalajului


Lichid transparent, incolor, uşor vâscos cu miros caracteristic de caise în sticle de culoare închisă, cu eticheta, capac cu filet și garnitura.

Bromhexin 4 Berlin-Chemie se eliberează în ambalaje a cîte 100 ml și 60 ml. Nu toate tipurile de ambalaj pot fi comercializate.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul


Deţinătorul certificatului de înregistrare


BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP)

Glienicker Weg 125,

12489 Berlin, Germania.

Fabricantul


BERLIN-CHEMIE AG

(MENARINI GROUP)

Glienicker Weg 125,

12489 Berlin, Germania.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 5
Cod produs: 51905
Top sezon
Preț produs în pct: 4
Cod produs: 42909
Top sezon
Preț produs în pct: 920
Cod produs: 62192
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 267
Cod produs: 61835
Promoție
Preț produs în pct: 346
Cod produs: 61830
RECOMANDĂM
Produse vizualizate
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.