Donasert® sistem cu cedare intrauterină 20 mcg/24 ore (Gedeon)

Cod produs: 58087
Divizarea: 1
Doza concentratia: 20
Forma: sistem
Producator: Gedeon Richter PLC (prod.: Gedeon Richter PLC, Ungaria; Odyssea Pharma SPRL, Belgia)
Tara: Ungaria
eliberat doar cu rețetă!

Donasert 20 micrograme/24 ore sistem cu cedare intrauterină

levonorgestrelum

1. Ce este Donasert și pentru ce se utilizează

Donasert este un sistem cu cedare intrauterină (SIU) pentru inserare în uter, unde eliberează lent hormonul levonorgestrel.

Este utilizat pentru :

Contracepție

Donasert este o metodă de contracepție eficace, pe termen lung, reversibilă. Donasert previne sarcina prin subțierea mucoasei uterine, prin îngroșarea mucusului normal din intrarea în uter (canalul cervical) astfel ca sperma să nu poată pătrunde pentru a însămânța ovulul și prin prevenirea eliberării ovulelor (ovulație) la anumite femei. Sunt exercitate, de asemenea, efecte locale asupra mucoasei uterine datorită prezenței dispozitivului în formă de T.

Tratamentul sângerării menstruale abundente

Donasert este de asemenea util în reducerea fluxului de sânge menstrual; astfel, poate fi utilizat dacă aveţi sângerare menstruală (cicluri) abundentă (e). Aceasta se numeşte menoragie. Hormonul din Donasert acţionează prin subțierea mucoasei uterine, astfel încât, în fiecare lună, sângerarea este redusă.

Donasert este utilizat în scop contraceptiv și pentru tratamentul sângerării menstruale abundente pe o elasticitate de 4 ani sau până când este extras.

Copii și adolescenți

Nu este indicată utilizarea Donasert înainte de prima sângerare menstruală (menarhă).


2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Donasert

Înainte de a vi se insera Donasert, medicul dumneavoastră sau asistenta medicală vă va face nişte teste pentru a se asigura că Donasert este potrivit pentru a fi utilizat de către dumneavoastră.

Acesta va include o examinare pelviană și va include de asemenea alte examinări ca și examinarea sânilor, dacă medicul dumneavoastră sau asistenta medicală vor considera că aceasta este necesară.

Infecțiile genitale vor trebui tratate înainte de a vi se insera Donasert.

Dacă aveți epilepsie, spuneți medicului sau asistentei medicale înainte de a vi se insera Donasert, pentru că, cu toate că rar, o convulsie poate apărea în timpul inserției. Unele femei pot avea senzație de leșin după procedură. Acest lucru este normal și medicul dumneavoastră sau asistenta medicală vă va sfătui să vă odihniți o vreme.

Nu toate femeile pot utiliza Donasert.


Nu utilizaţi Donasert dacă

sunteţi gravidă sau credeţi că ați putea fi gravidă;

aveți sau aţi avut boală inflamatorie pelvină;

aveți o scurgere neobișnuită sau neplăcută din vagin sau mâncărimi la nivelul vaginului, deoarece aceasta poate indica o infecție;

aveți sau aţi avut o inflamație a mucoasei care căptușește uterul după ce ați născut;

aveți sau aţi avut o infecție la nivelul uterului după naștere sau după avort în ultimele 3 luni;

aveți sau aţi avut o inflamație la nivelul colului uterin (canalul cervical);

aveți sau aţi avut un rezultat anormal al frotiului vaginal (modificări la nivelul colului uterin);

aveți sau aţi avut probleme la nivelul ficatului;

aveţi un uter anormal, inclusiv fibroame uterine, în special cele care modifică forma cavității uterine;

aveţi un tipar anormal al sângerărilor vaginale;

aveţi orice afecţiune care vă predispune la infecţii. Un doctor v-a spus dacă aveţi această afecţiune.

aveți sau aţi avut tumori dependente de hormoni, cum ar fi cancer de sân;

aveţi sau aţi avut orice tip de cancer sau cancer suspectat, inclusiv la nivelul sângelui (leucemie), cancer uterin sau al colului uterin, cu excepția cazului în care este în remisiune;

aveţi sau aţi avut boală trofoblastică (trofoblastul asigură hrănirea fătului). Un doctor v-a spus dacă aveţi această boală.

sunteţi alergică la levonorgestrel sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Atenţionări şi precauţii

Donasert, asemenea altor contraceptive hormonale, nu vă protejează împotriva infecției cu HIV (SIDA) sau a oricărei alte boli cu transmitere sexuală (de exemplu: chlamydia, herpes genital, negi genitali, gonoree, hepatită B și sifilis). Veți avea nevoie de prezervative pentru a vă proteja de aceste afecțiuni.

Donasert nu trebuie utilizat ca un contraceptiv post-coital după contactul sexual neprotejat.


Înainte să utilizaţi Donasert, spuneţi medicului dumneavoastră dacă:

aveți sau începeți să aveți migrenă, amețeli, vedere încețoșată, dureri de cap neobișnuit de severe sau dacă aveți dureri de cap mai frecvente decât înainte;

vi se îngălbenește pielea sau albul ochilor (icter);

aveţi diabet zaharat (cantitate prea mare de glucoză în sânge), aveţi tensiune arterială mare sau cantităţi anormale ale lipidelor în sânge;

ați avut cancer care afectează sângele (inclusiv leucemie) care se află în remisiune;

sunteţi sub tratament pe termen lung cu steroizi;

aţi avut vreodată o sarcină ectopică (dezvoltare a fătului în afara uterului) sau chisturi ovariene în trecut;

ați avut sau aveți o boală severă a arterelor, cum sunt infarctul miocardic sau atacul cerebral;

aţi avut cheaguri de sânge (tromboză) în trecut;

utilizaţi orice alte medicamente, deoarece unele medicamente pot împiedica Donasert să funcţioneze corespunzător;

aveți sângerări neregulate;

aveţi convulsii (epilepsie).

Dacă aveţi sau aţi avut unele din afecţiunile de mai sus, medicul dumneavoastră va decide dacă puteţi utiliza Donasert.

De asemenea, trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă oricare dintre aceste afecţiuni apar pentru prima dată în timp ce aveţi inserat Donasert.

Prezența următoarelor semne și simptome poate însemna că ați putea avea o sarcină extrauterină (sarcină în afara uterului) și trebuie să vă adresați imediat profesionistului în domeniul sănătății (vezi și secțiunea Sarcina, alăptarea și fertilitatea):

Sângerările menstruale s-au oprit, iar apoi începeți să aveți sângerare sau durere persistentă.

Aveți dureri în partea de jos a abdomenului care sunt severe sau persistente.

Prezentaţi semnele normale ale unei sarcini, dar aveţi și sângerări şi ameţeli.

Aveți test de sarcină pozitiv.

Trebuie să mergeți la medic sau la asistenta medicală cât de curând posibil dacă manifestați umflări dureroase ale picioarelor dumneavoastră, durere toracică sau dificultăți ale respirației, deoarece acestea pot fi semne ale cheagului de sânge. Este foarte important ca orice cheag de sânge să fie tratat fără întârziere.

Trebuie să mergeți la medic fără întârziere dacă manifestați durere persistentă în abdomenul inferior, febră, durere în cursul actului sexual sau sângerări anormale. Dacă aveți durere severă sau febră imediat după ce Donasert vi s-a inserat, puteți să aveți o infecție severă ce trebuie tratată imediat.

Trebuie să mergeți imediat la medic dacă nu mai simţiţi firele în vagin. Aceasta ar putea fi un semn al expulziei. Puteți verifica introducând cu blândețe un deget în vagin și veți simți firele la capătul vaginului, lângă deschiderea uterului (colul uterin). Nu trageți firele deoarece puteți scoate accidental Donasert. Evitaţi contactul sexual sau utilizaţi o metodă de contracepţie de tip barieră (cum sunt prezervativele) până când medicul a verificat dacă SIU este în aceeași poziție.

Donasert şi fumatul

Femeilor li se recomandă să renunţe la fumat. Fumatul creşte riscul de apariţie a unui infarct miocardic, accident vascular cerebral sau cheag de sânge.


Donasert împreună cu alte medicamente

Efectul contraceptivelor hormonale ca și Donasert poate fi redus de către medicamente care cresc nivelul enzimelor produse de ficat. Adresați-vă medicului dacă luați:

fenobarbital, fenitoină sau carbamazepină (pentru tratarea epilepsiei)

griseofulvină (un medicament antifungic)

rifampicină sau rifabutină (antibiotice)

nevirapină sau efavirenz (pentru HIV).

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. Donasert nu trebuie utilizat în același timp cu o altă metodă contraceptivă hormonală.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Donasert nu trebuie utilizat în timpul sarcinii sau dacă puteți crede că ați putea fi gravidă.

Pot rămâne gravidă în timpul utilizării Donasert?

Foarte rar, femeile cărora li s-a inserat Donasert rămân gravide.

Este posibil ca absenţa unei sângerări lunare să nu însemne că sunteţi gravidă. Este posibil ca unele femei să nu aibă sângerări lunare în timpul utilizării sistemului.

Dacă nu aţi avut o sângerare lunară timp de 6 săptămâni, aveţi în vedere efectuarea unui test de sarcină. Dacă acesta este negativ, nu este nevoie să efectuaţi alt test decât dacă prezentaţi alte semne de sarcină, de exemplu: stare de rău, oboseală sau tensiune la nivelul sânilor.

Dacă rămâneţi gravidă cu dispozitivul inserat, trebuie să contactați medicul dumneavoastră cât de curând posibil pentru a exclude sarcina ectopică și Donasert să fie extras pentru a reduce riscul de avort spontan.

Dacă îmi doresc un copil?

Dacă vă doriţi un copil, adresaţi-vă medicului pentru a extrage Donasert. Nivelul obişnuit al fertilităţii dumneavoastră va reveni foarte rapid după ce sistemul este extras.

Pot alăpta în timpul utilizării Donasert?

Cantităţi foarte mici de hormon din Donasert se găsesc în laptele matern, dar cantităţile sunt mai reduse decât în cazul oricărei alte metode contraceptive hormonale. Nu este de aşteptat niciun risc pentru nou-născut. Dacă doriţi să vă alăptaţi copilul, trebuie să discutaţi despre aceasta cu medicul dumneavoastră.


Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există efecte cunoscute asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Donasert conţine sulfat de bariu.

Cadrul în formă de T al Donasert conţine sulfat de bariu, astfel încât să poată fi observat radiologic.


3. Cum să utilizați Donasert

Doar un medic sau o asistentă medicală instruită special pentru acest lucru pot insera sistemul (vezi instrucţiuni speciale pentru inserţie, din ambalaj).

Ei vă vor explica procedura de inserare și orice riscuri asociate cu utilizarea sa. Apoi veți fi examinată de medicul sau asistenta dumneavoastră înainte de inserarea Donasert. Dacă aveți vreo nelămurire legată de utilizarea sa trebuie să o discutați cu aceștia.

În timpul procedurii de inserţie, este posibil să prezentaţi un disconfort uşor. Informaţi medicul despre orice durere pe care o simţiţi.

Dispozitivul trebuie inserat fie în timpul sângerării lunare, fie în decurs de şapte zile de la începutul sângerării lunare. Nu este necesar să aşteptaţi până la sângerarea lunară dacă aveţi dispozitivul deja şi este timpul să fie înlocuit cu unul nou.

Dacă tocmai aţi născut, trebuie să aşteptaţi cel puţin 6 săptămâni înainte de a vi se insera Donasert. Uneori, Donasert poate fi inserat imediat după ce aţi avut un avort, cu condiţia să nu aveţi infecţii genitale.

Dacă suferiți de convulsii (epilepsie), spuneţi medicului sau asistentei medicale care inserează Donasert deoarece, deşi rareori, în timpul inserţiei poate apărea o criză (convulsie).

Este posibil ca unele femei să aibă o senzaţie de leşin după ce dispozitivul este inserat. Acest lucru este normal, iar medicul dumneavoastră vă va spune să vă odihniţi puţin.

În cazuri foarte rare, este posibil ca în timpul inserţiei, o parte sau întregul dispozitiv să penetreze peretele uterului. Dacă se întâmplă acest lucru, dispozitivul este extras.


Cât de repede ar trebui să acţioneze Donasert?

Contracepție

Sunteți protejate împotriva sarcinii din moment ce vi s-a inserat sistemul. Posibilitatea de a rămâne însărcinată este de aproximativ 2 din 1000 în primul an. Rata eșecului poate crește în cazul în care Donasert se elimină de la sine sau în caz de perforație.

Sângerare menstruală abundentă

De obicei, Donasert realizează o reducere semnificativă a pierderii de sânge menstrual în decurs de 3 până la 6 luni de tratament.


Cât de des trebuie să-mi fie verificat sistemul?

De obicei, sistemul dumneavoastră trebuie verificat la 6 săptămâni după ce este inserat, din nou după 12 luni şi apoi o dată pe an până ce este extras.


Cum îmi pot da seama dacă sistemul este la locul lui?

După fiecare sângerare lunară, puteţi simţi cele două fire subţiri ataşate capătului inferior al sistemului. Medicul dumneavoastră vă va arăta cum să procedaţi.


Nu trageţi de fire, deoarece îl puteţi extrage accidental. Dacă nu puteţi simţi firele, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau asistentei medicale cât mai curând posibil, iar în această elasticitate evitaţi contactul sexual sau utilizaţi o metodă de contracepţie de tip barieră (cum sunt prezervativele). Este posibil ca firele să fi intrat în uter sau colul uterin. Dacă firele nu pot fi găsite nici de medicul dumneavoastră sau asistenta medicală, este posibil să se fi rupt sau se poate ca Donasert să fi ieșit singur, sau, în cazuri rare, este posibil să fi perforat peretele uterului (perforație uterină, vezi punctul 4).

De asemenea, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă puteţi simţi capătul inferior al dispozitivului sau dacă dumneavoastră sau partenerul dumneavoastră simţiţi durere sau disconfort în timpul contactului sexual.


Ce se întâmplă dacă sistemul se elimină de la sine?

Dacă sistemul se elimină de la sine în întregime sau parțial, nu veți mai fi protejate împotriva sarcinii.

Este rar, dar este posibil ca acest lucru să se întâmple fără să observaţi în timpul sângerării lunare. O creştere neobişnuită a volumului sângerării în timpul ciclului dumneavoastră poate fi un semn că acest lucru s-a întâmplat. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau cabinetului medical dacă există orice modificări neaşteptate ale tiparului dumneavoastră de sângerare.


Dacă încetaţi să utilizaţi Donasert

Medicul dumneavoastră poate extrage oricând sistemul. Extragerea este foarte uşoară. Este important să utilizaţi o altă formă de contracepţie în săptămâna dinaintea extragerii, dacă nu 6

intenţionaţi să vă fie inserat imediat un sistem nou sau un dispozitiv intrauterin. Contactul sexual din timpul acestei săptămâni poate determina apariţia sarcinii după ce Donasert este extras.


Cum îmi va influenţa Donasert sângerările lunare?

Pentru toate utilizatoarele de Donasert:

Multe femei prezintă pătare (o cantitate mică de pierdere de sânge) în primele 3-6 luni după ce sistemul a fost inserat. Alte femei prezintă sângerări prelungite sau abundente. Puteți totuși să manifestați o creștere a sângerării, în general în primele 2 până la 3 luni, înaintea de a realiza o reducere a sângerării. În general, puteți să manifestați mai puține zile de sângerări în fiecare lună și puteți să nu aveți deloc menstruație. Acest lucru se datorează efectului hormonului (levonorgestrel) la nivelul mucoasei uterine.

Dacă ați avut Donasert inserat pentru sângerări abundente:

De obicei, Donasert realizează o reducere semnificativă a pierderii de sânge menstrual în decurs de 3 până la 6 luni de tratament. Totuşi, este posibil să prezentaţi o creştere a sângerării, de obicei în primele 2-3 luni, înainte de a se realiza o reducere a pierderii de sânge. Dacă, după 3 până la 6 luni, nu se realizează o reducere semnificativă a pierderii de sânge, trebuie luate în considerare tratamente alternative.

Dacă Donasert v-a fost inserat de un timp destul de lung şi începeţi să aveţi probleme de sângerare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau profesionistului în domeniul sănătății pentru recomandări.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

În plus, adresaţi-vă medicului cât mai curând posibil dacă manifestaţi:

umflare dureroasă la nivelul piciorului,

durere bruscă în piept,

dificultăţi în respiraţie,

deoarece acestea pot fi semne ale unui cheag de sânge.


4. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazul Donasert, reacţiile adverse sunt cele mai frecvente în timpul primelor luni după ce sistemul este inserat şi descresc o dată cu trecerea timpului.


Dacă prezentați oricare dintre următoarele reacții adverse severe, vă rugăm să vă adresați imediat medicului dumneavoastră sau asistentei medicale:

Durere severă sau febră care apar la scurt timp după inserare pot însemna că aveți o infecție severă, care trebuie tratată imediat. În cazuri rare poate apare infecție foarte severă (sepsis).

Durere severă și sângerare continuă, deoarece aceasta poate fi un semn al leziunii rupturii peretelui uterului (perforație). Perforația este rară, dar apare cel mai frecvent în timpul inserării Donasert, deși nu poate fi depistată decât mai târziu. Dacă se întâmplă aceasta, Donasert va fi extras; foarte rar aceasta poate necesita intervenție chirurgicală. Riscul de perforație este mic, dar este crescut la femeile care alăptează și la femeile care au născut cu până la 36 de săptămâni înainte de inserare.

Semnele și simptomele posibile ale perforației pot include: 7

durere severă (asemenea crampelor menstruale) sau durere mai intensă decât era de așteptat

sângerare abundentă (după inserare)

durere sau sângerare care continuă timp de mai multe săptămâni

modificări bruște ale sângerărilor lunare

durere în timpul contactului sexual

nu mai puteți simți firele Donasert (vezi punctul 3 Cum să utilizați Donasert, secțiunea Cum îmi pot da seama dacă sistemul este la locul lui?)

Durere la nivelul abdomenului inferior, în special dacă aveți și febră sau nu ați avut o sângerare lunară sau aveți sângerare neașteptată, deoarece aceasta poate fi un semn de sarcină ectopică. Riscul absolut de apariție a sarcinii ectopice este mic la utilizatoarele Donasert. Cu toate acestea, atunci când o femeie rămâne gravidă în timpul utilizării Donasert, probabilitatea relativă de apariție a sarcinii ectopice este crescută.

Durere la nivelul abdomenului inferior sau contact sexual dureros sau dificil, deoarece aceasta poate fi un semn de chisturi ovariene sau boală inflamatorie pelvină. Acesta lucru este important deoarece infecțiile pelvine vă pot reduce șansele de a avea un copil și pot crește riscul de apariție a sarcinii ectopice.

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 femei) pot include:

modificări menstruale. Este posibil să prezentaţi pătare, sângerări lunare mai scurte sau mai prelungite, sângerări lunare dureroase. Deşi, de obicei, Donasert realizează o reducere semnificativă a pierderii de sânge menstrual în decurs de 3 până la 6 luni de tratament, este posibil să prezentaţi o creştere a sângerării, de obicei în primele 2-3 luni, înainte de a se realiza o reducere a pierderii de sânge. Este posibil ca sângerările lunare să dispară în totalitate. Dacă, după 3 până la 6 luni, nu se realizează o reducere semnificativă a pierderii de sânge, trebuie luate în considerare tratamente alternative.

chisturi ovariene. Acestea sunt nişte pungi în ovar, pline cu lichid;

infecții bacteriene sau cu ciuperci la nivelul vaginului și al organelor genitale externe (vulvei);

coşuri (acnee);

durere sau sângerare în timpul inserției.

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 femei) pot include:

depresie, nervozitate sau alte modificări ale dispoziţiei;

dorință sexuală redusă;

dureri de cap;

migrenă;

senzație de leșin (pre-sincopă);

dureri abdominale, pelvine sau de spate;

disconfort la nivelul abdomenului;

stare de rău (greaţă);

abdomen balonat;

vărsături;

sângerări lunare dureroase;

scurgeri vaginale crescute;

sensibilitate a sânilor, durere în sâni;

act sexual dureros;

spasme la nivelul uterului;

Donasert iese de la sine;

creştere în greutate.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 de femei) pot include:

infecţii genitale, care pot cauza: mâncărimi vaginale, dureri la eliminarea urinei sau dureri în abdomenul inferior (de burtă) din cauza inflamaţiei uterului, ovarelor sau trompelor uterine;

leșin;

eczeme;

inflamație a colului uterin (cervicită);

creștere în volum sau umflare a picioarelor sau gleznelor;

creştere excesivă a părului pe faţă şi pe corp;

cădere a părului;

mâncărimi ale pielii (prurit);

decolorare a pielii sau cantitate crescută de pigment în piele, în special la nivelul feței (cloasmă);

sarcină ectopică.

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1. 000 de femei) pot include:

erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi;

perforație a peretelui uterin - această frecvență se bazează pe studii clinice din care au fost excluse femeile care alăptează. În cadrul unui studiu clinic extins, efectuat la utilizatoare de SIU/DIU, frecvența perforației la femeile care alăptau sau la care s-a efectuat o inserție până la 36 săptămâni după naștere a fost mai puțin frecvent.

Durerea severă sau febra care apar la scurt timp după inserare pot însemna că aveți o infecție severă care trebuie tratată imediat. În cazuri rare poate apare infecție foarte severă (sepsis).


Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www. amed. md sau e-mail: farmacovigilenta@amed. md

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează Donasert

A se păstra în ambalajul original. A se păstra blisterul în cutie pentru a fi protejat de lumină. Nu deschideţi ambalajul cu Donasert. Doar medicul dumneavoastră sau profesionistul în domeniul sănătății trebuie să facă acest lucru.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi sistemul după data de expirare înscrisă pe etichetă şi cutie după expiră. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Donasert

- Donasert conţine substanţa activă, levonorgestrel 52 mg.

- Celelalte componente sunt: bază de silicon, tetra-n-propil silicat, octanoat de staniu. Hormonul este încorporat într-o substanţă numită polidimetilsiloxan. Acesta este înconjurat de o membrană (înveliş), produs tot din polidimetilsiloxan.


Cum arată Donasert şi conţinutul ambalajului

Donasert constă dintr-un cadru mic în formă de T produs dintr-un material plastic numit polietilenă. Această structură furnizează un dispozitiv pentru eliberarea treptată a hormonului în interiorul uterului.

- Există două fire fine produse din polipropilenă şi ftalocianat de cupru, ataşate la capătul cadrului. Acestea permit extragerea uşoară şi vă permit dumneavoastră sau medicului dumneavoastră să verificaţi dacă dispozitivul este la locul lui.

Fiecare ambalaj conţine un Donasert.


Deţinătorul certificatului de înregistrare

Gedeon Richter Plc.

Gyömrői út 19-21

1103 Budapest

Ungaria


Fabricanţii

Odyssea Pharma SPRL

Rue du Travail 16

4460 Grâce Hollogne

Belgia

Gedeon Richter Plc.

Gyömrői út 19-21

1103 Budapest

Ungaria

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 150
Cod produs: 44218
Top sezon
Preț produs în pct: 153
Cod produs: 46030
Top sezon
Preț produs în pct: 17
Cod produs: 58331
Top sezon
Preț produs în pct: 987
Cod produs: 63910
Top sezon
Preț produs în pct: 647
Cod produs: 46665
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 64314
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 1270
Cod produs: 55596
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.