Medrolgin pic. oft., sol.5 mg/ml 5 ml N1

Cod produs: 56302
Divizarea: 1
Divizarea: 1
Doza concentratia: 5
Doza concentratia: 5
Forma: pic. oft., sol.
Producator: World Medicine Ophtalmics Ilaclari LTD. ?ti. (prod.: Idol Ilac Dolum Sanayii ve Ticaret A.S, Turcia)
Tara: Marea Britanie
Stoc: suficient
eliberat doar cu rețetă!
63 06 lei
(-9%)
57 40 lei
Beneficii:
5 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Medrolgin 5 mg/ml picături oftalmice, soluţie

Ketorolacum


1. Ce este Medrolgin şi pentru ce se utilizează Medrolgin face parte dintr-un grup de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene. Substanţa activă a medicamentului Medrolgin este ketorolac trometamină. Posedă acţiune analgezică (de înlăturare a durerii) puternică şi antiinflamatoare moderată.

Medicamentul nu influenţează asupra tensiunii intraoculare.

Medrolgin este utilizat pentru profilaxia şi tratamentul proceselor inflamatoare după intervenţii chirurgicale la nivelul ochiului.


2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Medrolgin Nu utilizaţi Medrolgin

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ketorolac sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

- dacă sunteţi alergic la aspirină sau orice alte medicamente similare.


Atenţionări şi precauţii

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte să utilizaţi Medrolgin. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă suferiţi sau în trecut aţi suferit de:

- infecţii virale sau bacteriene ale ochiului;

- tendinţe de sângerare (de exemplu, anemie) sau ulcer gastric;

-diabet zaharat;

- artrită reumatoidă;

-sindrom de ochi uscat;

- astm bronşic după utilizarea antiinflamatoarelor nesteroidiene;

- dacă aţi avut o intervenţie chirurgicală recentă la ochi. Utilizarea prelungită a antiinflamatoarelor nesteroidiene poate conduce la afectarea corneei.

Nu atingeţi vârful picurătorului şi să nu-i atingeţi de nici o suprafaţă, deoarece aceasta poate duce la contaminarea conţinutului flaconului.


Medrolgin împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

La necesitate medicamentul poate fi combinat cu alte picături oftalmice. Intervalul dintre instilaţii trebuie să constituie nu mai puţin de 5 min.

Spuneţi medicului dumneavoastră, în special, dacă utilizaţi:

- picături oftalmice cu conţinut de glucocorticosteroizi (deex. ,dexametazonă);

- alte antiinflamatoare nesteroidiene.


Copii şi adolescenţi

Nu este stabilită eficacitatea şi siguranţa utilizării medicamentului la copii şi adolescenţi (cu vârsta sub 18 ani).


Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Utilizarea medicamentului nu este recomandată în sarcină şi perioada de alăptare.


Conducerea vehiculelorşifolosirea utilajelor

Este posibil ca vederea să fie înceţoşată pentru scurt timp după utilizarea Medrolgin. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până când acest efect nu dispare.


Informaţii importante privind unele componente ale Medrolgin

Medrolgin conţine conservantul clorură de benzalco- niu, care poate provoca iritaţie oculară şi decolorarea lentilelor de contact moi.

Dacă purtaţi lentile de contact moi, îndepărtaţi lentilele. de contact cu 5 minute înainte de administrare şi aşteptaţi cel puţin 15 minute înainte de a le pune la loc.


3. Cum să utilizaţi Medrolgin

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa, cum v-au spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.

Utilizaţi Medrolgin numai ca picături pentru ochi.

Doza recomandată este de câte 1 picătură în ochiul afectat, de 3 ori pe zi, cu 24 ore înainte de intervenţie chirurgicală şi continuând până la 3 săptămâni după operaţie. Utilizaţi acest medicament pentru ambii ochi, numai dacă aşa v-a spus medicul dumneavoastră.


Mod de utilizare

-Spălaţi-vă pe mâini.

- Luaţi flaconul de Medrolgin şi poziţionaţi-vă în faţa unei oglinzi.

- Deşurubaţi capacul flaconului.

- Ţineţi flaconul între degetul mare şi degetul mijlociu, cu vârfulînjos.

- Lăsaţi capul pe spate. Trageţi pleoapa în jos cu un deget curat, până când se formează un “buzunar” între pleoapă şi ochi. Picătura va cădea aici

- Aduceţi vârful flaconului aproape de ochi. Vă puteţi ajutaşi de oglindă.

- Nu atinge# picurătorul de ochi sau de pleoapă, de suprafeţele învecinate sau alte suprafeţe. Astfel se pot infecta picăturile rămase în flacon.

-Apăsaţi uşorflaconul din părţi astfel, încât la o apăsare să eliberaţi o picătură din Medrolgin


- După administrarea Medrolgin apăsaţi cu un deget colţul ochiului, lângă nas, timp de 2-3 minute. Aceasta ajută la împiedicarea trecerii medicamentului prin mucoasa nasului în sânge.

- Dacă vă administraţi picături în ambii ochi, înainte de a repeta aceste etape şi pentru celălalt ochi, trebuie să vă spălaţi pe mâini. Astfel va fi prevenită transmiterea infecţiei de la un ochi la altul.

- Imediat după utilizare, puneţi capacul flaconului la loc şiînşurubaţi-l strâns.

- Utilizaţi un flacon în întregime înainte de a deschide flaconul următor.

- Dacă o picătură nu ajungeîn ochi, încercaţi din nou.

- Ştergeţi orice lichid în exces de pe obraz cu un şerveţel curat.

Aplicarea corectă a picăturilor oftalmice este foarte importantă.

Dacă aveţi orice întrebări, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Medrolgin

Clătiţi bine ochiul cu apă caldă. Nu vă mai administraţi altă picătură până la momentul dozei următoare, în caz de ingerare accidentală, consumaţi lichide pentru a le dilua şi adresaţi-vă la medic.


Dacă uitaţi să utilizaţi Medrolgin

Dacă uitaţi să utilizaţi acest medicament, continuaţi tratamentul obişnuit, cu doza următoare. Nu vă administraţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.


Dacă utilizaţi şi alte picături sau unguent pentru ochi

Dacă utilizaţi şi alte picături pentru ochi, aşteptaţi cel puţin 5 minute între administrarea Medrolgin şi a celorlalte picături.

Unguentul oftalmicse va aplica întotdeauna ultimul.

Dacă încetaţi să utilizaţi Medrolgin

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse din partea corneei (suprafaţa ochiului) pot apărea mai probabil dacă utilizaţi Medrolgin timp de mai mult de două săptămâni sau dacă în acelaşi timp utilizaţi picături oftalmice care conţin steroizi, sau dacă aveţi o afecţiune a ochilor. Trebuie să vă adresaţi imediat la medicul dumneavoastră, dacă aveţi dureri, creşte iritarea oculară sau apar modificări ale vederii.

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

- la utilizarea mai mult de 14 zile este posibilă apariţia leziunilor pe suprafaţa ochiului, cum arfi subţierea, eroziunea, ulceraţia şi perforaţia; asocierea infecţiei oftalmice;

- dificultăţi de respiraţie (bronhospasm) sau acutizarea astmului la pacienţii cu hipersensibilitate la acid acetil-salicilic sau antiinflamatoare nesteroidiene, precum şi la pacienţii cu istoric de astm bronşic.


Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Medrolgin

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi picăturile după data de expirare înscrisă pe flacon şi pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Ase păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul origi-nal. Trebuie să aruncaţi flaconul cel târziu la 28 zile după ce l-aţi deschis prima dată, chiar dacă au mai rămas câteva picături. Acest lucru va preveni infecţiile. Pentru a vă ajuta să vă amintiţi, notaţi data când l-aţi deschis, în spaţiul de pe cutie prevăzut în acest scop.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Medrolgin

- Substanţa activă este ketorolac trometamol. Fiecare ml preparat conţine ketorolac trometamol 5 mg.

- Celelalte componente sunt: octoxinol 40, edetat diso-dic, clorură de sodiu, clorură de benzalconiu, acid clor-hidric sau hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului), apă pentru preparate injectabile.

Cum arată Medrolgin şi conţinutul ambalajului Medrolgin se prezintă sub formă de lichid transparent, incolor sau cu nuanţă gălbuie.

Reacţii adverse foarte frecvente: apar la mai mult de 1 din 10 utilizatori

- iritare oculară, senzaţie tranzitorie de arsură şi înţepături, dureri în ochi.


Reacţii adverse frecvente: apar până la 1 din 10 utilizatori

- inflamaţia ochiului (a suprafeţei sau părţilor interioare), umflarea (edemul) ochilor şi/sau a pleoapelor, mâncă-rime (prurit), înroşirea (hiperemia) ochilor, depuneri în partea anterioară a ochiului (cornee), sângerare în retină, umflarea (edemul) retinei centrale (strat a ochiului sensibil la lumină), creşterea nesemnificativă a tensiunii intraoculare, vedere neclară;

- reacţii de hipersensibilitate;

-dureri de cap (cefaiee).


Reacţii adverse mai puţin frecvente: apar până la 1 din 100 utilizatori

-deteriorarea stratului anterior al ochiului, infiltrat în stratul anterior al ochiului, uscarea excesivă a ochilor, eliminarea abdndentă a lichidului lacrimal.

Ambalaj

Câte 5 ml în flacon-picurătar din PEJD, închis cu un capac din PEJD şi înzestrat cu un inel de siguranţă.

Câte un flacon împreună cu prospectul pentru pacienţi în cutie de carton.


Deţinătorul Certificatului de înregistrare

World Medicine Ophthalmics llaglari Ltd. Şti. Turcia 15 Temmuz Mah. Cami Yolu Cad. No. 50 Kat. 2, Bagcilar, Istanbul.


Fabricantul

World Medicine llaş San. ve Tic. A. Ş. , Turcia 15 Temmuz Mah. Cami Yolu Cad. No:50 Gunesli/ Bagciiar, Istanbui

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 42229
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 472
Cod produs: 61709
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.