Ondansetron sol inj.2 mg/ml4 ml N5x2 (Balkan)

Cod produs: 37430
Divizarea: 10
Doza concentratia: 2
Forma: N/A
Producator: Balkan Pharmaceuticals SRL, SC
Tara: Republica Moldova

Ondansetron-BP 2 mg/ml 4 ml soluţie injectabilă

Ondansetron


1. CE ESTE ONDANSETRON-BP Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Ondansetron-BP este un medicament împotriva greaţurilor şi a vărsăturilor.

Ondansetron-BP tratează greaţa şi vărsăturile datorate tratamentului cu citostatice, radioterapiei şi tratamentelor chirurgicale.

Acest medicament este indicat la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 2 ani sau cu o suprafaţă corporal mai mare de 0,6 m2.


2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ONDANSETRON-BP Nu utilizaţi Ondansetron-BP

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ondansetron sau la oricare dintre celelalte componente ale Ondansetron-BP;

- dacă sunteţi însărcinată sau alăptaţi;

- la copii cu o suprafaţă corporală mai mică de 0,6 m2 sau la copii cu vârsta mai mică de 2 ani (datorită experienţei clinice limitate).


Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ondansetron-BP

- dacă suferiţi de boli ale ficatului, deoarece este necesară administrarea cu prudenţă în insuficienţa hepatică severă, iar doza zilnică maximă recomandată este de 8 mg;

- dacă suferiţi de constipaţie severă sau aveţi blocaj intestinal, deoarece trebuie să fiţi supravegheat după administrarea de Ondansetron-BP;

- dacă aţi fost supus unei intervenţii chirurgicale de scoatere a amigdalelor, caz în care trebuie să fiţi strict monitorizaţi în perioada postoperatorie;

- dacă suferiţi de boli ale inimii, deoarece administrarea ondansetronului la pacienţii care urmează tratament cu medicamente antiaritmice sau beta-blocante se face cu prudenţă.


Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Dacă sunteţi în tratament cu fenitoină, carbamazepină sau rifampicină efectul ondansetronului poate scădea. Dacă sunteţi în tratament cu tramadol, ondansetro-nul poate scădea efectul analgezic al acestuia.


Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte să luaţi orice medicament.

Nu utilizaţi Ondansetron-BP în cazul în care sunteţi însărcinată sau alăptaţi.


Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje Ondansetron-BP nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.


Informaţii importante privind unele componente ale Ondansetron-BP

Acest medicament conţine sodiu, <1 mmol (23 mg) pe doză, adică practic„nu conţine sodiu".


3. CUM SĂ UTILIZAŢI ONDANSETRON-BP

Utilizaţi întotdeauna Ondansetron-BP exact cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Ondansetron-BP se administrează în injecţie intramuscular şi intravenos.

Dozele recomandate sunt următoarele:

Chimioterapie şi radioterapie

Potenţialul emetogen al tratamentului cancerului variaza în funcţie de dozele şi de combinaţia de chimioterapice sau radioterapie utilizate. Doza de ondansetron, variaza între 8-32 mg pe zi.

Ondansetronui se poate administra, de asemenea, pe cale rectala, orala (comprimate si sirop), parenteraia (intramuscular si intravenos).

Chimioterapie şi radioterapie emetogenă:

Adulţi

Doza recomandată pentru administrare intravenoasă este de 8 mg ondansetron imediat înainte de tratamentul chimioterapie sau radioterapie, urmată de 8 mg ondansetron după 12 ore.

Pentru prevenirea emezei întîrziate sau prelungite după primele 24 ore, tratamentul cu ondansetron administrat pe cale orală sau rectală trebuie continuat timp de până la 5 zile, în doza de 8 mg de doua ori pe zi.

Copii şi adolescenţi

Doza recomandată este de 5 mg/m2 administrată în doză unica intravenoasă imediat înainte de inceperea chimioterapiei, urmată după 12 ore de administrarea orală a 4 mg ondansetron; se administrează în continuare 4 mg ondansetron de 2 ori pe zi pe tot parcursul curei şi încă 5 zile după terminarea acesteia. Chimioterapie intens emetogenă:

Adulţi

Doza iniţială recomandată este de 8 mg ondansetron, administrate intravenos lent imediat înaintea şedinţei de chimioterapie sau oral cu 1- 2 ore înainte urmată după 12 ore de 8 mg ondansetron, administrat oral.

Pentru profilaxia emezei tardive sau prelungite, după primele 24 de ore, se administrează în continuare 8 mg de 2 ori pe zi, oral sau rectal timp de până la 5 zile după o cură de chimioterapie.

Pentru majoritatea pacienţilor trataţi cu doze mari de chimioterapice cu potenţial emetogen, de exemplu doze mari de cisplatin, ondansetronui s-a dovedit eficace dacă s-a administrat după una dintre schemele următoare:

- doza unica de 8 mg ondansetron administrată intravenos lent imediat înainte de chimioterapie;

- o doza de 8 mg ondansetron administrată intravenos lent imediat înainte de începerea chimioterapiei, urmată de alte 2 doze de 8 mg la interval de 4 ore sau de perfuzarea continuă a 1 mg/ora timp de 24 ore;

- o doza unică de 16 mg ondansetron, diluata în 50-100 ml soluţie salină izotonă sau altă soluţie compatibilă (vezi pct. 6. 2) şi administrată în perfuzie cu durata de 15 minute sau mai mult imediat înainte de începerea chimioterapiei.

Datorită creşterii riscului de prelungire a intervalului QT odată cu creşterea dozei, nu trebuie administrată o doză unică mai mare de 16 mg.

In cazul administrării unor chimioterapice cu potenţial emetogen mare, eficacitatea poate fi crescută prin administrarea unei doze unice intravenoase de 20 mg dexametazonă fosfat sodică înainte de chimioterapie.

Copii şi adolescenţi

Ondansetron-BP poate fi administrat în doză unică intravenoasă de 5 mg/m2 imediat înainte de începerea chimioterapiei, urmate după 12 ore de administrarea orală a 4 m g ondansetron; se administrează în continuare 4 mg de 2 ori pe zi pe tot parcursul curei şi încă 5 zile după terminarea acesteia.

Greaţa si vărsături postoperatorii Adulţi

Pentru profilaxia greţurilor şi vărsăturilor postoperatorii, ondansetronul se poate administra după una din următoarele scheme:

- oral o doză de 8 mg ondansetron cu o oră înainte de anestezie, urmată de încă 2 doze la interval de 8 ore;

- intravenos lent o doza unica de 4 mg ondansetron o dată cu inducerea anesteziei. Pentru tratamentul greţurilor şi vărsăturilor postoperatorii deja instalate, se recomandă administrarea unei doze unice de 4 mg intravenos lent.

Copii şi adolescenţi cu vârsta peste 2 ani

Pentru profilaxia vărsăturilor postoperatorii la copii, doza recomandată este de 0,1 mg/kg în administrare intravenoasă lentă până la un maxim de 4 mg imediat înainte sau după inducerea anesteziei.

Pacienţii cu afecţiuni renale Dozele nu necesită ajustare.

Pacienţii cu afecţiuni hepatice

Doza maximă recomandată este 8 mg/zi.

Pacienţi cu metabolism redus al sparteinei/debrisochinei

Nu sunt necesare modificări ale dozei zilnice sau ale frecvenţei administrării.


Dacă aţi utilizat mai mult Ondansetron-BP decât trebuie

în acest caz contactaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră sau adresaţi-vă celui mai apropiat spital.


Dacă aţi uitat să utilizaţi Ondansetron-BP soluţie injectabilă Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Ondansetron-BP poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar ia toate persoanele. Reacţiile adverse sunt prezentate conform frecvenţei de apariţie folosind următoarea convenţie:

Foarte frecvente - care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente - care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente - care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare - care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare - care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută - care nu poate fi estimată din datele disponibile.

Reacţiile adverse pot fi:

Frecvente: tranzit intestinal întârziat.

Mai puţin frecvente: bufeuri, sughiţ, constipaţie, dureri de cap.

Rare: creşteri trecătoare ale valorilor enzimelor hepatice.

Foarte rare: reacţii anafilactice inclusiv şoc anafilactic, reacţii extrapiramidale, reacţii distonice, convulsii, tulburări de ritm cardiac (aritmii), bătăi cardiace încetenite (bradicardie), tensiune arterială scăzută.

Cu frecvenţă necunoscută: reacţii locale: durere, roşeaţă, urticarie şi senzaţie de arsură la locul de administrare.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: http://www. amed. md.

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. CUM SE PĂSTREAZĂ ONDANSETRON-BP SOLUŢIE INJECTABILĂ

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Ondansetron-BP după data de expirare înscrisă pe ambalaj după„EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Ondansetron-BP

Substanţa activă este ondansetron.

Un mililitru soluţie injectabilă conţine ondansetron 2 mg.

O fiolă (4 ml) soluţie injectabilă conţine ondansetron 8 mg.

Celelalte componente sunt: acid citric, citrat de sodiu, clorură de sodiu, apă pentru injecţii.


Cum arată Ondansetron-BP şi conţinutul ambalajului

Soluţie transparentă, de culoare galbenă sau galbenă cu nuanţă verzuie:—

Medicamentul este disponibil în cutie cu două holdere din plastic a cîte 5 fiole din sticlă incoloră conţinând 4 ml soluţie injectabilă.


Deţinătorul certificatului de înregistrare

SC BALKAN PHARMACEUTICALS SRL

str. N. Grădescu 4, mun. Chişinău, Republica Moldova


Fabricantul

SC BALKAN PHARMACEUTICALS SRL

str. N. Grădescu 4, mun. Chişinău, Republica Moldova

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 135
Cod produs: 61896
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 435
Cod produs: 64096
Top sezon
Preț produs în pct: 7
Cod produs: 42957
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 476
Cod produs: 61829
Promoție
Preț produs în pct: 267
Cod produs: 61835
RECOMANDĂM
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 42229
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.