Derylife crema 0,5 mg/g 50g N1

Cod produs: 58336
Divizarea: 1
Forma: cremă
Producator: World Medicine Ilac Sanayi ve Ticaret A.S.
Tara: Turcia
Stoc: suficient
67 26 lei
(-9%)
61 22 lei
Beneficii:
6 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Derylife, 0,5mg/g - 50g cremă

Propionat de clobetazol

1. Ce este Derylife şi pentru ce se utilizează

Derylife conţine propionat de clobetazol, care face parte din grupul de medicamente denumite corticosteroizi topici. "Topic” înseamnă că se aplică direct pe piele. Corticosteroizii topici reduc roşeaţa, inflamaţia şi iritaţia pielii . Ei nu trebuie confundaţi cu steroizii "anabolizanţi” care sunt utilizaţi de către anumiţi culturişti şi atleţi.

Derylife ameliorează simptomele anumitor afecţiuni ale pielii :

- eczemă recidivantă

- psoriazis (plăci groase de piele roşie şi inflamată, de obicei acoperite de solzi argintii)

- lichen plan (o afecţiune a pielii care cauzează apariţia de mâncărime şi umflături roşietice-violacee, cu vârful neted, la nivelul încheieturii mâinii, al antebraţelor sau al gambelor)

- lupus eritematos discoid (o boală a pielii care de obicei afectează faţa, urechile şi pielea capului, cauzând cicatrici şi o sensibilitate crescută la lumină a pielii afectate)

- boli care nu răspund la alte tratamente cu corticosteroizi mai puţin potenţi.

Pentru copiii cu vârsta peste 1 an, Derylife se foloseşte în cazul dermatitelor care nu au răspuns la tratamentul cu creme sau unguente cu steroizi mai p*iţin potenţi.


2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Derylife NU utilizaţi Derylife

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la propionat de clobetazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

Pentru . a trata oricare dintre următoarele afecţiuni ale pielii , deoarece acestea se pot agrava:

- infecţii ale pielii (în cazul în care infecţia nu este tratată cu medicamente antiinfecţioaseîn acelaşi timp)

-acnee

- acnee rozacee (o afecţiune a pielii în care nasul, obrajii, bărbia, fruntea sau chiar întreaga faţă devin roşii, fiind sau nu vizibile mici vase de sânge, umflături (papule) sau umflături pline cu puroi (pustule))

-erupţiiînjurulgurii

- mâncărime a pielii , fără inflamaţie

- în jurul zonei anale sau genitale (penis sau vagin)

Nu utilizaţi Derylife cremă la copii cu vârste sub 1 an.

Dacă vreuna dintre situaţiile de mai sus este valabilă pentru dumneavoastră, nu utilizaţi Derylife până când nu discutaţi cu medicul sau cu farmacistul.


Atenţionări şi precauţii

înainte să luaţi,Derylife, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- utilizaţi Derylife doar atât timp cât vă recomandă medicul. Dacă afecţiunea dumneavoastră nu se ameliorează după 2 - 4 săptămâni de tratament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

- aveţi grijă când aplicaţi Derylife pe pleoape, astfel încât acesta să nu pătrundă în ochi

- aveţi grijă când aplicaţi Derylife pe faţă, pentru o elasticitate îndelungată, deoarece pielea s-ar putea subţia

- dacă aveţi o eczemă în jurul unui ulcer al piciorului, utilizarea unui corticosteroid topic poate creşte riscul de a face o reacţie alergică sau o infecţie în zona respectivă

- utilizaţi doar pansamente aplicate etanş peste acest medicament, dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat astfel. Dacă aplicaţi Derylife sub un pansament etanş, inclusiv un scutec, asiguraţi-vă că pielea este curăţată înainte

ae a scnimoa pansamentul, pentru a preveni imecţnie.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă dezvoltaţi o infecţie (vezi pct. 4).

Derylife împreună cu alte medicamente

Unele medicamente pot afecta modul de acţiune al Derylife sau pot creşte probabilitatea apariţiei reacţiilor adverse. Exemple de astfel de medicamente sunt:

- ritonavir -itraconazoi

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi vreunui dintre aceste medicamente. Pot exista şi alte medicamente care să aibă un efect similar. De aceea este foarte important să-i spuneţi medicului sau farmacistului dacă luaţi alte medicamente, dacă aţi luat în ultimul timp sau dacă veţi începe să luaţi, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă, credeţi că aţi putea fi, sau dacă plănificaţi să deveniţi gravidă, nu utilizaţi Derylife fără să vorbiţi înainte cu medicul dumneavoastră.

Dacă alăptaţi, consultaţi medicul înainte de a utiliza Derylife. Dacă utilizaţi Derylife pe perioada alăptării, nu utilizaţi Derylife pe suprafaţa sânului pentru a vă asigura că sugarul nu înghite accidental medicamentul.

Conducerea vehiculelorşi folosirea utilajelor

Derylife nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Derylife Derylife cremă conţine propilenglicol. Poate provoca iritaţie ia nivelul pielii .

Derylife conţine clorocrezol. Poate provoca reacţii alergice.

Derylife conţine alcool cetostearilic. Poate provoca reacţii adverse la nivelul pielii , localizate (de exemplu, dermatită de contact).

3. Cum să utilizaţi Derylife

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dumneavoastră daca nu sunteţi sigur.

Utilizaţi Derylife o dată sau de două ori pe zi. Frecvenţa aplicărilor poate fi redusă, pe măsură ce afecţiunea se ameliorează sau doctorul vă poate prescrie un steroid înlocuitor mai puţin puternic.

Adulţi şi adolescenţi ,

Aplicaţi un strat subţire de cremă pe zona afectată şi (acţionaţi uşor, utilizând doar alâtcât este necesar, pentru a acoperi întreaga zonă tratată.

Spălaţi-vă mâinile după aplicarea medicamentului, cu excepţia cazului în care acestea reprezintă zona ce a fost tratată.

Dacă utilizaţi şi o cremă emolientă (hidratantă), lăsaţi un timp pentru absorbţia Derylife, înainte de a aplica produsul emoiient.

Acest medicament nu trebuie utilizat în fiecare zi pentru mai mult de 4 săptămâni per cură.

Nu utilizaţi o doză mai mare şi nici nu îl aplicaţi pe suprafeţe mari pentru perioade lungi de timp (de exemplu aproape zilnic, mai multe săptămâni sau luni), decât dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat acest lucru.

Derylife cremă este numai pentru utilizare cutanată.

Dacă eczema reapare frecvent, medicul dumneavoastră vă poate sugera să folosiţi mai rar Derylife, o dată ce aţi obţinut controlul asupra acesteia, pentru a preveni reapariţia eczemei. De exemplu, puteţi fi sfătuit să aplicaţi un strat subţire de Derylife o dată pe zi, de 2 ori pe săptămână, pe suprafeţele de piele care au fost afectate de eczemă, sau pe acele suprafeţe pe care este posibil să reapară eczema.

Cum se aplică crema 1. Spălaţi-vă pe mâini.

2. , Aplicaţi cantitatea recomandată de cremă pe piele şi masaţi uşor, până la absorbţia completă a acesteia. Puteţi măsura cantitatea de Derylife cu ajutorul vârfului degetului dumneavoastră. Această imagine vă arată cât reprezintă ounitate de vârf de deget.

O unitate de vârf de deget

3. Spălaţi-vă pe mâini din nou după utilizarea_cremei,-exceptând situaţia când aplicarea se realizează la nivelul mâinilor ca parte a tratamentului.

Aveţi în vedere că:

- Două vârfuri de deget de cremă sunt suficiente pentru aplicarea la nivelul ambelor mâini sau la nivelul labei piciorului\

- Trei vârfuri de degetde cremă sunt suficiente pentru aplicarea la nivelul unui braţ

- Şase vârfuri de deget de cremă sunt suficiente pentru aplicarea la nivelul unui picior

- Paisprezece vârfuri de deget de cremă vor acoperi partea din faţă şi din spate a corpului

Nu vă îngrijoraţi dacă aveţi nevoie de o cantitate puţin mai mare sau mai mică de cremă. Acesta este doar un ghid orientativ.

2 unităţi 3 unităţi 6 unităţi faţă şi spate 14 unităţi

Copii

- Nu utilizaţi crema pentru copii mai mici de 1 an

- Cantitatea de cremă de utilizat va scădea cu cât copilul este mai mic

- Tratamentul copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 an şi 12 ani trebuie să se facă sub strictă supraveghere medicală. Doza trebuie să fie adecvată vârstei: de exemplu la un copil cu vârsta de 4 ani se poate utiliza o treime din doza pentru adulţi

O cură de tratament cu Derylife la copii nu trebuie să dureze mai mult de 5 zile decât cu excepţia cazului în care medicul recomandă altfel. Medicul poate dori să consulte copilul săptămânal, pe durata utilizării cremei.

Dacă utilizaţi mai mult Derylife decât trebuie

Este important să urmaţi instrucţiunile din acest prospect.

Dacă aplicaţi o cantitate prea mare de Derylife sau dacă accidental înghiţiţi mult Derylife, vă poate face rău. în cazul în care înghiţiţi o cantitate mare de Derylife, clătiţi gura cu multă apă şi contactaţi medicul sau farmacistul pentru recomandări.

Dacă uitaţi să utilizaţi Derylife

Dacă aţi uitat să utilizaţi Derylife, aplicaţi cantitatea recomandată imediat ce v-aţi amintit iar apoi continuaţi în mod normal. Totuşi, dacă este timpul pentru următoarea doză, aplicaţi-o doar pe aceasta. Nu aplicaţi mai mult Derylife o dată pentru a compensa doza uitată.

Dacăîncetaţi să utilizaţi Derylife

Dacă utilizaţi în mod regulat Derylife, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a întrerupe administrarea.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse vă pot afecta pielea sau pot afecta alte părţi ale corpului, dacă o cantitate suficientă de medicament este absorbită prin piele şi ajunge în circulaţie.

Dacă afecţiunea dumneavoastră se înrăutăţeşte sau dacă vi se umflă pielea pe durata tratamentului, se poate să fiţi alergic, să aveţi o infecţie sau să aveţi nevoie de alttratament.

-întrerupeţi utilizarea Derylife şi spuneţi medicului cât mai curând posibil.

Reacţii adverse frecvente

Acestea afectează până la 1 din 10 persoane

-mâncărimi ale pielii

- senzaţie de arsură locală sau durere Reacţii adverse mai puţin frecvente Acestea afectează până la 1 din 100 persoane

- subţierea pielii , care poate cauza apariţia vergeturiior

- apariţia vaselor de sânge la suprafaţa pielii Reacţii adverse foarte rare

Acestea afectează până la 1 din 10000 persoane

Utilizarea Derylife pentru o elasticitate lungă de timp, sau utilizarea sub un pansament, poate cauza următoarele simptome:

-creştere în greutate

- faţă rotunjită (în formă de lună plină)

-obezitate

-subţierea pielii -ridarea pielii

- uscarea pielii -schimbareaculorii pielii

- creşterea pilozităţii de pe corp

- căderea părului sau lipsa creşterii părului sau deteriorarea aspectului părului Alte reacţii foarte rare ale pielii , care pot apărea sunt:

- reacţie alergică la locul aplicării\

-înrăutăţirea bolii -iritaţie la locul aplicării

- roşeaţă

- erupţie trecătoare pe piele sau urticarie

- dacă aveţi psoriazis, vă pot apărea nişte umflături cu puroi sub piele. Acest lucru se poate întâmpla foarte rar în timpul sau după tratament şi se numeşte psoriazis pustular

-infecţie la nivelul pielii -acnee

în cazul copiilor, aveţi grijă la următoarele manifestări:

- creştere în greutate întârziată -încetinirea creşterii

Reacţii adverse foarte rare care pot apărea în testele de sânge sau la un control medical:

- scădere a nivelului de hormon cortizol din sânge

- creşterea nivelurilor de zahăr (glucoză) din sânge sau urină

- tensiune arterială crescută

- opacifierea cristalinului (cataractă)

- creşterea presiunii intraoculare (glaucom)

- subţierea oaselor prin pierderea gradată de minerale (osteoporoză); pot fi necesare teste suplimentare după controlul medical, pentru a confirma această afecţiune.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www. amed. md sau e-mail: farmacovigilenta@amed. md Raportând reacţiile adverse puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Derylife

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemîna copiilor!

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalaj original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Derylife

- Substanţa activă este: propionatul de clobetazol; Un gram de cremă conţine propionat de clobetazol 0,5 mg.

- Celelalte componente sunt: Ceară de albine, propilenglicol, clorocrezol, macrogol cetostearil eter, hidroxistearat de macrogolglicerol, hidroxistearat macrogol 15, alcool cetostearilic, apă purificată.

Cum arată Derylife şi conţinutul ambalajului

Derylife cremă, 0,5mg/g se prezintă sub formă de cremă omogenă, de culoare albă sau aproape albă.

Ambalaj

Cremă pentru utilizare cutanată - 50 de grameîntr-un tub de aluminiu.

1 tubîmpreună cu prospectul pentru pacientîn cutie de carton.


Deţinătorul certificatului de înregistrare

World Medicine Mac San. ve Tic. A. Ş. , Turcia |

15TemmuzMah. Cami Yolu Cad, No. 50, Guneşli, Bagcilar, Istanbul 1


Fabricantul

World Medicine llac San. ve Tic. A. Ş. , Turcia

15 Temmuz Mah. Cami Yolu Cad, No. 50, Guneşli, Bagcilar, Istanbul

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 10
Cod produs: 42953
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.