Blemaren comp. eferv. N20x4

Cod produs: 17093
Divizarea: 80
Doza concentratia: 1
Forma: comp.eferv.
Producator: Esparma GmbH (prod.: Salutas PWO GmbH, Germania)
Tara: Germania
eliberat doar cu rețetă!

BLEMARENN

 

comprimate efervescente

acid citric,cifrat de sodiu, hidrocarbonat de potasiu

 


1. CE ESTE BLEMAREN N Şl

PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

 

Blemaren N împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Spuneţi medicului dumneavoastră, mai ales dacă utilizaţi următoarele medicamente:

- glicozide tonicardiace: creşterea concentraţiei potasiului din exteriorul celulelor scade efectul glicozidelor tonicardiace, în timp ce scăderea concentraţiei sale creşte riscul glicozidelor de a produce aritmii.

- antagonişti ai aldosteronului, diuretice care economisesc potasiul, inhibitori ai ECA, antiinflama- toare nesteroidiene, deoarece scad eliminarea potasiului.

- antiacide care conţin aluminiu, deoarece Blemaren N poate creşte absorbţia aluminiului; este necesar să lăsaţi un interval de minim 2 ore între administrarea celor două medicamente.

Reţineţi că o pastilă efervescentă Blemaren N conţine aproximativ 380 mg de ioni de potasiu, 9,7 mmol de potasiu.

 

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

 

Blemaren N este un medicament care dizolvă cal- culii urinari.

Blemaren N este indicat pentru:

- Alcalinizarea urinei la pacienţii care suferă de cal- culi de acid uric cu/fără calculi de calciu.

- Metafilaxîa calculilor de calciu (prevenirea recidivei si/sau prevenirea sporirei fragmentelor reziduale).

 

2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI BLEMAREN N

Nu utilizaţi Blemaren N

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa hidrogen citrat de potasiu şi sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Blemaren N;

- dacă aveţi insuficienţă renală acută sau cronică;

- dacă aveţi alcaloză metabolică;

- dacă'aveţi adinamie episodică ereditară (o boală ereditară rară determinând slăbiciune musculară periodică);

- dacă aveţi infecţiile cronice ale tractului urinar cu

- microorganisme-producătoare de urează;

Blemaren N nu se utilizează la copii cu vârsta sub 12 ani, deoarece nu s-a stabilit siguranţa şi eficacitatea utilizării la acest grup de vârstă.

 

Atenţionări şi precauţii

înainte să utilizaţi Blemaren N, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- dacă aveţi tulburări grave ale funcţiei hepatice.

- dacă utilizaţi Blemaren N pentru prima dată, înainte de utilizare medicul vă va face teste pentru determinarea electroliţilor serici, gazelor din sânge şi pentru evaluarea funcţiei renale.

- orice condiţii care ar putea declanşa formarea calculilor urinari (ex. adenoizi ai glandei paratiroi- dă, calcuiii acizilor urici consideraţi ca fiind maligne) vor fi în primul rând supuse unui tratament terapeutic convenţional.

- pe durata tratamentului, se vor monitoriza cu regularitate parametrii de urină şi de sânge. Se va acorda atenţie specială echilibrului acido- bazic. Pentru a suporta efectele medicamentului, pacienţii vor fi sfătuiţi să reducă folosirea sării pe toată durata tratamentului.

- aproximativ 2-3 I de lichid în formă de ceai, suc de fructe sau apă minerală alcalină se va bea

 

Blemaren N poate fi utilizat în timpul sarcinii şi alăptării, respectând dozele şi schema de administrare.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Blemaren N nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

 

Blemaren N conţine lactoză, potasiu şi sodiu

Un comprimat efervescent conţine 109 mg lactoză. Se va ţine cont de aceasta dacă ştiţi că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide.

Un comprimat efervescent conţine 9,7 mmol (380 mg) potasiu. Se va ţine cont de aceasta în cazul tratării pacienţilor cu insuficienţă renală şi persoanelor cu dietă minimă de potasiu.

Un comprimat efervescent conţine 9,7 mmol (220 mg) sodiu. Se va ţine cont de aceasta în cazul tratării pacienţilor care se află la o dietă cu un conţinut scăzut de sodiu (dietă scăzută în sodiu şi sare).

 

3. CUM SĂ UTILIZAŢI BLEMAREN N

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Înainte să luaţi Blemaren N, trebuie să dizolvaţi comprimatul într-un pahar cu apă. Ar fi bine să-l agitaţi uşor. Lichidul poate fi uşor tulbure, iar unele particule’ insolubile pot fi găsite’ la suprafaţă.

Dacă medicul dumneavoastră nu v-a prescris Blemaren N altfel, urmaţi instrucţiunile următoare: Pentru alcanizarea urinei la pacienţii cu calculi de acid uric si prevenirea refacerii acestora De regulă, zilnic se administrează 3 comprimate efervescente, administrate în trei prize, după mese -1 comprimat dimineaţa -1 comprimat la prânz -1 comprimat seara

pH-u! (aciditatea) urinei proaspăt emise trebuie să fie cuprins în intervalul 6,2 -6,8.

Dacă valoarea pH-ului în urină este mai mic de 6.2, doza zilnică trebuie crescută la 2 comprimate efervescente, or în cazuri excepţionale prin creşterea dozei la 3 comprimate efervescente, seara. Dacă valoarea pH-ul este mai mare de 6.8, doza


Dacă pH-ul urinei proaspăt emise, determinat înainte de utilizarea Blemaren N se găseşte în intervalul recomandat, doza terapeutică a lost atinsă. Pentru prevenirea reapariţiei calculilor de acid uric se recomandă determinarea periodică a pH-ului urinar.

Pentru dizolvarea chimică a pietrelor de acid uric (chemolitholysis) valoarea pH-ului urinei proaspete este stabilită într-un interval de 7,0-7,2.

Pentru dizolvarea calculilor cu oxalat de calciu si prevenirea refacerii lor

Doza zilnică recomandată este de 3 comprimate efervescente zilnic. Doza poate fi mărită pentru a atinge valorile optime, în majoritatea cazurilor 5 comprimate efervescente pe zi sunt suficiente. Doza zilnică de 3 comprimate efervescente poate fi administrată într-o singură doză seara sau de 3 ori pe zi (dimineaţa, la amiază şi seara). Pentru doze mai mari se recomandă de administrat 1 comprimat dimineaţa, 1 la amiază, şi 2-3 comprimate seara.

pH-ul urinei proaspăt emise trebuie să fie cuprins în intervalul 6.8-7.4.

Valoarea pH-ului urinar trebuie verificate periodic şi doza individuală (vezi mai sus) trebuie ajustată corespunzător.

Măsurarea pH-ului urinar

Imediat înainte de administrarea fiecărei doze,luaţi testul indicator de pH, care se află în cutie şi umeziţi-o, timp de câteva secunde, în urină proaspăt emisă.

Culoarea testului indicator umezit se compară apoi cu tabelul culorilor şi se citeşte pH-ul imprimat sub culoarea respectivă.

Valoarea determinată a pH-ului trebuie înscrise în calendarul de control.

 

Instrucţiuni de utilizare Testul indicator Blemaren N

Recoltaţi o probă de urină într-un recipient. Cu degetele uscate desfaceţi testul indicator. Introduceţi testul indicator pentru o secundă în proba de urină, scoateţi-o şi eliberaţi lichidul în exces. în funcţie de pH (aciditate), culoarea testului indica- toar se modifică în zona umezită. După 2 minute, comparaţi culoarea benzii umezite cu tabelul culorilor. Citiţi valoarea culorii care este mai aproape de culoarea din tabel (indice de corecţie: ± 0,1 pH). Benzile utilizate trebuie aruncate. Pentru reevaluări, adresaţi-vă unui medic specialist nefrolog.

Nu folosiţi benzile de testare de mai multe ori!

A se păstra ferit de umiditate şi de lumină!

 

Calendar de control Blemaren N

Vă rugăm să completaţi acest calendar cu atenţie, conform instrucţiunilor medicului dumneavoastră şi să îl aduceţi la următoarea consultaţie.

Intervalul de aciditate important pentru dumneavoastră este:

- de la 6,2 până la 6,8 pentru calculi cu conţinut de calciu şi a celor de acid uric

- de la 6,8 până la la 7,4 calculilor micşti formaţi din oxalat de calciu şi acid uric sau oxalat de calciu şi fosfat de calciu.

-de la 7,0 până la 7,2 pentru dizolvarea chimică a pietrelor de acid uric (chemolitholysis)

După 4 săptămâni trebuie să vă prezentaţi la medic pentru control.

Blemaren N se va prescrie cu siguranţă la diabetici (1 comprimat efervescent = 0,02 carbohidraţi).

 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie Blemaren N

Dacă, funcţia renală este normală, nu sunt de aşteptat modificări ale valorilor parametrilor metabolici,: chiar dacă aţi utilizat Blemaren N în doze mai mari decât cele recomandate. Orice supra- doză poate fi recunoscută în orice moment prin verificarea pH-ului urinar şi poate fi corectată prin scăderea dozei. Dacă este necesar, informaţi-l pe medicul dumneavoastră.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi Blemaren N

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Blemaren N poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Frecvent apar dureri gastrice şi abdominale uşoare. în cazuri rare pot să apară forme uşoare de diaree şi greaţă.

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

 

5. CUM SE PĂSTREAZĂ BLEMAREN N

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

Nu utilizaţi Blemaren N după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXR Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. CONŢINUTUL AMBALAJULUI Şl ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Blemaren N

- Substanţele active sunt: acid citric - 1197,0 mg; citrat de sodiu - 835,5 mg; hidrocarbonat de potasiu - 967,5 mg

- Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, manitol, aromă de lămîie, zaharină sodică, acid adipic, macrogol 6000

 

Cum arată Blemaren N şi conţinutul ambalajului

Blemaren N este comprimat spumant, alb, rotund, cu faţete plate şi cu miros de lamaie.

Fiecare 20 de comprimate sunt ambalate în tuburi din polipropilenă închise cu dop prevăzut cu desicant.

Blemaren N este disponibil în cutii 80 comprimate efervescente (4 tuburi a cîte 20 comprimate), calendar de control şi indicatoare de pH.

 

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE Şl FABRICANTUL

Deţinătorul certificatului de înregistrare

esparma GmbFI

Bielefelder Straße 1,39171 Sülzetal, Germania

Fabricantul

Medinsa - Laboratorios Medicamentos Internacio-

nales Ş.A.

c/ Solana, 26

28850 Torrejon deArdoz, Madrid, Spania

 

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Caută în farmacii
Preț produs în pct: 66
Cod produs: 63667
Top sezon
Preț produs în pct: 536
Cod produs: 58603
Top sezon
Preț produs în pct: 25
Cod produs: 52487
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.