Trimetazidin-LF comp. film 35 mg N10x6

Cod produs: 61391
Divizarea: 60
Doza concentratia: 35
Forma: comp. film.
Producator: Lekfarm SRL
Tara: Belarus
eliberat doar cu rețetă!

Trimetazidin-LF 35 mg comprimate cu eliberare modificată

Trimetazidină

 

1. Ce este Trimetazidin-LF şi pentru ce se utilizează

Trimetazidin-LF este un medicament ce conţine ca substanţă activă trimetazidina - o substanţă ce optimizează procesele energetice ale celulelor şi protejează celulele inimii de efectele reducerii cantităţii de oxigen.

Trimetazidin-LF este destinat utilizării, în asociere cu alte medicamente pentru tratamentul anginei pectorale (durere în piept cauzată de boala coronariană).

 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Trimetazidin-LF

Nu luaţi Trimetazidin-LF:

- dacă sunteţi alergic la trimetazidină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

- dacă aveţi boală Parkinson: boală a creierului care afectează mişcările (tremurături, poziţie rigidă, mişcări încetinite şi mers târşâit şi dezechilibrat);

- dacă aveţi probleme severe ale rinichilor.

 

Atenţionări şi precauţii

înainte să utilizaţi Trimetazidin-LF, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistulului:

- dacă aveţi probleme cu rinichii;

- dacă aveţi vârsta peste 75 ani.

Trimetazidin-LF nu constituie un tratament curativ pentru crizele de anginâ pectorală şi nici nu este indicat ca tratament iniţial pentru angina instabilă sau infarctul miocardic acut.

în cazul crizelor de angină pectorală, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Poate fi necesară efectuarea unor teste, iar tratamentul dumneavoastră poate fi modificat.

Acest medicament poate provoca sau înrăutăţi simptome cum sunt: tremurături, poziţie rigidă, mişcări încetinite, mers târşâit şi dezechilibrat, în special la pacienţii vârstnici; aceste simptome trebuie investigate şi raportate medicului dumneavoastră, care poate să reevalueze tratamentul.

 

Trimetazidin-LF împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Aceasta este necesar deoarece Trimetazidin-LF poate afecta modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul în care acţionează Trimetazidin-LF.

Până în prezent, nu au fost raportate interacţiuni cu alte medicamente.

 

Trimetazidin-LFîmpreună cu alimente, băuturi şi alcool

Efectul şi absorbţia acestui medicament nu sunt influenţate semnificativ de consumul de alimente sau băuturi.

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, încercaţi să rămâneţi gravidă sau alăptaţi.

Sarcina

Este de preferat să nu luaţi acest medicament în cursul sarcinii. Dacă sarcina este depistată după începerea tratamentului, discutaţi cu medicul dumneavoastră, deoarece el este singurul care poate decide necesitatea continuării tratamentului cu Trimetazidin-LF.

Alăptarea

Nu se cunoaşte dacă trimetazidina se_excretează în laptele matern. Prin urmare,Trebuie evitată adminiştrareaJrimetazidin-LF în timpul alăptării.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament vă poate face să vă simţiţi ameţit şi somnolent, ceea ce vă poate afecta capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

 

3. Cum să luaţi Trimetazidin-LF

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi ,

Doza recomandată de Trimetazidin-LF este 1 comprimat de 2 ori pe zi, în timpul meselor, dimineaţa şi seara.

Mod de administrare

Trimetazidin-LF se administrează pe cale orală. înghiţiţi comprimatul întreg cu o cantitate suficientă de lichid ca de exemplu un pahar cu apă. Trimetazidin-LF poate fi administrat independent de alimente şi băuturi.

Dacă aveţi probleme cii rinichii sau dacă aveţi vârsta peste 75 de ani, medicul dumneavoastră vă poate modifica doza recomandată.

Utilizarea la copiişi adolescenţi (cu vârsta mai mică de 18 ani)

Trimeţazidin-LF nu este recomandat pentru administrare la copii şi adolescenţi cu vârsta mai mică de 18 ani din cauza datelor insuficiente asupra siguranţei şi eficacităţii.

 

Dacă luaţi mai mult Trimetazidin-LF decât trebuie

Dacă aţi luat sau credeţi că aţi luat mai mult Trimetazidin-LF decât trebuie (supradozaj), spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau prezentaţi-vă la cea mai apropiată unitate medicală. Aduceţi medicamentele rămase cu dumneavoastră.

 

Dacă uitaţi să luaţi Trimetazidin-LF

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decât cea recomandată de medicul dumneavoastră nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi momentul stabilit pentru administrarea următoarei doze şi continuaţi tratamentul aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 

Dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital la departamentul de urgenţă:

Cufrecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poatefi determinată din datele disponibile):

• simptome extrapiramidale (mişcări neobişnuite, inclusiv tremurători şi scuturare a mâinilor şi degetelor, mişcări de răsucire a corpului, mers târşâit, înţepenire a mâinilor şi picioarelor), de obicei reversibile după întreruperea tratamentului;

• erupţii generalizate grave pe piele (pielea devine roşie şi apar vezicule), umflare a feţei, buzelor, gurii, limbii sau gâtului care poate provoca dificultăţi la înghiţire sau la respiraţie;

• scădere severă a numărului de celule albe din sânge, care face mai posibile infecţiile, reducere a trombocitelor din sânge, fapt care determină creşterea riscului de sângerare sauînvineţire;

• boală a ficatului (greaţă, vărsături, pierdere a poftei de mâncare, senzaţie generală de rău, febră, mâncărimi, îngălbenire a pielii şi a albului ochilor, materii fecale deschise la culoare, urină închisă la culoare).

Alte reacţii adverse posibile care pot apărea la utilizarea acestui medicament sunt descrise mai jos.

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane): ameţeli, durere de cap, dureri abdominale, diaree, indigestie, greaţă, vărsături, erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi, urticarie şi senzaţie de slăbiciune.

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000persoane): bătăi rapide sau neregulate ale inimii (numite-şi palpitaţii), bătăi suplimentare ale inimii, bătăi accelerate ale inimii, scădere bruscă a tensiunii arteriale la ridicarea în picioare care poate produce ameţeli, senzaţie de confuzie sau leşin, stare generală de rău, ameţeli, căderi, înroşire trecătoare la nivelul feţei şi gâtului.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi determinată din datele disponibile): tulburări ale somnului (dificultăţi de adormire, somnolenţă), constipaţie.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www.amdm.gov.md sau e-mail: [email protected] Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

5. Cum se păstrează Trimetazidin-LF

A se păstra la loc uscat, la temperaturi sub 25°C.

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXR Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine Trimetazidin-LF

Substanţa activă este diclorhidratul de trimetazidină. Fiecare comprimat filmat cu eliberare modificată conţine diclorhidrat de trimetazidină 35 mg. Celelalte componente sunt: hipromeloză 2208, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, celuloză microcristalină, Opadry II roz (alcool polivinilic parţial hidrolizat, dioxid de titan (E171), macrogol/PEG, talc, oxid galben de fer (E172), oxid roşu de fer (E172), magnetit/oxid negru de fer (E172)).

 

Cum arată Trimetazidin-LF şi conţinutul ambalajului

Comprimate de culoare roză, rotunde, biconvexe.

Câte 10 comprimate în blister. Câte 6 blistere împreună cu prospectul pentru utilizator/pacient în cutie de carton.

 

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Lekpharm SRL

str. Minskaya2a, or. Logoisk223141,

Republica Belarus Tel./fax:+375 177453801 e-mail: [email protected]

 

Fabricantul

Lekpharm SRL

str. Minskaya 2a, or. Logoisk 223141,

Republica Belarus

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 27
Cod produs: 61458
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 576
Cod produs: 64230
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.