Cinnabsin comp. N20x3
1. CE ESTE CINNABSIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Cinnabsin este un medicament homeopat.
Se utilizează pentru tratamentul simptomelore inflamaţiilor acute şi cronice ale sinusurilor paranazale (sinuzite).
2. CE TREUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CINNABSIN
Nu utilizaţi Cinnabsin:
- dacă sunteți alergic (hipersensibil) la substanțele active sau la oricare din celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- afecțiuni sistemice progresive (cum ar fi tuberculoza, sarcoidoza), maladii ale sângelui (de exemplu, leucemie și leucoze), maladii autoimune (de exemplu, boli inflamatorii ale țesutului conjunctiv, scleroză multiplă), stări imunodeficitare (SIDA, infecție cu HIV), imunosupresie (de exemplu, după transplantul de măduvă osoasă sau organe, chimioterapie), boli cronice virale;
- la copii cu vârsta sub 2 ani;
- în timpul sarcinii.
Atenționări și precauții
Înainte să utilizați Cinnabsin, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Este necesar să vă adresați imediat la medic pentru o reevaluare a terapiei, dacă:
- apare umflarea feței, febră sau durere de cap severă,
- dacă starea acută nu se îmbunătățește sau se agravează în primele 2 zile de tratament,
- dacă apar plângeri suplimentare.
Simptomele pentru care se administrează un medicament homeopat se pot înrăutăţi temporar (agravare iniţială). În astfel de cazuri reduceţi dozele sau întrerupeţi tratamentul. Adresaţi-vă medicului dacă tulburările sunt persistente sau dacă apar simptome noi.
În lipsa ameliorării clinice după 4 săptămâni sau la apariţia simptomelor noi se recomandă reevaluarea tratamentului.
Cinnabsin împreună cu alte medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Nu se cunosc influenţe ale Cinnabsin asupra altor medicamente şi nici ale altor medicamente asupra Cinnabsin.
Utilizarea Cinnabsin împreună cu alimente şi băuturi
Acţiunea unui medicament homeopat poate fi influenţată negativ de unii factori de mediu, de stilul de viaţă inadecvat, de o dietă bogată sau de consumul de etanol, tutun, stimulante.
Sarcina şi alăptarea
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Cinnabsin este contraindicat in timpul sarcinii. În perioada de alăptare trebuie să administrați medicamentul doar la recomandareamedicului, după evaluarea raportului beneficiu-risc.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu influenţează asupra capacităţii de conducere a autovehiculelor sau de manevrare a utilajelor potenţial periculoase.
Cinnabsin conține lactoză.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
Cinnabsin conține amidon de grâu.
Amidonul de grâu din acest medicament conține gluten, dar numai în cantități foarte mici, și, de aceea se recomandă administrarea cu precauție la persoane cu boala celiacă.
Dacă aveți alergie la grâu (diferită de boala celiacă), nu trebuie să luați acest medicament.
3. CUM SĂ UTILIZAŢI CINNABSIN
Utilizaţi întotdeauna Cinnabsin conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Dacă nu se indica altfel, Cinnabsin trebuie de administrat după cum urmează:
Copiilor cu vârsta 2-5 ani: în afecţiuni acute se administrează câte 1 comprimat de 3 ori pe zi până la ameliorarea stării; ulterior, de asemenea şi în stări cronice – câte 1 comprimat de 3 ori pe zi.
Copiilor cu vârsta 6-11 ani: în afecţiuni acute se administrează câte 1 comprimat peste fiecare 2 ore (însă nu mai mult de 6 comprimate pe zi) până la ameliorarea stării; ulterior, de asemenea şi în stări cronice – câte 1 comprimat de 3 ori pe zi.
Adulți şi copii cu vârsta peste 12 ani: în afecţiuni acute se administrează câte 1 comprimat peste fiecare oră (însă nu mai mult de 12 comprimate pe zi) până la ameliorarea stării; ulterior, de asemenea şi în stări cronice – câte 1-2 comprimate de 3 ori pe zi.
În stări cronice: adulţi şi copii – câte 1 comprimat de 3 ori pe zi.
Durata tratamentului – 4-6 săptămâni.
Durata maximă a curei de tratament – 4 săptămâni fără sfatul medicului..
Medicamentul se administrează de preferinţă cu 30 min înainte de masă sau peste 30 min după masă. Comprimatele se vor dizolva lent în cavitate bucală. Pentru administrare la sugari comprimatele pot fi dizolvate într-o cantitate mică de apă.
Trebuie să vă adresaţi medicului dacă simptomele se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc timp de 4 săptămâni.
Nu luaţi Cinnabsin timp îndelungat, fără recomandarea medicului.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Cinnabsin
Până în prezent, nu au fost raportate cazuri de supradozaj.
Dacă uitaţi să utilizaţi Cinnabsin
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să utilizaţi Cinnabsin
Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest preparat poate provoca recții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Cu frecvență necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile):
- Reacții alergice, manifestate prin reacții cutanate sau tulburări gastrointestinale. La pacienții care administrează concomitent alte produse ce conțin Echinacea, pot apărea erupții cutanate, mâncărime, umflarea feței, respirație îngreuiată, amețeli și scăderea tensiunii arteriale. Echinacea poate declanșa reacții alergice la pacienții atopici (de exemplu, pacienții cu febră de fân, neurodermită, astm alergic);
- Agravarea inițială temporară a sinuzitei;
- Intensificarea secreției salivare.
Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ CINNABSIN
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi Cinnabsin după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu necesită condiții speciale de păstrare.
A se păstra în ambalajul original.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAȚII
Ce conţine Cinnabsin
Substanțele active
1 comprimat conține Cinnabaris D3 25 mg, Echinacea D1 25 mg, Hydrastis D3 25 mg, Kalium bichromicum D3 25 mg.
Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, amidon de grâu, stearat de magneziu.
Cum arată Cinnabsin şi conţinutul ambalajului
Cinnabsin se prezintă sub formă de comprimate plate, de culoare de la alb sau aproape albe, uneori cu incluziuni uşor vizibile, cu margini teşite.
Cinnabsin este disponibil în cutii cu 3 sau 5 blistere a câte 20 comprimate.
Deţinătorul certificatului de înregistrare
Alpen Pharma GmbH,
Steinenfeld 3, 77736 Zell am Harmersbach,
Germania
Fabricanții
Dr. Gustav Klein GmbH & Co. KG
Steinenfeld 3, 77736 Zell am Harmersbach,
Germania
Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.