Momecon spray naz., susp. 50mcg/doză 18g 140 doze N1

Cod produs: 61783
Divizarea: 1
Doza concentratia: 50
Forma: spray
Producator: Bilim Pharmaceuticals AS
Tara: Turcia
Stoc: suficient
82 21 lei
(-10%)
73 97 lei
Beneficii:
7 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

MOMECON 50 micrograme/doză spray nazal, suspensie

Furoat de mometazonă

1. Ce este MOMECON şi pentru ce se utilizează

MOMECON spray nazal conţine furoat de mometazonă, care face parte din grupul de medicamente denumit corticosteroizi. Atunci când furoatul de mometazonă este pulverizat în nas, poate ajuta la ameliorarea inflamaţiei (umflarea şi iritarea nasului), strănutului, mâncărimilor nazale şi a senzaţiei de „nas înfundat” său a rinoreei (curgerii nasului).

Pentru ce se utilizează MOMECON?

Febra fânului si rinita perenă

MOMECON este utilizat pentru tratamentul simptomelor febrei fânuiui (denumită, de asemenea, rinita alergică sezonieră) şi a rinitei perene la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta cuprinsă între 6-11 ani.

MOMECON spray nazal este indicat pentru profilaxia rinitei alergice sezoniere la adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste.

MOMECON spray nazal poate fi utilizat pentru tratamentul rinitei alergice la copii cu vârsta între 2-6 ani.

Iniţierea profilaxiei cu MOMECON spray nazal este recomandată cu 2-4 săptămâni înainte de debutul sezonului de polen.

Febra fânului, care apare în anumite momente ale anului, este o reacţie alergică cauzată de inhalarea polenului din copaci, iarbă, buruieni, precum şi spori de mucegai şi ciuperci. Rinita perenă apare pe toată durata anului, iar simptomele pot fi cauzate de o sensibilitate la o varietate de alergeni, incluzând acarieni din praful de casă, păr de animale (sau mătreaţa acestora), pene şi anumite alimente. MOMECON reduce umflarea şi iritarea nasului, ameliorând astfel strănutul, mâncărimile, precum şi senzaţia de „nas înfundat” sau rinoreea, determinate de febra fânului sau rinita perenă.

Polipi nazali

MOMECON spray nazal este, de asemenea, utilizat pentru tratamentul polipilor nazali şi simptomelor asociate, inclusiv congestia nazală şi pierderea simţului mirosului la adulţi cu vârsta de 18 ani sau peste.

Polipii nazali sunt mici excrescenţe' ale mucoasei nasului şi afectează de obicei ambele nări. MOMECON reduce inflamaţia nasului, determinând micşorarea progresivă a polipilor, ameliorând astfel senzaţia de obstrucţie nazală care poate afecta respiraţia pe nas.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi MOMECON

Nu utilizaţi MOMECON

• dacă sunteţi alergic la furoat de mometazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

• dacă aveţi o infecţie netratată la nivelul nasului. Utilizarea MOMECON în timpul unei infecţii netratate la nivelul nasului, poate agrava infecţia. Trebuie să aşteptaţi până ia vindecarea infecţiei înainte de a începe să utilizaţi spray-ul nazal.

• dacă aţi suferit recent o intervenţie chirurgicală la nivelul nasului sau v-aţi lovit la nas. Nu trebuie să utilizaţi spray-ul nazal până când veţi avea nasul vindecat.

Atenţionări şi precauţii

înainte să utilizaţi MOMECON, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

• dacă aveţi sau aţi avut vreodată tuberculoză.

 dacă aveţi orice alt tip de infecţie.

• dacă aveţi herpes simplex la ochi.

• dacă luaţi alte medicamente corticosteroide, fie pe gură, fie sub formă injectabilă.

• dacă suferiţi de fibroză chistică.

În timp ce utilizaţi MOMECON, discutaţi cu medicul dumneavoastră 0 dacă sistemul dumneavoastră imunitar nu funcţionează bine (dacă aveţi dificultăţi în lupta împotriva infecţiei) şi veniţi în contact cu orice persoană cu rujeolă sau varicelă. Trebuie să evitaţi contactul cu oricine ce prezintă aceste infecţii.

• dacă aveţi o infecţie a nasului sau gâtului.

 dacă utilizaţi acest medicament timp de câteva luni sau mai mult.

• dacă prezentaţi iritaţie persistentă la nivelul nasului sau gâtului.

Atunci când spray-urile nazale pe bază de corticosteroizi sunt utilizate în doze mari pentru perioade lungi de timp, este posibilă apariţia reacţiilor adverse din cauza absorbţiei medicamentului în organism.

Dacă prezentaţi mâncărimi sau iritaţie la nivelul ochilor, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande utilizarea altor tratamente împreună cu MOMECON.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă aveţi vedere înceţoşată sau alte tulburări de vedere.

Copii şi adolescenţi

Atunci când sunt utilizate în doze mari pentru perioade lungi de timp, este posibil ca spray-urile nazale pe bază de corticosteroizi să determine apariţia anumitor reacţii adverse, cum este încetinirea ratei de creştere la copii şi adolescenţi.

Se recomandă urmărirea în mod regulat a înălţimii copiilor care primesc tratament pe termen lung cu corticosteroizi administraţi nazal şi, în cazul în care se observă orice modificări, medicul acestora trebuie anunţat.

MOMECON împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente obţinute fără prescripţie medicală.

Dacă pentru tratamentul alergiei luaţi alte medicamente care conţin corticosteroizi, fie pe cale orală fie sub formă injectabilă, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să opriţi administrarea acestora atunci când începeţi să utilizaţi MOMECON. La un număr redus de persoane este posibil ca după întreruperea corticosteroizilor administraţi oral sau injectabil, să apară unele reacţii adverse cum sunt dureri articulare sau musculare, stare de slăbiciune şi depresie. De asemenea, este posibil să dezvoltaţi alte alergii, manifestate prin mâncărimi oculare sau secreţii oculare abundente sau apariţia unor pete roşii pe piele, însoţite de mâncărime. Dacă prezentaţi oricare dintre aceste manifestări, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Anumite medicamente pot să amplifice efectele MOMECON şi este posibil să fie necesar ca medicul dumneavoastră să vă monitorizeze îndeaproape în cazul în care utilizaţi aceste medicamente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Nu există sau există puţine informaţii cu privire la utilizarea MOMECON la femeile gravide. Nu se cunoaşte dacă furoatul de mometazonă se regăseşte în laptele matern.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există informaţii cu privire la efectul MOMECON asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

MOMECON conţine clorură de benzalconiu

MOMECON conţine clorură de benzalconiu care poate produce iritaţii nazale.

3. Cum să utilizaţi MOMECON

Utilizaţi întotdeauna MOMECON exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Nu utilizaţi o doză mai mare sau nu utilizaţi spray-ul mai frecvent sau o perioadă mai lungă de timp decât vă recomandă medicul dumneavoastră.

Tratamentul pentru febra fânului si rinita perenă

Utilizarea la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani

Doza uzuală este de două pulverizări în fiecare nară o dată pe zi.

• După ce simptomele dumneavoastră sunt controlate, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să reduceţi doza.

• Dacă nu începeţi să vă simţiţi mai bine, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, iar acesta vă poate recomanda să creşteţi doza; doza zilnică maximă este de patru pulverizări în fiecare nară, o dată pe zi.

Utilizarea la copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11 ani

Doza uzuală este de o pulverizare în fiecare nară o dată pe zi.

La unii pacienţi MOMECON începe să amelioreze simptomele în decurs de 12 ore după prima doză; cu toate acestea, este posibil ca beneficiul terapeutic complet să nu fie observat în primele două zile. De aceea, trebuie să continuaţi utilizarea cu regularitate pentru obţinerea beneficiului terapeutic complet.

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră suferiţi de o formă gravă de febră a fânului, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să începeţi utilizarea MOMECON cu 2-4 săptămâni înainte de debutul sezonului de polen, deoarece aceasta va ajuta la prevenirea apariţiei simptomelor de febră a fânului.

Polipii nazali

Utilizarea la adulţi cu vârsta peste 18 ani

Doza uzuală iniţială este de două pulverizări în fiecare nară o dată pe zi.

• Dacă simptomele nu sunt controlate după 5 până la 6 săptămâni, doza poate fi crescută la două pulverizări în fiecare nară, de două ori pe zi. După ce simptomele sunt controlate, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să reduceţi doza.

• Dacă nu observaţi nicio ameliorare a simptomelor după 5 până la 6 săptămâni de administrare de două ori pe zi, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Mod de administrare

Spray-ul dumneavoastră nazal MOMECON are un capac protector care protejează pompa dozatoare şi o menţine curată. Nu uitaţi să scoateţi capacul protector înainte de utilizarea spray-ului şi să îl puneţi la ioc după utilizare.

Pregătiţi spray-ul nazal pentru utilizare:

Dacă utilizaţi spray-ul pentru prima dată, poate fi necesară „armarea” flaconului prin pulverizarea spray-ului de 10 ori, până la producerea unui nor fin:

1. Agitaţi uşor flaconul.

2. Puneţi degetul arătător şi degetul mijlociu de o parte şi de alta a pompei dozatoare, iar degetul mare sub flacon. Nu găuriţi aplicatorul nazal.

3. îndreptaţi pompa dozatoare la distanţă faţă de dumneavoastră şi apoi apăsaţi cu degetele pentru a pulveriza spray-ul, până la producerea unui nor fin.

Dacă nu aţi utilizat spray-ul timp de 14 zile sau mai mult, trebuie să „re-armaţi” flaconul prin pulverizarea spray-ului de 2 ori, până la

producerea unui nor fin.

Cum să utilizaţi spray-ul nazal

1.Agitaţi uşor flaconul şi scoateţi capacul protector (Figura 1).

2.Suflaţi-vă cu blândeţe nasul.

3.închideţi o nară şi introduceţi pompa dozatoare în cealaltă nară, în modul indicat (Figura 2). înclinaţi puţin capul în faţă, ţinând flaconul orientat în sus.

4. începeţi să inspiraţi uşor şi lent pe nas şi, în timp ce inspiraţi, pulverizaţi un puf în nas, apăsând în jos O SINGURĂ DATĂ cu degetele.

5. Expiraţi pe gură. Repetaţi pasul 4 dacă trebuie să inhalaţi un al doilea puf în aceeaşi nară.

6. Scoateţi pompa dozatoare din această nară şi expiraţi pe gură.

7. Repetaţi paşii 3 până la 6 pentru cealaltă nară (Figura 3).

După utilizarea sprayului, ştergeţi cu atenţie pompa dozatoare cu o batistă sau bucată curată de material şi puneţi la loc capacul protector.

Curăţarea sprav-ului nazal

• Este important să vă curăţaţi în mod regulat spray-ul nazal, altfel este posibil să nu funcţioneze corect.

•Scoateţi capacul protector şi trageţi în afară cu blândeţe pompa dozatoare.

• Spălaţi pompa dozatoare şi capacul protector în apă caldă şi apoi clătiţi sub robinet.

•Nu încercaţi să deblocaţi aplicatorul nazal prin introducerea unui

ac sau a unui alt obiect ascuţit deoarece aceasta va deteriora aplicatorul şi dumneavoastră nu veţi primi doza corectă de medicament.

•Lăsaţi capacul protector şi pompa dozatoare la uscat într-un loc călduţ.

• împingeţi pompa dozatoare la loc în flacon şi puneţi la loc capacul protector.

• Spray-ul va trebui armat din nou prin 2 pulverizări la prima utilizare de după spălare.

Dacă utilizaţi mai mult MOMECON decât trebuie

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi în mod accidental o cantitate mai mare decât cea recomandată.

Dacă utilizaţi steroizi o perioadă lungă de timp sau în cantităţi mari, este posibil ca, în cazuri rare, aceştia să vă afecteze unii dintre hormonii dumneavoastră. La copii, acest lucru poate afecta creşterea şi dezvoltarea.

Dacă uitaţi să utilizaţi MOMECON

Dacă uitaţi să utilizaţi spray-ul nazal la momentul potrivit, utilizaţi-l imediat după ce vă amintiţi, apoi continuaţi modul de administrare obişnuit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi MOMECON

La unii, pacienţi, MOMECON poate începe să le amelioreze simptomele după 12 ore de la prima administrare; cu toate acestea, este posibil ca

beneficiuf complet al tratamentului să nu fie observat timp de până la două zile, Este foarte important să utilizaţi în mod regulat spray-ul nazal.

Nu opriţi tratamentul chiar dacă vă simţiţi mai bine, decât dacă medicul dumneavoastră v-a spus să procedaţi astfel.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

După utilizarea acestui medicament pot să apară reacţii de hipersensibilitate imediată (alergice). Este posibil ca aceste reacţii adverse să fie  severe.

Trebuie să opriţi administrarea MOMECON şi să solicitaţi imediat asistenţă medicală dacă prezentaţi simptome precum:

• umflarea feţei, a limbii sau a faringelui

• dificultăţi de înghiţire

• urticarie

• respiraţie şuierătoare sau dificultăţi de respiraţie

Atunci când spray-urile nazale pe bază de corticosteroizi sunt utilizate în doze mari pentru perioade lungi de timp, este posibilă apariţia reacţiilor

adverse din cauza absorbţiei medicamentului în organism.

Alte reacţii adverse

Majoritatea persoanelor nu au niciun fel de probleme după utilizarea spray-ului nazal. Cu toate acestea, după utilizarea MOMECON sau a altor

spray-uri nazale pe bază de corticosteroizi, este posibil ca unele persoane să observe că prezintă următoarele:

Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

• dureri de cap

• strănut

•sângerări din nas

• faringită

• senzaţie de arsură la nivelul nasului, iritaţie nazală

• ulceraţii la nivelul nasului

• infecţii ale tractului respirator la administrarea a 100 mcg/zi

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

• infecţii ale tractului respirator superior la administrarea a 200 mcg de 2 ori/zi

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

• reacţii de hipersensibilitate imediată, inclusiv bronhospasm şi dispnee

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane):

• anafilaxie şi angioedem

• tulburări ale gustului şi mirosului

• perforare a septului nazal sau de creştere a presiunii intraoculare şi/sau de cataractă

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):

• rată lentă de creştere a copiilor care au utilizat acest medicament pe termen lung.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate

în acest prospect.

5. Cum se păstrează MOMECON

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

Trebuie utilizat în decurs de 2 luni de la prima utilizare.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe flacon şi pe cutie după „EXP” . Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere, întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai

folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine MOMECON

• Substanţa activă este furoat de mometazonă. Fiecare pulverizare dozată conţine furoat de mometazonă 50 micrograme (sub formă de

furoat de mometazonă monohidrat 51.75 mg).

• Celelalte componente sunt: amestec din celuloză microcristalină şi carboximetilceluloză sodică, glicerol, polisorbat 80, citrat de sodiu

dihidrat, acid citric monohidrat, clorură de benzalconiu, apă purificată.

Cum arată MOMECON şi conţinutul ambalajului

MOMECON este un spray nazal, suspensie opacă de culoare aibă sau aproape albă.

MOMECON spray nazal este disponibil într-un flacon din polietilenă de înaltă densitate, care conţine 18 g suspensie pentru 140 pulverizări.

Flaconul este prevăzut cu o pompă dozatoare şi capac din polipropilenă, ambalat în cutie din carton, împreună cu prospectul pentru pacient.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Bilim ilag Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Kaptanpaşa Mahallesi, Zincirlikuyu Cad. No:184

34440 Beyoglu/istanbul/Turcia

Fabricantul

Bilim ilag Sanayi ve Ticaret A.Ş.

GOSB 1900 Sokak, No: 1904

41480 Gebze Kocaeli/Turcia

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 455
Cod produs: 31511
Top sezon
Top sezon
Cod produs: 21683
Top sezon
Preț produs în pct: 146
Cod produs: 55265
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.