Ascozin® Max comp.eferv.1000mg/10mg N10

Cod produs: 62002
Top sezon
Divizarea: 10
Doza concentratia: 1000
Tara: India
Producator: Kusum Healthcare Pvt.Ltd
Forma: comp. eferv.
Stoc: suficient
82 30 lei
(-13%)
71 66 lei
Beneficii:
7 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

ASCOZIN® Max 1000 mg/10 mg

comprimate efervescente Acid ascorbic/Zinc

1.Ce este ASCOZIN® Max şi pentru ce se utilizează

ASCOZIN® Max este un medicament ce conţine vitamina C (acid L-ascorbic) şi zinc (sub formă de citrat de zinc trihidrat). ASCOZIN® Max este indicată în tratamentul deficitului de vitamina C (de exemplu, scorbut) şi deficitului de zinc.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ASCOZIN® Max

Nu luaţi ASCOZIN® Max:

- dacă sunteţi alergic la acidul ascorbic (vitamina C), zinc sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament enumerate la punctul 6;

- dacă suferiţi în prezent sau aveţi antecedente de neffolitiază (calculi la rinichi);

- dacă aveţi urolitiază cu oxalaţi sau oxalurie (un tip de calculi la rinichi);

- dacă aveţi insuficienţă renală severă sau alte afecţiuni renale;

- dacă suferiţi de anumite boli în care corpul dumneavoastră absoarbe prea mult fier (hemocromatoză).

Atenţionări şi precauţii

înainte să utilizaţi ASCOZIN® Max, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi ASCOZIN® Max:

- dacă suferiţi de tulburări ereditare ale eritrocitelor (de exemplu, deficienţă de glucozo-6-fosfatază) nu depăşiţi doza recomandată (1000 mg pe zi);

- dacă aveţi vreo boală de rinichi, inclusiv calculi renali. In cazul în care sunteţi în categoria de risc pentru apariţia calculilor renali, nu depăşiţi doza zilnică de vitamina C (a se vedea pct. „Nu luaţi ASCOZIN® Max”). în cazul predispoziţiei la apariţia calculilor renali (calculi de oxalat de calciu), administrarea de doze mari de vitamina C creşte riscul de formare a acestora;

- evitaţi dozele mari de vitamina C dacă suferiţi de insuficienţă renală şi dacă luaţi medicamente cu efect negativ asupra funcţiei renale (a se vedea secţiunea „ASCOZIN® Max împreună cu alte medicamente”);

- administrarea dozelor de peste 1 g poate creşte concentraţiile de acid ascorbic în urină, astfel încât poate să influenţeze parametrii biochimici (nivelul glucozei, acid uric, creatinină, fosfaţi anorganici). De asemenea, dozele de un gram pot duce la rezultate fals negative în cazul analizelor de detectare a hemoragiilor oculte în materiile fecale.

Copii şi adolescenţi

ASCOZIN® Max nu este recomandat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 12 ani.

ASCOZIN® Max împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Aceasta este necesar deoarece ASCOZIN® Max poate afecta modul în care acţionează alte medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta modul în care acţionează ASCOZIN® Max.

Spuneţi-i medicului dumneavoastră sau asistentei medicale dacă utilizaţi oricare dintre următoarele medicamente:

-desferioxamină (utilizată pentru tratarea supra-încărcării cu fier a organismului) - vitamina C poate creşte excreţia de fier atunci când este luată concomitent cu desferioxamină;

-warfarină (medicamente care combat formarea cheagurilor de sânge), deoarece vitamina C poate influenţa intensitatea şi durata acţiunii anticoagulantelor;

-ciclosporină: vitamina C poate reduce nivelul sanguin al ciclosporinei.

Pacienţii cărora li se administrează alte vitamine în monoterapie sau preparate multivitaminice, orice alte medicamente sau pacienţii aflaţi sub supraveghere medicală trebuie să se adreseze unui profesionist din domeniul sănătăţii înainte de a lua acest medicament.

Vitamina C poate interfera cu testele de laborator cu obţinerea rezultatelor false. Informaţi-1 pe medicul dumneavoastră atunci când luaţi acest medicament şi sunt planificate sau efectuaţi investigaţii diagnostice.

Vitamina C poate interfera cu kituri-le de testare şi aparatele de măsură pentru determinarea nivelurilor de glucoză prin obţinerea de rezultate false. Vă rugăm să consultaţi prospectul kituri-lor de testare şi broşura glucometrului atunci când administraţi acest medicament.

Zincul formează complexe cu anumite substanţe (inclusiv antibiotice tetraciclinice, antibiotice chinolonice, penicilamină) determinând diminuarea absorbţiei ambelor substanţe. Deoarece aceste interacţiuni se produc în tractul gastrointestinal, potenţialul de interacţiune ar trebui redus prin administrare ASCOZIN® Max separat de alte medicamente. De obicei, este suficient ca administrarea să se facă la un interval de cel puţin 2 ore înainte sau cu 4-6 ore după administrarea celuilalt medicament, cu excepţia cazurilor în care se indică altfel.

ASCOZIN® Max împreună cu alimente, băuturi şi alcool

Acest medicament poate fi administrat cu sau fără alimente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, nu luaţi ASCOZIN® Max înainte să cereţi sfatul medicului dumneavoastră.

Doza recomandată nu trebuie depăşită, deoarece supradozajul cronic poate fi nociv pentru fat şi nou-născuţi.

Vitamina C şi zincul sunt excretate în laptele matern. Acest lucru trebuie luat în considerare dacă sugarului i se administrează orice alte suplimente.

Fertilitatea

Nu există dovezi care să indice că vitamina C şi/sau zincul determină reacţii adverse asupra fertilităţii la om.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Medicamentul nu are nici o influenţă sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

ASCOZIN® Max conţine sodiu, sorbitol, asparfam

Acest medicament conţine 194 mg sodiu per comprimat, echivalent cu 9,7% din doza zilnică maximă de 2 g sodiu pentru un adult recomandată de OMS. Acest lucru trebuie luat în considerare de către pacienţii care urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua/utiliza acest medicament.

Aspartamul este o sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător dacă aveţi fenilcetonurie - o afecţiune genetică rară în care fenilalanina se acumulează din cauză că organismul nu o poate elimina în mod corespunzător.

3. Cum să utilizaţi ASCOZIN® Max

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau famacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani

Doza recomandată este de un comprimat efervescent pe zi. Doza terapeutică zilnică maximă nu trebuie depăşită.

Mod de administrare

Administrare orală.

Comprimatele efervescente se dizolvă într-un pahar cu apă (aproximativ 200 ml) înainte de utilizare. Nu administraţi comprimatul efervescent fără a fi dizolvat în apă. Administraţi soluţia obţinută imediat.

Dacă luaţi mai mult ASCOZIN® Max decât trebuie

A se vedea pct. „Atenţionări şi precauţii” referitor la riscul de apariţie a calculilor renali.

Dacă simţiţi orice durere în regiunea rinichilor sau aveţi dificultări de eliminare a lichidelor după o doză mare de ASCOZIN® Max, consultaţi imediat medicul.

Manifestările generale ale supradozajului cu vitamina C şi/sau zinc pot include creşterea tulburărilor gastrointestinale, inclusiv diaree, greaţă şi vărsături.

Tratamentul cu ASCOZIN® Max trebuie întrerupt şi trebuie consultat un profesionist din domeniul sănătăţii.

Dacă uitaţi să luaţi ASCOZIN® Max

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai mică decât cea recomandată de medicul dumneavoastră nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi momentul stabilit pentru administrarea următoarei doze şi continuaţi tratamentul conform indicaţiilor.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse, care pot apărea la utilizarea acestui medicament, includ:

- diaree, greaţă, vărsături, dureri gastro-intestinale şi abdominale;

- reacţie alergică, reacţie anafilactică, şoc anafilactic.

De asemenea, au fost raportate reacţii de hipersensibilitate cu manifestări clinice şi de laborator ale acestora, incluzând sindromul de astm bronşic alergic; reacţii uşoare până la moderate la nivelul pielii, tractului respirator, tractului gastrointestinal şi sistemului cardiovascular, inclusiv simptome ca erupţii cutanate, urticarie, edem alergic şi angioedem, prurit, detresă cardiorespiratorie şi reacţii severe, inclusiv şoc anafilactic.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează ASCOZIN® Max

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la loc uscat, la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe partea inferioară a tubului sau pe cutie după „Exp.”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine ASCOZIN® Max

Substanţe active sunt vitamina C (acid L-ascorbie) şi zincul. Fiecare comprimat efervescent conţine: vitamina ,C (acid L- ascorbic) 1000 mg şi zinc (sub formă de citrat de zinc trihidrat) 10 mg.

Celelalte componente sunt: sorbitol, acid citric anhidru, bicarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, aspartam, acesulfam de potasiu, clorură de sodiu, aromă de portocale SD IF1212, colorant Annatto, polietilenglicol 6000.

Cum arată ASCOZIN® Max şi conţinutul ambalajului ASCOZIN® Max se prezintă sub formă de comprimate rotunde, de culoare portocalie deschisă până la portocalie, pestriţe, plane pe ambele părţi.

Cutie de carton ce conţine un tub din polipropilenă cu 10 comprimate efervescente, prevăzut cu capac spiralat cu desicant, împreună cu prospectul pentru utilizator/pacient.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Kusum Healthcare Pvt. Ltd.

D-158 A, Okhla Industrial Area, Phase-I,

New Delhi-110020, India

Fabricantul

Kusum Healthcare Pvt. Ltd.

Plot No. M-3, Indore Special Economic Zone,

Phase-II, Pithampur, Distt. Dhar,

MadhyaPradesh 454774, India

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 1145
Cod produs: 54067
Preț produs în pct: 1039
Cod produs: 54069
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 4
Cod produs: 42966
Top sezon
Preț produs în pct: 4
Cod produs: 51905
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 582
Cod produs: 46542
Top sezon
Preț produs în pct: 16
Cod produs: 58331
Top sezon
Preț produs în pct: 24
Cod produs: 52487
Top sezon
Preț produs în pct: 5
Cod produs: 42965
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 565
Cod produs: 42221
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 554
Cod produs: 42229
RECOMANDĂM
Ceaiurile Lucovitaal - beneficii pentru echilibrul acido-bazic și nu numai
Lucovitaal oferă o gamă largă de ceaiuri și produse de îngrijire a sănătății, adresând diverse nevoi ale organismului.Printre acestea, se remarcă ceaiurile care ajută la menținerea echilibrului acido-bazic și la reglarea somnului. Lucovitaal pune la dispoziție și produse antihemoroidale și pentru îngrijirea pielii în cazul eczemelor și psoriazisului. Află cum aceste produse pot contribui la menținerea sănătății tale!In continuare, vom prezenta unele produse din gama Lucovitaal, care pot fi utilizate pentru imbunatatirea starii de sanatate si a calitatii vietii.