Ceai Hypericum Tei 40g

Cod produs: 62745
Producator: Hypericum Impex SRL
Tara: Romania
Forma: prod. vegetal/ceai
Stoc: suficient
64 92 lei
(-15%)
54 96 lei
sau 220 de puncte de loialitate
Beneficii:
5 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Ceai Tei 40 g

Ceaiul de Tei este una dintre cele mai bune alegeri atunci când avem nevoie de relaxare și calmare a sistemului nervos. Prin acțiunea sa liniștitoare, acesta facilitează adormirea contribuind la obținerea unui somn odihnitor.

Proprietati   

Antimicrobian, Antinflamator, astringentă, Calmant, Detoxifiant, Diuretic, Emolient, Relaxant, Sudorific

Recomandari         

Sistem nervos, Sistem respirator

Ceai Tei vrac – Rol calmant asupra sistemului nervos și a tractului respirator.

Caracteristici generale Ceai Tei vrac:

Ceai de Tei, una dintre cele mai bune alegeri atunci când avem nevoie de relaxare și calmare a sistemului nervos. Prin acțiunea sa liniștitoare, acesta facilitează adormirea contribuind la obținerea unui somn odihnitor. Menținerea sănătății tractului respirator și echilibrarea sistemului nervos sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare).

Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. O astfel de perturbare la nivel hormonal, senzația de epuizare cauzată de ritmul prea lent de regenerare a organismului, prezența unei infecții sau a unei infestări în corp, grijile și factorii psihologici de stres, sau procesele ineficiente de detoxifiere pot afecta serios echilibrul psiho-emoțional și, mai departe, calitatea somnului. Toți acești factori endogeni sunt agravați și de factori exogeni precum cei menționați mai sus, cele mai predispuse la tulburările de somn fiind persoanele care lucrează în ture de noapte, cele care călătoresc mult și schimbă des fusul orar („jet lag”), cele care suferă de anxietate sau alte probleme de sănătate, cele care urmează anumite tratamente și cele care trăiesc în medii foarte stresante și poluate.

În plus, obiceiuri aparent nevinovate precum expunerea la lumina artificială (în deosebi din spectrul albastru) a ecranelor TV, telefoanelor, tabletelor și a altor dispozitive, nerespectarea unor ore fixe de culcare și trezire, consumul unor alimente grele la mai puțin de o oră înainte de culcare, abuzul de cafea și alte substanțe stimulatoare sau crearea unor condiții suboptimale de somn (temperatură nepotrivită, pat inconfortabil, luminozitate și sau zgomot crescute ș.a.), toate pot compromite calitatea somnului, subminându-ne sănătatea. Aceasta deoarece, somnul este principalul mod prin care organismul se detoxifică, se regenerează, își reglează procesele interne conform ritmului circadian și își structurează informația acumulată peste zi. Prin perturbarea sa, pierdem cel mai de preț aliat al sănătății trupului și minții noastre. De aceea, obținerea cu regularitate a unei odihne de calitate este, poate, demersul cel mai important pe care îl putem avea în menținerea sănătății și longevității, alături de sport și de o alimentație corectă. Vedem, astfel, că sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase din zilele noastre, îngrijirea bunăstării psiho-emoționale este din ce în ce mai importantă, iar menținerea unui echilibru între sănătatea fizică, cea psihică și cea emoțională este abordarea holistă, corectă.

Pentru a minimiza cât mai mult riscul apariției tulburărilor de somn și afectarea echilibrului psiho-emoțional, putem apela la soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune calmantă, relaxantă și neurosedativă.

O astfel de soluție o reprezintă infuziile din plante medicinale special alese pentru a induce somnul și a destresa organismul, precum Ceaiul de Tei de la Hypericum.

Astfel, utilizarea infuziilor pe bază de Tei ajută la calmarea tensiunii nervoase, relaxare, inducerea unui somn liniștitor (chiar și la copiii mici), calmarea inflamațiilor de la nivelul tractului respirator superior și eliminarea toxinelor din organism.

Extern, se remarcă proprietățile emoliente, antiinflamatoare, antimicrobiene, astringente, calmante la nivelul gurii, gâtului și a corzilor vocale.

Ingrediente Ceai Tei vrac:

Flori și bractee de Tei-pucios (Tilia cordata).

Detalii Ceai Tei vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Tei, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Florile și bracteele de Tei au fost recoltate manual, la începutul perioadei de înflorire și uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Tei ajută la protejarea sistemelor nervos, respirator și cardiovascular. Extern are acțiune antiinflamatoare, antioxidantă și antimicrobiană la nivelul gurii, a gâtului, tenului și a ochilor. În plus, compușii activi (de ex.: mucilagii – hexoză, acid poliuronic, metilpentozane; flavonoide – cvercetrină, izocvercetrină, rutozid, tilirozidă; gume, taninuri galice și catechice – acid protocatechic, acid elagic; colină, acetilcolină, fraxozidă, esculozidă, zaharuri, ulei esențial – farnesol ș.a.) din florile și bracteele de Tei contribuie și la: relaxarea sistemului nervos central, ușurarea expectorării, calmarea migrenelor, îmbunătățirea somnului, stimularea colecistului, normalizarea tensiunii arteriale, eliminarea toxinelor din organism, susținerea proceselor de diviziune celulară normală, combaterea agenților patogeni și reglarea ciclului menstrual. Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Tei se numără acțiunea: neurosedativă, relaxantă, antispastică, hipotensoare, expectorantă, antitusivă, emolientă, colecistokinetică, sudorifică, antioxidantă, antiinflamatoare, antimicotică, bactericidă, antivirală, antitermică, fitoestrogenică, vasodilatatoare și diuretică. Extern, Teiul ajută la igiena ochilor, reducerea efectelor fotoîmbătrânirii, grăbirea vindecării stomatitelor și durerilor în gât, combaterea ridurilor, reducerea cearcănelor și stimularea creșterii părului.

Prezentarea compușilor activi din Tei:

Teiul pucios (Tilia cordata), cunoscut și drept Tei roșu, Tei pădureț, Tei căpresc, Tei de deal, Tei de pădure sau Tei fluturesc, este un arbore foios, de dimensiuni medii, indigen ce poate ajunge la înălțimi medii de 20-30 m, are un sistem radicular bine dezvoltat și poate trăi și 200 de ani.

Deși a făcut parte inițial din familia Tiliaceae, Teiul a fost introdus în familia Malvaceae (din care fac parte și Bumbacul, Hibiscusul, Arborele de cacao, Arborele de kola, Bamele, Baobabul sau Durianul) odată cu asimilarea primei de către cea de-a doua. Răspândit în toată Europa, din zona mediteraneeană și până în cea scandinavă acest arbore crește spontan și în țara noastră în zonele forestiere, fiind sporadic în zonele de câmpie, dar răspândit în zonele de deal și în etajul montan inferior (cca 900 m). De asemenea, datorită aromei plăcute a florilor sale și a proprietăților decorative, cosmetice și fitoterapeutice, Teiul este cultivat, fiind prezent deseori în grădini și parcuri. Acesta este deosebit de apreciat și pentru lemnul său care, deși nu este foarte dur, a fost folosit de-a lungul istoriei pentru sculptarea anumitor obiecte de uz casnic (linguri, stupi, rame de faguri, obiecte mici de mobilier), obiecte de cult (sculpturile din catedrala Sf. Pavel, Londra; altarul Sf. Marii din Bazilica Sf. Marii, Cracovia) sau a unor opere de artă (Grinling Gibbons). Nu în ultimul rând, Teiul este apreciat și pentru mierea obținută din florile sale. Aceasta se remarcă prin proprietăți organoleptice, nutriționale și fitoterapeutice deosebite.

Ca multe specii cu utilizare fitoterapeutică, Teiul este cunoscut încă din Antichitate. Florile sale erau utilizate pentru colorarea în galben deschis, iar cărbunele de Tei pentru prepararea vopselii negre. Specia a fost folosită atât la om, cât și în scop veterinar, pentru diverse probleme de natură respiratorie. Tradițional, datorită aromei plăcute, ceaiul din flori de Tei este folosit pentru calmarea stărilor de agitație și inducerea somnului la copiii mici. Acest fapt denotă buna tolerabilitate față de produsele pe bază de Tei și siguranța crescută de utilizare.

În fitoterapia modernă, florile de Tei sunt recomandate pentru un spectru larg de probleme. Cel mai des folosite pentru prepararea infuziilor, Teiul este deosebit de util în calmarea spasmelor și a excitației mentale. Efectul relaxant se datorează uleiului esențial din flori, ulei bogat în compusul activ denumit „farnesol”. Ca fapt divers, farnesolul este compusul responsabil pentru mirosul plăcut al florilor de Tei. Prin efectul relaxant al Teiului se poate obține și o îmbunătățire a calității somnului și, de asemenea, o ameliorare a problemelor de natură digestivă, infuzia din florile acestei specii având capacitatea de mărire a cantității de bilă secretată de către ficat. Datorită conținutului în mucilagii al preparatelor din flori de Tei, acestea au acțiune emolientă și calmantă asupra tractului respirator. Astfel, infuzia de Tei este recomandată ca adjuvant în răceli, tuse, stomatite și inflamația căilor respiratorii, având un efect antiinflamator și decongestionant. Mai mult, aceasta ușurează expectorarea, stopează dezvoltarea bacteriilor și a virușilor și reduce febra.

Băut cu regularitate, ceaiul de Tei ajută la detoxifierea organismului prin proprietățile sudorifice și diuretice datorată conținutului de flavone.

De asemenea, acesta ajută și la menținerea sănătății cardiovasculare prin acțiunea vasodilatatoare și hipotensoare, fiind deosebit de util pentru persoanele cu tensiune arterială crescută cu substrat neuro-vegetativ, ce manifestă o înrăutățire a simptomelor în stările de agitație și nervozitate. Având în componența lor și substanțe fitoestrogenice, florile de Tei au un efect benefic și asupra sănătății aparatului reproducător feminin. Acestea ajută la reglarea ciclului menstrual și la reducerea durerilor de cap și de burtă asociate perioadei menstruale. În plus, cercetările științifice moderne indică și o posibilă utilitate a derivatelor din Tei în combaterea problemelor de diviziune celulară. Această acțiune este pusă pe seama conținutului în substanțe active cu proprietăți antioxidante și antimutagenice precum fenolii.

Nu în ultimul rând, produsele pe bază de Tei sunt foarte utile și folosite extern. Spre exemplu, infuzia din florile de Tei poate fi folosită cu succes în igiena ochilor, atenuarea cearcănelor și ca ingredient în produsele cosmetice destinate încetinirii efectelor fotoîmbătrânirii și apariției ridurilor. Mai mult, infuzia este utilă și în calmarea durerilor în gât, reducerea inflamației corzilor vocale și grăbirea vindecării stomatitelor și a altor vătămări ale mucoasei bucale. Folosit la nivelul scalpului, ceaiul de Tei favorizează creșterea părului prin proprietățile nutritive și vasodilatatoare.

Mod de utilizare Ceai Tei vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 pliculete  la 200 ml de apă clocotită. Se lasă acoperit câteva minute la infuzat, se strecoară, apoi se beau 2-3 căni de ceai pe zi, îndulcite, după gust, cu miere de albine de Tei. În cazul în care se dorește consumul pe perioade îndelungate, se recomandă pauze de câte 1 lună la fiecare 3 luni de administrare.

Extern: sub formă de infuzie din 4-5 pliculețe la 1 L de apă clocotită. Se lasă acoperit 15-20 de minute la infuzat, se strecoară, apoi se folosește pentru menținerea sănătății pielii, ochilor, scalpului și părului. Poate fi utilizat sub formă de: gargară, comprese, spălături locale, preparate pentru îngrijirea tenului ș.a.m.d. Pentru îngrijirea părului, se adaugă la spălare în apa de clătire sau se masează scalpul pentru stimularea circulației locale și calmarea rănilor. Pentru spălăturile externe, se poate asocia cu sarea de baie Hyper Anti-stres.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper-Calm (capsule) și cu Mierea de albine din flori de Tei de la Hypericum!

Se poate asocia cu succes și cu: 5-HTP Stres (capsule), Somn liniștit (capsule), Bitterul Ierburile-vieții (capsule) sau Bitterul Ierburile-vieții (hidroalcoolic), Antianxietate (capsule), Magneziu B-complex (Droji-Mag) (capsule), Ceaiul Somn-ușor, Ceaiul de Valeriana și Tinctura de Valeriană, Tinctura de Păducel (Ceai, tinctură, capsule, sirop), Ceaiul de Talpa-gâștei, Ceaiul de Pătlăgină și Siropul de Pătlagină, Uleiul esențial de Lavandă, Siropul de Vișine, Infostim (capsule), Hyper-Grip (capsule), Ceai Oftalmic, capsule Oftalmic și tinctură Oftalmic și Oțetul Antigripal, Antistres sau Hepato-biliar. Extern se poate combina cu: Crema contra căderii părului, Hyper Șampon, gama de protecție solară Hyper Sun, Crema Antiaging, Ulei inhalații și Aromaterapie și Sarea de baie Hyper Anti-stres.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată și mărunțită

Greutate netă:

40 g

Precauții:

Femeile gravide sau cele care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 42229
Top sezon
Cod produs: 21683
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 618
Cod produs: 46542
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61834
Promoție
Preț produs în pct: 621
Cod produs: 62340
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 267
Cod produs: 61835
Produse vizualizate
Preț produs în pct: 220
Cod produs: 62745
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.