Ceai Hypericum Sovirf 30g

Cod produs: 62742
Producator: Hypericum Impex SRL
Tara: Romania
Forma: prod. vegetal/ceai

Ceai Sovarv 30 g

Ceaiul de Șovârv, similar celor de Cimbrișor, Cimbru, Anason, Fenicul, Mentă sau Chimen, contribuie la ușurarea digestiei, combaterea balonării, stimularea expectorării și menținerea sănătății tractului respirator superior.

Proprietati   

Analgezic, Antibacteriană, Antinflamator, Antiseptic, Antitusiva, Expectorant

Recomandari         

Sistem Digestiv, Sistem respirator

Ceai de Sovarv vrac – Rol de menținere a sănătății sistemelor digestiv și respirator.

Caracteristici generale Ceai Sovarv vrac:

Produsul Ceai de Șovârv este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului digestiv, contribuind la optimizarea digestiei și combaterea balonării, de asemenea, acesta este deosebit de apreciat și pentru rolul protector asupra tractului respirator datorită acțiunii antiseptice, expectorante și antitusive.

Optimizarea digestiei și menținerea sănătății sistemului respirator sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Nevoia menajării sistemului nostru digestiv, în care funcțiile hepatobiliare și pancreatice au un rol major, devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, ficatul și colecistul au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase care suprasolicită funcția de detoxifiere a acestor organe.

De asemenea, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort. Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului organism, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect carminativ, digestiv, secretolitic, antispastic, antitusiv și antiseptic, precum Șovârvul, pot fi o soluție naturală și eficientă de a susține procesele digestive și de a calma și elibera căile respiratorii.

Mai mult, datorită prezenței compușilor cu acțiune antiseptică în infuzia de Șovârv, aceasta este foarte indicată și în distrugerea microorganismelor patogene de la nivelul tegumentelor sau mucoaselor.

Ingrediente Ceai Sovarv vrac:

Părți aeriene de Șovârv (Origanum vulgare).

Detalii Ceai Sovarv vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Șovârv, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Părțile aeriene de Șovârv au fost recoltate manual, prin tăierea părților nelignificate (15-25 cm) din punctul de ramificare, în momentul înfloririi (Iulie-August), pe timp frumos, apoi uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

 

Ceaiul de Șovârv, similar celor de Cimbrișor, Cimbru, Anason, Fenicul, Mentă sau Chimen, contribuie la ușurarea digestiei, combaterea balonării, stimularea expectorării și menținerea sănătății tractului respirator superior. În plus, compușii activi (de ex.: flavone, ulei volatil – timol, carvacrol, cimol, α-tuionă, α-terpinen, limonen, dipenten, selinen, pinen, cariofilen, ocimen, δ-terpineol, β-bisabolen, linalool, spatulenol; taninuri, principii amare, acizi organici – ursolic, rozmarinic; vitamine – B3, B1 și săruri minerale – Cu, Fe, Ca, Mg, ș.a.) din părțile aeriene de Șovârv contribuie și la:

-ușurarea respirației prin fluidizarea secrețiilor bronșice,

-reglarea poftei de mâncare,

-relaxarea musculaturii netede,

-calmarea sistemului nervos central,

-protejarea împotriva virusurilor,

-bacteriilor și a fungilor (de ex: B. cereus, E. coli, L. monocytogenes, Pseudomonas sp., Salmonella enterica, S. typhimurium, S. aureus, S. epidermidis; A. parasiticus, A. niger, A. flavus, and A. ochraceus ș.a.),

-normalizarea menstruației,

-susținerea colecistului,

-îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară.

Pe scurt, printre virtuțile ceaiului de Șovârv se numără acțiunea: antispastică, antitusivă, antiinflamatoare, antioxidantă, antiastmatică, expectorantă, secretolitică, sedativă asupra sistemului nervos central, digestivă, carminativă, de reglare a poftei de mâncare, analgezică, antipiretică, tonic-amară, antihemoroidală și diuretică.

Extern Ceaiul de Sovârv se poate folosi pentru: calmarea durerilor în gât, a hemoroizilor, pentru îngrijirea pielii și scalpului datorită proprietăților antiinflamatoare, antioxidante, antimicrobiene și astringente.

Prezentarea compușilor activi din Sovarv:

Șovârvul (Origanum vulgare), cunoscut și drept Sovârv, Șovârf, Forostău, Busuiocul fecioarelor, Budeană, Măgeran sălbatic, Arigan sau Oregano este o plantă erbacee perenă, heliofilă, condimentară, aromatică și medicinală, care face parte din familia Lamiaceae/Labiatae (care conține peste 25 de specii de Mentă și numeroși hibrizi ai acesteia, Lavanda, Salvia, Talpa-gâștei, Busuiocul, Isopul, Rozmarinul, Roinița, Măghiranul sau Cimbrul).

Acesta se caracterizează printr-un rizom orizontal, brun-cenușiu din care pornesc stoloni subterani și rădăcini filiforme.

Tulpina este erectă, rigidă, cu baza lignificată și înălțimi de 60-80 cm, frunzele sunt ovate, cu margini slab-crenat-serate, păroase și cu pețiol scurt. Florile poligam-dioice au culoare mov-purpurie, rareori albă și sunt grupate în inflorescențe corimbiforme. Fructele sunt nucule mici cu formă ovoidală, culoare brună și care sunt grupate câte 4 în caliciu.

Cu un areal ce cuprinde Europa, Asia și zona mediteraneeană, Sovârful poate fi întâlnit crescând spontan din regiunea de câmpie, până la cea subalpină. Acesta preferă solurile uscat-revene, revene și uneori jilav-umede, cu un pH acid sau neutru, crescând spontan la marginea pădurilor, în locurile cu tăieturi sau luminișuri din pădure, în poieni, tufărișuri și chiar și pe marginea drumurilor.

Cultivat din timpuri străvechi, Șovârvul (Origanum vulgare) era cunoscut de către strămoșii noștri daci sub denumirea de „Budama”, „Budeană” sau „Budilă”, în medicina tradițională a țării noastre, această specie a fost folosită pentru adresarea problemelor gastrice și respiratorii.

Deseori, frunzele crude erau puse pe bube sau folosite pentru alte probleme cutanate (înțepături de insecte, lovituri); similar, acestea erau mărunțite și amestecate cu unt pentru a forma un unguent. Decoctul de Sovârf era folosit pentru calmarea durerilor de dinți, îndepărtarea mirosului neplăcut al respirației și pentru combaterea diareii. De asemenea, decoctul a fost folosit și în astm sau gastrită, fiind consumate câte 3 căni de ceai pe zi pe stomacul gol, cu sau fără miere.

Extern, planta mai era folosită pentru reducerea durerilor reumatice și pentru spălarea părului, având un efect relaxant și de calmare a durerilor de cap.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Șovârv sunt recomandate pentru efectul lor carminativ, de ușurare a eliminării gazelor intestinale și de reducere a balonării, acesta stimulează secreția salivară, gastrică și intestinală, optimizând digestia și reglând pofta de mâncare.

De asemenea, derivatele din Șovârv influențează tonusul musculaturii netede calmând spasmele de la nivelul tractului respirator și al intestinelor, calmând episoadele de tuse și reglând peristaltismul intestinal.

Cantitatea mare de ulei esențial (0,15-1%) conținută în această plantă ajută la calmarea senzației de disconfort de la nivelul căilor respiratorii, reducând inflamația și crescând imunitatea locală. În cea ce privește componența uleiului volatil, acesta este bogat în timol, carvacrol, cimol și alți compuși cu efecte puternic antibacteriene, antivirale, antifungice și nu doar.

Spre exemplu, pinenul este un bronhodilatator foarte biodisponibil, dar și un bun antiinflamator, un antibiotic natural cu spectru larg și chiar și un adjuvant al memoriei prin inhibarea acetilcolinesterazei. Limonenul conferă produsului de față proprietățile sale digestive fiind des folosit în medicina naturistă și alternativă pentru calmarea simptomelor refluxului gastroesofagian și a arsurilor (pirozis). Similar, timolul este un compus biologic activ cu acțiune puternic antibacteriană, fiind dovedit științific ca având o eficiență de 25 de ori mai mare decât cea a fenolului, dar cu o toxicitate mult mai mică.

Șovârvul îmbunătățește funcțiile cardiovasculare și normalizează tensiunea arterială, are proprietăți sedative și îmbunătățește calitatea somnului, infuziile de Șovârv ajută la combaterea paraziților intestinali și susțin detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din țesuturi pe cale urinară, acționând asupra epiteliului renal și mărind cantitatea de urină eliminată în timp.

Extern, preparatele pe bază de Șovârv dezinfectează și curăță eficient tenurile grase, ajută la atenuarea reacțiilor alergice, combate mătreața, acneea, celulita și infecțiile bucofaringiene și protejează împotriva cariilor, plăcii bacteriene și a inflamației gingivale. Ceaiul de Șovârv poate fi folosită pentru: gargare, spălături locale, badijonări sau comprese.

Mod de utilizare Ceai Sovarv vrac:

Intern: sub formă de infuzie din 1-2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat timp de câteva minute, apoi se strecoară și se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi. Pentru efectul carminativ și creșterea poftei de mâncare, se recomandă consumul înaintea meselor principale.

Extern: sub formă de infuzie sau decoct pentru gargară, comprese, cataplasme, spălături locale, îngrijirea căilor respiratorii, a pielii și a sânilor umflați și dureroși.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:

Ulei esențial de Oregano!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper Gas (capsule și sirop), Hyper Bron (capsule), Ceaiul Anticolitic și Tinctura Anticolitică, Capsule Hyper Gas, Ceaiul Gastric și Tinctura gastrică, Bitterul Taina Maramureșului (extract hidroalcoolic), Bitterul Taina Plantelor sau Ceai Cardiotonic, Hyper-Bil, Enzimax (capsule), Ceai Anghinare, tinctură de Anghinare, capsule Anghinare,  Ceai Armurariu, tinctură de Armurariu, Ceai de Ghimbir, sirop de Ghimbir, capsule Ghimbir, ulei esențial de Ghimbir), Capsule Hyper-Helm, Chimen (semințe 100g), Ceaiul de Gențiană și Tinctura de Gențiană, Ceaiul Antibronșitic și Tinctura Antibronșitică, Hyper Astm (capsule), Ceaiul Antialergic, Tinctura Antialergică și capsulele Antialergic, Vitacan Răceală și Gripă (capsule), Hyper-Grip (capsule), Siropul contra tusei (cu sau fără zahăr), Ceaiul Antigripal și Tinctura Antigripală, Siropul de Soc, Oțetul Antigripal, Ceai de Cimbrișor și tinctura de Cimbrișor sau Tinctura de Mărar, Ceaiul de Scai-vânăt, Ceai de Isop, Ceai de Lemn-dulce, Anason, Fenicul sau de Salcie, Uleiul din semințe de Chimen-negru (presat la rece) sau cu Oțetul Antigripal sau cel pentru Slăbire.

Extern se poate combina cu:

Crema Antiaging (cu sau fără factor de protecție SPF 30), Crema de mâini Antiaging (cu Acid Hialuronic și Coenzima Q10), Balsamul Taina Plantelor, Crema regenerantă coate și călcâie uscate, crăpate, Crema cu Gălbenele și Propolis, Crema cicatrizantă, Crema de mâini Piele uscată crăpată și sensibilă (Aloe și Cătină), Uleiul esențial de Cimbru și Sarea de baie Hyper Antistres de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată.

Greutate netă:

℮ 30 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau cele care se află sub supraveghere medicală sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 145
Cod produs: 62731
Preț produs în pct: 186
Cod produs: 63068
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 135
Cod produs: 61896
Top sezon
Preț produs în pct: 4
Cod produs: 42966
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 476
Cod produs: 61829
RECOMANDĂM
Promoție
Top sezon
Preț produs în pct: 594
Cod produs: 42229
Produse vizualizate
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.