Ceai Hypericum Patlagina 20g

Cod produs: 62730
Producator: Hypericum Impex SRL
Tara: Romania
Forma: prod. vegetal/ceai
Stoc: suficient
44 95 lei
(-16%)
37 75 lei
sau 152 de puncte de loialitate
Beneficii:
3 puncte de loialitate
Livrare gratuită
Caută în farmacii

Ceai Patlagina 20 g

Ceaiul de Pătlagină este recunoscut pentru proprietățile sale protectoare și regeneratoare asupra tractului respirator superior. Acesta este recomandat în calmarea tusei, răgușelii, durerilor în gât și pentru ușurarea expectorării.

Ceai Patlagina vrac – Supliment alimentar cu rol calmant la nivelul tractului respirator

Caracteristici generale Ceai Patlagina vrac:

Ceaiul de Pătlagină este deosebit de util în menținerea sănătății sistemului respirator superior, favorizând expectorarea și calmând tusea.

Protejarea sănătății aparatului respirator și calmarea mucoaselor inflamate sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Mai mult, expunerea constantă la medii în care calitatea aerului este scăzută (fumat pasiv sau activ, trafic intens, lucrul în laboratoare și fabrici de textile, panificație, ciment, expunerea la diverși factori alergeni, aerosoli sau compuși organici volatili etc.) poate cauza slăbirea imunității locale și iritarea și inflamarea căilor respiratorii și a plămânilor. În timp, pot apărea efecte marcante asupra sănătății aparatului respirator precum îngustarea și rigidizarea căilor aeriene, fapt ce poate îngreuna respirația, cauzând tuse și disconfort.

Așadar, traiul în medii în care aerul este poluat are o influență negativă asupra întregului corp, dar cu precădere asupra sistemului respirator, acesta fiind la interfața directă cu aerul pe care îl inspirăm. Afectarea acestui sistem se manifestă, cel mai adesea, printr-o capacitate redusă de efort, dificultatea de a respira (respirație rapidă, superficială), dureri în piept, tuse, concentrație scăzută a oxigenului în sânge, oboseală cronică și o scădere a rezistenței față de diverși agenți patogeni. Nevoia protejării aparatului nostru respirator devine și mai evidentă în lunile de iarnă („anotimpul virozelor”) sau primăvara („sezonul alergiilor”) când imunitatea este și mai solicitată.

Curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de plante cu efect emolient, antitusiv, expectorant, antiseptic și bronhodilatator, precum infuzia de Pătlagină, pot fi o soluție naturală și eficientă de a menține buna funcționare a aparatului respirator și de a combate factorii cu efect negativ asupra acestuia. Mai mult, produsele pe bază de Pătlagină pot contribui și la eliminarea toxinelor pe cale urinară, normalizarea colesterolului și a tensiunii arteriale și reducerea inflamației la nivelul tractului gastrointestinal și urogenital. Folosit extern Pătlagină are proprietăți antiseptice, calmante, hemostatice, cicatrizante și de grăbire a epitelizării.

Ingrediente Ceai Patlagina vrac:

Frunze de Pătlagină-îngustă (Plantago lanceolata).

Detalii Ceai Patlagina vrac:

Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.

Pentru realizarea Ceaiului de Pătlagină, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora sălbatică a țării noastre.

Frunzele de Pătlagină au fost culese manual, în perioada de vegetație (mai-octombrie), apoi uscate la temperaturi menajante păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Nu au fost folosite tratamente chimice sau iradiante.

Ceaiul de Pătlagină este recunoscut pentru proprietățile sale protectoare și regeneratoare asupra tractului respirator superior.

Acesta este recomandat în calmarea tusei, răgușelii, durerilor în gât și pentru ușurarea expectorării. În plus, compușii activi (de ex.: glicozide fenilpropanoide și iridoide – aucubină, rinantină, catalpol, mucilagii – polizaharide, pectine, taninuri, saponine, substanțe fitoncide, alantoină, acizi fenolcarboxilici – ferulic, siringic, vanilic, cumaric, hidroxibenzoic, gentisic, clorogenic, neclorogenic, protocatechuic, cafeic, ursolic, hidroxifenilacetic, acid silicic, flavonoide, minerale – Zn, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, B, Cu și vitamine – A, C, K ș.a.) din frunzele acestei specii contribuie și la: menținerea sănătății tractului urinar, întărirea imunității locale, fluidizarea sângelui, normalizarea colesterolului și a tensiunii arteriale, combaterea infecțiilor urinare și menținerea sănătății rinichilor, îmbunătățirea digestiei și refacerea mucoaselor digestive din stomac și intestine, reglarea tranzitului intestinal și limitarea proceselor inflamatorii din organism.

Astfel, printre virtuțile ceaiului de Pătlagină se numără acțiunea: expectorantă, antitusivă, antispastică la nivelul bronhiilor, antiseptică, astringentă, emolientă, calmantă la nivelul mucoaselor și a tractului respirator superior, cicatrizantă, antiinflamatoare, analgezică, antidiareică, stomahică, ușor laxativă, antipiretică, depurativă și diuretică. Folosit extern, Ceaiul de Pătlagină are o acțiune: antiseptică, astringentă, emolientă, cicatrizantă, antiinflamatoare, analgezică, antipruriginoasă și hemostatică.

Prezentarea compușilor activi din Ceai Patlagina vrac:

Pătlagina-îngustă (Plantago lanceolata), cunoscută și drept Iarba-tăieturii, Limba-bălților, Limba-șarpelui, Limbariță, Limba-oii sau Plătagina-bălților, este o plantă erbacee perenă, din familia Plantaginaceae, cu înălțimi de 5-50 cm și flori gălbui-brune.

Aceasta prezintă un rizom gros și scurt și frunze lanceolate sau linear-lanceolate. Regăsită pe tot teritoriul țării noastre, din regiunea de câmpie, până în zonele montane, Pătlagina-îngustă crește pe pajiști aride, pășuni, fânețe sau chiar pe marginea drumurilor. Planta și-a căpătat numele științific datorită formei frunzelor, acestea fiind mai înguste decât frunzele altor specii de Pătlagină precum Pătlagina-mare (Plantago major). Cunoscută încă din antichitate, dacii o numeau „spioox” sau „spioac” și o foloseau intern pentru calmarea gâtului iritat și a durerii de stomac, iar extern era pusă pe răni sau furuncule pentru a opri sângerarea și a grăbi vindecarea acestora. Similar celorlalte specii înrudite de Pătlagină (P. major și P. media), P. lanceolata are aceleași întrebuințări atât în medicina tradițională, cât și în cea cultă.

Vedem, așadar, că Pătlagina este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, fiind prezentă în farmacopeea multor țări. Frunzele sale sunt utilizate cu succes atât în medicina umană, cât și în cea veterinară. Produsele obținute din această plantă sunt deosebit de eficiente în calmarea stărilor inflamatorii ale tractului respirator, contribuind și la menținerea sănătății mucoaselor orale și faringiene și calmând episoadele de tuse. De asemenea, ceaiul de Pătlagină ajută la menținerea sănătății aparatului digestiv și are proprietăți hemostatice datorită conținutului de vitamina K și astringente datorită taninurilor. Astfel, glicozidele iridoide pe care le conține, precum aucubina, ajută la fluidizarea secrețiilor faringo-bronșice și ușurează expectorarea. În plus, Pătlagina reglează tranzitul intestinal lent prin acțiunea ușor laxativă a mucilagiilor, polizaharidelor și glicozidelor iridoide conținute, dar este benefică și în cazul diareii deoarece precipită proteinele din conținutul intestinal, are proprietăți bactericide și bacteriostatice datorită aucubigeninei și conține taninuri cu acțiune astringentă și antibacteriană. Proprietățile antibacteriene ale Pătlaginii au efect și la nivel uro-renal, protejând rinichii și tractul urinar inferior de infecții. Nu în ultimul rând, infuzia de Pătlagină are și proprietăți diuretice, scăzând ușor tensiunea arterială, crescând volumul de urină produsă și favorizând eliminarea ureei, clorurilor și a acidului uric din organism. Folosite extern, frunzele de Pătlagină sunt cicatrizante, antipruriginoase, ușor analgezice, emoliente și dezinfectante, stimulând mecanismul natural de refacere a pielii și activând circulația periferică.

Mod de utilizare Ceai Patlagina vrac:

Intern:

Infuzie: din 1-2 pliculețe la 200 ml apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, îndulcite cu miere, în cure de maximum 3 luni, apoi se face pauză 1 lună și cura se poate relua.

Extern: infuzie din 4 pliculețe de plantă la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat acoperită timp de câteva minute apoi se strecoară și se folosește pentru: menținerea sănătății cavității bucale, a pielii și a scalpului. Infuzia poate fi utilizată pentru clătiri ale gurii/gargară, comprese, cataplasme, spălături locale, băi de șezut ș.a.m.d.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu:

Tinctura de Pătlagină și Siropul de Pătlagină!

Se poate asocia cu succes și cu: Hyper-Bron (capsule), Hyper-Astm (capsule), Bitterul Taina Plantelor (hidroglicerinic sau hidroetanolic), Hyper-Gas (capsule), Hyper-Uro-Renal (capsule), Naturasp (capsule), Vitacan răceală și gripă (capsule), Ceaiul Antibronșitic și Tinctura Antibronșitică, Ceaiul Antidiareic și Tinctura Antidiareică, Hyper-Diar (capsule), Ceaiul de Cimbrișor, Siropul Contra tusei (cu sau fără zahăr), Siropul de Brad sau cel de Ridiche neagră cu Propolis, Siropul de Iederă, Siropul de Pătlagină, Uleiul esențial de Ghimbir, Eucalipt, Busuioc sau Cimbrișor, Oțetul antigripal. Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu produsele: Crema cicatrizantă, Crema Hemor-Hyp, Balsamul Taina Plantelor, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Uleiul esențial de Tea-tree, Gelul Hyper VenoSan și Gelul Hyper-intim, Gelul de duș și Șamponul cu Bicarbonat.

Formă de prezentare:

Cutie de carton cu plantă uscată.

Greutate netă:

℮ 20 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

-Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru insuficiență hepatică sau renală severă, probleme de coagulare a sângelui, glicemie sau tensiune arterială scăzute) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;

-Persoanele care urmează tratamente care influențează coagularea sângelui (de ex., aspirină, ibuprofen, clopidogrel, diclofenac, warfarină, heparină ș.a.) și cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale trebuie să consulte specialistul înainte de utilizarea produsului;

--A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic;

A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici;

Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Brand

HYPERICUM

Producator 

HYPERICUM IMPEX

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Preț produs în pct: 145
Cod produs: 62731
Preț produs în pct: 186
Cod produs: 63068
Preț produs în pct: 145
Cod produs: 62713
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 135
Cod produs: 61896
Top sezon
Preț produs în pct: 4
Cod produs: 42965
Top sezon
Preț produs în pct: 80
Cod produs: 49480
Oferte Speciale
RECOMANDĂM
Produse vizualizate
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.