Moxitab 400mg comp. film. N5

Cod produs: 62998
Divizarea: 5
Doza concentratia: 400
Forma: comp.
Producator: Bosnalijek d.d.
Tara: Serbia
eliberat doar cu rețetă!

Moxitab 400 mg comprimate filmate

Moxifloxacină

1. Ce este MOXITAB şi pentru ce se utilizează

MOXITAB conţine substanţa activă moxifloxacină, ce aparţine unui grup de antibiotice, numite fluorochinolone. MOXITAB acţionează prin omorârea bacteriilor care provoacă infecţii.

MOXITAB este indicat la pacienţii cu vârsta de 18 ani sau peste, pentru tratamentul următoarelor infecţii bacteriene, când acestea sunt determinate de bacterii împotriva cărora moxifloxacina este activă. MOXITAB trebuie utilizată în tratamentul acestor infecţii numai când antibioticele obişnuite nu pot fi utilizate sau nu au avut efect.

• infecţii ale sinusurilor

• agravare bruscă a inflamaţiilor de lungă durată a căilor respiratorii

• infecţii pulmonare (pneumonie) dobândite în afara spitalului (cu excepţia cazurilor severe).

• infecţii uşoare până la moderate ale tractului genital superior feminin (boală inflamatorie pelvină), incluzând infecţiile trompelor fallope şi infecţii ale mucoasei uterine.

MOXITAB comprimate nu sunt suficiente ca terapie unică în acest tip de infecţii. De aceea alte antibiotice trebuie prescrise de medicul dumneavoastră împreună cu MOXITAB comprimate pentru tratamentul infecţiilor tractului genital superior feminin (vezi pct. 2, Ce trebuie să știți înainte să luaţi MOXITAB, Atenționări și precauții, Discutați cu medicul dumneavoastră înainte să luați MOXITAB).

În cazul în care următoarele infecţii bacteriene s-au ameliorat în timpul tratamentului iniţial cu moxifloxacină soluţie perfuzabilă, MOXITAB comprimate poate fi, de asemenea, prescris de către medicul dumneavoastră pentru a finaliza cursul de terapie:

• infecţii pulmonare (pneumonii) dobândite în afara spitalului,

• infecții ale pielii și țesuturilor moi.

MOXITAB comprimate nu trebuie utilizat pentru a începe un tratament pentru orice tip de infecții ale pielii și țesuturilor moi sau în infecţiile grave ale plămânilor.

2. Ce trebuie să știți înainte să luați MOXITAB

Spuneți medicului dumneavoastră dacă luați alte medicamente, dacă suferiţi de o boală cronică, o tulburare a metabolismului, dacă sunteți hipersensibil la medicamente sau aţi avut reacţii alergice la unele dintre ele.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur că faceţi parte din unul dintre grupurile de pacienţi descrise mai jos.

Nu luaţi MOXITAB:

-Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă, moxifloxacina, la oricare alt antibiotic chinolonic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);

-Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

-Dacă aveţi vârsta sub 18 ani.

-Dacă aţi avut boli sau afecţiuni ale tendoanelor asociate cu tratamentul cu antibiotice chinolonice (vezi punctele Atenţionări şi precauţii şi 4. Reacţii adverse posibile).

-Daca v-ați născut cu sau aveți:

- orice condiție anormală a ritmului cardiac (văzută pe ECG, înregistrări electrice ale ritmului inimii),

- aveți un dezechilibru de săruri în sânge (în special o concentrație mică de potasiu sau magneziu în sânge),

- aveți un ritm de bătaie al inimii foarte lent (numit“bradicardie”),

- aveți o inimă slăbită (insuficiență cardiacă),

- știți că aveți un ritm neregulat de bătaie al inimii,

sau

- luați alte medicamente care determină anumite modificări neobișnuite pe ECG (vezi pct. MOXITAB împreună cu alte medicamente). Aceasta se recomandă deoarece MOXITAB poate provoca anumite modificări ale ECG, şi anume o prelungirea intervalului QT, adică o întârzierea conducerii semnalelor electrice.

-Dacă aveţi o afecţiune severă la ficat sau valori serice crescute ale enzimelor hepatice (transaminaze) de peste 5 ori limita superioară a valorilor normale.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Moxitab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi MOXITAB

Înainte să luaţi MOXITAB 400 mg comprimate filmate

-MOXITAB poate să modifice ECG-ul, în special dacă sunteţi femeie sau vârstnic. Dacă luaţi orice medicamente care vă scad concentraţia de potasiu din sânge, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua MOXITAB (vezi de asemenea Nu luaţi MOXITAB și Moxitab împreună cu alte medicamente).

-Dacă aveţi epilepsie sau aveţi o afecţiune care vă predispune la convulsii, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua MOXITAB.

-Dacă aveţi sau aţi avut vreodată probleme de sănătate mintală, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua MOXITAB.

-Dacă aveţi miastenie gravis (oboseală musculară anormală care duce la slăbiciune și în cazuri grave paralizie), utilizarea MOXITAB poate agrava simptomele bolii dumneavoastră. Dacă credeţi că sunteţi afectat, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

-Dacă dumneavoastră sau un membru al familiei aveţi deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază (o boală ereditară rară), informaţi medicul, care vă va spune dacă Moxitab este utilă tratamentului dumneavoastră.

-Dacă aveţi infecţie complicată a tractului genital superior feminin (de exemplu asociată cu abcese ale trompelor şi ovarelor sau ale pelvisului) pentru care medicul dumneavoastră consideră necesar tratamentul intravenos, tratamentul cu MOXITAB comprimate nu este adecvat.

-Pentru tratamentul infecţiilor uşoare până la moderate ale tractului genital superior feminin medicul dumneavoastră trebuie sa vă prescrie alt antibiotic în plus faţă de MOXITAB. Dacă simptomele nu se ameliorează după 3 zile de tratament, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Când luaţi MOXITAB

-Dacă aveţi palpitaţii sau bătăi neregulate ale inimii în timpul perioadei de tratament, trebuie să îl informaţi imediat pe medicul dumneavoastră. Acesta va dori probabil să vă facă un ECG pentru a vedea ritmul inimii dumneavoastră.

-Riscul de tulburări la inimă poate creşte odată cu creşterea dozei. De aceea, trebuie să respectaţi dozele prescrise.

-Există şanse minime să apară o reacţie alergică bruscă şi severă (o reacţie/şoc anafilactic) chiar după prima doză administrată, cu următoarele simptome: senzaţie de sufocare, ameţeli, stare de rău sau leşin, ameţeli la ridicarea în picioare. În cazul în care se întâmplă acest lucru, nu mai luaţi MOXITAB şi solicitaţi imediat asistenţă medicală.

-MOXITAB poate provoca o inflamaţie severă şi rapidă a ficatului, care poate duce la o insuficienţă hepatică care poate pune viaţa în pericol (vezi pct.4 Reacţii adverse posibile). Vă rugăm să vă adresaţi medicului înainte de a continua tratamentul dacă aveţi simptome cum sunt apariţia bruscă a unei stări generale de rău şi/sau greaţă asociată cu îngălbenire a albului ochilor, urină închisă la culoare, mâncărimi ale pielii, tendinţă de sângerare sau afecţiuni ale creierului provocate de tulburările apărute la ficat (simptome ale unei funcţii a ficatului reduse sau o inflamaţie rapidă şi severă a ficatului).

-Dacă aveţi o reacţie la nivelul pielii sau vezicule şi/sau descuamări ale pielii şi/sau reacţii la nivelul mucoaselor (vezi pct. 4 Reacţii adverse posibile) adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră înainte de a continua tratamentul.

-Antibioticele chinolone, inclusiv MOXITAB, pot provoca convulsii. În cazul în care se întâmplă acest lucru, întrerupeţi administrarea MOXITAB şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

-Puteţi avea simptome de neuropatie cum sunt durerea, senzaţia de arsură, furnicături, amorţeală şi/sau slăbiciune. Dacă se întâmplă acest lucru, informaţi medicul dumneavoastră imediat înainte de continuarea tratamentului cu MOXITAB.

-Puteţi avea probleme de sănătate mintală, chiar atunci când utilizaţi antibiotice chinolone, inclusiv MOXITAB, pentru prima dată. În cazuri foarte rare, depresia sau problemele de sănătate mintală au condus la gânduri de suicid şi comportament auto-agresiv, cum este tentativa de suicid (vezi pct. 4. Reacţii adverse posibile). Dacă prezentaţi astfel de reacţii, întrerupeţi administrarea MOXITAB şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

-În timpul sau după tratamentul cu antibiotice, inclusiv MOXITAB, este posibil să apară diareea. Dacă aceasta devine severă sau persistentă, sau dacă observaţi că scaunul conţine sânge sau mucus, trebuie să întrerupeţi imediat tratamentul cu MOXITAB şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră. În această situaţie nu trebuie să luaţi medicamente care opresc sau încetinesc mişcările intestinale.

-MOXITAB poate provoca uneori durere şi inflamaţie ale tendoanelor, chiar și în primele 48 de ore de la începerea tratamentului și până la câteva luni de la întreruperea tratamentului cu MOXITAB. Riscul unei inflamații și al unei rupturi de tendon este crescut dacă sunteţi în vârstă sau urmaţi un tratament concomitent cu corticosteroizi. La primul semn de durere sau inflamaţie trebuie să încetaţi să mai luaţi MOXITAB, să ţineţi membrul afectat în repaus şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră. Evitați orice exerciții inutile, deoarece pot crește riscul rupturilor de tendon (vezi punctul Nu luați MOXITAB și punctul 4 Reacții adverse posibile)

-Dacă sunteţi în vârstă şi aveţi probleme cu rinichii, aveţi grijă să beţi suficiente lichide deoarece deshidratarea poate creşte riscul de insuficienţă renală.

-În cazul în care vederea vă este slăbită sau dacă aveţi alte afecţiuni ale ochilor în timpul tratamentului cu MOXITAB, adresaţi-vă imediat unui specialist oftalmolog (vezi punctul 2. „Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor„ şi punctul 4 „Reacţii adverse posibile”).

-Antibioticele fluorochinolonice pot provoca tulburări ale zahărului din sânge, atât o scădere a zahărului din sânge sub nivelurile normale (hipoglicemie), cât şi o creştere a zahărului din sânge peste nivelurile normale (hiperglicemie). La pacienţii trataţi cu MOXITAB, tulburări ale zahărului din sânge au avut loc în special la pacienţii care primesc tratament concomitent cu medicamente antidiabetice orale, care scad glucoza din sânge (de exemplu sulfoniluree) sau insulina. Dacă suferiţi de diabet zaharat, nivelul zahărului din sânge trebuie monitorizat cu atenţie (vezi punctul 4 „Reacţii adverse posibile”).

-Antibioticele chinolonice pot provoca o sensibilitate sporită a pielii la lumina soarelui sau la radiaţiile ultraviolete. Evitaţi expunerea prelungită la lumina soarelui sau la lumina solară puternică şi nu utilizaţi aparatele de bronzat sau alte lămpi cu ultraviolete pe timpul tratamentului cu MOXITAB.

-Eficacitatea MOXITAB în tratamentul arsurilor severe, infecții profunde ale țesuturilor și infecții ale piciorului diabetic cu osteomielită (infecții ale măduvei osoase) nu a fost dovedită.

Copii şi adolescenți

Nu administrați acest medicament copiilor și adolescenților cu vârsta sub 18 ani, deoarece eficacitatea şi siguranța nu au fost dovedite (vezi pct. Nu luați MOXITAB).

MOXITAB împreună cu alte medicamente

Țineți cont de faptul că această informație se poate referi la medicamentele pe care le mai luaţi, precum și medicamentele pe care intenționați să le luaţi în viitor.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau aţi putea lua orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În special, atunci când luaţi MOXITAB, fiţi atenţi la următoarele:

-Dacă luați MOXITAB împreună cu alte medicamente care afectează inima, există un risc crescut de apariţie a unor modificări ale bătăilor inimii. De aceea, nu luați MOXITAB împreună cu următoarele medicamente:

- medicamente care fac parte din grupul antiaritmicelor (de exemplu chinidină, hidrochinidină, disopiramidă, amiodaronă, sotalol, dofetilidă, ibutilidă),

- antipsihotice (de exemplu fenotiazină, pimozidă, sertindol, haloperidol, sultoprida),

- antidepresive triciclice,

- unele substanțe antimicrobiene (de exemplu saquinavir, sparfloxacină, eritromicină intravenos, pentamidină, antimalarice, în special halofantrină),

- unele antihistaminice (de exemplu terfenadină, astemizol, mizolastină),

- alte medicamente (de exemplu cisapridă, vincamină intravenos, bepridil și difemanil).

-Trebuie să spuneți medicului dumneavoastră dacă luați alte medicamente care pot reduce cantitatea de potasiu din sânge (de exemplu, anumite diuretice, unele laxative și clisme [doze mari] sau corticosteroizi [medicamente antiinflamatorii], amfotericină B) sau provoca bătăi lente ale inimii, deoarece acestea pot crește, de asemenea, riscul de tulburări grave ale bătăilor inimii în timpul tratamentului cu moxifloxacină.

-Orice medicament care conține magneziu sau aluminiu (cum sunt antiacidele pentru indigestie), fier, zinc sau didanozină sau orice medicament care conține sucralfat (pentru tratamentul tulburărilor de stomac) poate reduce acțiunea moxifloxacină comprimate. Luați-vă comprimatul de Moxifloxacina cu 6 ore înainte sau după administrarea celuilalt medicament.

-Utilizarea oricărui medicament care conține cărbune medicinal, în același timp cu moxifloxacină comprimate reduce acțiunea moxifloxacinei. Se recomandă ca aceste medicamente să nu fie utilizate împreună.

-Dacă luaţi în prezent medicamente pentru subțierea sângelui (anticoagulante orale, cum este warfarina), poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă monitorizeze timpul de coagulare a sângelui.

Utilizarea de MOXITAB cu alimente, băuturi şi alcool

Puteţi utiliza MOXITAB cu sau fără alimente (inclusiv produse lactate).

Sarcina şi alăptarea

Înainte de a lua acest medicament consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistului.

Nu luaţi MOXITAB dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să aveți un copil, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Studiile la animale nu indică faptul că fertilitatea va fi afectată de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

MOXITAB poate face să vă simțiți amețit de cap, este posibil să apară o pierdere bruscă, temporară a vederii, sau puteți leșina pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă aveţi aceste manifestări, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.

Preparatul MOXITAB conține lactoză.

Dacă medicul dumneavoastră va spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

3. Cum să luaţi MOXITAB

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Doza uzuală pentru adulţi este de un comprimat filmat de 400 mg pe zi.

Mod de administrare

-MOXITAB comprimate este destinat uzului oral.

-Înghiţiţi comprimatul întreg, fără a fi mestecat cu mult lichid.

-Puteţi lua MOXITAB cu sau fără alimente.

-Se recomandă să luaţi comprimatul la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi.

Nu este necesară ajustarea dozei la pacienţii în vârstă, pacienţii cu greutate corporală mică sau la cei cu afecţiuni renale.

Durata tratamentului cu MOXITAB depinde de tipul de infecţie. Cu excepţia cazului în care medicul nu vă indică altfel, durata recomandată a tratamentului cu MOXITAB este:

- Înrăutăţire bruscă a bronşitei cronice (exacerbare acută): 5 – 10 zile

- Pentru infecție a plămânilor (pneumonie), cu excepția pentru pneumonie, care începe în timpul șederii în spital: 10 zile

- Infecţie acută a sinusurilor (sinuzită bacteriană acută): 7 zile

- Infecţii uşoare până la moderate ale tractului genital superior feminin (afecţiuni inflamatorii pelvine) incluzând infecţii ale trompelor fallope uterine şi infecţii ale mucoasei uterine: 14 zile.

Atunci când MOXITAB comprimate filmate sunt utilizate pentru a completa un curs de tratament început cu moxifloxacină soluție perfuzabilă, duratele recomandate de utilizare sunt :

- Infecții ale plămânilor (pneumonie) dobândite în afara spitalului 7 - 14 zile

Cei mai mulţi pacienţi cu pneumonie au fost trecuți pe tratament oral cu MOXITAB comprimate filmate în 4 zile .

- Infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi 7 - 21 zile

Cei mai mulți pacienţi cu infecţii ale pielii şi ţesuturilor moi au fost trecuți pe tratament oral cu MOXITAB comprimate filmate în termen de șase zile.

Este important să vă finalizaţi tratamentul, chiar dacă începeți să vă simțiți mai bine după câteva zile.

Dacă încetați să luați MOXITAB prea repede, este posibil ca infecția dumneavoastră să nu fie complet vindecată, iar infecția poate reveni sau starea dumneavoastră se poate înrăutăți. Bacteriile care cauzează infecția pot deveni rezistente la moxifloxacină.

Nu trebuie depășite doza recomandată și durata tratamentului (vezi " Atenționări și precauții ") .

Dacă luaţi mai mult MOXITAB decât trebuie

Dacă luaţi mai mult decât doza prescrisă, adresaţi-vă imediat medicului sau farmacistului.

Dacă luaţi mai mult decât doza prescrisă de un comprimat pe zi, adresaţi-vă imediat medicului şi, dacă este posibil, arătaţi medicului sau farmacistului comprimatele rămase, ambalajul sau acest prospect pentru a şti ce aţi luat.

Dacă uitaţi să luaţi MOXITAB

Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa o doză uitată, dar continuați administrarea medicamentului conform regimului de dozare obișnuit.

Dacă uitaţi să luaţi comprimatul, luaţi-l de îndată ce vă amintiţi, în cursul aceleiaşi zile. Dacă nu vă amintiţi în aceeaşi zi, în ziua următoare luaţi doza normală (un comprimat). Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă nu sunteți sigur, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

Dacă încetaţi să utilizaţi MOXITAB

Luați acest medicament atât timp cât a fost prescris de către medicul dumneavoastră.

Dacă tratamentul cu acest medicament este întrerupt prea devreme, este posibil ca infecţia să nu fi fost complet tratată. Întrebaţi medicul dacă doriţi să întrerupeţi tratamentul înainte de termen.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea MOXITAB adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, MOXITAB poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cele mai grave reacţii adverse observate în timpul tratamentului cu moxifloxacină sunt enumerate mai jos:

Dacă observați

• un ritm cardiac anormal de rapid (reacţie adversă rară);

• începeţi brusc o senzație rău sau observaţi îngălbenire a albului ochilor, urină închisă la culoare, mâncărimi ale pielii, o tendință de sângerare sau alte tulburări de gândire sau de trezie (acestea pot fi semne și simptome de inflamație fulminantă a ficatului care pot conduce la insuficiență hepatică cu pericol pentru viaţă (reacţie adversă foarte rară, au fost observate cazuri letale));

-modificări ale pielii și mucoaselor, cum ar fi vezicule dureroase în gură/nas sau la nivelul penisului/vaginului (sindrom Stevens-Johnson sau necroliză epidermică toxică) (reacții adverse foarte rare, care pot pune viața în pericol);

-o reacție alergică bruscă și severă generalizată, foarte rar șoc ce pune viața în pericol (de exemplu, dificultăți în respirație, scădere a tensiunii arteriale, puls rapid) (reacţie adversă rară);

-umflare, edem al căilor respiratorii (reacţie adversă rară, poate pune viața în pericol);

-convulsii (reacţie adversă rară);

-tulburări asociate cu sistemul nervos, cum ar fi durere, senzație de arsură, furnicături, amorțeală și/sau slăbiciune la nivelul extremităților (reacţie adversă rară);

-depresie (în cazuri foarte rare, care duce la auto-vătămare corporală, cum ar fi idei/gânduri de suicid sau tentative de suicid) (reacţie adversă rară);

-demență (care ar putea duce la auto-vătămare corporală, cum ar fi idei/gânduri de sinucidere sau tentative de suicid) (reacţie adversă foarte rară);

-diaree severă care conține sânge și/sau mucus, care, în situații foarte rare, se pot dezvolta în complicații, care pun viaţa în pericol (reacţie adversă rară) (colita asociată antibioticului inclusiv colita pseudomembranoasă);

-durere și umflarea tendoanelor (tendinită) (reacţie adversă rară) sau o ruptură de tendon (reacţie adversă foarte rară).

încetați să luați MOXITAB și spuneți imediat medicului dumneavoastră, deoarece poate veţi avea nevoie de ajutor medical de urgență.

În plus, dacă observaţi:

-pierdere tranzitorie de vedere (reacţie adversă foarte rară)

contactaţi imediat specialistul pentru ochi

Dacă ați avut bătăi neregulate ale inimii (torsada vârfurilor) cu pericol pentru viaţă sau oprirea bătăilor inimii în timpul tratamentului cu MOXITAB (reacţie adversă foarte rară), spuneți imediat medicului dumneavoastră curant că ați luat MOXITAB și nu reporniți tratamentul.

O agravare a simptomelor de miastenia gravis a fost observată în cazuri foarte rare. În cazul în care se întâmplă acest lucru, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Dacă suferiți de diabet zaharat și observați că glicemia dumneavoastră este crescută sau scăzută (reacţie adversă rară sau foarte rară), informați imediat medicul dumneavoastră.

În cazul în care sunteți în vârstă, cu probleme renale existente și observați o scădere a cantității de urină, umflarea picioarelor, gleznelor sau picioarelor, oboseală, greață, somnolență, dificultăți de respirație sau confuzie (acestea pot fi semne și simptome de insuficiență renală, o reacţie adversă rară), adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Reacții adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

greață,

- diaree,

- ameţeli,

- dureri de stomac şi abdomen,

- vărsături,

- dureri de cap,

- creştere a unor enzime ale ficatului specifice în sânge (transaminaze),

- infecţii determinate de bacterii rezistente sau fungi, de exemplu: infecţii la nivelul gurii sau mucoasei vaginale determinate de Candida,

- alterări ale activităţii electrice a inimii (ECG) la pacienţii cu valoare scăzută a potasiului sanguin.

Reacții adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)

- erupție trecătoare pe piele,

- disconfort la nivelul stomacului ( indigestie sau arsuri la stomac),

- modificări ale gustului (în cazuri foarte rare, pierdere a gustului),

- probleme de somn (predominant insomnie),

- creștere a unei anumite enzime a ficatului în sânge (gamma-glutamiltransferaza și/sau fosfataza alcalină),

- număr scăzut de globule albe specifice în sânge (leucocite, neutrofile),

- constipaţie,

- mâncărime,

- senzație de amețeală (învârtire sau cădere ),

- somnolență,

- gaze intestinale,

- modificări ale ritmului cardiac (ECG),

- probleme cu funcția ficatului (inclusiv creștere a unei anumite enzime a ficatului în sânge (LDH),

- scădere a poftei de mâncare şi a ingestiei de alimente,

- număr scăzut de globule albe,

- dureri, de exemplu la nivelul spatelui, pieptului, dureri pelviene și dureri în extremități,

- creştere a numărului unor celule necesare pentru coagularea sângelui,

- transpirație,

- creştere a numărului de globule albe specializate (eozinofile),

- senzația de anxietate,

- stare de rău (de obicei, slăbiciune sau oboseală),

- agitare,

- dureri articulare,

- palpitații,

- bătăi neregulate și rapide ale inimii,

- dificultăți la respirație, inclusiv condiţie asmatică,

- creștere a concentraţiei unei anumite enzime digestive în sânge ( amilază ),

- neliniște, agitaţie,

- senzație de furnicături (înțepături) și/sau amorțeală,

- urticari,e

- lărgire a vaselor de sânge,

- senzație de confuzie și dezorientare,

- descreştere a numărului unor celule necesare pentru coagularea sângelui,

- probleme cu vederea (inclusiv vedere dublă sau încețoșată ),

- coagulare diminuată a sângelui,

- creștere a lipidelor din sânge (grăsimi),

- număr scăzut de globule roşii în sânge,

- dureri musculare,

- reacţie alergică,

- creștere a bilirubinei în sânge,

- inflamație a stomacului,

- deshidratare,

- tulburări severe ale ritmului cardiac,

- piele uscată,

- angină pectorală.

Reacții adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

- crampe musculare,

- spasme musculare,

- halucinații,

- tensiune arterială mare,

- insuficiență renală ((inclusiv o creștere a valorilor testelor de laborator ale rinichilor cum sunt ureea și creatinina),

- inflamația ficatului,

- inflamația gurii,

- sunet/zgomot în urechi,

- icter (colorarea în galben a albului ochilor sau a pielii),

- afectarea sensibilității pielii,

- vise anormale,

- tulburări de concentrare,

- dificultate la înghițire,

- modificări ale mirosului (inclusiv pierdere a mirosului),

- probleme de echilibru și de coordonare ( din cauza amețelilor ),

- pierdere parțială sau totală de memorie,

- tulburări de auz incluzând surditate (de obicei reversibilă),

- creștere a acidului uric din sânge,

- instabilitate emoţională,

- probleme de vorbire,

- leșin,

- slăbiciune musculară.

Reacții adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)

- inflamare a articulațiilor,

- ritm cardiac anormal,

- creșterea sensibilității pielii,

- un sentiment de auto-detașare (să nu fii tu însuţi),

- creșterea de coagulare a sângelui,

- rigiditate musculară,

- scădere semnificativă a unor celule albe specializate din sânge (agranulocitoză).

De asemenea, au fost raportate cazuri foarte rare de apariţie a următoarelor reacţii adverse după tratamentul cu alte antibiotice chinolone şi care pot să apară în timpul tratamentului cu Moxitab:

• valori crescute ale sodiului în sânge,

• valori crescute ale calciului în sânge,

• un tip special de distrugerea crescută a globulelor roşii din sânge (anemie hemolitică)

• reacții musculare cu deteriorarea celulelor musculare,

• sensibilitate crescută a pielii la lumina soarelui sau lumina ultravioletă.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.

5. Cum se păstrează MOXITAB

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

Perioada de valabilitate: 36 luni.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Orice medicament neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine MOXITAB

Fiecare comprimat filmat conţine moxifloxacină 400 mg (sub formă de clorhidrat de moxifloxacină). Celelalte componente sunt: nucleu: celuloză microcristalină, manitol, amidon glicolat de sodiu, siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film: Opadry II Roz, ceara de albine albă. Componența Opadry II roz: Hidroxipropilmetil celuloză, lactoză monohidrat, dioxid de titan (E171), polietilenglicol, tiacin, oxid roșu de fier (E172), FD & C albastru # 2 (E132), oxid negru de fier (E172).

Cum arată MOXITAB şi conţinutul ambalajului:

Descrierea medicamentului

Comprimat filmat

Comprimate filmate biconvexe, oblongi, de culoare roșu mat, cu insripția "MX14" pe o parte și netede pe altă parte.

Conţinutul ambalajului

Comprimate filmate 400 mg. Câte 5 comprimate filmate în blister de PVC/PVDC/Al. Câte 1 blister împreună cu prospectul în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Bosnalijek, Pharmaceutical and Chemical Industry, Joint Stock Company, Sarajevo, Jukiceva 53, Bosnia şi Herțegovina.

Fabricantul

Bosnalijek, Pharmaceutical and Chemical Industry, Joint Stock Company, Sarajevo, Jukiceva 53, Bosnia şi Herțegovina.

Atenționare! Nu trebuie să folosiți informațiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau de înlocuire a medicamentelor și a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat. Toate informațiile din acest site sunt publicate cu scop informativ și pot conține unele erori, vă rugăm să vă ghidați doar după informația din prospect! Rareori informația de pe pagină poate conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate, fi modificat de către producător fără preaviz sau pot conţine erori.

Vezi descrierea completă
Top sezon
Top sezon
Preț produs în pct: 4
Cod produs: 42909
NEW
Top sezon
Preț produs în pct: 292
Cod produs: 64072
Top sezon
Preț produs în pct: 311
Cod produs: 46236
Top sezon
Preț produs în pct: 13
Cod produs: 11304
Oferte Speciale
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61834
Promoție
Preț produs în pct: 476
Cod produs: 61829
RECOMANDĂM
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61836
Top sezon
Preț produs în pct: 971
Cod produs: 62178
Promoție
Preț produs în pct: 255
Cod produs: 61834
Capsule Anti-Age: Colagen, Acid Hialuronic și Carcinină
În lupta împotriva semnelor îmbătrânirii, inovațiile din domeniul cosmetologiei și nutriției oferă soluții tot mai eficiente și accesibile. Printre aceste soluții, capsulele Anti-Age cu Colagen, Acid Hialuronic și Carcinina se numără printre cele mai populare și apreciate suplimente. Ele promit nu doar o piele mai fermă și mai elastică, dar și o îmbunătățire a sănătății generale a țesuturilor. Haideți să explorăm împreună cum funcționează aceste ingrediente și ce beneficii aduc ele.